Alles
Vandaag
Morgen
Deze week
Volgende week
Deze maand
Volgende maand
Vol vertrouwen je intuïtie volgen in elke situatie
Nele Vanden Borre
Nele Vanden Borre
In deze 7-weken online cursus leer je terug naar je intuïtie te luisteren, het contact met je intuïtie herstellen. Zo kan jij bewust betere keuzes gaan maken voor jezelf zodat jij een leven creeert dat volledig in balans is met wie jij bent.
Tickets beschikbaar
Wandeling B'Oscars
Dienst Toerisme
Gemeente As
Deze wandeling duurt 3,4 km; onderweg krijg je verschillende opdrachten.
Tickets beschikbaar
PianoDays2020
Tsubasa Hori & Heleen Van Haegenborgh
Gemeente Steenokkerzeel
Voor Heleen Van Haegenborgh en Tsubasa Hori vormt de kerk van Humelgem het decor van hun eerste concert samen. Piano en Taiko drum, beiden inherent verbonden aan respectievelijk de Westerse klassieke muziek en Japanse traditionele muziek. Vanuit een complementariteit bouwen Hori en Van Haegenborgh een wereld waar tijd en ruimte van secundair belang zijn.
Tickets beschikbaar
Mis Poes
Irene Laros
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
Mies is een lapjeskat. Ze heeft de mooiste lapjes van de straat. Maar op een ochtend wordt ze wakker en is haar mooie lapjesvacht verdwenen! Waar is haar vachtje gebleven? Mies gaat op zoek en belt aan bij alle buurbeesten. Hebben zij iets gezien of gehoord? Iedereen woont anders maar ze hebben 1 ding gemeen: ze zijn allemaal hun vacht kwijt! Wie is de dief? (45 min. - 3jr+)
Uitverkocht!
2020-03-01
Tai chi
seniorenraad / sportdienst
Gemeente Glabbeek
Tai chi 10 lessenreeks voor €25 via een seniorenkaart Via deze seniorenkaart kan u ook andere sport/beweegactiviteiten meedoen. dus als u eens een lesje mist , kan u deze later bij een andere activiteit terug gebruiken
Tickets beschikbaar
Smartcafé maart: veiligheids- en gezondheidsapps
Archeduc
Gemeentebestuur Liedekerke
In het Smartcafé ga je aan de slag met je tablet of smartphone. Het is geen cursus, maar een gezellig en leerrijk moment. Je ontdekt samen met anderen de uitgebreide mogelijkheden van je toestel en wisselt ervaringen uit. Tijdens dit Smart Café ontdek je welke apps je kan inzetten om je gezondheid te bewaken en je veiligheid te verhogen.
Tickets beschikbaar
2020-03-04
Workshop: smartphonefotografie
Tine Van Kerkhoven
Gemeente Hechtel-Eksel
Je krijgt tips & tricks rond smartphonefotografie, DIY filters en ook wat nabewerking. Met onze smartphone als enige wapen schieten we straffe foto’s. Moeilijk vakjargon uit de fotografie, daar wagen we ons niet aan. Wel ga je naar huis met een stevige portie tips en tricks om goede foto’s te maken met je smartphone.
Tickets beschikbaar
2020-03-04
Zachte dynamische Yoga 11 beurten
Sportdienst Dentergem
Gemeente en OCMW Dentergem
Les dynamische yoga 11 beurten in JOC Dentergem (zaaltje boven bib) ->telkens van 19.30u tot 21u -> 11 woensdag van 15 januari 2020 tot en mat 1 april 2020 (niet op 26 feb) ->58 euro -> Breng een matje en dekentje mee -> max 20 pers.
Tickets beschikbaar
Koken voor grootouders en kleinkinderen: 'Bakken de wereld rond'
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Deze kookworkshop is de derde in onze voorjaarreeks en richt zich speciaal op grootouders en hun kleinkinderen. Je gaat per twee aan de slag (en schrijft ook als duo in). Deze namiddag bakken we er op los en maken we een reis rond de wereld. Bereid je dus maar voor om heel wat nieuws te ontdekken maar vooral veel plezier samen met je kleinkind te beleven. 1 ticket = 1 grootouder en 1 kleinkind
Tickets beschikbaar
2020-03-04
Sporten met oma, opa, mama of papa
Gemeentebestuur Essen
Gemeente Essen
Het gemeentebestuur organiseert op woensdagen 4, 11, 18, 25 maart en 1 april) telkens een uurtje sporten met oma en opa, mama of papa in de Turnhal De Grens (Grensstraat 12). Per begeleider mogen er 2 schoolgaande kleuters deelnemen
Tickets beschikbaar
2020-03-04
Percussieworkshop voor kids in Ninove
Tambor percussieschool
BibArt
Percussieworkshop voor kinderen van 7 tot 9 jaar tijdens de Jeugdboekenmaand.
