Alles
Vandaag
Morgen
Deze week
Volgende week
Deze maand
Volgende maand
'T is nu het moment niet !
Seeftheater
Seeftheater
Frederik rijdt, een beetje aangeschoten, een dakloze man omver, en in paniek sleept hij de man zijn huis binnen. Een reflex die zijn verdere leven overhoop zal zetten. Want de zwerver blijkt geen illustere onbekende, maar een man met een doel ...
Bijna uitverkocht !
Perfect Strangers
Theater TRAC
Theater TRAC
Een aantal vrienden spelen tijdens een etentje een gevaarlijk spel. Iedereen legt z’n GSM op tafel en ze komen overeen om alle berichtjes en gesprekken openbaar te maken om zo te bewijzen dat ze niets te verbergen hebben. Wat eerst een onschuldig spelletje lijkt, wordt al snel gevaarlijk wanneer de berichtjes stilaan duidelijk maken hoe weinig ze eigenlijk weten over de anderen…
Tickets beschikbaar
Lenteconcert
leerlingen academie muziek en woord
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Mogen wij u van harte uitnodigen op ons Lenteconcert in de Gemeentelijke Basisschool te Niel? Tijdens dit concert brengen de leerlingen van de Academie voor Muziek en Woord van de afdeling Niel de zon naar je toe. Zoals elk jaar mag u zich verwachten aan een enorm gevarieerd programma muziek en woord. Na het concert nodigen we u graag uit om samen met ons een hapje en sapje te nuttigen.
Tickets beschikbaar
2019-03-22
Els de Schepper heeft besloten er geen eind aan te maken
Els de Schepper
agb@zemst
Els de Schepper heeft een besluit genomen. Ze zal blijven léven. En hoe! Vanaf nu gaat Els zich enkel nog amuseren. Al heeft het leven haar de afgelopen jaren regelmatig dikke kletsen uitgedeeld en al weet ze soms niet waar die allemaal voor hebben moeten dienen. Eén ding staat als een paal boven water: Els lééft met veel goesting! En ze wil u ook aansteken!
Uitverkocht!
2019-03-22
The joy of jazz
Helena Fontyn
Vrijetijdsdienst Machelen
Een swingende jazzclub uit de jaren ‘40. Een warme, sensuele stem klinkt op, omringd door gepassioneerde muzikanten. Er wordt gedanst, gelachen, intens geluisterd en genoten. Juweeltjes uit de 100 jarige geschiedenis van jazz komen voorbij. Nina Simone, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald,… Dàt is The Joy of Jazz!
Tickets beschikbaar
2019-03-23
BiZAR (4+)
MT De Kolonie & Théâtre des 4 Mains
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Kijk binnen in het huis van een prettig gestoorde oma. In haar vrolijke bestaan wordt ze opgeschrikt door een soort klusjesman. Hij opent kasten, sleutelt aan toestellen en vindt steeds iets wat hem compleet verrast. Zij is soms geamuseerd, soms gegeneerd en soms compleet gestoord door wat hij allemaal uitvoert. EXTRA VOORSTELLING : 23 maart '19 om 16.30u op dezelfde locatie
Bijna uitverkocht !
Jeugdboekenmaand - Voorstelling Meneer Zee
Meneer Zee
BibArt
Meneer Zee schuimt al meer dan 10 jaar scholen en bibliotheken af met vertellingen voor klein en minder klein. Tijdens de jeugdboekenmaand vertelt hij over Galileo Hannibal Columbus Blauw, een vogeltje dat zich anders voelt. Galileo gaat op wereldreis en leert dat vriendschap het allerbelangrijkste is. Dit is een voorstelling voor speelvogels van 6 tot lachbekken van 9 jaar en hun (groot-)ouders.
Tickets beschikbaar
2019-03-23
Meisjesnamen
Scala
CC Kruispunt
Anne, Irene, Annelies en Marijke. Zijn het de namen van de dames van Scala met hun engelachtige stemmen? Of zijn het titels van Vlaamse liedjes? Liedjes door vrouwen over vrouwen… Scala brengt met Meisjesnamen voor het eerst in hun bestaan een voorstelling volledig in het Nederlands. Ontdek deze hemelse stemmen in de Sint-Andreaskerk in Woumen.
Uitverkocht!
2019-03-23
The Code Dance Competition
THE CODE
THE CODE
The Code staat voor 4 kernwoorden die centraal staan in deze nieuwe urban danswedstrijd: Creativity-Open Minded-Dedicated-Equality. De focus van deze nieuwe urban danswedstrijd ligt vooral op het naar voor brengen van dans in showvorm. De teams strijden tegen elkaar om het prijzengeld binnen te halen. Ook de toeschouwers kunnen genieten van een avond vol special acts, dans en entertainment!
Uitverkocht!
2019-03-23
Aperitiefconcert: Bruegel
Utopia Ensemble
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
In 1569 - 450 jaar geleden - stierf Pieter Bruegel de Oude. Aan de hand van composities van tijd- en streekgenoten tracht Utopia de schilderijen te verklanken.
Tickets beschikbaar
2019-03-24
Jeugdboekenmaand - voorstelling Galileo Hannibal Colombus Blauw
Meneer Zee
BibArt
Tijdens de Jeugdboekenmaand vertelt meneer Zee over Galileo Hannibal Colombus Blauw, een vogeltje dat zich anders voelt. Galileo gaat op wereldreis en leert dat vriendschap het allerbelangrijkste is. Dit is een voorstelling voor speelvogels van zes tot lachbekken van negen jaar en hun (groot)ouders.
Tickets beschikbaar
2019-03-24
Kleutertheater: Het Zonne-ei
Het Wijnegems Poppentheatergezelschap
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Een elfje vindt in het bos een groot rond ding. Wat zou dat nu kunnen zijn ?
Uitverkocht!
2019-03-24
Monsterlijk Mooi
Poppentheater Fatsnerran
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
Het valt nog niet mee om je staande te houden in al die drukte, als iedereen probeert de ander te vlug af te zijn, en te slim. Een voorstelling over “erbij willen horen”maar er niet bij passen! Over nét even anders zijn, over eenzaam zijn in de chaos van een groot monstergezin. Waar moet je dan naar toe? Krak, krak, kraaaak… De familie Monster heeft gezinsuitbreiding! (50min - 3jr+)
Uitverkocht!
2019-03-24
Huiskamerconcert Sliman Dahra
Sliman Dahra
Gemeente Kalmthout
De jonge pianist Sliman Dahra vertrok samen met zijn ouders uit het gevaarlijke Syrië. De reis stopte in Kalmthout, waar het driekoppige gezin sinds een aantal maanden woont. Sliman studeerde in Syrië piano aan het conservatorium. Hij gaf pianoles en algemene muziekleer.
Uitverkocht!
Leeskring - afzonderlijke sessies
De leeskring
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
di 25/09/18 : De druiven der gramschap di 23/10/18 : Malva di 27/11/18 : De Japanse minnaar di 18/12/18 : Vaak ben ik gelukkig di 29/01/19 : De thuiskomst di 26/02/19 : Niets is onmogelijk di 26/03/19 : Het museum van oorlog di 30/04/19 : Het portret van Dorian Gray di 28/05/19 : Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan di 02/07/19 : Wil
Tickets beschikbaar
Ladies@cinemAS 'Phantom Thread'
Cultuurdienst As
Gemeente As
LADIES @ cinemAS - ‘PHANTOM THREAD’ incl. glaasje cava en goody bag
Tickets beschikbaar
2019-03-26
Kamermuziekavond 26-03-2019
Studenten LUCA School of Arts, campus Lemmens
LUCA School of Arts
Op de kamermuziekavonden kan u kennis maken een selecte groep kamermuziekensembles van LUCA School of Arts, campus Lemmens. Ze brengen u de fraaiste bladzijden uit het grote repertoire van de kamermuziek.
Tickets beschikbaar
2019-03-26
Verhalenparade Rupelbib - Hemiksem (van 3 tot 7 jaar)
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
De bib nodigt in Hemiksem graag alle kindjes tussen 3 en 7 jaar uit om te komen luisteren naar de verhalen van onze voorlezers. Daarna is er altijd een gezellig knutselmoment.
Tickets beschikbaar
Kinderfilm | Smallfoot
Vzw Kobie
Vzw Kobie
Deze vertoning werd verplaatst van 23/01 naar 27/03. De nieuwste animatiefilm 'Smallfoot' vertelt het verhaal van een yetigemeenschap die doodsbang is van ‘smallfoot’ of mensen. De yeti's vertellen elkaar 's avonds bij het kampvuur horrorverhalen over wezens met perfect witte tanden, enkel haar op hun hoofd en een muntfrisse adem.
Tickets beschikbaar
2019-03-27
Coupe Theater: Obscene Fabels
Erik Goris - JF D'Hondt
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Lachen verzekerd, want de 'fabulazione' blijven actueel, spits en ad rem tot en met... Verhalen van een duivelskunstenaar, een doet-al, een gedreven theatermaker die zelfs al een paar keer op de scène werd gearresteerd. De maker van het spraakmakende Mistero Buffo. En die toch in '98, terecht, de Nobelprijs voor literatuur in ontvangst mocht nemen!
Tickets beschikbaar
2019-03-28
Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms
Kamerkoor Studenten LUCA School of Arts o.l.v. Bart Naessens
LUCA School of Arts
Ein Deutsches Requim van Johannes Brams wordt uitgevoerd door de studenten van campus Lemmens in de versie voor piano vierhandig.
Tickets beschikbaar
2019-03-28
Gelukzoeker
Bert Gabriëls
Gemeente Steenokkerzeel
Bert Gabriëls maakte naam met programma's als Zonde van de Zendtijd, Absurdistan, Advocaat van de Duivel, Terug naar Eigen Land. Met al die ervaringen op zak gaat hij weer het podium op voor het pure comedywerk. Hij gaat in zijn show op zoek naar geluk. Hij hakt het eruit met stevige grappen, scherpe observaties en veel harde meppen humor.
Tickets beschikbaar
2019-03-29
Comedyvoorstelling 'Toen de dieren nog spraken...'
Natuurpunt CVN - Joeri Cortens
Gemeente Edegem
een natuureducatieve comedyvoorstelling over de communicatie tussen mensen, dieren, planten, … in geuren en kleuren ... en wat er zoal kan mislopen.
Tickets beschikbaar
2019-03-29
Wat moet ik nu geloven, dokter?
Dokter Hendrik Cammu
Bibliotheek Hoogstraten
Dokter Hendrik Cammu legt op een toegankelijke manier uit wat de rol is van voeding voor onze gezondheid en onze levensverwachting. De ‘waarheid’ is vaak een kwestie van gezond verstand.
Tickets beschikbaar
2019-03-29
een humoristische vertelling
Het XIIIe werk van Rob Vanoudenhoven
Gemeente Boechout
Rob Vanoudenhoven, wie kent hem niet. Zijn eerste 50 jaar op deze planeet. Hem laten vertellen over zijn leven, werk en avonturen.
Uitverkocht!
2019-03-29
Concert // A Tribute to the Sixties
De Bonanzas
Stadbestuur Hoogstraten
Verwacht u aan alle popklassiekers uit de jaren 60 zoals ze vandaag moeten klinken; soms ingetogen en intiem, soms uitbundig en enthousiast maar steeds met volle overgave en met respect voor het origineel. Een weloverwogen selectie van nummers die de hitlijsten van de jaren 60 sierden. Een selectie die veelvuldig wordt uitgebreid en verfijnd.
