Alles
Vandaag
Morgen
Deze week
Volgende week
Deze maand
Volgende maand
BibArt Filmclub - Beautiful Boy
Felix Van Groeningen
BibArt
Na de internationale successen van The Broken Circle Breakdown mocht Felix Van Groeningen naar Hollywood om een film af te leveren over een vader (Steve Carell) die zijn zoon (Timothée Chalamet, ook te zien in Call Me By Your Name) vruchteloos van een drugverslaving tracht af te helpen.
Tickets beschikbaar
2019-11-19
Vorming Scratch voor leerkrachten
Henk van fablab Erpe-Mere
BibArt
Wil je in jouw klas aan de slag rond STEM? Dat hoeft niet duur of moeilijk te zijn. Henk van Fablab Erpe-Mere helpt je op weg met het gratis programma Scratch. Via Scratch kunnen leerlingen vanaf 8 jaar leren programmeren en zelf verhalen, spelletjes en animaties maken. Je krijgt een aanwezigheidsattest. Graag meedelen of je zelf een laptop meebrengt of eentje van ons leent.
Tickets beschikbaar
2019-11-19
Wijn leren proeven voor de beginnende liefhebber
Cultuurdienst
Gemeente As
Onder begeleiding van wijnconsulent Valère Peeters proeven we verschillende wijnen. In deze avondles komen verschillende dingen aan bod: het benoemen van druivensoorten, het onderscheid tussen verschillende wijnen (wit/rosé/rood/schuimwijn/versterkte wijn), de verschillende wijntypes, schuimwijn/champagne. Uiteraard wordt er ook geproefd: wat ruik ik? Wat proef ik?
Tickets beschikbaar
2019-11-19
Verhalenparade Rupelbib - Niel (4+)
Intergemeentelijke Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Voorlezen is van groot belang voor de ontwikkeling van het jonge kind. Het gevoel voor taal ontwikkelt spelenderwijs en de fantasie wordt gestimuleerd. De bib nodigt graag alle kindjes uit tussen 4 en 8 jaar om te komen luisteren naar de verhalen van onze voorlezers. Om beurten nemen zij onze jongste lezertjes mee in de spannende wereld van het prentenboek. Daarna is er een gezellig knutselmoment.
Tickets beschikbaar
Kalligrafie - NAJAAR 2019
Jef Merselot
CC Coloma
Kalligrafie met Jef Mercelot KASTEEL COLOMA voor beginners, gevorderden en sterk gevorderden
Tickets beschikbaar
Vechten om een been
De Lassies
Vrijetijdsdienst Machelen
De Lassies, alias Jelle Cleymans, Sam Verhoeven en Pol Vanfleteren zijn volledig klaar om met hun tweede show naar de Vlaamse podia te trekken. Dit keer willen ze sober, ingetogen en met een sérieux die zelfs Herbert Flack doet verbleken, een ode brengen aan het Vlaamse lied, de smartlappen, de kleinkunst en het cabaret.
Tickets beschikbaar
2019-11-21
Club27: The Bootleg Sixties
The Bootleg Sixties
Gemeente Edegem
The Bootleg Sixties in Club27.
Tickets beschikbaar
2019-11-21
A TALE OF REEDS
Bram Nolf, hobo Hans Ryckelynck, piano Luc Loubry, fagot
LUCA School of Arts
In november 2019 verschijnt bij het label Phaedra een nieuwe CD met het beroemde trio voor hobo, fagot en piano van Francis Poulenc, geflankeerd door: de belangrijkste spin-off van het Poulenc-trio: het hypervirtuoze trio van Jean Françaix, een trio van Henri Brod, een bijzonder trio van Clémence de Grandval, twee canons van Théodore Dubois en Belgisch werk van Jef Van Hoof en Marcel Poot.
Tickets beschikbaar
2019-11-21
Lezing Hajo Beeckman
Hajo Beeckman
CC Coloma
Uw dagelijkse gids door de files op de Vlaamse snelwegen is VRT-verkeersanker Hajo Beeckman. Vanuit een bevoorrechte positie volgt hij ook de laatste trends in mobiliteit. Hij pleit voor een rationeel debat over mobiliteit.
Tickets beschikbaar
2019-11-21
Knettergek
Kultuurkring Verenigd Liedekerke
Gemeentebestuur Liedekerke
Een opvanghuis voor psychiatrische patiënten komt zwaar onder druk te staan wanneer de overheid andere plannen met het terrein heeft. De psychiater vreest voor het welzijn van haar patiënten. Bovendien schiet haar personeel ernstig tekort. Tijdens al deze onzekerheden leven de patiënten rustig voort in hun eigen wereldje en beseffen zij nauwelijks welk onheil hen boven het hoofd hangt.
Tickets beschikbaar
2019-11-22
Nonkel Gaston is dood, en dan ... is er koffie!
Seeftheater
Seeftheater
Nonkel Gaston is schielijk overleden. U wordt, als verre familie, vriendelijk verzocht deel te nemen aan de koffietafel, die na de teraardevertrouwing zal plaatsvinden in het Seeftheater, Diepestraat 34, 2060 Antwerpen. Bloemen noch kransen, maar een milde gift voor een goede organisatie van de koffietafel mag op rekn° BE78 0013 7966 8786 ... de familie rekent op Uw aanwezigheid.
Bijna uitverkocht !
Christophe Vandegoor: Radio koers
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
In deze voorstelling vol wielerverhalen en muziek sleurt Vandegoor je live mee in een massasprint, op zoek naar momenten van ontroering, zowel in de sport als in de muziek: van de Amsterdamse humor van Gerrie Knetemann, de aura boven het hoofd van Frank Vandenbroucke, het instinct van de sprinters tot het rock-‘n-rollgehalte van Bradley Wiggins. Een ode aan de radio en de verbeelding!
Tickets beschikbaar
2019-11-22
1.Jacques en zijn Meester
Toneelvereniging De Valk
Toneel De Valk
Een knecht en een meester vertrekken op reis met een onbekende bestemming. Onderweg onthullen ze aan mekaar hun liefdesleven. Dat proberen ze toch. Ze hebben immers allebei de onhebbelijke gewoonte om mekaar voortdurend te onderbreken. Het is een ode aan het leven, een ode aan de vrijheid, een lofzang op de verbeelding. Van: Milan Kundera Regie: Marc Mosar
Tickets beschikbaar
Theatermonoloog Martha’s 5 geheime namen
Liesbeth Vanderbeke
Gemeente Huldenberg ism Davidsfond, KVLV, Gezinsbond Huldenberg
Heb je zin om te genieten van een magische monoloog vol sprankelende teksten? Te luisteren naar kleine, blote verhaaltjes in een intieme setting? Deze theatermonoloog is een voorstelling voor vrouwen én liefhebbers van vrouwen.
Tickets beschikbaar
2019-11-22
Back2Hantal
Hantal
Vives HWB
Wil je bijkletsen met oud-docenten? Wil je de laatste nieuwe gebouwen komen ontdekken? Of kom je gewoon eentje drinken met je vroegere mede-studenten? Kom dan naar onze reünie-avond voor alle oud-hantallers.
Bijna uitverkocht !
2019-11-22
Johan Terryn: Ankerman
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
“Ankerman” vertelt het verhaal van een nieuwslezer die compleet verlamd geraakt van angst voor de wereld waarover hij bericht. En of die erin slaagt het scherm stuk te slaan dat tussen hemzelf en die wereld staat.De nieuwe voorstelling van Johan Terryn wordt weer een feest van groteske verhalen en cabareteske trouvailles.
Tickets beschikbaar
2019-11-23
Requiem For The Living
Orkest La Passione en Koor Vokalis
Rotary Mechelen Opsinjoor
Requiem For The Living Met als uitvoerders: het koor Vokalis het orkest La Passione sopraan Els Van Daele o.l.v. dirigent Jeroen Van Keymeulen
Tickets beschikbaar
2019-11-23
Requiem For The Living - VIP arrangement
Orkest La Passione en Koor Vokalis
Rotary Mechelen Opsinjoor
VIP-arrangement: Om 13:30Hr: Ontvangst met drankje en woordje uitleg over het concert in het Diocesaan Pastoraal Centrum, Frederik De Merodestraat 18, Mechelen. Om 14:45Hr: U wordt begeleid naar de Sint-Rombouts kathedraal, Onder-den toren 1, Mechelen voor het concert. Om 17:00Hr: Receptie en walking dinner in het DPC
Tickets beschikbaar
2019-11-23
Ierse Folk & Pub
Botswing
Tilloenk Leeft! VZW
Ierse Pub met optreden van Botswing. Botswing is een gezellige groep folkfreaks, die met volle teugen geniet van het maken van muziek, van het samen zingen, van het brengen van muziek voor een folkminnend publiek.Botswing skiffelt met een arsenaal aan instrumenten en stemmen een zeer gevarieerd repertoire van Ierse en Schotse folk bijeen.
Tickets beschikbaar
2019-11-23
Sint te gast Diksmuide
Dienst Evenementen Diksmuide
Dienst Evenementen Diksmuide
Tijdens het weekend van 23 en 24 november komt Sinterklaas samen met zijn pieten logeren in ons stadhuis. Maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur en beleef magische momenten met de ganse familie.
Tickets beschikbaar
Ontroerend door bestemming
Steven Gabriels
Ouderraad Gidsen
Ontroerend door bestemming: een hilarische, meeslepende én ontroerende voorstelling over het voorbijgaan van de Tijd en over het besef dat er voor elk van ons ergens in de verte een dag ligt die de laatste zal zijn.
Uitverkocht!
2019-11-23
Aperitiefconcert November
Ruth Van Killegem, Jona Kesteleyn, Guy Penson
Gemeente Boechout
Ruth hoorden we op kasteel Fruithof al vorig jaar bij de vertolking van de triosonates van J.S.Bach. Jona Kesteleyn is al meermaals internationaal bekroond als laureaat van o.a. gitaarwedstrijden in Londen 2009 en 2010. Guy Penson, laureaat van de klavecimbelwedstrijd Brugge 1980, heeft al meer dan 100 verschillende CD’s als solist of als continuospeler op zijn palmares.
Bijna uitverkocht !
2019-11-24
Sinterklaasvoorstelling - De Spiekpietjes
De Spiekpietjes
Gemeente Kalmthout ism Straatfeesten vzw
In deze musical leren we wat je allemaal moet kunnen om een echt Spiekpietje te zijn. Krijgen de Pietjes op het einde hun Spiekpietjesdiploma van Sinterklaas? Dit ervaar je allemaal in 50 minuten puur plezier. De kinderen krijgen na afloop van de show een verrassingszakje en kunnen op de foto met de Sint.
Uitverkocht!
Hippe keramiek transfers op je servies
Ellen Wynant
Gemeentebestuur Liedekerke
Tijdens deze workshop breng je een eigen creatief ontwerp aan op keramiek. Je knipt mooie, originele composities uit gekleurde transferbladen om op porseleinen bekers te kleven. Daarna wordt het servies gebakken op hoge temperatuur waardoor de transfer versmelt met de glazuurlaag. Het eindresultaat is een hippe en duurzame print op je servies. Je neemt twee porseleinen bekers mee naar huis.
Tickets beschikbaar
2019-11-25
Guitarras y Amistad
Juan Falu, Raphaella Smits, Siebe en Brenda
ACADEMIX vzw
Gitaar op 3 wijzen : Klassiek, Braziliaans en Argentijns. Een programma vol zuiderse klanken, met Raphaella Smits en het duo Siebe en Brenda, en een uitzonderlijke gast uit Argentinië: Juan Falu. Kom mee genieten van deze bijzondere artiesten. Snel reserveren als je zeker een zitje wil in 't Gasthuis, Turnhoutsebaan 199 te 2110 Wijnegem.
Tickets beschikbaar
2019-11-25
Leeskring - afzonderlijke sessies
De leeskring
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Op deze manier kan je je voor afzonderlijke sessies van de Leeskring inschrijven. Als je je voor het volledige seizoen in 1 keer wil inschrijven dan gebruik je de andere inschrijvingsmodule.
Tickets beschikbaar
Vorming Scratch voor leerkrachten
Henk van fablab Erpe-Mere
BibArt
Wil je in jouw klas aan de slag rond STEM? Dat hoeft niet duur of moeilijk te zijn. Henk van Fablab Erpe-Mere helpt je op weg met het gratis programma Scratch. Via Scratch kunnen leerlingen vanaf 8 jaar leren programmeren en zelf verhalen, spelletjes en animaties maken. Je krijgt een aanwezigheidsattest. Graag meedelen of je zelf een laptop meebrengt of eentje van ons leent.
Tickets beschikbaar
2019-11-26
Kennismaking met Google apps
Bibliotheek
Gemeente Edegem
Maak kennis met de enorm uitgebreide mogelijkheden die Google biedt. Google is niet enkel een zoekmachine maar biedt op alle vlakken toepassingen met onschatbare onderlinge links: maken van documenten, spreadsheets, presentaties en die op eenvoudige wijze opslaan en delen met anderen. 4 Sessies van een halve dag.De lesdata zijn: 26/11, 3/12, 10/12 en 17/12.
Tickets beschikbaar
2019-11-26
Guitarras y Amistad
Juan Falu, Raphaella Smits, Siebe Chau
ACADEMIX vzw
Gitaar op 3 wijzen : Klassiek, Braziliaans en Argentijns. Een programma vol zuiderse klanken, met Raphaella Smits en Siebe Chau, en een uitzonderlijke gast uit Argentinië: Juan Falu. Kom mee genieten van deze bijzondere artiesten. Snel reserveren als je zeker een zitje wil in La Conserve, Kolonel Begaultlaan 15 te 3012 Leuven (Wilsele).
Tickets beschikbaar
2019-11-26
'Gestoorde maatschappij, gestoorde individuen'
Paul Verhaeghe
Bibliotheek Neteland
Wie we zijn wordt heel sterk bepaald door onze omgeving. Als de maatschappij verandert, dan verandert onze identiteit en gaan we ons op een andere manier verhouden tegenover andere mensen. Dit is de laatste twintig jaar zeer ingrijpend gebeurd onder invloed van het neoliberalisme. Ondanks het feit dat we in een paradijs leven, voelen steeds meer mensen zich ongelukkig. Hoe komt dat?
Tickets beschikbaar
2019-11-27
Verhalenparade Rupelbib - Hemiksem (van 3 tot 7 jaar)
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Voorlezen laat kinderen kennismaken met een wereld van boeken, stimuleert de fantasie en het taalgevoel. INTERGEM. BIBLIOTHEEK, VESTIGING HEMIKSEM WOENSDAG 11/09, 25/09, 09/10, 23/10, 13/11, 27/11, 04/12 EN 18/12/2019 & 08/01, 22/01, 05/02, 19/02, 11/03, 25/03, 22/04,13/05, 27/05 EN 10/06/2020 15 TOT 16U
Tickets beschikbaar
Kinderfilm | Incredibles 2
vzw Kobie
vzw Kobie
We volgen opnieuw de avonturen van Mr. Incredible, Elastigirl en hun drie kinderen.
Tickets beschikbaar
2019-11-27
Feest met Salim Seghers
Gemeente Hechtel-Eksel
Gemeente Hechtel-Eksel
Salim staat ondertussen al meer dan 45 jaar op de Vlaamse podia en zijn vele optredens werkt hij nog altijd met enorm veel passie en enthousiasme af. Mooie liedjes worden afgewisseld met een leuke anekdote of gepaste grap en zo blijft een optreden van Salim Seghers een unieke en niet te missen ervaring.
Tickets beschikbaar
2019-11-27
De winter tegemoet met zelfgemaakte kruidendrankjes
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Op een koude winteravond, voor het slapengaan of na een fikse wandeling in de sneeuw, bij een verkoudheid of winters griepje, een tisane verlicht en heelt! Welk kruid helpt tegen welk kwaaltje. Hoe maak ik de beste kruidenthee en zorg ervoor dat het een aangenaam kruidendrankje wordt.
Bijna uitverkocht !
2019-11-28
Joint Adventure: Studenten en docenten delen samen het podium
Studenten en docenten LUCA School of Arts, campus Lemmens
LUCA School of Arts
Catherine Vandevelde bouwde jarenlang een indrukwekkend niveau op in haar zangklas en struint samen met enkele van haar studenten door een kaleidoscoop van klassieke liederen, religieuze muziek en liederen met excursies naar folk, opera en jazz. Catherine Vandevelde, sopraan Lotte Verstaen, mezzosopraan Erwin Müller, bariton Peter Jeurissen, piano
Tickets beschikbaar
2019-11-28
Que Désire
Soetkin Baptist
A-klank
Muziek van een ander moet onder je huid zitten. Dan pas kan het onder de huid van een publiek komen. Het repertoire is heel erg breed en in dit programma waagt Soetkin zich aan uitersten. Van Dalida tot Barbara. Van Delpech tot Aznavour. Van grootste bombastische gevoelens, tot de meest breekbare miniaturen.
Bijna uitverkocht !
2019-11-28
testZetelkeuze
a
Gemeente Test
az
Tickets beschikbaar
2019-11-28
Stef Bos | Ruimte
vzw Kobie
vzw Kobie
Alsof hij pas net begonnen is staat hij op het podium, alle ballast over boord, vrijer dan ooit. Stef Bos komt zonder band, met een koffer van songs die gespeeld willen worden.
Uitverkocht!
2019-11-28
Deel mij
Veerle Malschaert
CC Kruispunt
Veerle heeft er genoeg van en iedereen mag het weten! In haar nieuwe onewomanshow Deel Mij gaat ze de eenzaamheid te lijf. in deze hartverwarmende tragikomische voorstelling over alleen staan en samen vallen doorbreekt Veerle de vervreemding en de afstandelijkheid. Kom je samen met Veerle een avondje eenzaam zijn?
Tickets beschikbaar
2019-11-29
Jazzconcert - Denise Gordon
Denise Gordon
CC Coloma
Denise Gordon moeten we hier in België niet meer voorstellen. De uit Engeland komende zangeres is reeds meer dan 20 jaar te horen en te zien op internationale podia en dit met veel diverse muzikanten.
Uitverkocht!
2019-11-29
Cursus stoei en groei
Sarah Cammaert
Gemeentebestuur Liedekerke
Versterk de band met jouw peuter en ontdek samen de grenzen van zijn/haar lichaam via bewegingsmethodieken uit Sherborne in deze 10-delige lessenreeks. Maak tijd om samen te genieten van deze beweegsessies voor kinderen van 2,5 tot 5 jaar. Plaatsen beperkt tot 10 kinderen, inschrijven in duo’s.