Tickets beschikbaar
2020-03-04
Lezing Christine van de Steene
Christine van de Steene
Bibliotheek
In deze lezing geeft Christine je op een kernachtige manier zicht op oorzaken en kenmerken van het perfectionismepatroon en deelt ze – recht uit de eigen praktijk – een aantal handvaten om een uit de hand gelopen perfectionisme weer in evenwicht te brengen en om te zetten naar een troef.
Tickets beschikbaar
2020-03-04
Kookworkshop
An De Busser
Gemeente Hulshout
De kookworkshop 'Gezonde brooddoos' is een workshop waarbij we mama's en papa's willen meegeven hoe ze de brooddoos van hun kind(eren) kunnen vullen met gezonde en lekkere snacks/boterhammen. Een aantrekkelijk gevulde lunchbox wordt zo een plezier om open te doen! De workshop duur van 19u30 tot 21u30 en gaat door in GC de Ijzermael in Westmeerbeek.
Tickets beschikbaar
2020-03-04
Schaatsen 6 tot 12 jaar
Sportdienst Steenokkerzeel
Gemeente Steenokkerzeel
Op woensdag 4 maart 2020 kunnen de kinderen uit de lagere school genieten van een schaatsnamiddag op de IJsbaan te Leuven. De bus vertrekt om 13 uur aan sporthal Hertblock en zal terug zijn rond 16u30. De kostprijs bedraagt 6 euro, hierbij inbegrepen zit: - een drankje na het schaatsen - begeleiding - busvervoer - huur van de schaatsen
Uitverkocht!
2020-03-04
De Rodeo’s Nigel Williams, Johnny Trash, Wouter Monden
Nigel Williams, Johnny Trash, Wouter Monden
CC Coloma
Komen een kroeg binnen: een Brit, een Belg en een Hollander... het zou het begin van een mop kunnen zijn. Drie comedyvrienden zitten na een voorstelling aan een toog en na wat Belgische bieren smeden ze het plan om samen op tour te gaan als De Rodeo’s
Tickets beschikbaar
2020-03-05
Een Jihad van Liefde
AMARA RETA, RASHIF EL KAOUI & HANS VAN CAUWENBERGHE
Vrijetijdsdienst Machelen
Rashif El Kaoui, Amara Reta en Hans Van Cauwenberghe maken een theaterstuk op basis van het boek ‘Een Jihad van Liefde’ van Mohamed El Bachiri (opgetekend door David Van Reybrouck). Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkt dan als chauffeur in de Brusselse metro.
Tickets beschikbaar
2020-03-05
Kalligrafie - VOORJAAR 2020
Jef Merselot
CC Coloma
Kalligrafie met Jef Mercelot KASTEEL COLOMA voor beginners, gevorderden en sterk gevorderden
Tickets beschikbaar
Dag & Nacht Koers
Michel Wuyts
Gemeente Steenokkerzeel
In 'Dag & Nacht Koers!' fietst Michel Wuyts door het hoofd van de grootste karakters...Wit en zwart. Laagje na laagje deelt hij hun ziel met de toeschouwer. Hij vertelt ronduit. Grote histories en leuke weetjes, grappige anekdotes en vertelsels waar je stil van wordt. Rustbrenger én gangmaker. Gewapend met een gitaar versterken de liedjes Michels woorden. En dat alles met een hart voor de koers!
Tickets beschikbaar
2020-03-05
JONGERENCONCERT KONINGIN ELISABETHWEDSTRIJD
Laureaat Koningin Elisabethwedstrijd
LUCA School of Arts
Na elke editie van de Koningin Elisabethwedstrijd volgen het daaropvolgende jaar in verschillende steden de jongerenconcerten. Voor deze reeks concerten wordt het jongere publiek als doelgroep aangesproken. Dit jaar zal een van de laureaten viool zijn opwachting maken op campus Lemmens met een recital- of kamermuziekprogramma naar keuze. Een democratische formule met een toegankelijk karakter.