Tickets beschikbaar
2019-03-30
Ouder-kind-yoga (3 tot 6 jaar)
IVEBICA
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
De workshop is volledig op kindermaat, waardoor je als ouder even uit je rol van opvoeder kan treden en je jouw kind jouw eigen speelse kant kan laten zien. De lessen zijn voor een doelgroep van kleuters (3 tot 6-jarigen) en hun ouder, grootouder, tante, nonkel, ... . Je schrijft je in per duo.
Tickets beschikbaar
2019-03-30
Kweken in potten
Vormingplus
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Vind je het ook zo heerlijk om je eigen radijsjes te oogsten? Peterselie of tijm te zien opschieten in potten op je vensterbank? Kom dan met ons woelen met aarde en zaden. Want we gaan samen groenten en kruiden kweken in bloempotten en -bakken. We gebruiken ook allerlei recipiënten uit recyclagematerialen. Breng vooral je handige, groene vingers, een schort en tuinhandschoenen mee.
Bijna uitverkocht !
2019-03-30
Filip Verneert & Enrique Simon Quartet
Jazzcafé@DeMeet
Gemeente Sint-Laureins
De Belgische jazzgitarist Filip Verneert en de Spaanse jazzpianist Enrique Simon zijn muzikale zielsverwanten, met een passie voor jazz én klassieke muziek. Piano en gitaar in een muzikaal gesprek dat tegelijk melodieus, innemend en verrassend is. Gedempte vreugde, melancholische mijmering en een zucht naar zon en zin.
Tickets beschikbaar
2019-03-30
Theater Ellen Smets // Broemmm!
Ellen Smets
Afdeling vrije tijd Nazareth
Broemmm! is een beeldende voorstelling vol avontuur en humor waarin het thema peuter- en kleuterpuberteit op humoristische wijze verbeeld wordt. Broemmm is een autootje met een eigen wil. Baasje Teun heeft haar handen vol aan de eigenzinnige auto. Als Teun naar rechts wil, gaat Broemmm naar links. En wil Teun de autoradio aanzetten, dan laat Broemmm de ruitenwissers vrolijk heen en weer gaan.
Tickets beschikbaar
2019-03-31
JJ Comedy Special
Johan Jast & Co
MaJic
Wat krijg je als een beginnende comedian beslist om zijn 33ste verjaardag groots te vieren? "De JJ B-Day Special" Onder die naam brengen Johan Jast & Co u humor van de bovenste plank. De komieken van dienst: - Amelie Albrecht - Johan Jast - Ariane Van Hasselt - Jeroen Maris - Lene Vos - MC: Wim Janssens
Tickets beschikbaar
2019-03-31
Jeugdboekenmaand - voorstelling Galileo Hannibal Colombus Blauw
Meneer Zee
BibArt
Tijdens de jeugdboekenmaand vertelt meneer Zee over Galileo Hannibal Columbus Blauw, een vogeltje dat zich anders voelt. Galileo gaat op wereldreis en leert dat vriendschap het allerbelangrijkste is. Dit is een voorstelling voor speelvogels van 6 tot lachbekken van 9 jaar en hun (groot-)ouders.
Tickets beschikbaar
2019-03-31
Aperitiefconcert maart
Duo Euryanthe
Gemeente Boechout
Rebecca Van Goethem: viool David Baeck: piano
Uitverkocht!
2019-03-31
De aardmannetjes
Meneer Zee
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
Sprookjes kan je overal vinden: in een verlaten huis, in een donker bos of een oude kast. De spannendste, grappigste, gevaarlijkste sprookjes komen van onder de grond. Daar leven de aardmannetjes. Meneer Zee en Meneer Ha zijn gewiekste sprookjessprokkelaars die zelfs drie dagen met hun blote voeten in een pot willen gaan staan om er te vinden. (50min - 5jr+)
Uitverkocht!
2019-03-31
Vorming E-Bike
1 april 2019
gemeente Heusden-Zolder i.s.m. Circuit Zolder
Heb je pas een e-bike aangeschaft of twijfel je om er één te kopen? Dan is deze vorming op maat van jou! Je kan info krijgen over de soorten e-bikes, je leert de wegcode kennen en je kan oefenen onder begeleiding. Heb je een e-bike? Breng hem zeker mee!
Tickets beschikbaar
2019-04-01
Ensemble nieuwe muziek
Studenten LUCA School of Arts o.l.v. Pieter Schuermans
LUCA School of Arts
Het Ensemble Nieuwe Muziek wil de kaart van de Belgische componisten trekken. Componist Jean-Luc Fafchamps is dit academiejaar te gast op campus Lemmens voor een masterclass. Met de uitvoering van zijn Deux Poèmes brengen wel hulde aan Jan Van der Roost, die decennialang docent aan onze campus was. Met twee werken van de Poolse componist Witold Lutoslawski wordt dit concert aangevat en afgerond.
Tickets beschikbaar
2019-04-02
UB-29
TG Vagevuur & Brussels Experimental/Koen Boesman & Peter Spaepen
TG Vagevuur
Met de muziektheatervoorstelling UB-29 nemen TG Vagevuur en Brussels Experimental de kijker mee in een gedachtentrip naar de rand van de dood. In een nieuwe constructie voor stem, staal en stilte onderzoeken componist Peter Spaepen en regisseur Koen Boesman op basis van teksten van 13 auteurs de achterkant van het heldendom.3 spelers, een 10-koppig mannenkoor en een constructie van barstend staal.
Tickets beschikbaar
2019-04-02
Start met lopen
Sportdienst
Stad Scherpenheuvel-Zichem
De sportdienst Scherpenheuvel-Zichem organiseert vanaf dinsdag 2 april een nieuwe reeks ‘Start met lopen’. Deze cursus helpt je om samen met professionele jogbegeleiders jouw conditie op te bouwen tot je 5 km kan lopen.
Tickets beschikbaar
2019-04-02
FILM - Searching
de Filmerij
Gemeente Zemst
Wanneer Margot, de 16-jarige dochter van David Kim (John Cho) vermist raakt, wordt er een politieonderzoek opgezet om haar te vinden. Na 37 uur is er nog steeds geen spoor van Margot en David besluit om op haar laptop te kijken om zo meer over haar dagelijks leven en vrienden te weten te komen.
Tickets beschikbaar
2019-04-02
Bib: Lessenreeks fotopresentatie
Vrijwilligers bib Edegem
Gemeente Edegem
Tijdens deze vierdelige cursus leer je een fotopresentatie maken. Die kan je eventueel afdrukken door foto’s te importeren, te beheren en te presenteren. Lessenreeks van 4 sessies (2,9,16 & 23 april)
Tickets beschikbaar
2019-04-02
Mindfulness en geluk voor iedere dag
David Dewulf
Route 42
We leven in een hectische maatschappij waar “snel” en “druk” de maat slaan. Hoe houden we het hoofd koel en het hart warm? Mindfulness helpt je op een eenvoudige manier om te gaan met de drukte en de stress van het leven. Zodat je elk moment van je leven ten volle leeft.
Uitverkocht!
2019-04-02
De mensengenezer
Koen Peeters
CC Kruispunt
In de reeks Auteurs uit/over de regio nodigen we Koen Peeters uit in de bib. Hij brengt het verhaal van zijn roman De mensengenezer. Tijdens het creatieproces vertoefde hij uren en dagen in onze Westhoek om de bijzondere sfeer, geschiedenis en verhalen te vatten.
Tickets beschikbaar
2019-04-04
Joint Adventure: Studenten en docenten delen samen het podium
Raphaëlla Smits, Roel Dieltiens en studenten campus Lemmens
LUCA School of Arts
Op het programma: ARIEL RAMIREZ bew. JORGE CARDOSO, Missa Criolla voor gitaar en koor; JORGE MOREL, Dialogando voor cello en gitaar; LUIGI BOCCHERINI, Fandango-Kwintet n. 4 in D Major (G. 448) voor gitaar, 2 violen, altviool en cello (+ castagnetten)
Tickets beschikbaar
2019-04-04
The Tennessee Waltz
Barbara Dex, Gunther Verspecht, Jo Mahieu
A-Klank
Op verzoek van vele countryfans kruipen Barbara Dex en Gunther Verspecht opnieuw in de huid van Dolly Parton en Kenny Rogers. Ze hernemen de succesvolle voorstelling Dollymentary: The Tennessee Waltz (2013). Een akoestische setting ditmaal zodat je de songs in hun meest pure vorm kunt horen.
Uitverkocht!
2019-04-04
Een avondje cabaret
Stefaan De Winter, Maarten Westra-Hoekzema en Pieter Verelst
Dienst Vrije Tijd Brecht
Stefaan De Winter van Die Verdammte Spielerei presenteert een avond met twee grote talenten uit het cabaret. Pieter Verelst won in 2016 het Camerettenfestival. Eerder viel hij al in de prijzen op het Groninger Studenten Cabaretfestival. Maarten Westra Hoekzema werd geselecteerd voor het Leids Cabaret Festival, en slaat met zijn stijl een brug tussen theater en comedy.
Tickets beschikbaar
2019-04-05
Concert: Tom Helsen
Gemeente Hechtel-Eksel
Gemeente Hechtel-Eksel
De Leuvense singer-songwriter Tom Helsen staat al meer dan 20 jaren op de planken. Hij liet voor het eerst van zich horen in Humo's Rock Rally in 1996 waar hij solo de zilveren plak behaalde. Al snel werd hij een groep en tussen 1998 en 2015 bracht hij 7 albums uit. Tom speelde op alle grote festivals en scoorde een 25-tal radiohits waaronder 'Sun in her eyes' en 'Easy'.
Tickets beschikbaar
2019-04-05
Swing
Circus Ronaldo
Circus van Vlaanderen vzw
Met swing maakt Circus Ronaldo de scene vrij voor een jongere generatie circusartiesten op maat van de onvervalste swingmuziek uit de jaren veertig. Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding. De aanstekelijke speelsheid, de heerlijke dynamiek en frisse opgewektheid van deze jonge garde laat je verliefd worden op circus zoals je het nog niet eerder zag.
Tickets beschikbaar
Theater // De tuin van de walvis (5+)
Beeldsmederij De Maan
Stadbestuur Hoogstraten
Als de sprinkhaan op een dag een briefje ontvangt waarin de walvis hem vraagt om een tuin, verzamelt hij alles wat hij daarvoor nodig heeft. Hij laadt het in een boot en gaat op weg. Maar… waarom alsmaar meer en groter willen? Leidt dat tot bevrediging? Tot het grote geluk? In deze allegorische vertelling wordt ons consumptiegedrag op een minzame manier onder de loep genomen.
Tickets beschikbaar
2019-04-06
Amnes(t)ie
Action Zoo Humain
CC Kruispunt
Wat doen we met mensen die extreme keuzes maken waarmee ze zichzelf buiten de samenleving plaatsen? Wat als die spijt krijgen en willen terugkeren? Geven we ze een tweede kans? Het theatergezelschap Action Zoo Humain duikt in het televisielandschap met een nooit eerder geziene talkshowformat: Samen door één deur met als gastheer Bert Gabriëls.