Tickets beschikbaar
2019-11-30
Pluto Fest
Jeugdhuis Pluto Herzele
Jeugdhuis Pluto Herzele
Pluto Fest 2019 Warrant (D) Black Tartans (B) Nightqueen (B) Carrion (B) Balance Of Terror (Fr) Tyrant's Kall (B) Zaal Amb8,Lange Ambachtstraat 42, 9860 Oosterzele
Tickets beschikbaar
2019-11-30
Oude koeien aan de Costa del Sol
Paljas Producties
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Rita en Nicole, twee lustige weduwen, zijn dringend aan vakantie toe. Daarom boeken ze een reisje naar de Costa del Sol. Allebei ontgoocheld in de liefde zweren ze om zich nooit nog in te laten met iemand van het mannelijke geslacht. Maar kunnen ze weerstaan aan de charmes van zwoele ober Miguel en sexy animator Kenny? Deze dolle komedie is het vervolg op ‘Oude koeien’.
Bijna uitverkocht !
2019-11-30
#Barok! - feestelijk en hemels
CantusAmici, Orfeo orkest en solisten olv Rik Ghesquière
CantusAmici
De barok is één van de meest tot de verbeelding sprekende periodes uit de klassieke muziek. Gedreven door de bloeiende muziekcultuur aan de Europese vorstenhoven, werden prachtige werken gecomponeerd door topcomponisten als Johann Sebastian Bach, Henry Purcell, Antonio Vivaldi, en George Frideric Handel. Feestelijke en hemelse muziek die de tand des tijds moeiteloos doorstaat.
Tickets beschikbaar
#Barok! - VIP arrangement
CantusAmici, Orfeo orkest en solisten olv Rik Ghesquière
CantusAmici
Ontvangst vanaf 18u met drank en hapjes op het stadhuis van Mechelen. Om 19u lezing ‘Speeltuin van de barokcomponisten’ door prof. dr. Yves Senden. Om 19:45u begeleiding naar gereserveerde plaatsen in de St-Pieterskerk. Na het concert: receptie. Gereserveerde parkeerplaatsen.
Tickets beschikbaar
2019-11-30
Duvel Deluxe XVIII - Incl. Duvelreceptie
DuvelDeluxe.be
Mephistow.be
Eighteen years of Duvel Deluxe, and you can celebrate it with us! We present you: THE SOCCER EDITION with he best DJ's in town: ALPHA-PARTY, Michiel Cnudde, Djotty, Davy and Turbo (Retro Set)! Incl. our famous Reception with one hour free Duvel! www.duveldeluxe.be for all details!
Tickets beschikbaar
2019-11-30
test arne
arne
Gemeente Test
In deze herkenbare en humoristische voorstelling volgen we het leven van drie uitgesproken vrouwen: de extravagante Elise, haar dochter Martje met smetvrees en hun chaotische nichtje Saskia. Martje moet nog aan kinderen beginnen, Saskia heeft een huis vol en Elise een leeg nest. Ze bespreken elkaars leven en huishouden en niet-huisvrouw zijn (o.a. ontploffende wasmanden, kinderverjaardagfeestjes.
Tickets beschikbaar
2019-11-30
#BAROK! - Partnertickets (promocode vereist)
CantusAmici, Orfeo kamerorkest en solisten
CantusAmici
Met #Barok! brengt CantusAmici het beste uit de barok naar de 21ste eeuw. Samen met Orfeo Kamerorkest, een jong ensemble dat barok op een hedendaagse en verfijnde manier tot leven brengt, nemen we de toehoorder mee voor een duik in de geschiedenis van de barok.
Tickets beschikbaar
Pakske Klassiek
Die Verdammte Spielerei und Kameraden
Dienst Vrije Tijd Maarkedal
Die Verdammte Spielerei gaat klassiek
Uitverkocht!
2019-11-30
Sonos-Ensemble
Sanos
CC Coloma
SONOS is een jong en dynamisch ensemble dat domeinoverschrijdende projecten op poten zet. Klassieke muziek met een twist. Sonos bestaat uit strijkers (viool, altviool, cello, contrabas), piano en blazers (klarinet en hobo). Het ensemble was reeds actief op verschillende Belgische podia (Velinx te Tongeren, Cultuurmarkt Antwerpen, Diverse zalen in Brussel – … )
Tickets beschikbaar
2019-12-01
Etiketjes
Ann Ceurvels
CC Kruispunt
Waarom dragen zoveel kinderen tegenwoordig een ‘etiketje’ zoals bijvoorbeeld autisme of ADHD? Ann Ceurvels deelt haar eigen ervaringen als etiketjes-mama en probeert tijdens dit ontbijtgesprek enkele misvattingen de wereld uit te helpen.
Tickets beschikbaar
2019-12-01
Miro Museummuis
Spoor 6
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
Ik ben Miro de museummuis. ‘k Breng elke dag een urenlang bezoek aan elke zaal, elke spleet, elke hoek. Ik voel me hier heel erg thuis. Ik ben Miro de museummuis. Dit vriendelijk maar ietwat zonderling knaagdiertje nodigt je uit op een bijzondere theatervoorstelling met heel ongewone kunstwerken op kinderhoogte. Met liedjes, muziekjes en verrassende verhalen. (60 min. - 3jr+)
Tickets beschikbaar
2019-12-01
Schubertiade door Adriaan De Koster en Peter Oerlemans
Adriaan De Koster en Peter Oerlemans
Gemeente Edegem
Schubertiade met de Winterreise door tenor Adriaan De Koster en pianist Peter Oerlemans. Met om 14 uur inleiding door Roland De Munck in het Zwaluwnest, Drie Eikenstraat 16. Inschrijven voor de inleiding doet u door een mailtje te sturen naar cultuur@edegem.be.
Tickets beschikbaar
2019-12-01
Houtbranden doe je zó
Marleen Van Pelt
Gemeentebestuur Liedekerke
Eerst leer je de brander kennen en oefen je op verschillende houtsoorten. Daarna mag je een eigen meegebrachte quote of andere tekst op het hout overtrekken of zelf tekenen. De workshopbegeleider heeft altijd een heleboel voorbeelden mee om ideeën op te doen. Als je tekst op het hout staat, kan je beginnen. Aan het einde van de avond gaat iedereen met een mooi gebrande plank naar huis!
Tickets beschikbaar
2019-12-03
CONTRABAS ONGEHOORD!
Daniele Giampaolo, contrabas Rita Degraeuwe, piano
LUCA School of Arts
Vijf verschillende componisten, vijf uiteenlopende stijlen, één periode: de twintigste eeuw. Met werk van Eduard Tubin, Teppo Hauta Aho, Frank Proto, Stefano Scodanibbio en Zoltan Kodaly gaan we van dwingende virtuositeit, jazz en experiment naar moderne, hedendaagse muziek, om te eindigen met een meeslepend, romantisch werk.
Tickets beschikbaar
2019-12-03
Smartcafé december: gamen is plezant
Archeduc
Gemeentebestuur Liedekerke
In het Smartcafé ga je aan de slag met je tablet of smartphone. Het is geen cursus, maar een gezellig en leerrijk moment. Je ontdekt samen met anderen de uitgebreide mogelijkheden van je toestel en wisselt ervaringen uit. Tijdens dit Smart Café ontdek je al spelend het enorme aanbod aan leuke en interessante games.. Gamen is plezant voor iedereen: jong en oud.
Tickets beschikbaar
2019-12-04
Sinterklaasvoorstelling 'Kikkerkusje' - Met bezoek van de Sint
Jeugddienst Steenokkerzeel
Gemeente Steenokkerzeel
Barones Bibberbil is een hele chique en deftige dame. Zij gaat heel graag op visite. Bij haar vriendinnen, bij oma en opa of bij jou. Barones Bibberbil is niet zo gewoon. Zij verkiest een vrolijk varken als huisdier. In haar vijver zwemmen geen vissen, maar een Nijlpaard.
Tickets beschikbaar
Lezing 'Etiketjes' met Ann Ceurvels
Gemeente Hechtel
Gemeente Hechtel-Eksel
Vind je dat alle kinderen tegenwoordig iets hebben? In etiketjes legt Ann Ceurvels (kindercoach, moeder van een puberzoon met autisme) uit waarom zoveel kinderen tegenwoordig een 'etiketje' dragen. Ze probeert de ontelbare vele families die er elke dag mee leven een warm hart onder de riem te stoppen.
Tickets beschikbaar
2019-12-04
Vergeten groenten
Ingrid De Coninck
Bibliotheek Hoogstraten
Tijdens deze culinaire voordracht maak je kennis met groenten die gelukkig terug uit de vergeethoek zijn gehaald. Je krijgt uitleg over hun bereiding en daarbovenop nog een heleboel weetjes over hun positieve invloed op je gezondheid. Met ondersteuning van Vormingplus Kempen vzw
Tickets beschikbaar
2019-12-05
Geert Verdickt (Buurman): Einzelganger
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Einzelgänger is de eerste solo-voorstelling van Buurman-frontman Geert Verdickt. Waar Dans en Dwaal vurig was, en dansbaar, stript Verdickt nu in Einzelgänger alles, tot enkel de essentie overblijft. Tijdens de voorstelling wisselt Verdickt nummers uit het nieuwe album Einzelgänger af met ouder werk: London Stansted, soms ben jij de zon en ik de maan, Rocky, Pruimelaar,...
Tickets beschikbaar
2019-12-06
Concert // Zacht Lawijt
Yellow Art // Flor en Florejan Verschueren
Stadsbestuur Hoogstraten
Met Zacht Lawijt laat Yellow Art u in de prachtige Begijnhofkerk wegdromen van de lokalen in de bairro’s van Lissabon of van de haven van Athene waar de fado of de rebetika u inpalmen met hun melancholie en hoop. Dat onbestemde verlangen dat niet weet waar het vandaan komt, zorgt voor dynamiek: er moet iets gebeuren.
Tickets beschikbaar
2019-12-07
David Galle: Komt
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
In de tijden waarin iedereen zich een virtuele identiteit kan aanmeten gaat David Galle tegen de stroom in. Hij is niet op tv of online. Hij komt. In het echt. Op zoek naar de klik zonder muis. Naar het contact zonder stopcontact, een band zonder breedband. Analoog, echt en recht voor jouw neus.
Tickets beschikbaar
2019-12-07
Workshop Canva
Evelien Standaert
BibArt
Workshop Canva voor beginners met als thema 'wenskaarten maken'. Basiskennis van computer vereist. Eigen laptop meenemen mag, moet niet. Je hoeft geen Canva account te hebben, je hebt je gegevens van facebook of e-mail nodig om een account te maken (incl paswoord).
Tickets beschikbaar
2019-12-07
Bedankt en tot Ziens!
Plankenkoorts
Plankenkoorts
een komedie van Bart Spaey in een regie van Katrien Remmery. Het toneelstuk start met een spontaan uitgebroken staking van de acteurs ... de voorstelling is bijgevolg afgelopen vooraleer ze echt van start is gegaan. Gelukkig kan voorzitter Leo de spelers ervan overtuigen de voorstelling toch te spelen.
Tickets beschikbaar
Daguitstap naar landbouwbeurs Agrixbex
Dienst Milieu
Gemeente Glabbeek
Op zaterdag 7 december 2019 organiseren het gemeentebestuur en de gemeentelijke landbouwraad een daguitstap naar Agribex in Brussels Expo. Agribex is een internationale landbouwbeurs. In de loop der jaren is de beurs uitgegroeid tot een uniek evenement, waar landbouwers, loonwerkers, vertegenwoordigers van de toeleverende industrie, overheden, onderzoekers en het grote publiek elkaar ontmoeten.
Tickets beschikbaar
2019-12-07
Puur Dries - Kleinkunst van vroeger en nu
Dries De Vis
Concertband Heffen & Cafe Malvine
Dries De Vis (Voor de leeuwen, GoGoGo, Familie, Witse,…) heeft een passie voor kleinkunst. Luisterliedjes die aan de hand van persoonlijke verhalen en anekdotes met u worden gedeeld. Samen met een pianist brengt hij akoestisch & puur de bekendste Nederlandstalige klassiekers.
Tickets beschikbaar
2019-12-07
L'Orgue de Sax - HOAX
L'Orgue de Sax
Gemeente Kalmthout
HOAX, Engels voor nep, bedrog, gaat over fake news in de wereld van de muziek, zowel klassiek als pop. Met bekende composities waarvan iedereen de componist "kent”, maar die eigenlijk van iemand anders zijn. Met werken van anderen waarmee componisten en uitvoerders fraudeerden om er zelf beter van te worden. l’Orgue de Sax ontrafelt met muziek, woord en beeld de waarheid in HOAX.
Tickets beschikbaar
2019-12-08
De burgemeester kookt
GC Den Breughel
GC Den Breughel
De burgemeester nodigt iedereen uit voor een gezellige maaltijd. Hou de website in de gaten voor meer informatie.
Tickets beschikbaar
Abdijmaaltijd 10 jaar Herkenrode abdijbieren
Kachet & Herkenrode vriendenkring
Herkenrode vzw
Zondag 8 december abdijsite Herkenrode Tiendschuur 10 jaar Herkenrode abdijbieren. Abdijmaaltijd met Eetvermaak-Drinkfestijn-Spektakel Van 11.30u tot 14.00u Hapjes, Herkenrodebiertje & Herkenrode appelsap Abdijbuffet met warme en koude gerechten,desserts. Herkenrodebieren,waters,frisdranken,koffie,thee. Volwassenen € 49 Kinderen tot 12 jaar 19€ < 5 jaar gratis
Tickets beschikbaar
2019-12-08
Workshop 'The Cloud'
Bibliotheek
Gemeente Edegem
We horen en zien het steeds vaker voorbij komen, de zogenaamde ‘cloud’. Maar wat is de ‘cloud’ precies en hoe maak je gebruik van deze dienst? De cursus bestaat uit 2 sessies.De lesdata zijn: 10/12 en 17/12.
Tickets beschikbaar
2019-12-10
Club27: Light of Day
Light of Day
Gemeente Edegem
Light of Day 2019
Tickets beschikbaar
2019-12-10
TENOR TRIBUTE
Jeroen Vanbever, saxofoon Lucas Heytens, piano
LUCA School of Arts
Geen enkele andere saxofoon is zo veelzijdig als de tenorsaxofoon, hij klinkt eerst wollig en zoet en dan plotseling weer funky en scherp. Het repertoire bevat een sterke link met jazzgrootheden zoals Shirley Horn, Chet Baker, Coltrane en Stan Getz en bewandelt de dunne lijn tussen klassiek, jazz en populaire muziek.
Tickets beschikbaar
2019-12-11
Frimout-MUZIEK FLITS ME TERUG NAAR DE JAREN ‘80
Frimout
CC Coloma
Alle bandleden van Frimout groeiden op in de jaren ‘80. Het is een beetje een vergeten periode in de vaderlandse popgeschiedenis. Tussen de hoogtepunten van de kleinkunst in de jaren ‘70 en de opkomst van nieuwe Vlaamse vedetten eind jaren ‘80 door Tien om te Zien gaapt een grote kloof. Toch werd er in die tijd in Nederland en België nog steeds klassemuziek gemaakt.
Tickets beschikbaar
2019-12-12
Internetbankieren via een app (Android) - Hemiksem
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
In deze workshop leren de vrijwilligers van Rupelbib je je bankrekeningen te beheren en overschrijvingen uit te voeren via internet op je tablet (Android). DONDERDAG 12 DECEMBER 2019 9.30 TOT 12U INTERGEM. BIBLIOTHEEK, VESTIGING HEMIKSEM
Tickets beschikbaar
2019-12-12
LUCA STRIJKERS
Lotte Verstaen, mezzo; LUCA Strijkersensemble o.l.v. Marc Tooten
LUCA School of Arts
Het programma van het strijkersensemble bevat dit jaar enkele van de meesterwerken voor deze bezetting. Daarnaast een Zuid-Amerikaans uitstapje naar de tango en een vocaal één-tweetje met één van onze zangeressen. In deze bezetting ervaren jonge strijkers wat het betekent om met circa 25 mensen een homogene klank, stijl, timing en frasering te ontwikkelen en hiermee een publiek te bekoren.
Tickets beschikbaar
2019-12-12
Film: Bohemian Rapsody
Gemeente Hechtel-Eksel
Gemeente Hechtel-Eksel
De jonge student Farrokh Bulsara ontdekt na zijn kunststudies wat muziek voor hem betekent. Hij leert Roger Taylor en Brian May kennen en verandert zijn naam naar Freddie Mercury. Met John Deacon als bassist is het plaatje compleet en ontstaat de band Queen. Na de opnamesessie voor het nummer Bohemian Rhapsody, wordt de band vertelt dat dit nooit een hit zal worden, maar het tegendeel blijkt.
Tickets beschikbaar
2019-12-12
Crossbones - Festival van Vlaanderen
Crossbones
Afdeling vrije tijd Nazareth
Jong geweld! Dat is het trombonecollectief Crossbones. Met een bezetting van vijf trombones blazen deze jonge muzikanten je van de sokken. Van barok tot popmuziek: geen enkel repertoire is hen vreemd. Het ensemble is op en top Belgisch en daar zijn ze fier op.
Tickets beschikbaar
2019-12-13
Broodje Film: 'Stan & Ollie'
Jon S. Baird
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Stan en Ollie, beter bekend als Laurel en Hardy, is het grootste komische duo dat Hollywood gekend heeft.
Tickets beschikbaar
2019-12-13
Einzelgänger
Geert Verdickt
Gemeente Wichelen
Geert Verdickt is beter bekend als frontman van de Vlaamse band Buurman. Zijn eerste solovoorstelling "Einzelgänger" is een mix van nieuwe en oude nummers.
Tickets beschikbaar
2019-12-13
De barre wintertocht
Cultuurraad Geetbets
Gemeente Geetbets
DE BARRE WINTERTOCHT Ga tijdens deze donkere dagen voor Kerstmis mee op pad voor een korte wandeling langs mysterieuze plaatsen waar klassieke en hedendaagse kerstverhalen tot leven komen. Cultuurraad Geetbets
Tickets beschikbaar
2019-12-13
Boks (1,5 - 5 J)
Theater De Spiegel
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Twee personen ontdekken dat ze vastzitten in een kleine ruimte, een box. Stilaan groeien ze naar mekaar toe met de nodige spanningen, botsingen en emoties en het onwennig gewoel ontaardt in gelach en aanstekelijk amusement. ‘BOKS’ is een fysieke zoektocht naar de ander en naar samenzijn, met een soundscape die live gecreëerd wordt.