Tickets beschikbaar
2020-03-05
Diversiteit troef, Stand up comedy
LATIF AIT, ERHAN DEMIRCI EN HAN SOLO
kwb Lichtervelde
‘Diversiteit troef’ is een avondvullende stand-upcomedyshow met drie verschillende comedians en dat mag je zelfs letterlijk nemen. Er was eens een Antwerpse Marokkaan, een Limburgse Turk en een grensgeval van een West-/Oost- Vlaming … Het kon het begin van een slechte mop zijn, maar het is de apotheose van een leuke avond comedy waarin geen taboes uit de weg worden gegaan.
Tickets beschikbaar
2020-03-05
De gezonde vrouw?...
Martine Prenen
Gemeente Kortessem
In de theatershow vertelt Martine Prenen over haar zoektocht naar gezond én plezierig. Want natuuuuurlijk willen we allemaal ‘lekker’ in ons vel zitten en ‘bakken’ energie hebben om elke dag van te tanken.
Tickets beschikbaar
2020-03-05
Alles went, behalve een vent !
Seeftheater
Seeftheater
3 hartsvriendinnen op leeftijd komen 4 keer per jaar samen om te koffiekletsen. Dan wisselen Marthe, Gilberte en Francine de laatste nieuwtjes uit. Vandaag is het Marthe haar beurt om de dames te ontvangen. Ze is de vrolijkheid zelve. De porto vloeit rijkelijk, er zijn massa's pralinekes .... Er wordt heel wat afgelachen, vooral als het over de venten gaat ... en dan gebeurt het ...
Tickets beschikbaar
Lessenreeks 'Aan de slag met de tablet/smartphone (maart)
Bibliotheek
Gemeente Edegem
We richten ons in een vierdelige cursus op beginnende gebruikers en leren hen gaandeweg alle functies van hun toestel kennen. De lesdata zijn: 06/03, 13/03, 20/03 & 27/03.
Tickets beschikbaar
2020-03-06
Tweede editie MUZIKALE BENEFIET t.v.v. Kom Op Tegen Kanker
The Goodwill Bigband o.l.v. Johan Coen en diverse artiesten!
Hans Lauwens - Audelec
Onder leiding van Johan Coen, nodigt The Goodwill Bigband uit Muizen uit ten dans. Bijgestaan door diverse artiesten, genieten we van hun jazzy swings. We verwelkomen Sofie Dee, Chloé Van der Vieren, Bruno De Vel en C-Birds. Ook Thomas, Gert en J(e)an Marcel geven het beste van zichzelf. Koop snel je tickets, laat je verrassen en maak er samen met ons een onvergetelijke avond van!
Tickets beschikbaar
2020-03-06
Steven Mahieu: Full contact tour
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Geef toe, niemand is te overtuigen met een tekstje over de inhoud van een nieuwe voorstelling. Laten we daar dus geen inkt aan verspillen. De ‘Full Contact Tour’ is de vierde zaalshow van Steven Mahieu en toont de comedian op zijn best: heftig*. * “heftig” in Van Dale: 1 driftig, onstuimig (in woord of gebaar) 2 hevig, krachtig, fel 3 erg goed, leuk.
Tickets beschikbaar
2020-03-07
Huiskamerconcert Dirk De Schepper
Dirk De Schepper
Gemeente Kalmthout
Huiskamerconcert Dirk De Schepper
Tickets beschikbaar
Vibes
Vzw CareCatchers
Vzw CareCatchers
Party Vibes (allround dance music) Saturday March 7th 2020 @ JC Tranzit Kortrijk Line up: Michiel Cnudde Nina Black Gilloso Remedy&Bounty Demale More info & tickets http://www.vibes.care Facebook JC Tranzit, Nelson Mandelaplein 17, Kortrijk Safe Party Zone/18+ Presale €6/At the door €7 Doors: 9pm
Tickets beschikbaar
2020-03-07
Elements of Nature
KHO Sint-Cecilia Haacht
KHO Sint-Cecilia Haacht
De vier natuurelementen (water, vuur, aarde en lucht) vormen het thema van dit concert.