Tickets beschikbaar
2019-04-06
FILM - Pieter konijn
de Filmerij
Gemeente Zemst
Pieter Konijn is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn. De avontuurlijke held Pieter Konijn is geliefd bij meerdere generaties lezers. Nu krijgt hij de hoofdrol in de eigentijdse en stoere live-action animatiefilm voor de hele familie. De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand. Ook proberen ze a
Tickets beschikbaar
2019-04-06
Romantico
Edenwood Duo
CC Kruispunt
Verenigd in het leven, spelen Catherine Struys (gitaar) en Wouter Vercruysse (cello) samen muziek sinds hun ontmoeting. Met Romantico stelt Edenwood Duo een romantisch eigentijds programma voor met muziek die origineel geschreven is voor het bijzondere duo cello & gitaar, naast eigen bewerkingen van stukken van Manuel de Falla en Egberto Gismonti.
Tickets beschikbaar
2019-04-07
Familievoorstelling 'Mag ik efkes op uw wolk?'
Kip met kop
Gemeente Wuustwezel
Door een wolkbreuk "wolkenloos" geworden, zoekt engel Frivola onderkomen op de mooi-weer-wolk van engel Nestor. Gedaan met de hemelse harmonie. Samenleven, al dan niet op een wolk, is verre van makkelijk... Een familievoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar.
Tickets beschikbaar
2019-04-07
Paddington 2
GC Den Breughel
GC Den Breughel
Paddington is inmiddels gesetteld bij de familie Brown. Hij wil tante Lucy graag een mooi cadeau geven voor haar honderdste verjaardag. Het boek van Londen dat hij voor haar wil kopen wordt gestolen door Phoenix Buchanan, acteur en meester in vermommingen. Paddington krijgt de schuld en belandt zelfs in de gevangenis!
Tickets beschikbaar
2019-04-08
Jurassic World: Fallen Kingdom
GC Den Breughel
GC Den Breughel
Het is vier jaar geleden dat het pretpark en luxeresort Jurassic World werd vernietigd door ontsnapte dinosaurussen. De mens is verdwenen op Isla Nubar terwijl de dinosaurussen er nog steeds zijn en er proberen te overleven.
Tickets beschikbaar
2019-04-08
Leren werken met een iPad - Hemiksem
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Met medewerking van vrijwilligers van Vormingplus organiseert de bib een driedelige cursus iPad. Om praktische redenen worden de deelnemers voor de eerste les in 2 groepen verdeeld. Voorkennis is niet vereist maar je moet wel een klein beetje met een pc kunnen werken. Je brengt alvast je eigen iPad mee. 1ste les: di. 9 of do. 11/04. 2de en 3de les: do. 18 en 25/04/2019
Tickets beschikbaar
Cultuurkamp 6-8 -jarigen (paasvakantie 2019)
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Het cultuurkamp voor 6-8 -jarigen richt zich op meisjes en jongens van geboortejaren 2011, 2012 en 2013. Het cultuurkamp vindt plaats op 9, 10 en 11 april 2019.
Tickets beschikbaar
2019-04-09
Cultuurkamp 9-12 -jarigen (paasvakantie 2019)
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Het cultuurkamp voor 9-12 -jarigen richt zich op meisjes en jongens van geboortejaren 2007, 2008, 2009 en 2010. Het cultuurkamp vindt plaats op 9, 10 en 11 april 2019.
Bijna uitverkocht !
2019-04-09
Workshop 'Proeven van theater' (6-8 -jarigen)
Villa Basta
Gezinsbond Nijlen
In deze leuke theaterworkshop starten we met enkele ludieke opwarmingsoefeningen om daarna oneindig in veel mogelijkheden te duiken om jezelf te laten zien en horen. Spelplezier staat voorop, maar onderweg leer je ook handige acteertechnieken.
Tickets beschikbaar
2019-04-09
Film // ZOOks (6+)
Ciné Kids
Stadbestuur Hoogstraten
De 13-jarige Robin leeft in een wereld waar de natuur taboe is. Planten zijn vies, vlinders gevaarlijk en het woud is strikt verboden terrein. Het schrikbewind van Koning Ferdinand en zijn Bureau voor Natuurcontrole (het BNC) houdt mens en natuur op veilige afstand van elkaar. Op een dag verdwijnt Robins moeder Marjolein tijdens een missie in het woud.
Tickets beschikbaar
2019-04-10
Film // The Nile Hilton Incident
Tarik Saleh
Stadbestuur Hoogstraten
THE NILE HILTON INCIDENT is een vlotte, broeierige film-noir over een eenzame politieman die gerechtigheid zoekt in een stad waar de corruptie weelderig tiert.
Tickets beschikbaar
2019-04-10
Pjotr en de Wolfski
DE MAAN
GC Den Breughel
De klassieker 'Peter en de Wolf' grappig verteld en verbeeld met handpoppen op de hand van meester figurenmaker Paul Contryn, derde telg uit het historische Mechelse geslacht van poppenmakers. Deze evergreen houden we graag op het repertoire en speelt in de nieuwe versie al seizoenen lang voor volle zalen.
Tickets beschikbaar
2019-04-10
FILM - Solan & Ludwig: de grote kaasrace
de Filmerij
Gemeente Zemst
Ken je de opschepperige eend Solan, de verlegen egel Ludwig en de vriendelijke uitvinder Reodor al? Samen moeten ze aan de slag om de inwoners van een naburig dorp te verslaan in de grote kaasrace. Daarbij zijn alle middelen toegestaan.
Tickets beschikbaar
2019-04-10
Filmontbijt "Kubo en het magische zwaard"
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Schuif eerst mee aan onze ontbijttafel aan voor een drankje en een hapje en kom daarna mee genieten van de animatiefilm "Kubo en het magische zwaard", een prachtig verhaal over Kubo die samen met Aap en Boktor een oud mysterie moet oplossen. Voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar, welkom met ouders/grootouders (maar kinderen kunnen ook alleen komen - we voorzien toezicht).
Tickets beschikbaar
2019-04-10
Boek je plekje - april
Enthousiaste verteller
CC Kruispunt
Gezellige en intieme voorleesmomenten. Kom luisteren naar een mooi verhaal en laat je verwennen met een drankje en een lekker hapje.
Tickets beschikbaar
2019-04-11
Opgesloten in de bib: bibliotheekspel voor kinderen
Toeters en Belle
Bibliotheek Geraardsbergen
Een bibliotheekspel voor kinderen van 6-9 jaar Wat een pech, de sleutel van de bib is weg! Help jij hem terug te vinden? Ben je een krak in het kraken van codes? Hebben raadsels voor jou geen geheimen meer? Vind jij makkelijk een speld in een hooiberg terug? Dan is deze toffe workshop écht iets voor jou!
Tickets beschikbaar
2019-04-11
Workshop: Fotografie (8-12 jaar)
Villa Basta
Gemeente Hechtel-Eksel
Iedereen kan tegenwoordig foto's maken met zijn smartphone of digitale toestel, maar hoe zit het met de technische en de kunstzinnige kant van het verhaal? Hoe leg je dat ene beeld perfect vast? De workshop fotografie gaat uit van jou creativiteit en heeft een kunstzinnige, beeldende invalshoek.
Tickets beschikbaar
2019-04-11
Broodje Film: 'Le Fidèle'
Michaël R. Roskam
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino 'Gigi' Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte 'Bibi' Delhany. Maar Gigi draagt een geheim met zich mee.
Tickets beschikbaar
2019-04-12
Swing
Circus Ronaldo
Circus van Vlaanderen vzw
Met swing maakt Circus Ronaldo de scene vrij voor een jongere generatie circusartiesten op maat van de onvervalste swingmuziek uit de jaren veertig. Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding. De tent staat aan het Dolhuis (Legrellestraat 39), voorstelling is om 20u.
Tickets beschikbaar
Carnaval Kampenhout - vrijdag 12 april 2019
Partyfriex - Het Feestteam - Gebroeders Ko
Vzw carnaval Kampenhout
Tijdens ons 3de Carnaval Party van Carnaval Kampenhout hebben de nieuwe affiche van Carnaval Kampenhout voorgesteld. Met grote kleppers die Kampenhout 3 dagen zal doen swingen en springen. Vrijdag 12 april 2019 vanaf 20 uur Suprise act Partyfriex Het Feestteam Gebroeders Ko
Tickets beschikbaar
2019-04-12
Driedaagse Carnaval Kampenhout - combi ticket
carnaval Kampenhout
Vzw carnaval Kampenhout
Tijdens ons 3de Carnaval Party van Carnaval Kampenhout hebben de nieuwe affiche van Carnaval Kampenhout voorgesteld. Met grote kleppers die Kampenhout 3 dagen zal doen swingen en springen.
Tickets beschikbaar
2019-04-12
Carnaval Kampenhout - zaterdag 13 april 2019
carnaval Kampenhout
Vzw carnaval Kampenhout
Zaterdag 13 april 2019 10 uur: Früshoppen met toet er niet toe 15u11: Carnavalstoet door het centrum van Kampenhout Aansluitend afterparty met volgende kleppers: Sammy Baker DJ Maarten Vancoillie Zware Jongens Wim Soutaer & Charles Van Domburg Snollebollekes
Tickets beschikbaar
2019-04-13
Stormram Underground Show w Fractured Insanity + 3 more bands
Stormram
Stormram
Stormram Underground Show with Fractured Insanity, Carrion, Mental Genocide and Primevil.
Tickets beschikbaar
2019-04-13
HAAR (2,5 tot 4 jaar)
RASA
CC De Steiger - Boom
HAAR is een totaalbeleving voor kinderen van 2,5 tot en met 4 jaar. Samen met hun ouders of in klas/groep gaan ze op expeditie in deze kunst/speel/voel-installatie. Rasa werkt samen met ervaren begeleiders, die je wegwijs maken en je uitnodigen om mee op ontdekking te gaan. Via IVEBICA kan je tickets kopen voor 2 data. De tickets zijn aan te schaffen voor de ouders én de kinderen.
Uitverkocht!
Carnaval Kampenhout - zondag 14 april 2019
carnaval Kampenhout
Vzw carnaval Kampenhout
Zondag 14 april 2019 vanaf 13 uur Kampenhout fiest d’europ los Johan Veugelers Eveline Cannoot Bruurs Yves Segers Mama’s Jasje Danny Fabry Willy Sommers
Tickets beschikbaar
2019-04-14
Alissa Margulis (viool) & Alexander Buzlov (cello)
Arte Amanti Festival
Vrijetijdsdienst Machelen
Het Arte Amanti Festival komt naar Machelen! Op zondag 14 april zet de kerk van Machelen de deuren open voor de Russische violiste Alissa Margulis en cellist Alexander Buzlov. Dit duo is niet alleen op het podium voor elkaar gemaakt, ook in het dagelijkse leven zijn ze prima op elkaar afgestemd. Buzlov en Margulis hebben talloze prijzen achter hun naam staan. Naast dit internationaal duo maken we
Tickets beschikbaar
2019-04-14
Hotel Transsylvanië 3
GC Den Breughel
GC Den Breughel
In 'Hotel Transsylvanië 3 - Een monsterlijk leuke vakantie' gaan we mee op reis met onze favoriete monsters. Om eindelijk eens te bekomen van het drukke werk in het hotel, vieren Dracula en co vakantie aan boord van een luxe cruiseschip.
Tickets beschikbaar
2019-04-15
Niet Schieten
GC Den Breughel
GC Den Breughel
Op 9 november 1985 pleegt de Bende van Nijvel een laatste aanslag op een warenhuis van Delhaize in Aalst. De 9-jarige David Van de Steen ziet hoe zijn ouders en zusje voor zijn ogen worden neergeschoten. Zelf raakt hij zwaargewond. Zijn grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en krijgen de loodzware taak om, ondanks het grote verdriet, David een toekomst te bieden.