Bijna uitverkocht !
2019-12-14
Alles zwijgt nu
Karel Vingerhoets, Koen De Cauter en Jopie Jonkers
Gemeente Boechout
Na het startsein op de kerstklok weerklinkt een a capella versie van Alles zwijgt nu, een melodie van Joseph Haydn en daarmee is de toon gezet voor een warme, eenvoudige en heldere kerstvoorstelling. We speelden ‘Alles zwijgt nu’ voor het eerst en met veel succes in december 2006, in ons alom gekend theater Boechout Vooruit, en daarna nog vele jaren door het hele land.
Tickets beschikbaar
Bizar - Impro Comedy
Bizar
Theater De Jonghe
Improvisatie theater comedie "Een knotsgek gezelschap dat totaal onvoorbereid absurde scènes, kurkdroge humor en rake personages brengt. De 5 Vlaamse acteurs van BizAr! hebben al meer dan 10 jaar hun sporen verdiend op podia in binnen- en buitenland Komt dat zien!" 2 Shows najaar 2019, telkens uniek! 4 acteurs en 1 muzikant!
Tickets beschikbaar
2019-12-14
Gezinswandeling in het Kerstbos 17.15 uur
Jeugddienst
Gemeente As
Gezinswandeling in het Kerstbos met een bezoek aan het huis van de Kerstman
Tickets beschikbaar
2019-12-14
Gezinswandeling In het Kerstbos 17.30 uur
Jeugddienst As
Gemeente As
Gezinswandeling in het Kerstbos met een bezoek aan het huis van de Kerstman
Tickets beschikbaar
2019-12-14
Atelierconcert Cerys & EP voorstelling
Cerys
vzw icaros
Atelierconcert van Cerys en haar band & voorstelling van de EP Racing Green
Tickets beschikbaar
Gezinswandeling in het Kerstbos 17.45 uur
Jeugddienst
Gemeente As
Wandeling door het Kerstbos met een bezoek aan het huis van de Kerstman
Tickets beschikbaar
2019-12-14
Gezinswandeling in het Kerstbos 18.15 uur
Jeugddienst
Gemeente As
Gezinswandeling in het Kerstbos met een bezoek aan het huis van de Kerstman
Tickets beschikbaar
2019-12-14
Gezinswandeling in het Kerstbos 18.30 uur
Jeugddienst
Gemeente As
Een gezinswandeling door het bos met een bezoek aan de Kerstman
Tickets beschikbaar
2019-12-14
Gezinswandeling in het Kerstbos 18.45 uur
Jeugddienst
Gemeente As
Gezinswandeling door het bos met een bezoek aan het huis van de kerstman
Tickets beschikbaar
2019-12-14
Gezinswandeling in het Kerstbos 19.00 uur
Jeugddienst
Gemeente As
Wandeling door het Kerstbos met een bezoek aan het huis van de Kerstman
Tickets beschikbaar
2019-12-14
25e Kerstbierfestival
O.B.E.R. vzw
O.B.E.R. vzw
Op het jaarlijks Kerstbierfestival kan u het uitgebreid gamma aan Belgische kerst- en winterbieren degusteren. Het proeven gebeurt uit glaasjes van 15 cl zodat u goed de verschillende brouwsels kunt beoordelen. We doen telkens ons best om u te verrassen met zelfs de meest exclusieve brouwsels van de kleinste en meest afgelegen brouwerijen.
Uitverkocht!
Gezinswandeling in het Kerstbos 17.00 uur
Jeugddienst
Gemeente As
gezinswandeling in het Kerstbos met een bezoek aan het huis van de Kerstman
Uitverkocht!
2019-12-14
Spoor 6- Sprookjestroep
Spoor 6
GC Den Breughel
Hallo, wij zijn Jacoba en Wilhemina. Beter bekend als de nichtjes Grimm. We beloofden onze nonkels om op hun sprookjesbos te passen, maar dat was niet zo slim. Alles draait hier in de heksensoep! Straks wordt het één grote sprookjestroep. Naar een einde zoals "... nog lang en gelukkig" zijn we nu op zoek, want zo eindigt toch ieder sprookjesboek. Voor kinderen van 3 tot 10 jaar.
Tickets beschikbaar
2019-12-15
Lights! Camera! Action! 100 jaar film in 100 minuten
Jan Verheyen
Vrijetijdsdienst Machelen
Een voorstelling van de flamboyante filmregisseur en filmfanaat Jan Verheyen. Aan de hand van de allerbekendste filmquotes loodst gidst succesregisseur Verheyen is je op een speelse en avontuurlijke ontdekkingsreis door de geschiedenis van de cinema.
Tickets beschikbaar
2019-12-15
Film: 'De Wilde Stad'
Frans Lemmens
Natuurpunt Schijnvallei
'De Wilde Stad' schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten.
Tickets beschikbaar
Familievoorstelling: De Code van de Kaart
Theater Bank Vooruit
Gemeente Hulshout
"De Code van de Kaart" is een nieuwe spannende en interactieve voorstelling voor kinderen (5+) en iedereen die jong van hart is. De voorstelling wordt gebracht door Theater Bank Vooruit in een regie van Stijn Neefs. De opbrengst van deze voorstelling gaat integraal naar vzw De Ponyhoef uit Hulshout.
Tickets beschikbaar
2019-12-15
Mag ik meedoen?
Poppentheater Wortel
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
Eend wil vrienden maken, en wat is er beter om een vriend te maken, dan bij een club te gaan. Eend probeert het eerst bij ‘De Leeuwen Club’. Hij verkleedt zich als een leeuw, met grote rode manen. De leeuw is onder de indruk, maar vraagt: “Kan jij ook brullen als een leeuw ?” Dat kan Eend niet, en Leeuw brult “AFGEWEZEN ! (45 min. - 3jr+)
Uitverkocht!
2019-12-15
Vällkommen, o Jesu !
Manteliusensemble
Sint-Romboutskathedraal vzw
Op maandag 16 december 2019 om 20u15 organiseert de Sint-Romboutskathedraal haar jaarlijks kerstconcert. Het Manteliusensemble uit Hasselt brengt een vrij uniek programma met kerstmuziek uit Zweden, onder andere van componisten Nyberg, Åberg, Alldahl, Sandström en Ohrwall.​
Tickets beschikbaar
2019-12-16
Workshop: kerstkrans maken
Karolien Vanoppen
Gemeente Hechtel-Eksel
Ben je nog op zoek naar leuke kerstdecoratie of geef je graag iemand een origineel zelfgemaakt cadeau? Tijdens deze workshop leer je een leuke, moderne kerstkrans te maken. Eenvoudig, aromatisch en vers!
Tickets beschikbaar
2019-12-17
Dumbo
GC Den Breughel
GC Den Breughel
Disney en regisseur Tim Burton herwerkten de klassieker Dumbo tot een gloednieuw en groots actieavontuur. Circuseigenaar Max Medici vraag Holt Farrier om samen met zijn kinderen Milly en Joe voor een pasgeboren olifantje te zorgen. Originele versie (Nederlands ondertiteld)
Tickets beschikbaar
2019-12-18
Bohemian Rapsody
GC Den Breughel
GC Den Breughel
Bohemian Rhapsody is de biografische film over de Britse rockband Queen en één van de grote winnaars van de Oscars in 2019 (beste acteur, beste montage, …). Duur: 134 minuten
Tickets beschikbaar
2019-12-18
Film: 'Stan & Ollie'
Jon S. Baird
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Stan en Ollie, beter bekend als Laurel en Hardy, is het grootste komische duo dat Hollywood gekend heeft.
Tickets beschikbaar
2019-12-18
Kinderfilm | Casper & Emma maken theater
vzw Kobie
vzw Kobie
Ieder jaar opnieuw zamelt de kleuterschool van Casper en Emma op een leuke manier geld in voor het goede doel. Dit jaar is het doel om een weeshuis in India zonder elektriciteit te kunnen helpen.
Tickets beschikbaar
2019-12-18
LUCA FOR LIFE
Studenten en docenten LUCA School of Arts, campus Lemmens
LUCA School of Arts
In de week van MUSIC FOR LIFE spelen studenten, docenten en gastmusici ten voordele van ‘Huis van Ben’, een thuis voor jongeren met autisme: een podium vol verrassingen, muzikale toppers en onverwachte bezettingen! LUCA FOR LIFE: een paar weken voor Kerstmis warme Lemmens-spirit waarbij de opleiding en studentenkring Cluster de vingervlugge handen in elkaar slaan!
Tickets beschikbaar
2019-12-18
Kerstkriebelsnamiddag
Gezinsbond Bevel & Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Kerstmis komt er aan... voelen jullie het ook al kriebelen? Alle 6-12 -jarigen zijn hartelijk welkom op de kerstnamiddag van Gezinsbond Bevel en Gezinsbond Nijlen! We gaan knutselen voor kerst, maken mooie kerstkaartjes, gaan iets lekkers klaar maken en krijgen een kerstverhaal, neergepend door Nijlens schrijver Jef Hermans, voorgelezen. Niet te missen dus! Schrijf je snel in.
Tickets beschikbaar
2019-12-18
kinderkerstshow: clown rocky's grote kerstshow
jeugddienst
Gemeente Glabbeek
kinderkerstshow met clown rocky : fun fun fun
Tickets beschikbaar
2019-12-18
Concert // Morgen verse sneeuw
Yevgueni
Stadsbestuur Hoogstraten
“Ligt er morgen verse sneeuw?” Verwijzend naar deze belangrijke zin uit de titelsong van hun laatste album (Tijd is Alles), trekt Yevgueni deze winter met een heel bijzondere tournee langs 30 kerken doorheen Vlaanderen. Wij nodigen hen graag uit in Hoogstraten voor een concert in onze prachtige Sint-Katharinakerk.
Tickets beschikbaar
2019-12-19
EEN MAN EEN MAN, TRY-OUT
HERBERT FLACK EN BOB DE MOOR
GC De Linde
Weet je nog waar je het over had voordat je naar de WC ging? Nee tenzij je samen met een collega uit eten gaat om de vriendschap te versterken. Want dan zou je willen dat je je herinnerde waar je het over had voordat je naar de WC ging. Anders zou het zomaar kunnen dat zo’n ogenschijnlijk klein detail uitgroeit tot een avond vol wantrouwen, verbaal geweld en miscommunicatie.
Tickets beschikbaar
2019-12-19
Allemaal warm - sneak preview
Hans Jünger
Gemeentebestuur Liedekerke
Maak je klaar voor hét warmste weekend in Likert boordevol optredens van lokale en nationale helden. Vrijdagavond is cover-top-avond met Dansbaar, Borokov, Checkpoint Charlie & dj George. Dit allemaal ten voordele van het goede doel (o.a. De Valier en Simbahuis).
Tickets beschikbaar
2019-12-20
Allemaal warm - combi-ticket
Hans Jünger
Gemeentebestuur Liedekerke
Maak je klaar voor hét warmste weekend in Likert boordevol optredens van lokale en nationale helden. Vrijdagavond is cover-top-avond met Dansbaar, Borokov, Checkpoint Charlie & dj George. Dit allemaal ten voordele van het goede doel (o.a. De Valier en Hart voor Tara).
Tickets beschikbaar
2019-12-20
DBFL City Nightrun Haacht
Campus Don Bosco Haacht
Campus Don Bosco Haacht
Welkom op de verkooppagina van Don Bosco For life. Kies bij uw tickets of je op onze City Nightrun wil lopen of wandelen. Je kan ook al toegangstickets kopen voor het springkastelendorp. Als je onze goede doelen extra wil steunen, bestel dan zeker een steunkaart mee bij je inschrijving. Bij datum kan je het startuur kiezen.
Tickets beschikbaar
Spinvis Solo | In werkelijkheid
vzw Kobie
vzw Kobie
In werkelijkheid zit het anders. In werkelijkheid zit alles altijd anders.
Tickets beschikbaar
2019-12-21
België scheef bekeken - Zetje 51
Karel Declercq
CC Kruispunt
Voor we 2020 verwelkomen vatten we het afgelopen jaar nog eens samen in een komisch jaaroverzicht. Karel Declercq is Filip 1, Charles Michel, Bart De Pauw, Trump, Zwarte Piet of Elio Di Rupo, maar hij is vooral zichzélf: een veelzijdig cabaretier die de grijze actualiteit verwerkt tot een kleurrijke komedie. Lachen, gieren en brullen verzekerd!
Tickets beschikbaar
2019-12-21
Allemaal warm - allemaal kind
Hans Jünger & Helicon
Gemeentebestuur Liedekerke
Maak je klaar voor hét warmste weekend in Likert boordevol optredens van lokale en nationale helden. Zaterdagnamiddag staan kids en specials centraal: dansen doen we samen met Jopada, Helicon, een surprise-act en dj Gilbert Looskens. Dit allemaal ten voordele van het goede doel (o.a. De Valier en MPC Sint-Fransiscus).
Tickets beschikbaar
2019-12-21
Allemaal warm - gala night
Hans Jünger
Gemeentebestuur Liedekerke
Maak je klaar voor hét warmste weekend in Likert boordevol optredens van lokale en nationale helden. Zaterdagavond zetten we het feestje verder met Vinegar 6, The Glorious Gentlemens Club, Project M, Wim Soutaer & Charles Van Domburg en dj Touchée. Dit allemaal ten voordele van het goede doel (o.a. De Valier en Hart voor Tara).
Tickets beschikbaar
2019-12-21
Terre Sol
Karen Willems
Gemeente Sint-Laureins
Voor De Meet werkte Karen Willems een uniek en eigenzinnig programma uit. Hiervoor brengt ze haar partner in crime, Dominiek Claeys, mee samen met 2 muzikanten van dezelfde vruchtbare poldergrond John Snauwaert en Marc De Maeseneer.
Tickets beschikbaar
2019-12-21
De Warmste Week: kinderconcerten 'The Snowman' met film
30-koppig symfonisch orkest
Villa Clementina
Zaterdag 21 december 2019 - GC de Melkerij Zemst

Laat je betoveren tijdens deze kinderconcerten met tekenfilm en live muziek door een 30-koppig symfonisch orkest tvv Villa Clementina. Na de film zal er de mogelijkheid zijn om de instrumenten van dichterbij te bewonderen en misschien zelf enkele noten te spelen!
Tickets beschikbaar
Allemaal warm - schlagerfestival
Hans Jünger & Kerstwens Likert
Gemeentebestuur Liedekerke
Maak je klaar voor hét warmste weekend in Likert boordevol optredens van lokale en nationale helden. Zondagnamiddag presenteert Kerstwens-Likert de warmste schlagernamiddag! Dit allemaal ten voordele van het goede doel (o.a. De Valier en Hart voor Tara).
Tickets beschikbaar
2019-12-22
Basta
Spoor 6
Gemeente Steenokkerzeel
Muzikant Bas wil graag een liedje oefenen op zijn grote contrabas. Maar dat loopt niet zo vlotjes als hij gewild had. En dan staat er ook nog plots een buurman met een kinderwagen...Een zeer visuele voorstelling met erg weinig woorden maar veel muziek en twee luidruchtige buren. Zoals gewoonlijk krijgt het jonge publiek een rolletje in deze vrolijke voorstelling. Voor kinderen van 3 tot 10 jaar.
Tickets beschikbaar
2019-12-22
Santa RUN for life - 5 km lopen
Wuustwezelse GAV
Gemeente Wuustwezel
De Santa Run zal starten om 14.20 uur t.h.v. 't Schoolhuis. Een loop van 5 kilometer over en in de buurt van de kerstmarkt. Kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen kunnen hieraan deelnemen en krijgen een warme kerstmuts. Er zal ook een chocomelk/jeneverstop zijn. De kostprijs bedraagt 5 euro en de opbrengst gaat naar het goede doel.
Tickets beschikbaar
2019-12-22
Santa KIDSrun - 1 km lopen voor kinderen
Wuustwezelse GAV
Gemeente Wuustwezel
De kidsrun zal starten om 14 uur t.h.v. 't Schoolhuis. De jeugdtrainers van de Wuustwezelse GAV zullen meelopen ter begeleiding. In totaal is het een loop van 1 km over en in de buurt van de kerstmarkt. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen hieraan deelnemen en krijgen een warme kerstmuts en medaille. De kostprijs bedraagt 2 euro en de opbrengst gaat naar het goede doel.
Tickets beschikbaar
2019-12-22
Paul Michiels 'The Milkman Tour'
Paul Michiels, Herve Martens, Jordi Geuens
Theater De Jonghe
Intiem VIP concert PAUL MICHIELS - The Milkman Tour - PAUL MICHIELS trekt door Vlaanderen met intieme Showcases. Samen met topmuzikanten speelt hij niet alleen alle nieuwe en oude nummers die zijn solocarrière hebben gekleurd. Een unieke gelegenheid om een concert van Paul Michiels bij te wonen in een zeer kleine kring en in kerstsfeer. Een hele eer om Paul in Kampenhout te zien!
Tickets beschikbaar
2019-12-22
Santa WALK for life - 3 km wandelen
Wuustwezelse GAV
Gemeente Wuustwezel
De Santa Walk zal starten om 14.20 uur t.h.v. 't Schoolhuis. Een wandeling van 3 kilometer over en in de buurt van de kerstmarkt. Kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen kunnen hieraan deelnemen en krijgen een warme kerstmuts. Er zal ook een chocomelk/jeneverstop zijn. De kostprijs bedraagt 5 euro en de opbrengst gaat naar het goede doel.
Tickets beschikbaar
2019-12-22
Kerstman en de verdwenen cadeautjes
Theater Kwadraat
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
Waar zijn de cadeautjes van de Kerstman gebleven? Houd de dief. Was het kip? Of vos? Of misschien toch die vreemde vogel met de mooie veren, die sinds kort in ons bos rond vliegt? 'Mijn naam is Haas', zegt Vos. Dat klinkt verdacht. Haas zet op verzoek van De Kerstman zijn speurneus op om samen met het publiek het mysterie te ontrafelen. Het blijkt lastiger dan gedacht. (50 min. - 4jr+)
Uitverkocht!