Tickets beschikbaar
2020-03-07
Gymnastiek- en dansspektakel: Het journaal
Leden van 't Spagaatje
't Spagaatje vzw
Gymnastiek- en dansspektakel met optredens van onze leden. Jaarlijks tonen onze leden van gymnastiek en dans wat ze geleerd hebben tijdens de wekelijkse lessen, tijdens ons gymnastiek- en dansspektakel. Dit jaar gaan we voor het thema: Het Journaal.
Tickets beschikbaar
Aperitiefconcert: 'Het Gouden Tijdperk van de Louis XVI-harp'
Quadro Viegas
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
De zilveren klank en de briljante resonantie van deze harp maakten dat dit instrument in haar tijd erg geliefd was. Met elegante muziek van o.a. Haydn en Koehler demonstreren harpiste Aurélie Viegas en haar kwartet de uitzonderlijke eigenschappen van deze harp.
Tickets beschikbaar
2020-03-08
Silke & Michael - Aperitiefconcert
Michael Asnot & Silke Mastbooms
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Kom genieten van een zondagochtend die gevuld is met heerlijke pop- en soulcovers. Silke Mastbooms eindigde tweede in het eerste seizoen van The Voice en Michael Asnot won in 2017 het Eén-programma ‘Koen zoekt een Kris’. Deze twee klasbakken brengen samen met een extra muzikant een handvol bekende en prachtige songs… van Chaka Khan tot Bruno Mars.
Tickets beschikbaar
2020-03-08
Schoonheid & Troost
Jessie De Caluwe en Hilde Van Laere
Kadeo & Boerebuyten
Als iemand gestorven is weten we meestal niet wat we moeten zeggen. Toch zijn het de eenvoudigste woorden en de schoonheid van de muziek die troost brengen. Samen met multi-instrumentalist Hilde Van Laere brengen we een beetje licht in de donkerte. En hoop. Inleiding op de aansluitende voorstelling 'Sporen van Liefde': presentatie van een unieke her-denkings-workshop & keramiek-tentoonstelling
Tickets beschikbaar
2020-03-08
KAMERMUZIEKAVOND 2
Studenten en docenten LUCA School of Arts, campus Lemmens
LUCA School of Arts
De “kamermuziekavonden” op de campus bieden de studenten kamermuziek een podium om zich ook op dit domein voor te bereiden op het professionele muziekleven. Reeds vanaf het eerste jaar besteedt een leidinggevend team van docenten veel aandacht aan kamermuziek en ensemblespel. We verrassen u met hoogtepunten uit het kamermuziekrepertoire.
Tickets beschikbaar
2020-03-10
Opvoeden tot zelfvertrouwen: lezing door Steven Gielis
Steven Gielis
Bibliotheek Geraardsbergen
“Lokaal Bestuur Geraardsbergen verwerkt je gegevens conform de Europese en nationale privacywetgeving. Je gegevens worden niet langer dan nodig bijgehouden, rekening houdend met wettelijke bewaartermijnen en de archiefwet. Meer informatie is terug te vinden in onze privacyverklaring op www.geraardsbergen.be/privacybeleid”)
Tickets beschikbaar
2020-03-10
Workshop 'Plan je reis met de computer'
Bibliotheek
Gemeente Edegem
Met behulp van de computer plannen we onze reis naar de juiste bestemming op het juiste moment op de beste manier en aan een interessante prijs. Tweedelig workshop. De lesdata zijn: 10/03 & 17/03.