Tickets beschikbaar
2019-04-15
Speelkamp voor 4-6 -jarigen (paasvakantie 2019)
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Het speelkamp voor 4-6 -jarigen richt zich op meisjes en jongens van geboortejaren 2013, 2014 en 2015. Het speelkamp vindt plaats van 15 tot en met 19 april 2019, dagelijks van 9 uur tot 12 uur (vooropvang vanaf 8 uur en naopvang tot 17 uur).
Bijna uitverkocht !
2019-04-15
Speelkamp voor 7-9 -jarigen (paasvakantie 2019)
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Het speelkamp voor 7-9 -jarigen richt zich op meisjes en jongens van geboortejaren 2010, 2011 en 2012. Het speelkamp vindt plaats van 15 tot en met 19 april 2019, dagelijks van 9 uur tot 12 uur (vooropvang vanaf 8 uur en naopvang tot 17 uur).
Tickets beschikbaar
2019-04-15
Funkamp voor 10-13 -jarigen (paasvakantie 2019)
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Het funkamp voor 10-13 -jarigen richt zich op meisjes en jongens van geboortejaren 2006, 2007, 2008 en 2009. Het speelkamp vindt plaats van 15 tot en met 19 april 2019, dagelijks van 9 uur tot 12 uur (vooropvang vanaf 8 uur en naopvang tot 17 uur).
Tickets beschikbaar
2019-04-15
Uitstap doe-mee-boerderij 't Groenhof
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Op maandag 15 april 2019 kan je met Gezinsbond Nijlen mee op uitstap naar de doe-mee-boerderij 't Groenhof, samen met de deelnemers aan ons paaskamp. We verwachten onze deelnemers aan de lokalen van Chiro Nele (Grote Puttingbaan) tussen 8 uur en 9 uur en zij kunnen daar terug opgehaald worden tussen 16 uur en 17 uur. Onze bus vertrekt om 9 uur. Vergeet je lunchpakket en enkele drankjes niet!
Tickets beschikbaar
2019-04-15
Speeluitstap Zilvermeer Mol (7-9 -jarigen)
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
We trekken met de 7-9 -jarigen naar het Zilvermeer te Mol. In de voormiddag staat er een leuk spel op het programma en in de namiddag voorzien we veel tijd om te spelen, spelen en nog eens spelen (speeltuin, spelletjes, ...). Vergeet geen picknickpakket en enkele drankjes mee te nemen en draag uiteraard speelkledij!
Tickets beschikbaar
2019-04-15
Lezing // Sportman
Ruben Van Gucht
Stadbestuur Hoogstraten
OPGELET - NIEUWE DATUM! SPORTMAN SPEELT OP DINSDAG 16 APRIL! In ‘Sportman’ vertelt Ruben Van Gucht kleine en grote anekdotes die de voorbije jaren aan zijn neus zijn gepasseerd. De zoektocht naar Johan Bruyneel in Madrid, racen met Tom Boonen en Niels Albert op Francorchamps, een aanvaring met Marc Wilmots in Brazilië, op hoogtestage met Jurgen Van Den Broeck,...
Tickets beschikbaar
2019-04-16
BibArt Filmclub - Just the Wind
Benedek Fliegauf
BibArt
Just the Wind brengt op indringendewijze één dag in beeld van het leven van de Hongaarse Roma, van de vooroordelen en het racisme waarmee deze zigeuners dagelijks te maken hebben. Een jonge zigeunermoeder probeert het dorpje te verlaten waar de Roma-gemeenschap mikpunt is van racistische aanslagen. De film won drie prijzen op het filmfestival van Berlijn, waaronder de Zilveren Beer.
Tickets beschikbaar
2019-04-16
FILM - The wife
de Filmerij
Gemeente Zemst
Joan Castleman heeft 40 jaar lang haar talent, dromen en ambities opgeofferd voor de literaire carrière van haar charismatische man. Hun pact stond borg voor een stevig huwelijk maar Joan staat op het punt te breken. De dag voor de uitreiking van de Nobelprijs voor literatuur aan haar man, wordt Joan geconfronteerd met haar opoffering en met haar grootste geheim...
Tickets beschikbaar
2019-04-16
Workshop circusinitiatie (10-13 -jarigen)
Circusschool Locorotondo
Gezinsbond Nijlen
In deze leuke circusworkshop leer je jongleren, met bordjes draaien, en nog allerlei leuke circustrucjes. Een ervaren lesgever zorgt voor materiaal en veel leuke oefeningen. Een ontspannend voormiddag, in sporthal De Putting.
Tickets beschikbaar
2019-04-16
Film: 'Le Fidèle'
Michaël R. Roskam
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino 'Gigi' Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte 'Bibi' Delhany. Maar Gigi draagt een geheim met zich mee.
Tickets beschikbaar
2019-04-17
Paasshow met Clown Rocky
Clown Rocky
Gezinsbond Nijlen
Kom samen met je (klein)kinderen mee genieten van deze toffe en interactieve themashow van Clown Rocky! Het is bijna Pasen en dat zullen we geweten hebben: goochelacts, leuke opdrachten, samen zingen, ... met Clown Rocky is het altijd feest!
Tickets beschikbaar
2019-04-17
Uitstap 10-13 -jarigen (junior paintball en schaatsen)
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Een superuitstap vandaag met Gezinsbond Nijlen: in de voormiddag trekken we Red Fox in Aarschot voor leuke duels junior paintball! Na de middagpicknick stoppen we nog in Heist-op-den-Berg bij ijsbaan Die Swaene voor een leuke schaatsnamiddag. Niet te missen! Enkel voor 10-13 -jarigen (geboortejaren 2006 tot en met 2009)!
Tickets beschikbaar
2019-04-18
Michel, Acteur verliest de woorden
Filmvoorstelling
Gemeente Wichelen
De carrière van Miochel van Dousselaere als acteur en regisseur omvat ruim dertig jaar. In 2014 is bij hem een zeldzame vorm van progressieve afasie ontdekt, een hersenaandoening die het spraakcentrum aantast. In de film is te zien hoe hij omgaat met het verlies van zijn woorden en daarmee van het vak dat jij al zo lang uitoefent.
Tickets beschikbaar
2019-04-19
Coupe Theater: Rood
KWTG
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Sprookje voor volwassenen Karoo is een eenzame tiener op zoek naar zichzelf. Ze vindt geen aansluiting met de mensen om haar heen. De enige waar ze wel een goede band mee heeft, is haar bomma. Jammer genoeg is deze ziek en voelt ze haar einde naderen. Karoo merkt dit ook en ze voelt zich eenzamer dan ooit. Dan komt ze op weg naar school de vriendelijke meneer Adolf tegen...
Tickets beschikbaar
2019-04-19
Circus Ronaldo 'Swing' - 19 april 2019
Circus Ronaldo
VZW Keizer Karel
Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding ... Vergeet eventjes de rodeneuzenclown, met SWING zorgt Circus Ronaldo voor een voorstelling die niet in één vakje te stoppen valt. Nestel je neer in de tent, schuif wat dichter tegen je geliefde aan en laat een zoetgevooisde stem je meevoeren naar de jaren '40, terwijl de ooh's en aah's je om de oren vliegen.
Tickets beschikbaar
2019-04-19
Nocturnewandeling
Toerisme Glabbeek
Gemeente Glabbeek
Gezellige bewegwijzerde avondwandeling van 3,5 km. langs sfeervol verlichte fruitplantages. Voorzie aangepast schoeisel. Tijdens de wandeling krijgt elke deelnemer een wafeltje op een stokje en na de wandeling een tas verse tomatensoep met stokbrood. 22.30 uur: Optreden door Kriebel & Huksel Kostprijs: 2 euro per persoon (-12 jaar: gratis)
Tickets beschikbaar
2019-04-19
Concert: cd-debuut Marie François
Marie François
Gemeente Hechtel-Eksel
Klassiek pianiste uit Eksel, Marie François, is net afgestudeerd als postgraduaat studente en was reeds te horen in verschillende Belgische culturele centra. Verder verzorgde ze concerten in Nederland, Duitsland, Luxemburg, Italië, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In 2014 trad ze op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.
Tickets beschikbaar
2019-04-19
Circus Ronaldo 'Swing' - 20 april 2019
Circus Ronaldo
VZW Keizer Karel
Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding, ... Vergeet eventjes de rodeneuzenclown, met SWING zorgt Circus Ronaldo voor een voorstelling die niet in één vakje te stoppen valt. Nestel je neer in de tent, schuif wat dichter tegen je geliefde aan en laat een zoetgevooisde stem je meevoeren naar de jaren '40, terwijl de ooh's en aah's je om de oren vliegen.
Tickets beschikbaar
2019-04-20
Ritmo y Salsa
Percussie ensemble WIK
agb@zemst
Het percussie-ensemble WIK is één van de onderdelen van de Koninklijke Fanfare “Willen is Kunnen” vzw uit Zemst-Laar, samengesteld uit slaginstrumenten, zowel melodisch als ritmisch, aangevuld met gitaren, synthesizer en blazerssectie. Onder leiding van Nik Goovaerts brengen zij hun salsaprogramma Ritmo y Salsa met als gastsolisten Freddy Kretschmer, Zuleyma Hechima en Tom Verschooren.
Uitverkocht!
2019-04-20
Circus Ronaldo 'Swing' - 21 april 2019
Circus Ronaldo
VZW Keizer Karel
Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding, ... Vergeet eventjes de rodeneuzenclown, met SWING zorgt Circus Ronaldo voor een voorstelling die niet in één vakje te stoppen valt. Nestel je neer in de tent, schuif wat dichter tegen je geliefde aan en laat een zoetgevooisde stem je meevoeren naar de jaren '40, terwijl de ooh's en aah's je om de oren vliegen.
Tickets beschikbaar
2019-04-21
Comedy // Wat valt er?
Dimitri Leue
Stadbestuur Hoogstraten
Dimitri Leue vertelt het verhaal van Walter, de havenloods, die op een schone dag merkte dat er niet alleen tabak en alcohol van de boot valt. Een nostalgisch, humoristisch verhaal over de liefde.
Tickets beschikbaar
2019-04-25
RUBEN VAN GUCHT - SPORTMAN
RUBEN VAN GUCHT - MATHIEU & GUILLAUME
CC Coloma
Voorjaar 2019 trekt Ruben van Gucht met 2 muzikale compagnons -Mathieu & Guillaume- langs verschillende theaterzalen met de voorstelling SPORTMAN. Een voorstelling waarin sportverhalen centraal staan, maar ook muziek en interactie met het publiek een belangrijke rol spelen.
Tickets beschikbaar
2019-04-25
Aan de slag met de android-tablet/-smartphone
Bibliotheek Geraardsbergen
Bibliotheek Geraardsbergen
Misschien ben je van plan een tablet-pc of smartphone op Android aan te schaffen? Of misschien heb je er pas één gekocht? Maar hoe werkt alles nu precies? Wat zijn 'apps' en hoe krijg je ze op je toestel? Zijn er veel verschillen met een iPad?
Tickets beschikbaar
2019-04-25
Kamermuziekavond 25-4-2019
Studenten LUCA School of Arts, campus Lemmens
LUCA School of Arts
Met de kamermuziekavonden kan het publiek kennis maken met fraaie bladzijden uit het grote repertoire van de kamermuziek gebracht door studenten van LUCA School of Arts, campus Lemmens.