2019-12-22
Ciné Kids // Ernest en Célestine: Winterpret (4+)
Ciné Kids
Stadsbestuur Hoogstraten
Ernest is een dikke beer die dol is op muziek en confituur. Het kleine weesmuisje Célestine woont bij hem in huis. Bij het vallen van de eerste sneeuwvlokken, maken ze zich klaar voor de winter.
Tickets beschikbaar
2019-12-26
De rattenvanger (6+)
Ida Van Dril & Michiel Schreuders
CC Kruispunt
Tijdens de kerstvakantie openen we de deuren voor duizenden ratten. Luca maakt van afgedankt afval de mooiste dingen, als er maar muziek uitkomt. Hij heeft een magische fluit gemaakt uit oud ijzer en van zodra hij daarop speelt verzamelen alle ratten zich om te luisteren. Een sprookje over moed, verleiding en anders durven zijn.
Tickets beschikbaar
2019-12-27
Winter Wonderland
ISQ and Guest
Theater De Jonghe
De talentvolle artiesten van ISQ, nemen jullie mee, tijdens deze familie show, in de magische wereld van Hans Christian Andersen, een show vol muziek, poësie en humor. Een reis samen met de kerstman in Winter Wonderland! met Melissa, Ekatarina, Marina, Anna, Ellis Grace en gasten!
Tickets beschikbaar
2019-12-29
familievoorstelling Code van de kaart
theater Bank Vooruit
Gemeente Olen
In 'De Code van de Kaart' brengt een geheimzinnig Whatsapp-berichtje vijf vrienden weer bij elkaar in een theaterzaal. Op deze plek vinden ze een vreemde boodschap. Voor ze het goed en wel beseffen is er een digitaal virus ontsnapt dat het gemunt heeft op alle kerst- en nieuwjaarswensen. Een aftelklok begint te lopen en onze vijf vrienden staan voor een mysterieuze opdracht.
Tickets beschikbaar
2019-12-30
Zannemie & de bende
GC Den Breughel
GC Den Breughel
Na een geslaagde passage in 2018 keert Zannemie terug naar GC Den Breughel met een gloednieuwe voorstelling! Zannemie en de bende gaat op muzikale roadtrip. Met een lading gloednieuwe muziek, zottigheden en verfrissende miniverhalen. Puree kan je bij ons niet eten, maar moet je doen. (Huh?). Stil blijven klinkt bij Zannemie nogal uitbundig en zwemmen doet ze op het droge.
Tickets beschikbaar
2020-01-03
Tom Vanstiphout: 'Little Beams of Light'
Tom Vanstiphout
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Met 'Little Beams of Light' maakt de nu 38-jarige Tom Vanstiphout zijn 3de solo album. De laatste jaren toerde Vanstiphout de halve wereld rond aan de zijde van Milow maar hij maakt nu gretig gebruik van een lange tourbreak om een eigen album uit te brengen. De vooruitgeschoven titeltrack en single kampeerde meer dan twee maanden in de speellijst van meerdere nationale zenders.
Tickets beschikbaar
2020-01-04
Kontrol
Compagnie Krak
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Raphaël reist al jaren rond met zijn act “Teatro Pantalones”. Hij wil vooral dat de dingen precies lopen zoals hij het graag heeft. En als dat niet het geval is, zijn er fijnzinnige oplossingen en een ontwapenende glimlach.
Tickets beschikbaar
Krokofant
Kip van Troje
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
Elkaar waarderen is een kunst. Proef de avonturen van Dappere Dina en Willige Willem. (Be)leef: versla denkbeeldige draken, speur naar nieuwe dieren, durf ‘kopje onder’-duiken en droom mee van ons avontuur. Ontdek: stoer en sterk zijn mag – maar hoeft niet altijd. Anders dan anders kan ook. (60 min. - 3jr+)
Tickets beschikbaar
2020-01-05
Beatles by Girls
Beatles by Girls
Theater De Jonghe
BEATLES BY GIRLS … what’s in a name! Deze mooie dames nemen je mee op een imaginaire trip naar het Liverpool van de sixties, waarin je het Beatles repertoire op een andere manier zal herbeleven. Met de allergrootste Beatles hits … van Hey Jude, Penny Lane, Saw Her Standing There, Eight Days A Week, Yellow Submarine, Michelle, Let It Be, tot Get Back, …
Tickets beschikbaar
2020-01-05
La vie est Riguelle - Patrick Riguelle & Jan Hautekiet
Patrick Riguelle & Jan Hautekiet
Afdeling vrije tijd Nazareth
Vijf jaar lang werd de zaterdagavond op Klara opgevrolijkt door La Vie Est Riguelle, waarin het Franse lied met de glimlach gekoesterd werd door Patrick Riguelle en Jan Hautekiet. Samen met vijf andere muzikanten grasduinen Riguelle en Hautekiet door het beste, het mooiste en het verrassendste … uit de vele muziek die ze de voorbije vijf jaar genereus deelden met hun enthousiaste luisteraars.
Tickets beschikbaar
2020-01-10
Er was eens: over de mens als vertellende aap
Johan Braeckman
Gemeente Wichelen
Johan Braeckman studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit Gent, Menselijke Ecologie aan de Vrije Universiteit van Brussel en Enviromental History aan de University of California.
Tickets beschikbaar
2020-01-10
Tussen ons gezegd en gezongen
Bart Herman
Gemeentebestuur Liedekerke
De band tussen artiest en toeschouwer draagt singer-songwriter Bart Herman hoog in het vaandel. Seizoen na seizoen wordt zijn publiek, zijn groep vrienden van de rock & roll, groter en groter en dat stemt hem gelukkig.
Tickets beschikbaar
2020-01-11
Basiscursus Druktechnieken en prentkunst
Veerle Meeussens
Gemeentebestuur Liedekerke
Monotype en droge naald zijn twee klassieke druktechnieken. Bij een monotype wordt een beschilderde plexiplaat afgedrukt, bij droge naald is dat een in de plaat gekraste tekening. Na de workshop ga je naar huis met verschillende afdrukken die je als postkaart kan versturen of als kunstwerkje op zich kunnen staan. Reeks van 3 sessies op 14, 21 en 28 januari 2020.
Tickets beschikbaar
2020-01-14
De bindende kracht van loyaliteit
Sofie Corrigan
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Loyaliteit, de eigenschap die maakt dat we iets of iemand niet zullen achterlaten. Wat betekent dit concreet in het dagelijkse leven naar onze ouders, kinderen, familie, vrienden, …? Kan loyaliteit ook ziekmakend zijn? Bestaan er verschillende soorten loyaliteit? Samen gaan we op zoek naar wat ons bindt, en wat soms zeer moeilijk los te maken valt. Een lezing door Sofie Corrigan
Tickets beschikbaar
2020-01-15
Mathieu en Guillaume - 10 jaar
Mathieu en Guillaume
CC Coloma
De troubabroers Mathieu & Guillaume staan exact 10 jaar op de planken. Dat vierden ze onlangs samen met Stef Bos, Do en Buurman in een volle Arenbergschouwburg in hun thuisstad Antwerpen. Nu willen ze hun verjaardag vieren in de rest van Vlaanderen.
Tickets beschikbaar
2020-01-16
Bekend & Bescheiden (try-out)
Xander De Rycke
Gemeente Sint-Laureins
"Hey, hoe lang is dat geleden, jong? Bijna drie jaar? Langer? Ik weet het, het is volledig mijn schuld. Uit het oog is niet uit het hart! Natuurlijk mag je uw vrienden uitnodigen! Ik heb alvast De Meet gereserveerd waar we op ons gemak zullen zitten." Xander De Rycke houdt het dit keer intiem en bescheiden.
Tickets beschikbaar
2020-01-16
Allo Allo
Toneel De Waag
Gemeentebestuur Liedekerke
Iedereen kent de cafébaas René Artois, Herr Flick, Monsieur Leclerc, Yvette, Mimi, Helga en het beroemde schilderij “The Fallen Madonna with the big boobies”. We volgen het leven van René en Edith in hun café in het Franse dorpje Nouvian.
Tickets beschikbaar
2020-01-17
Comedy /Els De Schepper heeft besloten er geen eind aan te maken
Els De Schepper
Stadsbestuur Hoogstraten
Els de Schepper blijft bij haar besluit. Ze zal blijven léven. En hoe! Vanaf nu gaat Els zich enkel nog meer amuseren.
Tickets beschikbaar
2020-01-17
De hoogste berg
Robrecht Vanden Thoren
CC Kruispunt
Robrecht zal voortaan alleen nog maar eerlijk zijn en recht uit zijn hart spreken. Maar wat als je beste vrienden op trouwen staan en je niet gelooft in hun liefde? Hij werd gevraagd om te speechen maar het enige wat hij voorlopig op papier krijgt is dat ze vooral niet moeten trouwen. Wat zal hij zeggen tijdens zijn speech? Robrecht oefent graag al eens met jullie.
Tickets beschikbaar
2020-01-17
't Gasthuis Klassiek
Hermelinde de Smet - Dominik Riepe
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
De combinatie viool en klavichord is zeker één van de zachtste en meest intieme die mogelijk zijn. En toch biedt zij enorme mogelijkheden tot expressie! In de bijna-stilte wordt elk detail uitvergroot, elk zuchtje krijgt betekenis. Het programma is gevarieerd en bevat muziek uit de barok en de klassieke periode.
Tickets beschikbaar
2020-01-19
Toni Coppers & Jo Claes - ontbijtlezing
Toni Coppers & Jo Claes
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Tijdens deze ontbijtlezing met Toni Coppers en Jo Claes gaat het over hun werkmethode, de manier waarop een nieuwe thriller tot stand komt en vanwaar ze die tomeloze inspiratie vandaag blijven halen. Vanaf 9.30u serveren wij jou een gezellig ontbijt, de lezing start rond 10.30u. In de prijs is het ontbijt inbegrepen. Inschrijvingen voor 08/01/20.
Tickets beschikbaar
2020-01-19
Aperitiefconcert Januari
Erik Pirotte, pianosolo
Gemeente Boechout
Sprankelend talent van bij ons. Erik Pirotte, afgestudeerd als Master piano aan het Kon. Muziekconservatorium van Brussel, leraar piano aan de muziekacademies van Lier en Hasselt, ook componist, en singer-songwriter. Op het programma werk van Chopin en Mortelmans en een belangrijke keuze uit de Goldbergvariaties van J.S.Bach.
Tickets beschikbaar
2020-01-19
De boekeling
Tg Knars
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
Er was eens een boek… Ik wil er steeds weer inkijken, mijn favoriete boek. Het liefst zou ik het nooit meer dicht doen. Erin kruipen zoals een eekhoorntje in een boom. Soms maak ik spaghetti van de letters of trek ik thee van de bladzijde. Dan doe ik net alsof ik in mijn boek woon. (30min - 3jr+)
Tickets beschikbaar
2020-01-19
Kindertheater | Hans & Grietje 'Deurenkomedie'
vzw Kobie
vzw Kobie
In dit kindertheater is niets is wat het lijkt. Chaos alom. Alles loopt fout voor Hans en Grietje. Vergissingen en misverstanden stapelen zich op in een absurd vreemd bos. 4 spelers, 7 deuren en 101 verrassingen. Een humoristisch, bij momenten hilarisch sprookje van Compagnie Gorilla.
Tickets beschikbaar
Toast Literair: Korneel De Rynck – Vroeger was alles anders
Korneel De Rynck
Gemeente Hechtel-Eksel ism Davidsfonds Eksel
Sinds de golden sixties nam de welvaart in België spectaculair toe en veranderde het dagelijks leven op alle vlakken. Als kind van de moderne tijd heeft historicus en schrijver Korneel De Rynck nooit iets anders gekend. Maar hoe zag het leven eruit vlak vóór die stroomversnelling, ingeluid door Expo 58? Wat aten de mensen toen? Hoe wasten ze zich? Hoe verplaatsten ze zich?
Tickets beschikbaar
2020-01-19
Novastar solo | Word's Out Tour
vzw Kobie
vzw Kobie
Prachtige melodieën vullen de zaal - op het podium een vleugel en een halve cirkel gitaren. In 2020 grijpt Novastar terug naar de essentie. Weinig artiesten begrijpen beter hoe je de perfecte song schrijft dan Joost zweegers.
Tickets beschikbaar
2020-01-23
True Copy
Berlin
CC Kruispunt
Je waant je een avondje in een kunstgalerij tussen de werken van grootmeesters als Picasso, Dalí, Appel, Matisse en Hockney. Of denk je dat maar? Zo zijn bijna alle werken geschilderd door Geert Jan Jansen. Hij wist gedurende meer dan twintig jaar de kunstwereld op te lichten binnen een web van leugens. Of zijn het variaties op de waarheid?
Tickets beschikbaar
2020-01-24
Marcel Vanthilt: Playlist
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Dé muziek van het jaar in een humor-kritisch overzicht. Vanthilt heeft alles beluisterd en fileert de snert van het goud. Kritisch en genadeloos, ja. Maar ook devoot aanbiddend als fan. Een energieke vertelstijl in een meeslepende monoloog met weetjes, leuke anekdotes, muziekfragmenten en gegarandeerd géén gezang van hemzelf. Of toch niet te veel, 'n beetje misschien...
Tickets beschikbaar
2020-01-25
Kleutertheater: Sol de mol
Poppentheater Wortel
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Iedere avond, na veel graven, droomt Sol luidop over Molluardi, de beroemde zangmol. Zo'n mol wil hij ook zijn.
Bijna uitverkocht !
2020-01-26
Aperitiefconcert: 'The Musical Orchard'
Lux Beata
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
In de exotische boomgaard van Lux Beata, waarin de viola da gamba overheerst, hoor je zowel zinnelijke Zuid-Italiaanse klanken uit de vroege baroktijd als oeroude Armeense liederen stammend uit een turbulent verleden.
Tickets beschikbaar
2020-01-26
Concertantes (6+)
Ans & Wilma
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Ans en Wilma houden wel van een uitdaging! Deze keer plannen ze een concert. Heel professioneel. Denken ze. Maar op het podium gaat er van alles mis. Door Ans. Zegt Wilma. Door Wilma. Zegt Ans. Het leven in de showbusiness is niet zo gemakkelijk als het lijkt.
Tickets beschikbaar
2020-01-26
Duo Vermeulen en Verpoest
Duo Vermeulen en Verpoest
Vrijetijdsdienst Machelen
Duo Vermeulen Verpoest is het verhaal van een toevallige, occasionele samenwerking die uitgroeide tot een hecht duo. In 2019 won het duo de Supernova kamermuziekwedstrijd. Het duo onderscheidt zich door het brengen van improvisatorische uitvoeringen. Door hun avontuurlijke benadering op het podium zetten ze de meerwaarde van live muziek in de verf.
Tickets beschikbaar
2020-01-26
Concert Magiq (2,5+)
Esme Bos & Bart Voet
CC Kruispunt
Tijdens deze wonderlijke muzikale reis voor de allerkleinsten (2,5+) gaan Esme en Bart op zoek naar de beleving van muziek in de wereld van een peuter. Bos en Voet laten zich inspireren door derwisjen, sjamanen en hun repetitieve rituelen, door ritmes, ademhalingen en door de stilte. Ze laten de magie zijn werk doen.
Tickets beschikbaar
De Zarewitch
Operettegezelschap Aquila
Gemeente Steenokkerzeel
'De Tsarewisch' is een operette van grootmeester Franz Lehar. Een operette met werkelijk alles erop en eraan, meeslepende muziek, wervelend ballet en meezingaria's, in een setting aan het hof van de Russische Tsaren ergens eind 19de eeuw. Een mooi liefdesavontuur met algauw een verrassende wending.
Tickets beschikbaar
2020-01-26
Het Brasschaats Mandoline Orkest
Dirigent De Cauwer Marcel
VTBKULTUUR KALMTHOUT
Het Brasschaats Mandoline-Orkest (BMO) is opgericht in 1955 en ijvert sindsdien voor de erkenning van de mandoline als volwaardig concertinstrument. Het orkest brengt de betere mandolinemuziek, gericht op een breed publiek.
Tickets beschikbaar
2020-01-26
Beginternet - Niel - 9 sessies
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Stap voor stap leer je in 9 lessen de basisvaardigheden van de computer, het internet en e-mail. De cursus bestaat uit 3 delen: - Start met surfen - Start met zoeken - Start met mailen Data : dinsdag 28/01, 04/02, 11/02, 18/02, 25/02, 03/03, 10/03, 17/03 en 24/03/2020
Tickets beschikbaar
2020-01-28
Meezingsessie 'Gelukkig zijn'
Theater A tot Z
Vrijetijdsdienst Machelen
Samen zingen is weer helemaal in! Onder begeleiding van zanger Lennaert Maes en Hans Primusz aan de piano worden bekende Nederlandstalige liedjes onder de loop genomen. Van hits van Noordkaap en Bazart tot klassiekers van Ann Christy en Raymond van het Groenewoud, ze passeren allemaal de revue. Je hoeft geen groot zanger te zijn om deel te nemen: plezier maken staat voorop.
Tickets beschikbaar
2020-01-29
Tal en thee - De Roofkes
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
De Roofkes is een zinderend broeierig verhaal over twee broertjes, een grote schervenhoop en bange moeders. De weerbarstige broers zijn hongerig naar grote verhalen, maar wat betekent het om op te groeien in een wereld die beheerst wordt door de stemmen van bange moeders? En hoe gevaarlijk is de wereld eigenlijk?
Tickets beschikbaar
2020-01-29
Lezing Eva Daeleman
Eva Daeleman
Bibliotheek
Eva Daeleman, bekend als radio- en tv-presentatrice, belandde in een burn-out. In haar lezing deelt ze haar inzichten over en visie op veerkracht, op bewuster leven, op kwetsbaarheid en op hoe je elke dag wat levenswijzer kan worden. Deze lezing is een eerlijke getuigenis over burn-out als een leerproces, een handleiding voor de zoektocht die elk leven is.
Tickets beschikbaar
2020-01-29
Workshop woord, poëzie en rap
Kip van Troje
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
In samenwerking met Kip van Troje organiseert de bib tijdens de poëzieweek een workshop voor kinderen van 9 tot 12 jaar waarin gewerkt wordt rond woord, poëzie en taal. Alles kan en alles mag: van klankgedichten tot hiphoppoëzie.