Tickets beschikbaar
2020-03-10
Eenvoudig event
Arne
Gemeente Test
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa
Tickets beschikbaar
Infosessie bovenlokale cultuurwerking
OP/TIL
CC Coloma
Je wil een cultuurproject over jouw gemeentegrenzen heen uitwerken ? Laat je informeren door OP/TIL over het nieuwe decreet Bovenlokale Cultuurwerking Organisatie is een samenwerking tussen CC Coloma Sint-Pieters-Leeuw, OP/TIL en cultuurregio Pajottenland-Zennevallei
Tickets beschikbaar
2020-03-10
3DPrinter Pen - Workshop - Jeugdboekenmaand
Grote Broer
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
De Jeugdboekenmaand 2020 heeft als thema “Kunst”. Met de 3D-printerpen gaan kinderen zelf creaties maken van plastic zoals maquettes, sieraden en sculpturen. Je leert tijdens de workshop de mogelijkheden van de 3D-printerpen en het 3D-printen. Vanuit een platte tekening leer je eigen 3D-creaties maken. 1STE, 2DE EN 3DE LEERJAAR VAN 13.30 TOT 15U 4DE, 5DE EN 6DE LEERJAAR VAN 15.30 TOT 17U
Tickets beschikbaar
2020-03-11
Verzorgen van kamer- en terrasplanten
Katia (De Bloementuin)
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
O.l.v. Katia van De Bloementuin komen de volgende topics aan bod: de hoeveelheid water, de nodige lichtinval, temperatuur, soorten potgrond, voeding, eventuele bestrijding van ziektes, hoe en wanneer verpotten en snoeien of verwijderen van uitgebloeide bloemen. Breng gerust één van je planten mee om te oefenen.
Bijna uitverkocht !
2020-03-11
Verhalenparade Rupelbib - Hemiksem (van 3 tot 7 jaar)
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Voorlezen laat kinderen kennismaken met een wereld van boeken, stimuleert de fantasie en het taalgevoel. INTERGEM. BIBLIOTHEEK, VESTIGING HEMIKSEM WOENSDAG 11/09, 25/09, 09/10, 23/10, 13/11, 27/11, 04/12 EN 18/12/2019 & 08/01, 22/01, 05/02, 19/02, 11/03, 25/03, 29/04,13/05, 27/05 EN 10/06/2020 15 TOT 16U
Tickets beschikbaar
Playmobil - de film-
Gc Den Breughel
GC Den Breughel
Wanneer haar broertje Charlie plots verdwijnt in het magische PLAYMOBIL®-universum begint Marla halsoverkop aan een gevaarlijke zoektocht om hem terug te vinden. Dat avontuur leidt haar naar fantastische nieuwe werelden en verrassende vrienden, zoals vrachtwagenchauffeur Del, geheim agent Rex, een schattige robot en een bijzondere fee.
Tickets beschikbaar
2020-03-11
Fisherman's friends
Gc Den Breughel
GC Den Breughel
Het waargebeurde verhaal van een groep van tien vissers uit Cornwall, die een contract kregen van Universal Records en onverwacht een hit scoorden met hun album vol zeemansliederen.
Tickets beschikbaar
2020-03-11
Koken voor grootouders en kleinkinderen: 'Bakken de wereld rond'
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Deze kookworkshop is de derde in onze voorjaarreeks en richt zich speciaal op grootouders en hun kleinkinderen. Je gaat per twee aan de slag (en schrijft ook als duo in). Deze namiddag bakken we er op los en maken we een reis rond de wereld. Bereid je dus maar voor om heel wat nieuws te ontdekken maar vooral veel plezier samen met je kleinkind te beleven. 1 ticket = 1 grootouder en 1 kleinkind
Tickets beschikbaar
2020-03-11
De Negende Symfonie
Le Concert Olympique
LUCA School of Arts
L. VAN BEETHOVEN: Symfonie nr. 9 in d, op. 125
Tickets beschikbaar
2020-03-11
Percussieworkshop voor kinderen in Haaltert
Tambor percussieschool
BibArt
Percussieworkshop voor kinderen van 7 tot 9 jaar tijdens de Jeugdboekenmaand
Tickets beschikbaar
2020-03-11
B30VA
William Boeva
CC Kruispunt
William Boeva, de kleinste man in comedyland, is 30 geworden en dat viert hij met zijn theatertournee ‘Leveren jullie ook aan huis?’. Tijdens deze avond vol humor heeft William zijn kijk op de wereld. Wat wordt er allemaal verwacht van iemand die 30 is? Mag je nog take-away bestellen in het midden van de nacht of moet je om 21u gaan slapen? De grappigste dwerg der Lage Landen geeft antwoord.
Tickets beschikbaar
2020-03-12
TUSSEN ZUSSEN, TRY-OUT
MARLEEN MERCKX EN ANNE-MIEKE RUYTEN
GC De Linde
Isabel bezoekt haar zus Linda. De zussen zijn totaal verschillend.Linda is moeder van 3 kinderen en gelukkig getrouwd met een tandarts. Isabel is een talentvolle kunstenares met een voorkeur voor foute mannen. Het duurt niet lang of de strijdbijl wordt liefdevol opgegraven en ze hervallen in hun kinderachtige typische zussen gekibbel waar verleden en heden cruciaal blijken te zijn.