Tickets beschikbaar
2019-04-25
Mira + support: Rubin
Mira + support: Rubin
Dienst Vrije Tijd Brecht
In 2015 passeerde Mira in GC Brecht met een try-out van wat het jaar erop ‘Plaats’ zou worden. ‘Plaats’; het vierde album van de zangeres, waarop laaiend enthousiaste reacties kwamen van pers en publiek. Brecht krijgt op 26 april 2019 nu ook een exclusief voorsmaakje van de nieuwe release van Mira.
Tickets beschikbaar
2019-04-26
Bib: Lessenreeks tablet (Android)
Vrijwilligers bib Edegem
Gemeente Edegem
We richten ons in deze cursus op beginnende gebruikers en leren hen gaandeweg alle functies van hun toestel kennen. We belichten de meeste standaard Android-apps. Lessenreeks van 4 sessies (15,22,29 maart & 5 april; 26 april en 3,10 & 17 mei; 31 mei en 7,14 & 21 juni)
Tickets beschikbaar
Het beest in u
Tom Van Dyck
agb@zemst
Transhumaan Mentor Tom Van Dyck doet al meer dan 20 jaar onderzoek naar de leef-, denk en doepatronen van dieren. Hij ontdekte wederkerende systemen die het succesverhaal van heel wat dieren verklaren. Op basis van dit onderzoek ontwikkelde hij een revolutionaire methode waardoor aards geluk, relationeel evenwicht en professioneel succes ook voor de mens binnen handbereik ligt.
Uitverkocht!
2019-04-26
The advice to travel light
Marble Sound
A-Klank
Het is inmiddels bijna 3 jaar geleden sinds Marble Sounds andere muzikale horizonten opzocht en ons verblijdde met het wondermooie ‘Tautou’.
Uitverkocht!
2019-04-26
WORKSHOP PORTRETFOTOGRAFIE
NIELS HEMMERYCK
CC Coloma
Een goede portretfoto laat niet alleen een persoon zien maar toont ook expressie en een verhaal achter de geportretteerde. Tijdens deze workshop leer je stap voor stap hoe je het perfecte portret maakt. Ninoofs stadsfotograaf Niels Hemmeryckx leert je hoe met je spiegelreflex- of systeemcamera mooie portretten kan maken.
Tickets beschikbaar
2019-04-27
Flashback 27
Flashback 27
Flashback 27
Met onze fuif keren wij terug naar de tijd waarin de ouders uit de ouderraad (en u misschien ook) hun wilde jaren beleefden. Met een klinkende naam als Belgian Asociality hebben we een headliner van formaat kunnen strikken. Maar naast deze rotten van de Belgische rock-scene hebben we ook jong geweld in het voorprogramma.
Tickets beschikbaar
2019-04-27
Start to Yoga
Gemeente Lennik, dienst Vrije Tijd
Gemeente Lennik, dienst Vrije Tijd
8 delige reeks Start to Yoga in de Dekenijtuin op zo van 10u tot 11u vanaf 28/04 t.e.m. 23/06. Opgelet: op zo 02/06 is er geen les. Kostprijs: € 25
Uitverkocht!
2019-04-28
Seniorobic april - juni 2019
Sportdienst
Stad Scherpenheuvel-Zichem
Deze trainingsvorm stimuleert het hart en de bloedsomloop en zorgt ervoor dat je uithoudingsvermogen verbetert. Samen met een gediplomeerd begeleider werk je aan je conditie, kracht en lenigheid.
Tickets beschikbaar
2019-04-29
Lezing door Herlinde Leyssens over haar boek ‘Kongokorset’
Herlinde Leyssens
Bibliotheek Geraardsbergen
Herlinde Leyssens debuteerde begin 2018 met Kongokorset en het is meteen een schot in de roos! Het boek is al toe aan zijn vierde druk van 5.000 exemplaren. In haar boek vertelt Herlinde het leven van Gabrielle Deman, een jonge vrouw met ambities aan het begin van de 20ste eeuw, die echt heeft bestaan. Ze groeit op in het Brusselse gezin van Edmond Deman, uitgever en boekhandelaar, en staat in nau
Tickets beschikbaar
2019-04-29
Lezing // Last Days
Lieve Blancquaert
Stadbestuur Hoogstraten
Lieve Blancquaert: “Elke seconde sterven er twee mensen en voor ieder mens heeft dit een andere betekenis en een ander verhaal. Ik neem jullie met mijn beelden en verhalen mee doorheen verschillende culturen, godsdiensten en rituelen. Last Days maken was voor mezelf een troost. Ik hoop dit te kunnen doorgeven.
Tickets beschikbaar
2019-05-02
Spice up your life
Mill and Mortar Belgium
Bibliotheek Hoogstraten
Tijdens de workshop krijg je meer informatie over kruiden en specerijen: waar komen ze vandaan, hoe herken je kwaliteit, welk effect hebben ze op de gezondheid, ... Daarna neem je een vijzel bij de hand om zelf een kruidenmengeling samen te stellen.
Tickets beschikbaar
2019-05-02
Au bouillon Belge
Seeftheater
Seeftheater
Na de begrafenis komen Jos, Marie en Astère samen in het ouderlijke café' au bouillon Belge' om de erfenis van vader te verdelen. Jos is Vlaming, en harde werker; dat kan hij beter dan het uitleggen ...Astère is Waals. Hij kan zich daarentegen heel goed expliceren ...En Marie is Brusseloise. Zij kan zij zich in extreme bochten wringen om zowel Jos als Astère te paaien. Klinkt bekend ?
Tickets beschikbaar
Johnny Cash Live at Folsom Prison (zitplaatsen)
Def Americans
Gemeente Sint-Laureins
Johnny Cash at Folsom Prison (1968) groeide uit tot één van de meest geroemde livealbums uit de muziekgeschiedenis. Deze tributeband brengt het legendarische gevangenisconcert van 'the man in black' naar De Meet. Wanneer Kim “Carter” zich bij het gezelschap voegt, wordt de show haast in hogere sferen bezegeld met de beste June en Johnny songs.
Tickets beschikbaar
2019-05-03
Johnny Cash Live at Folsom Prison (staanplaatsen achteraan)
Def Americans
Gemeente Sint-Laureins
Johnny Cash at Folsom Prison (1968) groeide uit tot één van de meest geroemde livealbums uit de muziekgeschiedenis. Deze tributeband brengt het legendarische gevangenisconcert van 'the man in black' naar De Meet. Wanneer Kim “Carter” zich bij het gezelschap voegt, wordt de show haast in hogere sferen bezegeld met de beste June en Johnny songs.
Tickets beschikbaar
2019-05-03
Cursus nachtvlinders
Natuurpunt CVN
Gemeente Edegem
In België komen er zo'n 2500 soorten vlinders voor. 95% daarvan zijn nachtvlinders of motten, zoals ze ook wel worden genoemd. Van de grotere, goed herkenbare nachtvlinders komen er in Vlaanderen meer dan 700 soorten voor. Waarom komen motten op licht af? Hoe kan je al die verschillende soorten en families uit elkaar houden? Hoe kan je nachtvlinders bestuderen in je eigen tuin?
Tickets beschikbaar
Swing
Circus Ronaldo
Circus Ronaldo
Met swing maakt Circus Ronaldo de scene vrij voor een jongere generatie circusartiesten op maat van de onvervalste swingmuziek uit de jaren veertig. Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding. De tent staat aan het administratief centrum (Tramlaan 8). De voorstelling start om 20u.
Tickets beschikbaar
2019-05-03
The Joy of Jazz
Helena Fontyn - Pierre Anckaert - Jean Van Lint
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Een swingende jazzclub uit de jaren ‘40. Een warme, sensuele stem klinkt op, omringd door gepassioneerde muzikanten. Er wordt gedanst, gelachen, intens geluisterd en genoten. Dat is ‘The joy of jazz’. Helena Fontyn (zang), Pierre Anckaert (toetsen en gitaar) en Jean Van Lint (zang en contrabas) brengen 100 jaar jazzgeschiedenis, op hun eigen manier en recht uit het hart.
Tickets beschikbaar
2019-05-04
Kerkconcert in Vremde
Sarah Ferri & String Quartet
Feestcomité Vremde
De Gentse zangeres Sarah Ferri, die in 2008 de talentenjacht Jonge Wolven won, ging in 2018 op tournee langs een hele reeks kerken en doet nu in het voorjaar gelukkig ook Vremde aan.
Tickets beschikbaar
2019-05-04
MysteriA Fantasyfair
MysteriA
vzw GZVO
Tweede editie van een geweldig Fantasy-event waar alle dromen plots werkelijkheid kunnen worden.Victorian picknick,Thea Duell,Cosplay,Steampunk,fantasy en Pagan figuren van alle slag,Enchanted market met zeer uiteenlopende standjes,celtic & oriental dances,fijne catering en verrassende optredens. It's your fantasy,it's your magic,it's your MysteriA
Tickets beschikbaar
Swing
Circus Ronaldo
Circus Ronaldo
Met swing maakt Circus Ronaldo de scene vrij voor een jongere generatie circusartiesten op maat van de onvervalste swingmuziek uit de jaren veertig. Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding. De tent staat aan het administratief centrum (Tramlaan 8). De voorstelling start om 20u.
Tickets beschikbaar
2019-05-04
Wat als Mozart gitaar had gespeeld?
Four Aces Guitar Quartet
CC Kruispunt
Onder het motto Wat als Mozart gitaar had gespeeld?, grasduint het Four Aces Guitar Quartet in het rijke klassieke repertoire van lang voor de klassieke Spaanse gitaar doorbrak. Een reis doorheen drie eeuwen muziekgeschiedenis in een toegankelijk concert waarin bekend, onbekend, bemind en onbemind elkaar ontmoeten. Een speels klassiek concert in de Begijnhofkapel.
Tickets beschikbaar
2019-05-05
Help! De taart staat in brand
Toeterdonk
GC Den Breughel
Help! De taart staat in brand! Driessje Draak heeft een wens, maar het lukt hem niet zijn verjaardagskaarsjes uit te blazen. In tegendeel: hij blaast zijn kaarsjes ààn in plaats van uit! Samen met Bertha bever gaat hij op zoek naar een oplossing.
Tickets beschikbaar
Picknick in park 'Ridderborn'
dienst UiT in Kortessem
Gemeente Kortessem
Kasteel ''Ridderborn' stelt uitzonderlijk zijn park open voor het grote publiek. Iedereen is van harte welkom op deze gezellige familiepicknick. Wij zorgen voor animatie, jullie voor de picknick? Beperkte plaatsen dus inschrijven is verplicht. Bij regenweer wordt het evenement geannuleerd.
Tickets beschikbaar
2019-05-05
Swing
Circus Ronaldo
Circus Ronaldo
Met swing maakt Circus Ronaldo de scene vrij voor een jongere generatie circusartiesten op maat van de onvervalste swingmuziek uit de jaren veertig. Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding. De tent staat aan het administratief centrum (Tramlaan 8). De voorstelling start om 20u.
Tickets beschikbaar
2019-05-05
Workshops Muzikaal tekenen Be-Part - Waregem Tekent XL
Be-Part
Be-Part, Platform voor actuele kunst
Workshop: Muzikaal tekenen 14u - 15u30 of 16u - 17u30 Maximum 15 deelnemers per workshop. Prijs: 3 € per kind, (groot)ouders gratis Voor kinderen van 6 - 12 j.