Tickets beschikbaar
Madame Rosa
Chris Lomme en de hartenspelers
Gemeentebestuur Liedekerke
Toneelbewerking van het boek ‘La vie devant soi’ van Emile Ajar, over een oudere ex-prostituee van Joodse afkomst die de concentratiekampen overleeft en voor de kinderen van haar jongere ex-collega’s zorgt. Stefan Perceval herwerkte de tekst in een theaterversie voor Chris Lomme, één van onze meest geprezen Vlaamse actrices, en de Hartenspelers van HETGEVOLG.
Tickets beschikbaar
2020-01-31
Johnny Cash: The man and the music
Dominique Van Malder & Ride this train
Gemeente Wichelen
Het leven van Johnny Cash zit boordevol anekdotes en straffe verhalen en zijn muziek is een onwaarschijnlijke aaneenschakeling van klassiekers. De productie 'Johnny Cash: The man and the music' brengt die twee werelden samen.
Tickets beschikbaar
2020-01-31
Rookie Comedy (10 tot 14 J)
Peter Hens
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Comedian Peter Hens mag een weekendje babysitten op de tieners van een vriend. Al snel ontdekt hij dat hun leefwereld mijlenver staat van de zijne. Toch geeft Peter niet op en probeert hij op zijn geheel eigen manier connectie te maken met de twee tieners. Rookie Comedy is de allereerste comedyvoorstelling voor tieners en hun ouders.
Tickets beschikbaar
2020-02-01
Veerle Malschaert | Deel mij
vzw Kobie
vzw Kobie
In haar nieuwe onewomanshow gaat Veerle Malschaert de eenzaamheid te lijf, de hare én de uwe. Geef toe, u bent het ook, verschrikkelijk zelfs. We kamperen gezellig met z'n allen op sociale netwerken, maar we leven en sterven eenzamer dan ooit.
Tickets beschikbaar
2020-02-01
Rusland onder Poetin
Jan Balliauw
Gemeente Sint-Laureins
Rusland is onder Poetin een land geworden waarmee in de internationale politiek weer rekening moet worden gehouden. Dat heeft geleid tot toenemende spanningen en confrontaties op het Europese continent. Hoe is het zover kunnen komen, wat wil Rusland bereiken en wat mogen we nog verwachten?
Tickets beschikbaar
2020-02-01
Muziek van de Sterren
Duo Doppio Stile
CC Kruispunt
Zit jij soms ook met je hoofd in de wolken? Duo Doppio Stile neemt je nog veel verder mee, op reis doorheen de geschiedenis van het heelal. De muziek vertolkt op viool en piano gaat gepaard met de visuele reis aan de hand van beeldmateriaal verkregen via NASA en ESA. Zijn de sterren één groot komisch concert?
Tickets beschikbaar
2020-02-02
Klassiek concert
Karel Van Eycken
Gemeente Steenokkerzeel
Dit klassieke concert wordt een pianorecital dat zal uitgevoerd worden door twee uitstekende pianisten die zich in het conservatorium van Brussel voorbereiden op hun virtuositeitsdiploma. Daniël Blumenthal, laureaat van de Koningin Elisabeth Wedstrijd, is hun leermeester en promotor. Hij trad acht jaar geleden succesvol op in onze concertreeks. Dat wordt een uitzonderlijke kennismaking!
Tickets beschikbaar
2020-02-02
Neus
kip met kop
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
Pepe, de grootvader van Wannes, was niet zomaar een grootvader. Pepe was geurenverzamelaar. Overal stak hij zijn neus in. Die neus was zo lang en spits dat Wannes er zich aan kon vasthouden. Een verhaal als de wind: wacht tot er een fijn geurtje komt voorbijgeraasd, snuif het op en laat je meedrijven. (45 min. - 5jr+)
Tickets beschikbaar
2020-02-02
Vol vertrouwen je intuïtie volgen in elke situatie
Nele Vanden Borre
Nele Vanden Borre
In deze 7-weken online cursus leer je terug naar je intuïtie te luisteren, het contact met je intuïtie herstellen. Zo kan jij bewust betere keuzes gaan maken voor jezelf zodat jij een leven creeert dat volledig in balans is met wie jij bent.
Tickets beschikbaar
Achter de schermen van een raketlancering
Stijn Ilsen
Bibliotheek Hoogstraten
Stijn Ilsen legt met tal van filmpjes en foto's uit wat satellieten doen, waarom we ze nodig hebben en hoe ze werken. Ook de werking van een raket en wat er bij een raketlancering allemaal komt kijken, legt Stijn op een begrijpelijke manier uit. Een aanrader voor iedereen die verder dan onze eigenplaneet wil kijken.
Tickets beschikbaar
2020-02-04
Lieve Blancquaert - Circle of life
Lieve Blancquaert
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
“Circle of Life” is het sluitstuk van Lieve Blancquaerts zoektocht naar de mens en zijn rituelen, tradities en gebruiken. Lieve Blancquaert werkte jaren aan haar uitzonderlijke projecten Birth Day, Wedding Day en Last Days. Het werd een onvergetelijke tocht doorheen de wereld en zijn bewoners, door de ogen van een uitzonderlijke reizigster.
Tickets beschikbaar
2020-02-05
Smartcafé februari: je bestanden beheren in de Cloud
Archeduc
Gemeentebestuur Liedekerke
In het Smartcafé ga je aan de slag met je tablet of smartphone. Het is geen cursus, maar een gezellig en leerrijk moment. Je ontdekt samen met anderen de uitgebreide mogelijkheden van je toestel en wisselt ervaringen uit. Tijdens elke sessie staat een bepaald onderwerp centraal. Een ervaren begeleider geeft uitleg en staat klaar om te antwoorden op je vragen.
Tickets beschikbaar
2020-02-05
Liften
De muzikale komedie
Event-Team
Drie dames komen vast te zitten in de lift van een schoonheidskliniek. Ze zijn volstrekt onbekenden voor elkaar.
Tickets beschikbaar
2020-02-05
Imagine No Lennon
Jean Bosco Safari Ben Crabbé en ...
CC Coloma
Jean Bosco Safari – lead & guitar Ben Crabbé – drums & backings David Piedfort – guitar & backings Marc Van Puyenbroeck – bas Steven Mintjens – keyboard
Tickets beschikbaar
2020-02-06
Mijne gebuur heeft het zuur
Echt Antwaarps Teater
Gemeente Steenokkerzeel
Nadine woonde naast haar ouders met haar man Harry, maar 2 jaar geleden stierf Harry aan een hartstilstand. Nadine kon niet langer in het huis blijven waar alles haar aan Harry herinnerde. Nu,2 jaar later,komt ze haar ouders vertellen dat ze terug wil komen. Gust en Edith kunnen hun geluk niet op, tot ze horen dat Nadine een nieuwe vriend heeft. Hoe zal vader Gust reageren? Hilarische toestanden!
Tickets beschikbaar
Revue Blanche - Misia Muzikale vertelling
Revue Blanche & Katharina Smets
CC Coloma
Misia is een muzikale vertelling rond het leven van Misia Sert (1872-1950): de koningin van de Parijse salons, maar ook van de gebroken dromen en ontmaskerde liefde. Ensemble Revue Blanche en radiomaakster Katharina Smets gaan op zoek naar een verloren tijd:
Tickets beschikbaar
2020-02-07
Opruimen met de KonMari-methode
Anneliese Roose
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
In deze lezing, door gecertificeerd KonMari-consultant Anneliese Roose, leer je hoe je dat opgeruimde leven kan bereiken én hoe je het moeiteloos kunt behouden. Kortom… meer rust, ruimte en overzicht. Je vertrekt naar huis met veel inspiratie, nieuwe vaardigheden en vooral heel veel zin om te starten met opruimen.
Tickets beschikbaar
2020-02-07
Opus 3
Senne Guns
CC Kruispunt
Na twee gesmaakte pop-albums gaat Senne Guns in zijn eerste solo-voorstelling op zoek naar een derde werk. En dat zie hij groots, baanbrekend en vernieuwend. Opus 3 is een cabaret-debuut waarin pianist en zanger Senne Guns kleine verhalen vertelt en grote dromen filosofeert, terwijl hij tussendoor de muziek en zichzelf fileert.
Tickets beschikbaar
2020-02-07
Club27: Humo's Rock Rally 2020
Humo's Rock Rally
Gemeente Edegem
Preselectie van Humo's Rock Rally 2020
Tickets beschikbaar
2020-02-07
Tieneractiviteit: Discoschaatsen
Jeugddienst Steenokkerzeel
Gemeente Steenokkerzeel
We gaan weer schaatsen in Leuven en dat doen we niet zomaar. Vrijdagavond is namelijk discoavond en dat betekent dus een avond vol goede muziek, coole disco-effecten en een gezellige sfeer. Kortom, een avond vol plezier!
Tickets beschikbaar
2020-02-07
Concert Magiq (2,5 tot 5 J)
Esmé Bos & Bart Voet
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Zangeres Esmé Bos en muzikant Bart Voet brengen liedjes in bestaande en onbestaande talen over bijzondere momenten in een klein mensenleven. Zoals de eerste keer op de bus, de zolder van opa en oma, de ogen van de poes die licht geven in het donker of het zien van de volle maan. Ze laten zich inspireren door derwisjen, sjamanen en hun repetitieve rituelen.
Tickets beschikbaar
Mentalisme
Piet Kusters
Vrijetijdsdienst Machelen
Maak kennis met mentalist Piet Kusters. Wat vond u van zijn verschijning bij Belgium's Got Talent, Studio Brussel of Iedereen Beroemd? Met zijn charismatisch enthousiasme en humor neemt hij u mee in een verhaal vol gedachten lezen, beïnvloeden en voorspellen. Geen blabla, afgesproken spel of egotripperij.
Tickets beschikbaar
2020-02-08
Ruben Van Gucht: Sportman!!
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
In SPORTMAN II gaat Ruben Van Gucht op jacht naar legendarische uitspraken in de sportgeschiedenis. Aan de hand van oneliners vertelt Ruben Van Gucht het verhaal achter de quote, het verhaal van de persoon die ze uitsprak, het verhaal van wat de gevolgen ervan waren en vooral hoe die woorden een rol spelen in het leven van hemzelf. Opnieuw geflankeerd door troubabroers Mathieu & Guillaume.
Tickets beschikbaar
2020-02-08
Circle of Life - Lieve Blancquaert
GC Den Breughel
GC Den Breughel
‘Circle of Life’ brengt de drie grote levensverhalen samen op een nieuwe, verrassende manier. Hoe de wereld zijn kinderen verwelkomt, hoe en waarom we ons met elkaar verbinden en ten slotte hoe de wereld afscheid neemt. Samen wordt het een uniek multi-mediaal verhaal over de mens en deze wereld. Wat ons verenigt, en apart maakt.
Tickets beschikbaar
2020-02-08
familievoorstelling: Koning zonder schoenen (3+)
4Hoog
Afdeling vrije tijd Nazareth
Er was eens … Een koning. Een koning met een gouden kroon. Op een gouden troon. Met een gouden mantel. Hij had wel 100 paarden. Hij had ook 1000 knechten. En zelfs 1000 x 1000 vrienden. De koning had alles om blij te zijn. En toch was hij verdrietig ... Een voorstelling over verdriet, hoop en geluk. Over geven en krijgen en dat rijkdom veel meer is dan rijk zijn.
Tickets beschikbaar
2020-02-09
De hond zoals hij is
Chris Dusauchoit
Gemeentebestuur Liedekerke
Dit is een verhaal over de verbluffende oorsprong van de hond, hoe dat dier 36.000 jaar geleden langzaam gedomesticeerd raakte.Een zoektocht naar de ware aard van de hond!
Tickets beschikbaar
2020-02-12
Capoeira
Meia Lua de Búzios, o.l.v. mestre Gideon
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
In deze initatie wordt het Braziliaanse capoeira eerder opgevat als een cultuurbeleving dan als een sport, al blijft het steeds een combinatie. Onder leiding van mestre Gideon en zijn groepsleden maak je kennis met deze sierlijke gevechtsdans en krijg je meteen de smaak te pakken. Je kan niet alleen de dans uitproberen maar ook de muziekinstrumenten die de beleving compleet maken.
Tickets beschikbaar
2020-02-12
De verborgen poëzie van de piano in het kunstlied
Peter Jeurissen
LUCA School of Arts
Peter Jeurissen zal een inkijk geven in de poëzie van de piano die schuilgaat achter de monumentale woorden van dichters als Heine, Goethe of Verlaine. Dit is het verhaal achter de tekst, van een componist die de uitvoerders en het publiek in korte schilderachtige miniaturen uitnodigt deel te worden van zijn levendige fantasie.
Tickets beschikbaar
2020-02-12
De Grote Foulée: Een paar is twee
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Daan Hugaert, Elise Bundervoet en Marc Stroobants verkennen de geometrie van de liefde en zoeken uit of je van een rechte lijn tussen twee mensen een driehoek of zelfs een vierkant kan maken zonder dat er slachtoffers vallen. Willem en Greet zijn gelukkig getrouwd. Willem en Mia zijn gewoon collega’s. En dan is daar opeens Ronald en verandert alles.
Tickets beschikbaar
2020-02-14
Steven Mahieu- Full contact tour
VZW Vermaak
GC Den Breughel
De ‘Full Contact Tour’ is de vierde zaalshow van Steven Mahieu en toont de comedian op zijn best: heftig! Hoe langer hoe meer weet Steven waar hij voor gemaakt is: onder de huid proberen te kruipen van zichzelf en zijn publiek. Je zal hem niet snel op televisie zien of in een of andere videoblog. Hij voelt zich het best met het pure spul: het podium.
Tickets beschikbaar
2020-02-14
De Popklassieker - Gert Bettens, Eva De Roovere & de Flandriens
Gert Bettens, Eva De Roovere & de Flandriens
Afdeling vrije tijd Nazareth
Een stomende liveband met maar liefst vijf zangers. De muzikanten schreven elk afzonderlijk Vlaamse popgeschiedenis. Met de Flandriens doen ze het samen, onder de deskundige leiding van Dirk Blanchart. Met oa Eva De Roovere, Gert Bettens (K’s Choice), gitaar en Jan Hautekiet.
Tickets beschikbaar
2020-02-15
20 in 70
Gust De Coster & Danny Van Tichelen
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Een fuif voor iedereen die twintig was in de jaren ‘70 of dat wel had willen zijn! De enige echte DJ Gust De Coster en DJ Danny Van Tichelen brengen de beste dansnummers van de seventies en zorgen voor een onvergetelijke avond. Dans nog eens op de heerlijke nummers van Abba, Queen, Bee Gees, The Police, Boney M, David Bowie en vele anderen. Ben je klaar om te swingen, jiven en slowen?
Tickets beschikbaar
2020-02-15
Tribute Johnny Cash | The Man & The Music
vzw Kobie
vzw Kobie
In een originele en beklijvende set bezingt, looft en bezweert Ride This Train hun muzikale held. Zes straffe muzikanten die reeds ruim hun ‘sporen’ verdienden in diverse bands (Les Sacs à Sacs, Satellites, De Dolfijntjes,….) en die ieder publiek veroveren met hun gedeelde passie voor de ‘boom chicka boom’.
Tickets beschikbaar
2020-02-15
Madame Rosa - Chris Lomme en de Hartenspelers
GC Den Breughel
GC Den Breughel
Stefan Perceval herwerkte de tekst in een theaterversie voor Chris Lomme, een van onze meest geprezen Vlaamse actrices, en de Hartenspelers van HETGEVOLG. “Met deze voorstelling willen we laten zien hoe plezierig mensen kunnen samenleven ondanks hun verschillen. Madame Rosa doet een appel op onze solidariteit. Omdat het een noodzaak is om lief te hebben.”
Tickets beschikbaar
2020-02-15
Noordzeecross Middelkerke
SuperPrestige Middelkerke
Cyclocrosscomité Middelkerke vzw
Internationale veldritwedstrijd
Tickets beschikbaar
2020-02-15
VIP NOORDZEE-ARRANGEMENT
Noordzeecross
Cyclocrosscomité Middelkerke
Top-VIP-ontvangst in een gezellig aangeklede en verwarmde VIP-ruimte op het parcours
Tickets beschikbaar
2020-02-15
VIP CROSSCAFE-ARRANGEMENT
Noordzeecross
Cyclocrosscomité Middelkerke
Top-VIP-ontvangst in een gezellig aangeklede en verwarmde VIP-ruimte op het parcours vanaf 16:00.
Tickets beschikbaar
2020-02-15
Masala in Concert
Masala Music
Theater De Jonghe
MASALA Music - Zoals Masala, het Indiase woord voor mengeling, is Masala Music, een mix van stijlen, van Blues tot Jazz, van pop tot folk, kortom wereldmuziek van top klasse! Met Raph, Piet, Arthur en Sebastien, de top muzikanten van eigen bodem! www.masalamusic.be
Tickets beschikbaar
2020-02-15
Stapman (8+)
Blauwhuis
CC Kruispunt
Help jij mee om de Stapman tot leven te wekken? Jacob klimt na een ruzie met zijn broertje in een hoge boom. Daar ontmoet hij een zonderling figuur: Stapman. Met jouw hulp en de hulp van een live muzikante kunnen we de Stapman tot leven wekken!
Tickets beschikbaar
2020-02-16
Kleine Draak - De musical
Jeugdtheater Ondersteboven
Gemeentebestuur Liedekerke
Kleine Draak moet groot worden. Vliegen, vuur spuwen, brullen, ...hij moet het allemaal kunnen. En kinderen bang maken. Dat ook. En dat oefen je best met een kind erbij. Dus moet er maar een kind ontvoerd worden. Al zorgt dat kind juist voor een zeer verrassend drakenavontuur! Kleine Draak is een kleine, leuke en aanstekelijke voorstelling op basis van het prentenboek van Lieve Baeten.
Tickets beschikbaar
2020-02-16
Aperitiefconcert Februari
Shuya Tanaka en Stijn Claeys
Gemeente Boechout
Shuya Tanaka (cello) en Stijn Claeys (piano) Beide muzikanten zijn laureaat van de Belfius Classics. Hun concerten van kamermuziek zijn op korte tijd al een begrip geworden.