Tickets beschikbaar
Workshops Digitaal tekenen Be-Part - Waregem Tekent XL
Be-Part, Platform voor actuele kunst
Be-Part, Platform voor actuele kunst
Workshop: Een lijn is een punt dat uit wandelen gaat. Digitaal tekenen 14u - 15u30 of 16u - 17u30 Maximum 15 deelnemers per workshop. Prijs: 3 € per kind, (groot)ouders gratis Voor kinderen van 6 - 12 j.
Tickets beschikbaar
Sportsnack voorjaar 2019 - De Kleine Prins
gemeente Lennik
Gemeente Lennik
Naschoolse sport voor kinderen 1ste en 2de leerjaar lagere school. Elke dinsdag tijdens de schoolperiode (vanaf 07/05 tot 25/06) van 15:45 tot 16:45 in De Kleine Prins (Kroonstraat 40).
Tickets beschikbaar
2019-05-07
Wijnproeven - rode wijn (18+) (07/05 en 14/05)
Michel Terlinck
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
De klemtoon van deze wijncursus ligt op het analytisch leren proeven. Zo leer je de wijn beoordelen op haar kleur, geur en smaak. De eerste sessie wordt een avond rond befaamde rode druivenrassen zoals Pinot noir, Merlot, Cabernet Sauvignon en Shiraz. In de tweede sessie hebben we het over minder bekende rode druivenrassen uit verschillende landen.
Tickets beschikbaar
2019-05-07
FILM - Beautiful boy
de Filmerij
Gemeente Zemst
Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden.
Tickets beschikbaar
2019-05-07
Film // Buena Vista Social Club: Adios
Lucy Walker
Stadbestuur Hoogstraten
In Buena Vista Social Club: Adios laat Lucy Walker de bandleden terugkijken op hun bijzondere carrière. De getuigenissen van de ondertussen op leeftijd gekomen Cubanen gecombineerd met beelden uit de afgelopen jaren zorgen voor een bijzonder muzikale filmervaring!
Tickets beschikbaar
2019-05-08
Boek je plekje - mei
Enthousiaste verteller
CC Kruispunt
Gezellige en intieme voorleesmomenten. Kom luisteren naar een mooi verhaal en laat je verwennen met een drankje en een lekker hapje.
Tickets beschikbaar
2019-05-09
Kamermuziekavond 9-5-2019
Studenten LUCA School of Arts, campus Lemmens
LUCA School of Arts
Op de kamermuziekavonden kan u kennis maken een selecte groep kamermuziekensembles van LUCA School of Arts, campus Lemmens. Ze brengen u de fraaiste bladzijden uit het grote repertoire van de kamermuziek.
Tickets beschikbaar
2019-05-09
Laarkapelconcerten
Diverse muzikanten
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
De Laarkapel in Schelle schittert meer dan ooit. In de meimaand kan je tijdens 4 concerten dit mooi stukje erfgoed komen bewonderen. 2 mei - Brighid's Call met zang, harp en toetsen in het programma 'Vlinder mij' 9 mei - Fagot en zang in verschillende stijlen 16 mei - Duo F.R.E.N.C.H. met fluit en piano 23 mei - Gitaarduo 'La Cuerda'
Tickets beschikbaar
2019-05-09
Internetbankieren met pc - Hemiksem
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Wil je graag zelf je bankzaken van thuis uit blijven opvolgen? In de workshop “internetbankieren” leer je je rekeningen beheren en overschrijvingen uitvoeren via het internet. Dit kan zonder je privé gegevens vrij te geven. Je hebt geen kaartlezer of bankkaart nodig. Er wordt gewerkt met fictieve gegevens. Je brengt hiervoor je eigen laptop (geen tablet of smartphone!) mee
Tickets beschikbaar
2019-05-09
Ruimte
Stef Bos
agb@zemst
Na vele jaren werkend In een collectief met zijn band Spelend en Schrijvend Even Een jaar alleen Stef Bos met Piano Grasduinend in zijn liedboek Elke avond anders
Uitverkocht!
2019-05-09
Guido Belcanto: Zo goed als alleen
Guido Belcanto
Dienst Vrije Tijd Brecht
Een muzikale avond met een lach en een traan, een vleug poëzie en levensfilosofie gebracht door de ongekroonde koning van het levenslied. Drie decennia lang al bouwt Guido Belcanto aan een geheel oorspronkelijk repertoire waarin hij de liefde, het leed en de lust van het leven bezingt op een poëtische en ontroerende wijze die niemand onverschillig laat.
Bijna uitverkocht !
2019-05-10
Broodje Film: 'The Post'
Steven Spielberg
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham en redacteur Ben Bradlee van The Washington Post.
Tickets beschikbaar
2019-05-10
Joodse Wandeling
Hans Geldhof
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Het dorp Heide kende tussen de twee wereldoorlogen een ware toevloed van Joodse mensen. Deze honderden Joodse bewoners en toeristen lieten dan ook hun stempel na in het straatbeeld. Hans Geldhof leidt je door deze boeiende geschiedenis die ook een tragische kant heeft. De prijs is inclusief een drankje en exclusief een treinticket. De wandeling start om 13.30u.
Tickets beschikbaar
2019-05-11
Run for the Climate
VZW Sporten voor het Goeie Doel
vzw Sporten voor het Goeie Doel
Run for the Climate Het verstoorde klimaat is iets waar we allemaal bij stil moeten staan. Heel even – want daarna moeten we vooral stappen zetten ! We hopen dat we dat met zoveel mogelijk lopers kunnen doen ! Schrijf u hier in voor de 5-10-20 km !
Tickets beschikbaar
2019-05-11
Walk for the Climate
VZW Sporten voor het Goeie Doel
vzw Sporten voor het Goeie Doel
Walk for the Climate. Het verstoorde klimaat is iets waar we allemaal bij stil moeten staan. Heel even – want daarna moeten we vooral stappen zetten ! We hopen dat we dat met zoveel mogelijk wandelaars kunnen doen ! Schrijf u hier in voor de 5-10-20 km !
Tickets beschikbaar
2019-05-12
Verhalenparade Rupelbib - Niel (van 4 tot 8 jaar)
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Het is bewezen dat voorgelezen worden belangrijk is voor het stimuleren van de fantasie en voor de ontwikkeling van het taalgevoel van een jong kind. In Niel nemen ze alle kindjes tussen 4 en 8 jaar mee in de spannende wereld van het prentenboek. Daarna is er altijd een gezellig knutselmoment.
Tickets beschikbaar
Film: 'The Post'
Steven Spielberg
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham en redacteur Ben Bradlee van The Washington Post.
Tickets beschikbaar
2019-05-15
Reisverslag Bergen als bunkers
Jonathan Vandevoorde
Bibliotheek Hoogstraten
Langs sporen van de Eerste Wereldoorlog in de Italiaanse Dolomieten (1915-1917) Met muziek en beeld ondernemen we een sportieve tocht door de meest ontzagwekkende locaties in de Italiaanse Dolomieten rond Sexten en Cortina d’Ampezzo, waar de strijd tussen de twee mogendheden blijvende sporen in het landschap heeft achtergelaten.
Tickets beschikbaar
2019-05-15
Internetbankieren met een app - Hemiksem
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
In deze workshop leren onze vrijwilligers van Vormingplus je hoe je een rekening beheert en hoe je overschrijvingen uitvoert via internet. Dit kan je zonder je privé-gegevens vrij te geven. Veiligheid komt ruim aan bod. Je hebt geen kaartlezer of bankkaart nodig maar breng wel je tablet of smartphone mee.
Tickets beschikbaar
2019-05-16
Ambtenarenbal 2290
Gemeente Vorselaar
Gemeente Vorselaar
Op donderdag 16 mei 2019 organiseert de gemeente Vorselaar het jaarlijkse Ambtenarenbal !
Tickets beschikbaar
2019-05-16
Stef Bos solo
Stef Bos
Afdeling vrije tijd Nazareth
Na vele jaren werkend In een collectief met zijn band Spelend en Schrijvend Even Een jaar alleen Stef Bos met Piano Grasduinend in zijn liedboek Elke avond anders
Uitverkocht!
2019-05-16
Bang van Dendoncker
Jens Dendoncker
agb@zemst
Met maar liefst vier comedyprijzen op zak is het voor deze aimabele West-Vlaming tijd om de cultuurpodia in Vlaanderen te bestormen. De winnaar van Humo's Comedy Cup 2016 is helemaal klaar voor zijn eerste soloprogramma. Deze fantastische voorstelling leverde in zijn eerste seizoen enkel uitverkochte zalen op en een lovende 4 sterren recensie in De Standaard.
Uitverkocht!
2019-05-16
Eerie Square Dances of the Future
Eriksson Delcroix
agb@zemst
Na hun debuut ‘Forever’ uit 2014, de opvolger ‘Heart Of Its Mind’ uit 2016 en het een jaar later verschenen ‘Magic Marker Love’ voelen Bjorn Eriksson, Nathalie Delcroix en hun vijfkoppige orkest de onbedwingbare behoefte om de melancholie, die de rode draad van deze drie albums vormde, even op te bergen en een zwierig dansje te placeren.
Tickets beschikbaar
2019-05-17
Johan Petit Prutst
Johan Petit
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Rasverteller Johan Petit is al bijna twintig jaar een vaste waarde in het theatercircuit. In Schelle staat hij met een ‘best of’ uit zijn gehele repertoire. Petit brengt theater zoals goede stand-upcomedy zou moeten zijn, met een lach en een traan.
Tickets beschikbaar
2019-05-17
From the wave-lapped island
Vokalis
Onze-Lieve-Vrouwkoor vzw
Vokalis brengt een gevarieerd programma van Engelse koormuziek. Naast grote namen zoals Tallis, Stanford en Elgar gaat het koor ook op zoek naar de componisten van vandaag, met Howard Skempton, Paul Mealor, Howard Goodall en John Rutter.
Tickets beschikbaar
2019-05-18
Game Changer Sport Conference_VOORMIDDAG
Be a game changer in sport vzw
Be a game changer in sport vzw
Op het programma staan actuele sportthema's (zie programma op website) binnen de wereld van coaching en conditietraining gegeven door topspecialistenmet dit jaar o.a Paul Vandenbosch, Saartje Vandendriesscche, etc.. Iedereen welkom die sport een warm hart toedraagt! Ticket incl. 2 sessies voormiddag drinks en gezonde snack toegang sportbeurs (NEW!) service kost ticketgang
Tickets beschikbaar
2019-05-18
Game Changer Sport Conference_VOLLEDIGE DAG
Be a game changer in sport vzw
Be a game changer in sport vzw
Op het programma staan actuele sportthema's (zie programma op website) binnen de wereld van coaching en conditietraining gegeven door topspecialistenmet dit jaar o.a Paul Vandenbosch, Saartje Vandendriesscche, etc.. Iedereen welkom die sport een warm hart toedraagt! Ticket incl. - 5 sessies - drinks en gezonde snack - toegang sportbeurs (NEW!) - receptie (NEW!) - ticketservice kost
Tickets beschikbaar
2019-05-18
Game Changer Sport Conference_NAMIDDAG
Be a game changer in sport vzw
Be a game changer in sport vzw
Op het programma staan actuele sportthema's (zie programma op website) binnen de wereld van coaching en conditietraining gegeven door topspecialistenmet dit jaar o.a Paul Vandenbosch, Saartje Vandendriesscche, etc.. Iedereen welkom die sport een warm hart toedraagt! Ticket incl.: - 3 sessies - drinks en gezonde snack - toegang sportbeurs (NEW!) - receptie (NEW!) - ticketservice kost
Tickets beschikbaar
2019-05-18
Game Changer Sport Conference_STUDENT
Be a game changer in sport vzw
Be a game changer in sport vzw
Op het programma staan actuele sportthema's (zie programma op website) binnen de wereld van coaching en conditietraining gegeven door topspecialistenmet dit jaar o.a Paul Vandenbosch, Saartje Vandendriesscche, etc. Iedereen welkom die sport een warm hart toedraagt! Ticket incl. incl. - 5 sessies - drinks en
Tickets beschikbaar
2019-05-18
Tweedehandsbeurs Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen organiseert een tweedehandsbeurs voor babyspulletjes, kinderkledij en speelgoed. Van 10.30 uur tot 12.30 uur kan je in Nijlense Gildenzaal bij tientallen standhouders koopjes doen! Max. 2 tafels per deelnemer (en een kledingrek neemt de plaats in van een tafel dus hier dien je ook een tafelplaats voor te reserveren)!