Tickets beschikbaar
2020-02-16
De Noordwachter
Fatsnerran
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
Kijk de maan schijnt door de bomen! Maar het is overdag, geen nacht! Toch staat de maan aan de helderblauwe hemel. Heb je dat wel eens gezien? Hoe kan dat nou? Dat komt door de Noordwachter. Hij is weer eens iets vergeten! Dat heb je er van als je met je hoofd in de wolken leeft. Dan moet je op pad om het terug te draaien. (50 min. - 4jr+)
Tickets beschikbaar
2020-02-16
Masala in Concert
Masala Music
Theater De Jonghe
MASALA Music - Zoals Masala, het Indiase woord voor mengeling, is Masala Music, een mix van stijlen, van Blues tot Jazz, van pop tot folk, kortom wereldmuziek van top klasse! Met Raph, Piet, Arthur en Sebastien, de top muzikanten van eigen bodem! www.masalamusic.be
Tickets beschikbaar
2020-02-16
BibArt Filmclub - I, Daniel Blake
Ken Loach
BibArt
Een sociaal drama dat uitstekend de balans vindt tussen zwaar drama en zwarte komedie.Daniel is een bijna-zestiger met een hartaandoening die hem verhindert te werken. Maar dat is wel precies wat de overheid van hem verwacht...
Tickets beschikbaar
2020-02-18
Concerten met een verhaal: 300 jaar cello in 80 minuten
Roel Dieltiens
LUCA School of Arts
Op zowel barokcello als moderne cello speelt Roel Dieltiens een rijk gevarieerd programma. Soms intiem, dan weer spectaculair. Maar of de muziek nu onbekend is of niet, steeds behoort ze tot het beste wat ooit voor cello is geschreven. Met zijn ontspannen welbespraaktheid vertelt hij honderduit over de cello, over de ontwikkelingen en over muziek natuurlijk. Losjes maar met veel kennis van zaken.
Tickets beschikbaar
2020-02-19
PLATFORM NIEUWE MUZIEK
Studenten LUCA School of Arts o.l.v; P. Schuermans
LUCA School of Arts
In het Platform Nieuwe Muziek musiceren studenten en docenten, solisten en ensembles met muziek van componisten binnenshuis (ook studenten compositie) en buitenshuis. Het is een kruispunt van verschillende genres en stijlen, van muziek met akoestische instrumenten en electronics, van nieuwe muziek die de dialoog aangaat met iets minder nieuwe muziek, met de deur open naar andere culturen.
Tickets beschikbaar
2020-02-20
Tom Helsen- "Ladies night"
Gc Den Breughel
GC Den Breughel
FOR LADIES ONLY Tom Helsen, de Leuvense bard en singer-songwriter, presenteert LADIES NIGHT! Het belooft een buitengewone en bijzondere nieuwe voorstelling te worden want er zijn uitsluitend -al dan niet gillende- vrouwen toegelaten. Mannen worden vriendelijk verzocht thuis te blijven of mannendingen te doen zodat vrouwlief van een avondje quality time onder ‘Ladies’ kan genieten.
Tickets beschikbaar
2020-02-21
Beauty And The Beat
Lauren
JK Paddestoel
workshop make-up Auré dat zal doorgaan in JK paddestoel.
Tickets beschikbaar
2020-02-21
Heyoka -Alrisha
Britt Reykebosch
Vrijetijdsdienst Machelen
HEYOKA is de eerste danstheatervoorstelling van Britt Ryckebosch. Samen met Jonathan Tshimanga en Israël Ngashi deelt ze het podium. De emotie van de man is van bij de start van het creatieproces het focuspunt geweest, alsook de kracht van empathie. Ze willen mannen zeker niet in een hokje plaatsen. Net integendeel.
Tickets beschikbaar
2020-02-22
Slisse & Cesar
Uitgezonderd.
CC Kruispunt
Van televisie naar theater, van theater opnieuw naar televisie en nu opnieuw te zien in het theater. Sven De Ridder en Warre Borgmans kruipen in de huid van het iconische duo Slisse & Cesar. Ze brengen deze klassieker op de meest authentieke manier onder leiding van regisseur Stany Crets.
Tickets beschikbaar
2020-02-22
DE BOURGONDIERS
BART VAN LOO
VTBKULTUUR KALMTHOUT
Bart Van Loo – De Bourgondiërs Tijdreis naar de middeleeuwen Van 2019 tot 2020 Bart Van Loo trekt met een nieuw verhaal door Vlaanderen en Nederland. Deze keer vertelt hij over de wonderlijke aartsvaders van de Nederlanden: De Bourgondiërs.
Tickets beschikbaar
2020-02-23
DE KONING ZONDER SCHOENEN
4Hoog
Gemeente Wichelen
Een voorstelling over verdriet, hoop en geluk. Over geven en krijgen en dat rijkdom veel meer is dan rijk zijn. De Koning Zonder Schoenen is een echte 4Hoog klassieker met een succesvolle tournee van 11 jaar doorheen Vlaanderen en daarbuiten. Het decor en de kostuums zijn geïnspireerd op het oeuvre van kunstenaar René Magritte.
Tickets beschikbaar
2020-02-23
Kindertheater 'Wit'
GC Den Breughel
GC Den Breughel
Een ondergesneeuwd sprookje voor kleuters vanaf 2 jaar. Uit de hemel dwarrelt sneeuw, het danst als een wolk vlinders op de wind. De sneeuw verandert de hele wereld, alles wordt... WIT! WIT, een streelzacht verhaal om met open mond naar te kijken, met je neus in de lucht en soms zelfs holderdebolder ondersteboven.
Tickets beschikbaar
2020-02-24
Ciné Kids // Rosie & Moussa (7+)
Ciné Kids
Stadsbestuur Hoogstraten
Rosie verhuist met haar moeder naar een appartement aan de andere kant van Brussel. Ze leert er een heleboel mensen kennen: de gekke meneer Tak, de excentrieke mevrouw Hemelrijk en vooral Moussa, die in het appartement boven haar woont.
Tickets beschikbaar
2020-02-26
Van Bonjour Mon Coeur tot Hello My Love
Carl Van Eyndhoven, beiaard
LUCA School of Arts
Gedurende zes eeuwen maakt beiaardmuziek deel uit van de publieke ruimte. Het repertoire dat automatische speelwerken en beiaardiers vertolkten, was steeds verrassend actueel en speelde in op de heersende muzikale smaak. Het mag dan ook verbazen dat in 1922 Jef Denyn, oprichter van de Mechelse beiaardschool, de ondertussen legendarische vraag stelt “Wat zal de beiaard spelen?”
Tickets beschikbaar
2020-02-26
DE KLANK VAN VERSTILLING, DE KLEUR VAN SPEKTAKEL
LUCA Harmonieorkest & LUCA Brass
LUCA School of Arts
Het LUCA Harmonieorkest o.l.v. de gerenommeerde dirigent Ivan Meylemans verzorgt een heel gevarieerd programma met minder bekende maar schitterende muziek voor harmonieorkest. Stertrompettist Theo Mertens was een monument in binnen- en buitenland en maakte geweldige arrangementen voor zijn koperensemble. LUCA Brass o.l.v. Benny Wiame zal enkele van zijn prachtige bewerkingen ten gehore brengen.
Tickets beschikbaar
2020-02-27
Infodag Groepen 2020
Toerisme Oost-Vlaanderen
Toerisme Oost-Vlaanderen
Trek je er graag eens een dag of een weekend op uit met vrienden, collega’s of familie? Bezoek dan op zaterdag 29 februari in Oudenaarde de Infodag Groepen van Toerisme Oost-Vlaanderen. Meer dan 100 standhouders staan er klaar met tips en aanbod voor je volgende trip. Vooraf al proeven van al het lekkers dat je tijdens bedrijfsbezoeken kan ontdekken? Dat kan op de streekproductenmarkt.
Tickets beschikbaar
2020-02-29
Herboren - Hier komt een nieuwe Belg
Majd Khalifeh
CC Kruispunt
Herboren in een nieuwe maatschappij, dat is Majd Khalifeh toen hij veertien jaar geleden toekwam in België. Majd vertelt tijdens een ontbijtgesprek hoe hij bij aankomst zijn eigenheid verloor, meteen de stempel van vluchteling toegewezen kreeg en op zoek ging naar een eigen identiteit.
Tickets beschikbaar
2020-03-01
Mis Poes
Irene Laros
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
Mies is een lapjeskat. Ze heeft de mooiste lapjes van de straat. Maar op een ochtend wordt ze wakker en is haar mooie lapjesvacht verdwenen! Waar is haar vachtje gebleven? Mies gaat op zoek en belt aan bij alle buurbeesten. Hebben zij iets gezien of gehoord? Iedereen woont anders maar ze hebben 1 ding gemeen: ze zijn allemaal hun vacht kwijt! Wie is de dief? (45 min. - 3jr+)
Bijna uitverkocht !
2020-03-01
Sprechen Sie Deutsch? (03/03, 10/03, 17/03, 24/03 en 31/03/20)
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Via deze snelcursus leer je je behelpen in alledaagse situaties. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn ‘jezelf voorstellen’, ‘een juiste uitspraak’ en ‘eenvoudige telefoongesprekjes’. Je krijgt ook op een ludieke manier een inkijk in enkele aspecten van de Duitse cultuur. Je schrijft je ineens in voor de 5 lessen.
Tickets beschikbaar
2020-03-03
Smartcafé maart: apps veiligheid, gezondheid
Archeduc
Gemeentebestuur Liedekerke
In het Smartcafé ga je aan de slag met je tablet of smartphone. Het is geen cursus, maar een gezellig en leerrijk moment. Je ontdekt samen met anderen de uitgebreide mogelijkheden van je toestel en wisselt ervaringen uit. Tijdens elke sessie staat een bepaald onderwerp centraal. Een ervaren begeleider geeft uitleg en staat klaar om te antwoorden op je vragen.
Tickets beschikbaar
2020-03-04
Een Jihad van Liefde
vzw Kobie
vzw Kobie
Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkte toen als chauffeur in de Brusselse metro.
Bijna uitverkocht !
2020-03-04
De Rodeo’s Nigel Williams, Johnny Trash, Wouter Monden
Nigel Williams, Johnny Trash, Wouter Monden
CC Coloma
Komen een kroeg binnen: een Brit, een Belg en een Hollander... het zou het begin van een mop kunnen zijn. Drie comedyvrienden zitten na een voorstelling aan een toog en na wat Belgische bieren smeden ze het plan om samen op tour te gaan als De Rodeo’s
Tickets beschikbaar
2020-03-05
Een Jihad van Liefde
AMARA RETA, RASHIF EL KAOUI & HANS VAN CAUWENBERGHE
Vrijetijdsdienst Machelen
Rashif El Kaoui, Amara Reta en Hans Van Cauwenberghe maken een theaterstuk op basis van het boek ‘Een Jihad van Liefde’ van Mohamed El Bachiri (opgetekend door David Van Reybrouck). Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkt dan als chauffeur in de Brusselse metro.
Tickets beschikbaar
2020-03-05
Dag & Nacht Koers
Michel Wuyts
Gemeente Steenokkerzeel
In 'Dag & Nacht Koers!' fietst Michel Wuyts door het hoofd van de grootste karakters...Wit en zwart. Laagje na laagje deelt hij hun ziel met de toeschouwer. Hij vertelt ronduit. Grote histories en leuke weetjes, grappige anekdotes en vertelsels waar je stil van wordt. Rustbrenger én gangmaker. Gewapend met een gitaar versterken de liedjes Michels woorden. En dat alles met een hart voor de koers!
Tickets beschikbaar
2020-03-05
JONGERENCONCERT KONINGIN ELISABETHWEDSTRIJD
Laureaat Koningin Elisabethwedstrijd
LUCA School of Arts
Na elke editie van de Koningin Elisabethwedstrijd volgen het daaropvolgende jaar in verschillende steden de jongerenconcerten. Voor deze reeks concerten wordt het jongere publiek als doelgroep aangesproken. Dit jaar zal een van de laureaten viool zijn opwachting maken op campus Lemmens met een recital- of kamermuziekprogramma naar keuze. Een democratische formule met een toegankelijk karakter.
Tickets beschikbaar
2020-03-05
Kraakpand
Theater Stap
cultuurdienst ism Vaart en Dagopvang Markdal
Kraakpand’ is de vijftigste (!) productie van Theater Stap en haalt daarom alles uit de kast. Tijdens één avond maak je kennis met dit Turnhoutse gezelschap in al zijn verscheidenheid.
Tickets beschikbaar
2020-03-07
Steven Mahieu: Full contact tour
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Geef toe, niemand is te overtuigen met een tekstje over de inhoud van een nieuwe voorstelling. Laten we daar dus geen inkt aan verspillen. De ‘Full Contact Tour’ is de vierde zaalshow van Steven Mahieu en toont de comedian op zijn best: heftig*. * “heftig” in Van Dale: 1 driftig, onstuimig (in woord of gebaar) 2 hevig, krachtig, fel 3 erg goed, leuk.
Tickets beschikbaar
2020-03-07
Aperitiefconcert: 'Het Gouden Tijdperk van de Louis XVI-harp'
Quadro Viegas
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
De zilveren klank en de briljante resonantie van deze harp maakten dat dit instrument in haar tijd erg geliefd was. Met elegante muziek van o.a. Haydn en Koehler demonstreren harpiste Aurélie Viegas en haar kwartet de uitzonderlijke eigenschappen van deze harp.
Tickets beschikbaar
2020-03-08
Kleutertheater: Kabouterverhalen
Theater Hutsepot
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Kabouterverhalen is een muzikale vertelvoorstelling. Een opa valt in slaap, zijn slaapmuts komt tot leven en gaat bij tuinkabouters verhalen sprokkelen. Hij fluistert die verhalen in bij de slapende opa.
Bijna uitverkocht !
2020-03-08
KAMERMUZIEKAVOND 2
Studenten en docenten LUCA School of Arts, campus Lemmens
LUCA School of Arts
De “kamermuziekavonden” op de campus bieden de studenten kamermuziek een podium om zich ook op dit domein voor te bereiden op het professionele muziekleven. Reeds vanaf het eerste jaar besteedt een leidinggevend team van docenten veel aandacht aan kamermuziek en ensemblespel. We verrassen u met hoogtepunten uit het kamermuziekrepertoire.
Tickets beschikbaar
2020-03-10
Opvoeden tot zelfvertrouwen: lezing door Steven Gielis
Steven Gielis
Bibliotheek Geraardsbergen
Uitgroeien tot een jongvolwassene met een gezonde dosis zelfvertrouwen: dat is wat veel ouders hun kind toewensen. Maar helaas is dat niet voor elk kind even vanzelfsprekend. Wat als blijkt dat je kind een laag zelfbeeld heeft, gepest wordt of voortdurend zit te piekeren?
Tickets beschikbaar
2020-03-10
3DPrinter Pen - Workshop - Jeugdboekenmaand
Grote Broer
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
De Jeugdboekenmaand 2020 heeft als thema “Kunst”. Met de 3D-printerpen gaan kinderen zelf creaties maken van plastic zoals maquettes, sieraden en sculpturen. Je leert tijdens de workshop de mogelijkheden van de 3D-printerpen en het 3D-printen. Vanuit een platte tekening leer je eigen 3D-creaties maken. 1STE, 2DE EN 3DE LEERJAAR VAN 13.30 TOT 15U 4DE, 5DE EN 6DE LEERJAAR VAN 15.30 TOT 17U
Tickets beschikbaar
Verzorgen van kamer- en terrasplanten
Katia (De Bloementuin)
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
O.l.v. Katia van De Bloementuin komen de volgende topics aan bod: de hoeveelheid water, de nodige lichtinval, temperatuur, soorten potgrond, voeding, eventuele bestrijding van ziektes, hoe en wanneer verpotten en snoeien of verwijderen van uitgebloeide bloemen. Breng gerust één van je planten mee om te oefenen.
Tickets beschikbaar
2020-03-11
B30VA
William Boeva
CC Kruispunt
William Boeva, de kleinste man in comedyland, is 30 geworden en dat viert hij met zijn theatertournee ‘Leveren jullie ook aan huis?’. Tijdens deze avond vol humor heeft William zijn kijk op de wereld. Wat wordt er allemaal verwacht van iemand die 30 is? Mag je nog take-away bestellen in het midden van de nacht of moet je om 21u gaan slapen? De grappigste dwerg der Lage Landen geeft antwoord.
Tickets beschikbaar
2020-03-12
TUSSEN ZUSSEN, TRY-OUT
MARLEEN MERCKX EN ANNE-MIEKE RUYTEN
GC De Linde
Isabel bezoekt haar zus Linda. De zussen zijn totaal verschillend.Linda is moeder van 3 kinderen en gelukkig getrouwd met een tandarts. Isabel is een talentvolle kunstenares met een voorkeur voor foute mannen. Het duurt niet lang of de strijdbijl wordt liefdevol opgegraven en ze hervallen in hun kinderachtige typische zussen gekibbel waar verleden en heden cruciaal blijken te zijn.
Tickets beschikbaar
2020-03-12
SAX IN PARIJS, NEW YORK EN ZANZIBAR
LUCA Saxensemble
LUCA School of Arts
De creatie van het ballet La Création du Monde in 1923 was een ‘succès de scandale’: Parijs was weliswaar een broeinest van creativiteit, maar ook voor de smeltkroes die de Parijse kunstscene was, bleek dit ballet een schok. Milhaud schreef het na een studiereis naar New York in een bluesy idioom van swingende ritmes en jazzharmonieën (met de saxofoon als belangrijkste instrument!).
Tickets beschikbaar
2020-03-12
Midzomernachtdroom
Toneel De Motoen
Gemeentebestuur Liedekerke
In Midzomernachtdroom, een komedie van Shakespeare, ontmoeten allerlei geliefden elkaar in een toverbos. Heerlijk toch, die liefde...
Tickets beschikbaar
2020-03-13
Theater // Oud Ijzer
tg Wuivend Riet
Stadsbestuur Hoogstraten
IEDEREEN WIL OUD WORDEN, MAAR NIEAMND WIL HET ZIJN. In de zwarte komedie OUD IJZER maken we kennis met de zeventigjarige eeneiige zesling Faire. De zes zussen Faire groeiden op in verschillende pleeggezinnen, en gingen ieder hun eigen weg.
Tickets beschikbaar
2020-03-13
2.Het geheugen van water
Toneelvereniging De Valk
Toneel De Valk
Aan de vooravond van de begrafenis van hun moeder komen drie zussen samen in het ouderlijke huis. In de slaapkamer van hun moeder komen gemeenschappelijke herinneringen naar boven. Kibbelend eisen de zussen elk hun eigen plek op in de familie-herinneringen. Vanop een afstand is het zusterlijke gebekvecht best amusant. Van: Shelagh Stephenson Regie: Jos Teughels
Tickets beschikbaar
Stand-up comedy avond
Jeroen Leenders, Jasper Posson, Rik Van Geel en Vincent Voeten
cultuurdienst ism Rik Van Geel
In 2013 stond Jeroen Leenders al eens op ons podium in gc De MARc/kT. Met succes, dus dringend tijd om hem een keer opnieuw te vragen. Hij komt deze keer niet alleen en brengt nog een aantal vrienden mee nl. Jasper Posson (MC van de avond) en opwarmer-comedians: Vincent Voeten en Rik Van Geel.