Tickets beschikbaar
2019-05-19
BibArt Filmclub - Phantom Thread
Paul Thomas Anderson
BibArt
In Phantom Thread, geregisseerd door Paul Thomas Anderson, speelt Daniel Day-Lewis modeontwerper Reynolds Woodcock. Met hun kleding voor adellijke families staan hij en zijn zus aan de top van de Britse mode-industrie in de jaren vijftig. Topacteur Daniel Day-Lewis kreeg voor deze film een Oscarnominatie voor Beste Acteur en nam met deze krachtige rol afscheid van de filmwereld.
Tickets beschikbaar
2019-05-21
FILM - God's own country
de Filmerij
Gemeente Zemst
Johnny werkt van 's morgens tot laat 's avonds op de boerderij van zijn ouders, verscholen in de mistige landschappen van Yorkshire. Hij probeert zijn frustraties weg te drinken in de lokale pub, hij beleeft er sexuele avonturen die nergens toe leiden. Als een Roemeense seizoenarbeider voor enkele weken op de boerderij komt werken, voelt Johnny allerlei ongekende emoties.
Tickets beschikbaar
2019-05-21
Buikdans - initiatie
Amana Dance Theatre
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Buikdans is een oeroude vrouwenkunst en wordt bijna overal ter wereld beoefend. Vera, de bezielster van Amana Dance Theatre is een van de pioniers van de Belgische buikdansscène en neemt je graag mee voor een inspirerende, warme ontdekkingsreis naar een andere cultuur en je eigen lichaam. Je hebt geen enkele ervaring of voorkennis nodig.
Tickets beschikbaar
2019-05-22
Modders - familievoorstelling 7+
Compagnie Barbarie
agb@zemst
In MODDERS zien we een aantal moeders aan het werk. Naarstig de boel draaiende houdend klungelen deze vrouwen zichzelf vrolijk de afgrond in. Want in hun wereld vol goede bedoelingen werken de dingen tegen hen. Geen enkele tafel staat recht, geen enkele borstel veegt, geen enkel kleedje past. In het leven van deze moeders is immers alles wankel. Maar doorgaan zullen ze! Niks aan de hand!
Tickets beschikbaar
2019-05-22
De lekkerste ice-tea maak je zelf
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Van kruidenthee naar kruidenlimonade. Hoe maak ik van mijn tuinkruiden een heerlijke zomerdrank? Op een warme zomerdag smaakt een gezonde'Homemade ice-tea'heerlijk verfrissend. En hoe leuk is het om je eigen kruidendrank in een grote kan met schijfjes citroen en verse munt te serveren? Fris of gezoet, met fruit of met kruiden; je zet snel verse kruidenlimonade naar je eigen smaak.
Bijna uitverkocht !
2019-05-23
Theater // Drek
Abattoir Fermé
Stadbestuur Hoogstraten
Het is de belangrijkste dag uit het leven van Mevrouw. Straks wordt haar Document, een handleiding voor het Bestaan, feestelijk voorgesteld. “Zal je net zien”, denkt Mevrouw als ze, uitgerekend vandaag, lang na de wekker wakker wordt. Ze probeert de schade in te halen, maar de dag, de wereld, de hele kosmos is al begonnen zonder haar.
Tickets beschikbaar
2019-05-24
Et alors.. en dan... Voners
Johny Voners
Gemeente Wichelen ism de ouderenadviesraad
Johny Voners is vooral bekend als Xavier Waterslaeghers uit de komedieserie 'FC De kampioenen' maar naast acteren heeft Johny ook een grote passie voor zingen én voor Charles Aznavour.
Tickets beschikbaar
2019-05-24
We Stood Like Kings
Private Invitation
Awesomeness United
Life out of balance. Of de ambitieuze ontmoeting tussen een legendarische Amerikaanse cultfilm en de tegelijk intense, krachtige, ontroerende en breekbare muziek van het Brusselse post-rockkwartet WE STOOD LIKE KINGS, dat inspiratie haalt zowel bij Pink Floyd, Chopin als Mogwai. Elk ticket biedt je toegang tot eenzelfde adembenemende audiovisuele ervaring. Je bijdrage kies je dus helemaal zelf!
Tickets beschikbaar
2019-05-25
De tuin van de walvis (5+)
De Maan
CC De Steiger - Boom
Een prachtvertelling van Toon Tellegen, over een walvis die een tuin op zijn rug wil. Een totaalspektakel waarin audio, live figurenspel en beeldend theater mekaar afwisselen.
Tickets beschikbaar
2019-05-26
Dromen doet reizen
Kolor en Koraal
Onze-Lieve-Vrouwkoor vzw
Kolor en Koraal maken een muzikale reis onder leiding van Elke Vandenbogaerde en met Tom Van der Plas aan de piano.
Tickets beschikbaar
2019-05-26
Docu | Wat hebben we verdiend vandaag?
Vzw Kobie
vzw Kobie
Landbouwers zorgen voor een levensnoodzakelijke schakel in onze voedselketen. Ze zijn zich bewust van die verantwoordelijkheid, werken keihard en lopen over van passie en toewijding voor hun land en de dieren.
Tickets beschikbaar
2019-05-29
Hof & Huis 2019
Provinciedomein d'Aertrycke
DH&H bvba
De 26e editie van “Hof & Huis” valt tijdens het Hemelvaartweekend. Van donderdag 30 mei tot zondag 2 juni wordt u dagelijks van 10u tot 18u door meer dan 150 exposanten verwelkomd. Hof & Huis is al 26 jaar uw vaste afspraak om het mooiste op het vlak van tuin, interieur, lifestyle te ontdekken en de leuke producten mee naar huis te nemen om zelf aan de slag te gaan in de keuken of op de bbq.
Tickets beschikbaar
SWING
Circus Ronaldo
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Nanosh Ronaldo behoort tot de 7de generatie van een bijzondere circusfamilie. Met de voorstelling Swing opent hij een nieuw hoofdstuk in een lange geschiedenis van spektakelmakerij.
Tickets beschikbaar
SWING -26 jaar
Circus Ronaldo
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Nanosh Ronaldo behoort tot de 7de generatie van een bijzondere circusfamilie. Met de voorstelling Swing opent hij een nieuw hoofdstuk in een lange geschiedenis van spektakelmakerij.
Tickets beschikbaar
RVW Band in concert met gastsoliste Jolien Thijs
RVW Band
GC Den Breughel
Wat gebeurt er als je de bekendste nummers uit het big band repertoire selecteert en ze laat klinken via de prachtige stem van Jolien Thijs? Je krijgt een avond vol verrassende combinaties voorgeschoteld met heerlijke bigbandswing, intieme ballads, groovy funk en pittige latin. Toegankelijk voor een breed publiek, verrassend voor de kenners!
Tickets beschikbaar
2019-06-01
Ouder & kind: Bamboepret 5-12 jaar
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Uit PET flessen maken we een PET-lint. We sjorren met dit lint, bamboestokken van alle formaten en elastieken heuse constructies: laat je fantasie maar de vrije loop als een echte architect. Op het einde staat er een uniek bouwsel met de meest bizarre vormen. Daarna kun je met z'n allen in je zelfgebouwde dorp naar hartenlust spelen!
Tickets beschikbaar
2019-06-02
Vorming E-Bike
3 juni 2019
gemeente Heusden-Zolder i.s.m. Circuit Zolder
Heb je pas een e-bike aangeschaft of twijfel je om er één te kopen? Dan is deze vorming op maat van jou! Je kan info krijgen over de soorten e-bikes, je leert de wegcode kennen en je kan oefenen onder begeleiding. Heb je een e-bike? Breng hem zeker mee!
Tickets beschikbaar
2019-06-03
FILM - The favourite
de Filmerij
Gemeente Zemst
Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill, de hertogin van Marlborough. Hun levens veranderen voorgoed door de aankomst van Sarahs jongere nicht Abigail. Al snel veranderen de dynamieken tussen de vrouwen en pogen ze invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis.
Tickets beschikbaar
2019-06-04
Suikerfeest - Lezing
Mohamed Chatouani
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Naar aanleiding van het Suikerfeest kan je om 20u een lezing bijwonen over de betekenis van de ramadan. De lezing wordt gegeven door Mohamed Chatouani.
Tickets beschikbaar
2019-06-06
Swing
Circus Ronaldo
Gemeente Boechout en A-Klank
Met ‘Swing’ maakt Circus Ronaldo de scène vrij voor een jongere generatie circusartiesten.
Tickets beschikbaar
Zomeropera: L'Italiana in Algeri
Gemeente Hechtel-Eksel ism Stad Peer en Gemeente Bocholt
Gemeente Hechtel-Eksel
‘L’Italiana in Algeri’ is een luchtig, doch ingewikkeld verhaal waarbij 3 mannen dezelfde Italiaanse vrouw begeren en zij hen zo weet te manipuleren dat zij uiteindelijk triomfeert. Vertrek om 19u aan De Schans.
Tickets beschikbaar
2019-06-12
Film: 'De Collega's 2.0'
Jan Verheyen
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
De collega’s krijgen een nieuw diensthoofd. Extreem gemotiveerd en met slogans gehaald uit een fout Amerikaans handboek wil hij een frisse wind door de groep laten waaien. Zijn idee: een gezamenlijk teambuilding-weekend…
Tickets beschikbaar
2019-06-12
Café Congé
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Voor een tuinfeest of een picknick met dat wauw-effect hoef je echt geen uren in de keuken te staan of dure ingrediënten te kopen. Met wat je al in huis hebt én je bloemenborder hebt, wat basic skills, en wat nieuwe smaakcombinaties maak je hapjes om je gasten te verrassen en verwennen. Nu nog een mooi gedekte tafel, een handvol vrienden, en een knisperend vuurtje. En enjoy!
Uitverkocht!