Tickets beschikbaar
2020-03-14
Gepetto and the whales
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
De nieuwste plaat van Gepetto and the Whales is herfstige, weemoedige muziek over herfstige, weemoedige onderwerpen. Over vriendschappen die vervagen, mensen die verdwijnen, keuzes die gemaakt moeten worden en evenwichten die verstoord raken. Het zijn nummers die aantonen dat Geppetto And The Whales volwassen is geworden. Alsof de tweede plaatwerd overgeslagen om meteen de derde te maken.
Tickets beschikbaar
2020-03-14
Spoor 6 - Dat moet Reynaert zijn
Spoor 6
GC Den Breughel
Wie zorgt steeds voor ellende? Dat moet Reynaert zijn. Die vos is het rosse gevaar. Hij mept, bedriegt, belazert de boel keer op keer. Pas op mevrouw, let op meneer. Wie windt je om je vinger? Dat moet Reynaert zijn. Zijn leugens zijn briljant al was het waar. Soms denk je misschien, ik zal die schurk wel doorzien. Nee, dat lukt niet bij Reynaert. Wie is die sluwe snuiter? Dat moet Reynaert zijn.
Tickets beschikbaar
2020-03-15
Kus gezocht
Ennadien
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
Loes is een lieverd, zeggen mama en papa. Bijna altijd is ze het zonnetje in huis. Ze is een beetje als jij dus en ze zou zomaar jouw beste vriendinnetje kunnen zijn. Maar vandaag gaat alles anders. Want ken je dat? Dat het even niet zo gaat als je had verwacht? Dat je boos bent of teleurgesteld of jaloers. Want Loes is bang dat mama niet meer van haar houdt. (45 min. - 3jr+)
Tickets beschikbaar
2020-03-15
Roosbeef | Try out
vzw Kobie
vzw Kobie
Roosbeef is terug. Terug uit Kentucky en met een plaat die ons wachten rijkelijk beloont. Met ‘Lucky’ — het vierde studioalbum van Roosbeef — is terugkomen voor Roos Rebergen ook thuiskomen. Het hiaat sinds de vorige plaat is niet onbewogen geweest. Ze heeft haar muzikale bron opgezocht en twee jaar tussen de bluegrass geleefd. Ze vond daar meer dan muziek.
Tickets beschikbaar
2020-03-15
Click (3+)
Sprookjes Enzo
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Een carrousel van dansende, springerige lichtjes in de piste van een circus waar de tijd is blijven stilstaan. Een lichtgevende, interactieve circusvoorstelling voor kinderen vanaf drie jaar. Kom met lichtjes in je ogen. Wij zorgen voor de lampjes.
Uitverkocht!
Maak zelf cider
De Ciderwinkel
Gemeentebestuur Liedekerke
Fransen en Engelsen zijn er dol op... Maar de bruisende appeldrank maakt ook steeds meer zijn intrede bij ons. Deelnemers gaan naar huis met een eigengemaakt brouwsel op fles en waterslot.
Tickets beschikbaar
2020-03-16
Feest in de bib met Robin Hood
Spelenderwijs
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Op woensdagnamiddag 18 maart vieren we “Feest in de bib” met de voorstelling “Robin Hood” door het gezelschap “Spelenderwijs” WOENSDAG 18 MAART 2020 14.30U INTERGEM. BIBLIOTHEEK, VESTIGING HEMIKSEM € 2
Tickets beschikbaar
2020-03-18
Joint Adventure: Studenten en docenten delen samen het podium
Studenten en docenten LUCA School of Arts, campus Lemmens
LUCA School of Arts
Roel Dieltiens is ongetwijfeld een vaste waarde op de internationale podia. Met dit Joint Adventure concert krijgen studenten van campus Lemmens een uitgelezen kans om zijn rijke podiumervaring te delen. Het programma is uitgesproken ‘Frans’, waarbij de werken volop de sfeer van de Belle Epoque en het Franse impressionisme uitademen.
Tickets beschikbaar
2020-03-18
Kinderactiviteit: Muziekworkshop (3e-4e leerjaar)
Jeugddienst Steenokkerzeel
Gemeente Steenokkerzeel
Tijdens deze workshop staat alles in het teken van muziek. De kinderen leren covertjes zingen, zelf een liedje schrijven, verschillende geluiden te gebruiken, op instrumenten te spelen, … Een echte aanrader voor kinderen die graag muzikaal bezig zijn.
Tickets beschikbaar
2020-03-18
TE GEK!? Ella Leyers, Tine Reymer, Eva De Roovere & Inge Pauluss
Ella Leyers, Tine Reymer, Eva De Roovere & Inge Pauluss
CC Coloma
Vier vrouwen. Vier nerveuze vrouwen. Ze horen stemmen in hun hoofd, denken in bochten en kronkels, zien wat wij niet zien. Wat doen die vrouwen samen op een podium? Ze zingen, ze zuchten en ze maken zich zorgen. Over de wereld en zichzelf.
Tickets beschikbaar
2020-03-19
ART OF JAPAN
Karen Takaguchi, marimba & LUCA Percussie o.l.v. Chin-Cheng Lin
LUCA School of Arts
Het percussie-ensemble nodigt voor deze productie de Japanse marimbavirtuose Karen Takaguchi uit en introduceert op die manier enkele Japanse meesterwerken: Rain Tree (Toru Takemitsu) voor drie percussionisten, solo marimba en pauken, Shi Za Kyoh En (Kaoru Wada) voor vijf percussionisten en Matra (Akira Nishimura) voor marimba, pauk en percussie-ensemble.
Tickets beschikbaar
2020-03-19
Senne Guns: Opus3
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
“Opus 3” is een cabaret-debuut waarin pianist en zanger Senne Guns kleine verhalen vertelt en grote dromen filosofeert, terwijl hij tussendoor de muziek èn zichzelf fileert. "De Goudvis” wordt oud en kleine kinderen worden groot. Hoe deed Mozart dat in godsnaam, een requiem componeren en tegelijkertijd de wasmachine aansluiten terwijl Wolfgang Junior de kamer bijeen krijste?
Tickets beschikbaar
2020-03-20
Gentle Intruder
Slow Pilot
CC Kruispunt
Zin in een muzikale avond met straffe muzikanten? Slow pilot maakt zijn passage in CC Kruispunt en neemt strijkers van het Belgian Session Orchestra Quartet mee. Ze stellen hun debuutplaat Gentle Intruder voor. Het album straalt een tijdloos karakter uit en er werd vakkundig aan elk nummer geschaafd, zonder daarbij alle splinters weg te halen. Zeker live kan het er stevig aan toe gaan.
Tickets beschikbaar
2020-03-21
KLASSIEK CONCERT
YVES STORMS EN YUNAH PROOST
VTBKULTUUR KALMTHOUT
Klassiek lente concert met Yves Storms gitaar en Yunah Proost cello Yves Storms zijn repertoire omvat alle stijlen van Renaissance over Barok naar hedendaagse muziek. Yunah is erg geïnteresseerd in de samenwerking tussen verschillende kunstvormen en disciplines. Ze heeft de ambitie om samen te werken met zoveel mogelijk stijlen en genres.
Tickets beschikbaar
2020-03-21
Concert // Een zoen van toen
Stokman en Vos
Stadsbestuur Hoogstraten
Aperitiefconcert op locatie in WZC Stede Akkers Met hun Golden Oldies-programma ‘Een Zoen van Toen’ hebben Astrid Stockman en Liesbeth Devos (aka Stokman & Vos) een glasheldere missie: senioren verblijden met pareltjes uit ons muzikaal cultureel erfgoed. En dat willen ze niet alleen doen in ontmoetings- en cultuurcentra maar ook in woonzorgcentra.
Tickets beschikbaar
2020-03-22
't Gasthuis Klassiek
Piet Van Steenbergen - Hermelinde de Smet - Dominik Riepe
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Engeland en Frankrijk zijn altijd rivalen geweest - en toch konden zij zich niet opsluiten in hun eigen schulp: zij ondergingen zoals iedereen, al dan niet gewild, invloeden van andere landen.
Tickets beschikbaar
2020-03-22
Don Quichot
Spoor 6
Vrijetijdsdienst Machelen
De Spaanse edelman Don Quichot De La Mancha gaat op avontuur samen met zijn lievelingspaard Rocinante en zijn niet al te slimme schildknaap Sancho Panza. Hij haalt heldhaftige streken uit om indruk te maken op zijn geliefde Dulcinea. Gek gemaakt door boeken, blijft hij dolend zoeken naar gevaren in alle hoeken.
Tickets beschikbaar
2020-03-22
Spinnenmetenknippen (6+)
Max Last
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Deze muzikale wandelvoorstelling vertelt het verhaal van Lily. Zij woont op het kerkhof met haar vader waar ze Kasper ontmoet. Er ontstaat een prille liefde tussen hen maar die is helaas van korte duur want Lily is ziek. Dood, verlies en rouw een plaats geven, aan de hand van een lach en een traan; dat is het doel van deze meeslepende voorstelling.
Tickets beschikbaar
Nat gras - heel-huids
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Voor jonge kinderen behoren huid en haar tot de dagelijkse ontdekkingen rond ik en jij. Mijn arm is bruin, en die van jou? Ik heb blonde staartjes, en jij? Eenmaal ouder wordt het haar een deel van onze identiteit, en leeft er ook al heel wat onder ons vel. In deze voorstelling vloeien beide werelden moeiteloos in elkaar over zodat zowel jong als oud geboeid blijft.
Tickets beschikbaar
2020-03-22
Aperitiefconcert Maart
Danny Van Hoof en Aurélie Guerreiro Viegas
Gemeente Boechout
Danny Van Hoof (sopraan) en Aurélie Guerreiro Viegas (concertharp). Danny en Aurélie brengen op kasteel Fruithof een programma met melodieuze antieke aria’s, Italiaanse kamermuziekaria’s en Folksong Arrangements van Benjamin Britten. Je hoort de lente ontstaan!
Tickets beschikbaar
2020-03-22
BibArt Filmclub - Jeugdfilm Binti
Frederike Migom
BibArt
De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden zoals haar idool Tatyana. Maar wanneer ze op een dag met haar papa Jovial moet vluchten voor de politie, die heb het land wil uitzetten, ontmoet ze Elias. Terwijl Binti hem al vloggend helpt met zijn Red de Okapi Club, rijpt er bij haar een perfect plan: haar papa moet trouwen met Elias zijn mama, zodat ze in het land kunnen blijven
Tickets beschikbaar
2020-03-22
DE BEVRIJDING
TOSO — The Ostend Street Orkestra
LUCA School of Arts
TOSO is een totaalervaring waarbij de crossover wordt gemaakt tussen verschillende muzikale genres, tussen podium en straat, tussen beeld en geluid, tussen publiek en muzikanten. TOSO toont hoe ontmoetingen veerkracht en hoop geven aan een superdiverse mix aan mensen. Het heeft een voorbeeldfunctie op het gebied van het integreren van muzikanten met een heel verschillende achtergrond.
Tickets beschikbaar
2020-03-26
Kaffee Matinee: Variété bij de thee
DVC Events
Gemeentebestuur Galmaarden
‘Variété bij de thee’ is een amusant en dolkomisch variété optreden met gezonde humor, sketches mét het publiek, bekende meezingers en leuke liedjes uit de oude doos. Nummers die iedereen kan meezingen!
Tickets beschikbaar
2020-03-26
Smeulders & Smeulders: 'Bachatelles'
Ivan Smeulders en Mike Smeulders
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Twee stoelen, twee broers vergezeld van enkele concertaccordeons en een onuitputtelijk repertoire van een topmeester uit de klassieke muziek, Johann Sebastian Bach!
Tickets beschikbaar
2020-03-27
SWING - CIRCUS RONALDO
Circus Ronaldo
CC Coloma
Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding… Vergeet eventjes de rodeneuzen¬ clown, met SWING maakt Circus Ronaldo een voorstelling die niet in één vakje te stoppen valt.
Tickets beschikbaar
Concert // Dierenplezier aan Zee (2+)
Mevrouw De Poes
Stadsbestuur Hoogstraten
Nu het schip van Kapitein Winokio is aangemeerd voor onderhoud, nemen Mevrouw de Poes en muziekmatrozen Ivanov en Petrolium de allerkleinsten mee naar zee.
Tickets beschikbaar
2020-03-28
The return of the comeback
Kamagurka & Herr Seele
Gemeentebestuur Liedekerke
Al veertig jaar zijn Kamagurka en Herr Seele vrienden. Ze maakten samen iconische tv-programma’s, kunst en (nog steeds) de strips van Cowboy Henk. 'The Return of the Comeback’ wordt een hoogtepunt uit hun absurdistische oeuvre, een discipline die ze als niemand anders
Tickets beschikbaar
2020-03-28
De Rattenvanger (6+)
Ida Van Dril & Michiel Schreuders
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Aan de rand van Hamelen woont Luca. Van afval maakt hij de mooiste instrumenten. Zodra hij daarop speelt verzamelen alle ratten om te luisteren. Hamelen is in handen van de ijdele burgemeester Snijder. Hij belooft iedereen een schone stad, maar dan moet je wel voor hem juichen en buigen. Op een avond wordt er op de deur van Snijder geklopt.
Tickets beschikbaar
2020-03-28
Het verdwenen ijsje
Remco Theater-Kunst
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
Pluis vindt Loesewies heel erg leuk. Maar ziet Loesewies hem wel staan? Pluis vraagt oom Bob om hulp. Oom Bob komt met een goed plan voor een heel speciaal cadeau. Daarmee gaat Pluis vast indruk maken op Loesewies! Een leuke voorstelling met aansprekende poppen, waarin er van alles mis gaat maar alles gelukkig uiteindelijk weer op zijn pootjes terecht komt. (50 min. - 4jr+)
Tickets beschikbaar
2020-03-29
Smartcafé april: smart things
Archeduc
Gemeentebestuur Liedekerke
In het Smartcafé ga je aan de slag met je tablet of smartphone. Het is geen cursus, maar een gezellig en leerrijk moment. Je ontdekt samen met anderen de uitgebreide mogelijkheden van je toestel en wisselt ervaringen uit. Tijdens elke sessie staat een bepaald onderwerp centraal. Een ervaren begeleider geeft uitleg en staat klaar om te antwoorden op je vragen.
Tickets beschikbaar
2020-04-01
KAMEROPERA
Studenten en docenten LUCA School of Arts o.l.v. I. Meylemans
LUCA School of Arts
Henry Purcell: Dido and Aeneas Gian Carlo Menotti: The Medium Een opera-avond van een bedrieglijke lichtvoetigheid: bij elke betekenislaag die je er vanaf pelt komt er een nieuwe tevoorschijn. Verwacht je aan een avond die je zo steeds verder voert in de onpeilbare diepten van de menselijke ziel.
Tickets beschikbaar
Club27: Guy Swinnen - Origin Tour
Guy Swinnen
Club27
Guy Swinnen wordt 60 en viert met de Origin Tour
Tickets beschikbaar
2020-04-02
BACH: JOHANNES PASSION
LUCA koor, orkest en solisten o.l.v. Bart Naessens
LUCA School of Arts
De Johannes Passion, in 1724 gecomponeerd door de toen kersverse cantor Johann Sebastian Bach (1685-1750), behoort ongetwijfeld tot het grootste repertoire ooit geschreven voor solisten, koor en orkest. Hoewel ze vaak in de schaduw lijkt te staan van haar grote broer de Mattheus Passion, geeft ze blijk van een heel eigen muzikale zetting en theatrale identiteit.
Tickets beschikbaar
Tom Helsen
tom Helsen
Afdeling vrije tijd Nazareth
Tom Helsen, de Leuvense bard en singer-songwriter, komt naar Nazareth met een buitengewone nieuwe voorstelling. Hij komt alleen en begeleidt zichzelf op piano en gitaar. Tom verwent zijn publiek tijdens een intiem en eerlijk concert op een selectie van zijn allermooiste, breekbaarste songs.
Tickets beschikbaar
2020-04-03
Jarabi
Lean - Voorconcert om 10u30
CC Kruispunt
Het eerste Begijnhofconcertje van het seizoen is voor Lean. Dit jonge trio neemt je mee op reis doorheen Afrika en Latijns-Amerika voor een combo van gitaar, jazzy contrabas en subtiele handpercussie.
Tickets beschikbaar
2020-04-05
Ciné Kids // De Hazenschool (4+)
Ciné Kids
Stadsbestuur Hoogstraten
Hoe slagen die paashazen er toch elk jaar in om overal ter wereld duizenden paaseieren verstopt te krijgen? Ondeugend stadskonijn Max ontdekt het antwoord wanneer hij per toeval in een verborgen stukje bos terecht komt: de Hazenschool!
Tickets beschikbaar
2020-04-08
Kindertheater "De Tuin van de Walvis"
GC Den Breughel
GC Den Breughel
Gebaseerd op de prachtvertelling van meesterpointillist Toon Tellegen, bekroond met de Zilveren Griffel 2016. Over een walvis die een tuin op zijn rug wil. Tot het zover is.
Tickets beschikbaar
2020-04-08
Sketch 2
Bert of Roy
Vrijetijdsdienst Machelen
Al wat we weten, is dat het begint als onze twee protagonisten naar Parijs vertrekken en dat een van hen bij het verlaten van bar Le Gallia zijn sjaal vergeet. Het minimaalste begin van het nieuwe stuk waarin Bert Haelvoet en Roy Aernouts loos gaan.
Tickets beschikbaar
2020-04-19
Kamermuziekavond 3
Studenten LUCA School of Arts, campus Lemmens
LUCA School of Arts
De “kamermuziekavonden” op de campus bieden de studenten kamermuziek een podium om zich ook op dit domein voor te bereiden op het professionele muziekleven. Reeds vanaf het eerste jaar besteedt een leidinggevend team van docenten veel aandacht aan kamermuziek en ensemblespel. We verrassen u met hoogtepunten uit het kamermuziekrepertoire.
Tickets beschikbaar
2020-04-21
Ga voor meer Loopbaangeluk
Gerda Devos van Nextstepcoaching
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Work-Life-balans, meer evenwicht, meer loopbaangeluk. Je goed voelen in de job die je zo graag doet, zonder dat jij, je gezin of je relaties eronder lijden, dat is het doel van deze avond. In deze workshop ga je met Gerda Devos van Nextstepcoaching aan de slag met knelpunten uit je eigen leven, zodat je meteen de aangereikte informatie kan toepassen op een manier die bij jou past.
Tickets beschikbaar
2020-04-22
Lindy Hop (22/04, 29/04 en 06/05/20)
Paul Hublin & Nicole De Buck
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Lindy hop ontstond eind jaren ‘20, begin ‘30 in New York. Het was een samensmelting van jazzdans, tapdans en charleston. Paul Hublin en Nicole De Buck dansen lindy hop sinds 1998. In een reeks van 3 lessen brengen ze je de beginselen van deze dans aan. Je schrijft je ineens in voor de 3 lessen.
Tickets beschikbaar
2020-04-22
De laatste kans
Toneel De Waag
Gemeentebestuur Liedekerke
We maken kennis met het koppel Rudi en Mia. Gelukkig? Niet echt. Een wervelende deurenkomedie!
Tickets beschikbaar
2020-04-23
Kapel sessies: Second Son Sam
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Grenzen overschrijden en genres doorbreken is wat Second Son Sam misschien wel het liefste doet. Muziekstijlen worden met elkaar verweven om zo een unieke, diverse sound te creëren. Wat je er ook van vindt, de nummers zullen zich zonder twijfel verschillende dagen in je hoofd blijven afspelen.
Tickets beschikbaar
2020-04-23
Lezing Oscar Van Den Bogaard (Wereldboekendag)
Oscar Van Den Bogaard
Bibliotheek
De Nederlandse auteur Oscar van den Boogaard brak bij het brede publiek door met de prestigieus genomineerde titels ‘De heerlijkheid van Julia’ en ‘Liefdesdood’. Hij vertelt verhalen over zijn werk en zijn band met het Pajottenland.
Tickets beschikbaar
2020-04-23
Theaterlezing // Live in Nerdland: DNA
Lieven Scheire
Stadsbestuur Hoogstraten
Een entertainende theaterlezing over de menselijke genetica en hoe die heel binnenkort ook jouw leven gaat veranderen.
Tickets beschikbaar
2020-04-24
Dimitri Leue - Wat valt er?
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Dimitri Leue leest een brief voor van zijn grootvader, een havenloods, die op een schone dag merkte dat er niet alleen tabak en alcohol van de boot valt. Een nostalgisch, humoristisch verhaal over de liefde. Een bitterzoet komisch verhaal met erotische elementen. (Zoals daar zijn: een tepelhof (eigenlijk 2), een snor (wel degelijk 1) en olijfolie (ongeveer 250dl),...).
Tickets beschikbaar
2020-04-24
Erfgoeddag ‘Nacht’- SLAPEN IN KASTEEL COLOMA
erfgoed
CC Coloma
Erfgoeddag heeft dit jaar als thema ‘Nacht’. We nodigen daarom graag de kinderen uit om te overnachten in het Colomakasteel. ’s Avonds zorgen we voor enkele leuke spelletjes en als het weer het toelaat een avondwandeling in het park. Net voor het slapengaan vertelt Selle Luisterlezer wonderlijke verhaaltjes voor het slapengaan.
Tickets beschikbaar
2020-04-25
Kleutertheater: 'Kijkdoos'
Theater Propop
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Een fantasievolle voorstelling zonder woorden, maar met veel beweging en live muziek.
Tickets beschikbaar
2020-04-26
Afstudeerproject
Elke Prinsier
CC Kruispunt
Ter ere van het afsluiten van haar masterstudies keert deze Diksmuidse eventjes terug naar haar roots. Elke Prinsier neemt je tijdens een intiem concert bij de hand en gunt je een blik in haar eigen gitaarwereld. Van bekende tot minder bekende liederen uit het gitaarrepertoire.
Tickets beschikbaar
2020-04-26
BibArt Filmclub - Shoplifters
Hirokazu Kore-eda
BibArt
Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Osamu neemt haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Een onverwachte gebeurtenis stelt de familiebanden op de proef.
Tickets beschikbaar
2020-04-28
Joint Adventure: Studenten en docenten delen samen het podium
Studenten en docenten LUCA School of Arts, campus Lemmens
LUCA School of Arts
De cellosonate van Rachmaninov is niet voor niets zo geliefd geworden bij het publiek, de pianisten en de cellisten. Rachmaninov gebruikt beide instrumenten met een meesterlijk gevoel voor hun specifieke mogelijkheden. Iets heel anders krijgen we in het pianotrio van Ravel: azuurblauwe, mysterieuze nostalgie van lang vervlogen tijden. Ravel laat de instrumenten met een grote virtuositeit de limiet
Tickets beschikbaar
2020-04-29
Leveren jullie ook aan huis?
William Boeva
Gemeentebestuur Liedekerke
William voelt dat hij nu zijn leven echt in handen moet nemen, want het is nog niet te laat! Denkt hij. Het leven ligt aan z’n voeten! Hij is er klaar voor, deze keer gaat hij echt alle kansen grijpen. En daarbij heeft hij maar één vraag: “Leveren jullie ook aan huis?”
Tickets beschikbaar
2020-04-30
Chopins bal musette
Brecht Goudesone & Karel Bijnens - Voorconcert om 10u30
CC Kruispunt
Een voormiddag heerlijk ontspannen in de Begijnhofkapel met lokaal talent Brecht Goudesone & Karel Bijnens. Op het programma een selectie uit het repertoire van Chopins mooiste muziek gespeeld op accordeon (Brecht) en contrabas (Karel).
Tickets beschikbaar
2020-05-03
Stan Stempels
Spoor 6
Gemeente Steenokkerzeel
Ik ben Stan Stempels en mijn fiets is kapot. Mijn band staat plat. Mijn stuur draait zot. Ik ben Stan Stempels en ik vind dat niet leuk. Een slag in mijn wiel. In mijn spatbord een deuk. Wie komt onze postbode helpen om tijdig alle kaartjes en brieven in de juiste brievenbussen te steken? Voor kinderen van 3 tot 8 jaar.
Tickets beschikbaar
2020-05-03
Faststone - Niel - 4 sessies
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Leer foto's bewerken. Wie een grote digitale fotocollectie bezit, kan haast niet zonder een extra programma. Het gratis programma FastStone Image Viewer biedt heel wat bewerkingsmogelijkheden zoals foto’s converteren en kleuren aanpassen. De Rupelbibvrijwilligers leren je hoe je aan de slag kan gaan. Je hoeft zelf geen laptop mee te brengen. Data: Dinsdag 05/05, 12/05, 19/05 en 27/05/2020
Tickets beschikbaar
2020-05-05
KAMERMUZIEKAVOND 4
Studenten LUCA School of Arts, campus Lemmens
LUCA School of Arts
De “kamermuziekavonden” op de campus bieden de studenten kamermuziek een podium om zich ook op dit domein voor te bereiden op het professionele muziekleven. Reeds vanaf het eerste jaar besteedt een leidinggevend team van docenten veel aandacht aan kamermuziek en ensemblespel. We verrassen u met hoogtepunten uit het kamermuziekrepertoire.
Tickets beschikbaar
2020-05-05
Smartcafé mei: wandel- en fietsroutes plannen
Archeduc
Gemeentebestuur Liedekerke
In het Smartcafé ga je aan de slag met je tablet of smartphone. Het is geen cursus, maar een gezellig en leerrijk moment. Je ontdekt samen met anderen de uitgebreide mogelijkheden van je toestel en wisselt ervaringen uit. Tijdens elke sessie staat een bepaald onderwerp centraal. Een ervaren begeleider geeft uitleg en staat klaar om te antwoorden op je vragen.
Tickets beschikbaar
2020-05-06
Nerveuze vrouwen
Te Gek!
Gemeente Wichelen
Vier vrouwen. Vier nerveuze vrouwen. Ze horen stemmen in hun hoofd, denken in bochten en kronkels, zien wat wij niet zien. Wat doen die vrouwen samen op een podium? Ze zingen, ze zuchten en ze maken zich zorgen. Over de wereld en zichzelf.
Tickets beschikbaar
2020-05-08
Guy Swinnen - Origin Tour
Guy Swinnen & Yves Verthongen
Theater De Jonghe
In 2020 wordt Guy Swinnen zestig jaar en dat wordt gevierd met een intieme clubtournee. Hij keert terug naar zijn roots, naar de sfeer van zijn beginjaren: de donkere jeugdhuizen, kleine cultuurcentra en muziekclubs. Met het nieuwe ‘Origin Tour’ -concept zal de frontman van The Scabs samen met gitarist Yves Verthongen ook Theater De Jonghe in Kampenhout bezoeken.
Tickets beschikbaar
2020-05-08
De planeten
Orfeo & Le Madrigal de Lille
CC Kruispunt
Vijf jaar na hun laatste passage in Diksmuide zijn Orfeproducties en Le Madrigal de Lille opnieuw samen aan het werk te zien in de Sint-Niklaaskerk. Op het programma hedendaags werk voor koor en orkest en eveneens werk voor harp solo. Laat je vocaal en musisch inspireren.
Tickets beschikbaar
2020-05-09
Make-up à la Gatsby
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Sinds de film ‘The Great Gatsby’ in 2013 zijn de jaren ’20 helemaal terug. In deze workshop zoeken we de make-up trends uit die tijd op: een vol pruilmondje, verlengde wenkbrauwen en smokey eyes. Een mix van onschuld en femme fatale. De workshop draait niet alleen om leren, maar ook om samen beleven.
Tickets beschikbaar
2020-05-09
Kreten en gefluister
Raymond van het Groenewoud
Gemeente Steenokkerzeel
Raymond heeft 't oud zot en trekt op tournee. Zonder moraal. Zonder vaste setlist. Gewoon de songs waarmee hij die ochtend is opgestaan. De ene avond zullen het meisjes zijn, de andere twee meisjes. Raymond soixante-neuf. Hij neemt de stem van zijn dagen mee en vier muzikale vrienden. Zoals een oude jazzmuzikant die elke avond een nieuwe vrijheidsverklaring speelt. Glorieus, maar nooit moe!
Tickets beschikbaar
2020-05-09
Tieneractiviteit: Paintball
Jeugddienst Steenokkerzeel
Gemeente Steenokkerzeel
Samen met jouw team ga je de strijd aan tegen enkele andere teams. In de mooie bosrijke omgeving moet je echt oppassen, want achter elk hoekje kan je tegenstander verscholen zitten. Deze coole paintballactiviteit is een absolute aanrader!
Tickets beschikbaar
2020-05-13
Lezing: wordt de held van je eigen leven
Els de Schepper
cultuurdienst ism gezondheidraad Merksplas
Lezing over "De zin en onzin van miserie in je leven...of hoe je met humor en relativering naar jezelf kan leren kijken en op die manier je levenspad kan bewandelen." Met hilarische verhalen over de obstakels waar Els al is over gestruikeld en hoe ze weer is rechtgestaan. Naar aanleiding van jaar laatste boek: De Reis van de Heldin.
Tickets beschikbaar
2020-05-13
Theaterlezing // Forever Young
Martine Prenen
Stadsbestuur Hoogstraten
LADIES NIGHT! Een zoektocht naar gezond, makkelijk én betaalbaar leidde tot deze show. Want natuuuuurlijk willen we allemaal ‘lekker’ in ons vel zitten en ‘bakken’ energie hebben om elke dag van te tanken.
Tickets beschikbaar
2020-05-15
Brazilian Voyage Project
Nilson Matta
Gemeente Sint-Laureins
Nilson Matta, bekroond met een Gramy Award, heeft de Braziliaans ritmes als kind met de paplepel meegekregen en is door de New Yorkse jazzscene gekend als een vernieuwer van deze muziek. Samen met John Snauwaert (saxen), Bruno Castellucci (drum), Hendrik Braeckman (gitaren) en special gast Greg Houben (zang en trompet) brengen zij een stukje wereldmuziek naar De Meet.
Tickets beschikbaar
2020-05-15
Hoe leg je een kruidentuin aan
Vormingplus
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Met hun structuur, kleur en bloemen vormen kruiden en een kruidentuin vaak een prachtig plekje. Maar hoe begin je eraan? Hoe kweek je ecologisch, eenvoudig en duurzaam je eigen kruiden? We tonen je meerdere aanlegpatronen en bespreken verschillende kruiden die je in de keuken of medicinaal gebruikt. Dan is er nog het onderhoud van zowel de planten als de grond en je kan thuis aan de slag.
Tickets beschikbaar
2020-05-16
Peepshow
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Reis jij graag in een supersnelle trein? Tuur je dan naar grazende koeien of kijk je stiekem binnen in de achtertuintjes? Tijdens ‘Peepshow’ bestuur je zelf een filmende locomotief. Ga aan de slag met een actiecamera, film je oog in close-up en kruip in de montagecel. Bouw nadien je eigen decor en breng het tot leven met je handen of je hoofd. De spanning stijgt als de trein passeert.
Tickets beschikbaar
2020-05-16
10.000 Stappenclash wandeling - Pamelse Meersen
Natuurpunt Liedekerke - Affligem
Gemeentebestuur Liedekerke
De meimaand is de wandelmaand bij uitstek. Een sportieve kennismaking met de prachtige fauna en flora in je eigen gemeente.
Tickets beschikbaar
2020-05-17
Circus Ronaldo: Swing
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Met ‘Swing’ maakt Circus Ronaldo het podium vrij voor een nieuwe generatie circusartiesten. Een frisse waaier aan allround circusartiesten trekt alle registers open, op maat van onvervalste swingmuziek uit de jaren veertig. Een groot mechanisch Decaporgel brengt je meteen in de sfeer van het oude circus en de variété.
Bijna uitverkocht !
Harpmuziek
Josefien De Waele
Gemeente Wichelen
De jonge harpiste en Wichelse Josefien De Waele brengt in dit recital een gevarieerd programma waarin de verschillende karakters van de harp aan bod komen.
Tickets beschikbaar
2020-05-22
Blind date
Verrassing
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Als we vol trots zouden aankondigen dat Luke Combs naar 't Gasthuis komt, zeg jij dan 'Waaauw!'? Nochtans stond deze artiest meer dan 3 maanden op nummer 1 in de Country Top 40 USA... Maar je kent 'm niet, dus je komt er je deur niet voor uit.
Tickets beschikbaar
2020-05-23
Kinderactiviteit: Skateworkshop (3e-4e leerjaar)
Jeugddienst Steenokkerzeel
Gemeente Steenokkerzeel
Heb jij een passie voor skaten? Of wil je deze leuke sport graag eens leren kennen? Ideaal! In deze workshop maak je kennis met skaten, je leert een skateboard te gebruiken, je leert enkele trucjes, … Inschrijven maar!
Tickets beschikbaar
2020-05-27
Myrddin & Imre De Cauter
Myrddin & Imre De Cauter - Voorconcert om 10u30
Lokaal Dienstencentrum en CC Kruispunt
Op een prettige en aparte manier treden performers met levenservaring voor het voetlicht. Hun talent werd door het drukke leven of het vele werk een beetje vergeten of verwaarloosd.
Tickets beschikbaar
2020-06-07
Portrettekenen (09/06 en 16/06/2020)
Marie Verdurmen
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Beeldend kunstenares Marie Verdurmen gebruikt diverse technieken en schuwt het experiment niet. Je leert tekenen zonder na te denken. Bedoeling is om op een zeer ontspannen manier uit je comfortzone te komen en je talenten te ontdekken. De prijs is exclusief materiaal, dit wordt geschat op 15 euro. Je schrijft je ineens in voor de 2 lessen.
Tickets beschikbaar
2020-06-09
BibArt Filmclub - Grace à Dieu
François Ozon
BibArt
Alexandre leidt een rustig leven met zijn gezin. Op een dag ontdekt hij per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt, nog steeds met kinderen werkt. Hij besluit actie te ondernemen en begint samen met twee andere slachtoffers een actiegroep om het misbruik binnen de Katholieke Kerk bekend te maken.
Tickets beschikbaar
2020-06-09
Internetbankieren op Smartphone - Niel
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Onze vrijwilligers van het Rupelbib-team leren je hoe je een rekening beheert en hoe je overschrijvingen uitvoert via internet. Dit kan zonder je privé-gegevens vrij te geven. Veiligheid komt ruim aan bod. Je hebt geen kaartlezer of bankkaart nodig. Het is de bedoeling dat je je eigen smartphone meebrengt.
Tickets beschikbaar
2020-06-17
Lezing Frank Van Laeken
Frank Van Laeken
Bibliotheek
Frank Van Laeken vertelt over zijn boek ‘Woodstock in België’. 1969 was het jaar van Woodstock, maar wat gebeurde er bij ons? Ook hier werden de eerste volwaardige rockfestivals georganiseerd. Heerlijke tijden voor wie het nog kan navertellen. Een lezing vol verhalen, leuke anekdotes en muziek.
Tickets beschikbaar
2020-06-24
NEW ORLEANS JAZZ
THE NEW ORLEANS NIGHT OWLS
VTBKULTUUR KALMTHOUT
Wegens het groot succes elk jaar komen The New Orléans Night Owls en dit voor de 5 keer terug naar Kalmthout. Ze brengen een muzikaal jazz optreden in het O*KA Cultuurcentrum. Bezieler-trompettist en 'New Orléans-autoriteit' Joris De Cock brengt sinds jaar en dag de allerbeste instrumentalisten samen onder zijn vleugels, gaande van trompettist tot tenorsax.
Tickets beschikbaar
2020-09-26
SHERLOCK HOLMES
VITALSKI,JOHAN BRAECKMAN,JEAN PAUL VAN BENDEGEM
VTBKULTUUR KALMTHOUT
Werelds beroemdste detective Sherlock Holmes wordt onder de loep genomen door Vitalski, Jean Paul Van Bendegem en Johan Braeckman. Deze geanimeerde lezing geef je meer inzicht in de wereld van Sherlock Holmes en zijn schepper Arthur Conan Doyle. Speur je mee?
Tickets beschikbaar
2020-11-19
Total temptation
KLJ
TicketGang
Je hebt fuiven en je hebt fuiven fuiven!
Tickets beschikbaar
2027-10-15