2019-06-13
Broodje Film: 'De Collega's 2.0'
Jan Verheyen
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
De collega’s krijgen een nieuw diensthoofd. Extreem gemotiveerd en met slogans gehaald uit een fout Amerikaans handboek wil hij een frisse wind door de groep laten waaien. Zijn idee: een gezamenlijk teambuilding-weekend…
Tickets beschikbaar
2019-06-14
Internetbankieren met een PC - Niel
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Onze vrijwilligers van Vormingplus leren je hoe je een rekening beheert en hoe je overschrijvingen uitvoert via internet. Dit kan zonder je privé-gegevens vrij te geven. Veiligheid komt ruim aan bod. Je hebt geen kaartlezer of bankkaart nodig. Indien nodig wordt in Hemiksem op vrijdagvoormiddag nog een oefenmoment op maat voorzien voor specifieke vragen.
Tickets beschikbaar
2019-06-19
Beeldend werken met gips (20/06 en 27/06)
Zjos Meyvis
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Onder begeleiding van kunstenaar Zjos Meyvis ga je beeldend aan de slag met gips. Daarbij leer je verschillende handelingen. Je hebt geen voorafgaande ervaring nodig voor deze workshop, alleen veel goesting. Het nodige materiaal is in de prijs inbegrepen.
Tickets beschikbaar
2019-06-20
Gym-Stretch voorjaar 2019
Sportdienst
Gemeente Brecht
Tijdens de lessenreeks Gym stretch krijg je een mix geserveerd met verschillende oefeningen om je buik, bekkenbodem en rugspieren te versterken. Zowel lenigheid als spieruithouding komen aan bod. Deze gym stretch is afgeleid van Pilates.
Tickets beschikbaar
2019-06-20
Kommil foo | Oogst | EXTRA voorstelling
vzw Kobie
Vzw Kobie
WEGENS GROOT SUCCES | EXTRA VOORSTELLING: In 2019 staat Kommmil foo dertig jaar op de planken. Dertig jaar van maken en spelen. Hoog tijd dus om uit al dat moois een nieuwe voorstelling te destilleren. Zonder circus, intiem. Raf, Mich en hun mooiste liedjes en strafste verhalen.
Uitverkocht!
2019-06-21
Kommil foo | Oogst
vzw Kobie
Vzw Kobie
In 2019 staat Kommmil foo dertig jaar op de planken. Dertig jaar van maken en spelen. Hoog tijd dus om uit al dat moois een nieuwe voorstelling te destilleren. Zonder circus, intiem. Raf, Mich en hun mooiste liedjes en strafste verhalen.
Uitverkocht!
2019-06-22
Zumba light voorjaar 2019
Sportdienst
Gemeente Brecht
Zin om je lichaam in beweging te zetten? Dat kan tijdens de nieuwe lessenreeks Zumba. Je krijgt de meest uiteenlopende ritmische bewegingen voorgeschoteld, allemaal flexibel aangepast aan het niveau van elke unieke deelnemer. Dit alles onder begeleiding van een ervaren Zumba-lesgeefster!
Tickets beschikbaar
2019-06-24
Laatste Nootjes
leerlingen academie muziek en woord
Academie Hemiksem-Schelle-Niel
Alweer is er een kunstzinnig schooljaar vol boeiende ervaringen voorbijgevlogen. Een grootse afsluiter mag niet ontbreken.
Tickets beschikbaar
Danskamp zomer 2019 (voor 8-15 -jarigen)
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Vijf dansanimatoren onder leiding van Thomas Everix zorgen voor vijf fantastische dagen dans en ontspanning (spel, sport, crea)! Je leert in kleinere groepjes enkele dansen aan en op vrijdag 5 juli 2019 geven we om 18 uur een dansshow in GC 't Dorp, het hoogtepunt van het kamp. Het danskamp gaat van maandag tot vrijdag door, van 8.30 uur tot 16 uur (vrijdag blijven de deelnemers tot na de show).
Tickets beschikbaar
2019-07-01
Barbara Dex - Dex tot de tweede macht - Vlaanderen Feest!
Barbara Dex
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
In deze productie bezingt Barbara de liefde voor haar vader. Met deze voorstelling wil ze Marc Dex nu, en niet later, in de bloemetjes zetten. Op persoonlijke wijze blaast ze dan ook nieuw leven in zijn liedjes. Dat het een intimistische muziekvoorstelling wordt die naar de keel grijpt, dat staat vast. Het is dan ook een muzikaal cadeau voor haar vader, haar held, haar clown.
Tickets beschikbaar
2019-07-05
'OD-YS-SEE' dansvoorstelling
Les Danseurs Belges
Nadja Duijsters
De Odyssee is het Oudgriekse verhaal van Homerus. Na de Trojaanse Oorlog zoekt hoofdpersonage Odysseus zijn weg terug naar huis. De dansers die je vanavond ziet, zijn allemaal een beetje Odysseus. Na vele avonturen in hun internationale dansgezelschappen, komen ze terug naar huis, om op te treden voor eigen publiek. Ze brengen hun ervaringen mee en staan na jaren nog eens samen op een affiche.
Tickets beschikbaar
Zomerdriedaagse 2019 (voor 7-13 -jarigen)
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen trekt op zomerdriedaagse naar De Hoge Rielen in
 Kasterlee... en wees maar zeker dat ons begeleidersteam er een geweldig mini-kamp van gaat maken! Je mag je verwachten aan bosspelen, een avondspel, kampvuur, spel en sport, crea, een kookteam dat voor voldoende lekkers en drankjes tussendoor zal zorgen, een mini-party, ... 
Niet te missen dus!
Tickets beschikbaar
2019-08-19
Blijf lopen
Sportdienst
Stad Scherpenheuvel-Zichem
Van 5 naar 10 km in 10 weken. Deze cursus helpt je om samen met een professionele jogbegeleider je uithoudingsvermogen te verbeteren en gezond te blijven.
Tickets beschikbaar
2019-09-10
Cliff Richard & The Shadows forever
Guitar Syndicate
VTBKULTUUR KALMTHOUT
Al meer dan vijfendertig jaar is muziekcollectief Guitar Syndicate een begrip voor de liefhebbers van instrumentale muziek en kan het rekenen op een trouw publiek. Dat publiek, dat volledig uit de bol gaat op de tonen van de melodische muziek van Cliff Richard & zijn vrienden van The Shadows. Een niet te missen concert voor iedereen die van echte muziek -gespeeld door echte muzikanten- houdt.
Tickets beschikbaar
2019-09-21
Wandelbeurs 2019
Wandelsport Vlaanderen vzw
Wandelsport Vlaanderen vzw
Na een geslaagde eerste editie zal Wandelsport Vlaanderen vzw ook dit jaar weer een Wandelbeurs organiseren in de Nekkerhal te Mechelen. Eind september 2018 bezochten bijna 5 000 wandelaars onze eerste wandelbeurs om inspiratie te zoeken voor de volgende kleine of grote wandeluitdaging.
Tickets beschikbaar
Smeulders & Smeulders | Bachatelles
vzw Kobie
vzw Kobie
Smeulders & Smeulders BACHATELLES Twee stoelen, twee broers vergezeld van enkele concertaccordeons en een onuitputtelijk repertoire van een topmeester uit de klassieke muziek, Johann Sebastian Bach! Meer is er niet nodig om Ivan en Mike Smeulders een uiterst boeiend muzikaal programma in elkaar te laten steken omtrent deze fantastische muziek.
Tickets beschikbaar
2019-09-29
Isolde Lasoen
Isolde Lasoen
agb@zemst
ISOLDE componeerde en realiseerde tussen al haar andere muzikale bezigheden door haar langverwachte solo album als vervolg op haar project met "les Bens". Met haar zoetgevooisde stem en liefde voor rijke orkestratie doet Isolde je wegdromen naar zwoele Zuid-Franse avonden.
Tickets beschikbaar
2019-10-11
Paris l'amour
Patrick Riguelle en Jan Hautekiet
VTBKULTUUR KALMTHOUT
In Paris L’amour nemen Patrick en Jan je mee door ‘Gay Paree’, met aan hun arm de Grote Dames van het Franse lied: Patachou, Barbara, Juliette Gréco en Anne Sylvestre. En Trenet, Brel, Aznavour en Boris Vian zijn ook in de buurt. Wie ook de stem verheft, altijd gaat het over, zingt men voor, kan het door, gebeurt het in en met … Parijs.
Tickets beschikbaar
2019-10-12
Jens Dendoncker
Dienst UiT in Kortessem
Gemeente Kortessem
Jens Dendoncker, winnaar van de Humo’s Comedy Cup 2016 en maar liefst vier comedyprijzen, heeft een nieuwe zaalshow ‘Bang van Dendoncker’. Een verhaal over het schijnbaar eindeloos geklungel die jongvolwassenheid met zich meebrengt en de bijhorende nostalgie naar een vervolgen jeugd.
Tickets beschikbaar
2019-10-17
Lou Reed | Rock & Roll Existentialisme
vzw Kobie
vzw Kobie
Dichter, zanger, gitarist, componist en fotograaf. Samen met Andy Warhol de bezieler van The Velvet Underground, een band met bijzondere invloed op de geschiedenis van de rock.
Tickets beschikbaar
2019-10-18
Nigel Williams - Best of
VZW Vermaak
VZW Vermaak
Nigel brengt stand-up in de zuiverste Angelsaksische traditie,geënt op de actualiteit, met messcherpe observaties en met veel improvisatie, freewheelen en met ruimte voor pittige interacties met het publiek. Nigel op zijn best dus: dicht bij het publiek, onvoorspelbaar, eerlijk, verontwaardigd en confronterend. Verwacht je aan een stand-up sneltrein met een 'best of' van 8 zaalshows.
Tickets beschikbaar
2019-11-08
Regisseur Jan Verheyen vertelt
Jan Verheyen
VTBKULTUUR KALMTHOUT
Een topregisseur praat over de Vlaamse film Op zijn mond niet gevallen, een belevenis Met twaalf langspeelfilms op zijn palmares is Jan Verheyen (1963) niet weg te denken uit het Vlaamse filmlandschap. Ook als presentator en organisator verdiende hij meer dan zijn strepen. Ooit organiseerde hij het Filmfestival van Knokke-Heist en verdeelde de meest succesvolle films in Vlaanderen.
Tickets beschikbaar
2019-11-15
Stef Bos | Ruimte
vzw Kobie
vzw Kobie
Alsof hij pas net begonnen is staat hij op het podium, alle ballast over boord, vrijer dan ooit. Stef Bos komt zonder band, met een koffer van songs die gespeeld willen worden.
Tickets beschikbaar
2019-11-28
Spinvis Solo | In werkelijkheid
vzw Kobie
vzw Kobie
In werkelijkheid zit het anders. In werkelijkheid zit alles altijd anders.
Tickets beschikbaar
2019-12-21
Diamant 2020
Nijlen
TicketGang
De jaren '50... Een fijne tijd, maar ook een periode van verandering! Vader ging werken en moeder bleef thuis, maar kon meer en meer rekenen op allerlei nieuwe technologieën die haar huishoudelijk werk verlichtten: een koelkast, het strijkijzer en hier en daar was er zelfs al een gelukkige huisvrouw met een wasmachine!
Tickets beschikbaar
Diamant 2021
Nijlen
TicketGang
De jaren '50... Een fijne tijd, maar ook een periode van verandering! Vader ging werken en moeder bleef thuis, maar kon meer en meer rekenen op allerlei nieuwe technologieën die haar huishoudelijk werk verlichtten: een koelkast, het strijkijzer en hier en daar was er zelfs al een gelukkige huisvrouw met een wasmachine!
Tickets beschikbaar
Total temptation
KLJ
TicketGang
Je hebt fuiven en je hebt fuiven fuiven!
Tickets beschikbaar
2027-10-15