Tickets beschikbaar
2020-03-12
SAX IN PARIJS, NEW YORK EN ZANZIBAR
LUCA Saxensemble
LUCA School of Arts
De creatie van het ballet La Création du Monde in 1923 was een ‘succès de scandale’: Parijs was weliswaar een broeinest van creativiteit, maar ook voor de smeltkroes die de Parijse kunstscene was, bleek dit ballet een schok. Milhaud schreef het na een studiereis naar New York in een bluesy idioom van swingende ritmes en jazzharmonieën (met de saxofoon als belangrijkste instrument!).
Tickets beschikbaar
2020-03-12
Wijnegems Filmcoöperatief: 'The Blind Side'
John Lee Hancock
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
'The Blind Side' is een Amerikaanse biografische sportdramafilm uit 2009, geschreven en geregisseerd door John Lee Hancock, gebaseerd op het boek 'The Blind Side: Evolution of a Game' van Michael Lewis uit 2006. Het verhaal vertelt het leven van een dakloze puberjongen die geadopteerd wordt en uiteindelijk een voetbalster wordt.
Tickets beschikbaar
2020-03-12
Leren werken met een iPad - Hemiksem - 3 sessies
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Je wenst bij te blijven, maar je iPad stelt je voor een raadsel? De bib organiseert in het najaar een driedelige cursus, waarbij vrijwilligers je helpen om bij te benen. Je brengt je eigen iPad mee. De cursus is alleen bedoeld voor mensen die een iPad hebben. Data : 1ste les :dinsdag 10/03 of donderdag 12/03/2020 2de en 3de les 17 en 24 maart 2020 Prijs: €5,00
Tickets beschikbaar
2020-03-12
Start2Run 5-10 km
Sportdienst
Gemeente Brecht
Klaar voor een grotere uitdaging? In 10 lessen word je door een ervaren lesgever begeleid om jouw conditie nog beter te maken en de jogafstand te vergroten. Na 10 weken ben je klaar voor de Stratenloop!
Tickets beschikbaar
2020-03-12
Midzomernachtdroom
Toneel De Motoen
Gemeentebestuur Liedekerke
In Midzomernachtdroom, een komedie van Shakespeare, ontmoeten allerlei geliefden elkaar in een toverbos. Heerlijk toch, die liefde...
Tickets beschikbaar
2020-03-13
Theater // Oud Ijzer
tg Wuivend Riet
Stadsbestuur Hoogstraten
IEDEREEN WIL OUD WORDEN, MAAR NIEAMND WIL HET ZIJN. In de zwarte komedie OUD IJZER maken we kennis met de zeventigjarige eeneiige zesling Faire. De zes zussen Faire groeiden op in verschillende pleeggezinnen, en gingen ieder hun eigen weg.
Tickets beschikbaar
2020-03-13
Broodje Film: 'Yao'
Philippe Godeau
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Vanuit zijn dorp in het noorden van Senegal zou de 13-jarige Yao er alles voor doen om zijn held te ontmoeten: Seydou Tall, een beroemde Franse acteur. Wanneer hij uitgenodigd wordt om in Dakar zijn nieuwe boek te promoten, keert Seydou voor het eerst terug naar zijn land van herkomst.
Tickets beschikbaar
2020-03-13
PIPPA - een muzikaal poppenverhaal
Podiumkunsten Heilig Graf
Instituut Heilig Graf
Het publiek wordt ondergedompeld in de muzikale fantasiewereld van PIPPA. PIPPA is een totaalproject voor kinderen van 6 tot 99 jaar waarin je als toeschouwer een unieke ervaring in het Heilig Graf beleeft. PIPPA en haar vriendjes nemen je mee naar oude en nieuwe kamers, naar bekende maar ook geheime plekjes in het voormalige klooster en in de school. Locaties die tot de verbeelding spreken …
Bijna uitverkocht !
Stand-up comedy avond
Jeroen Leenders, Jasper Posson, Rik Van Geel en Vincent Voeten
cultuurdienst ism Rik Van Geel
In 2013 stond Jeroen Leenders al eens op ons podium in gc De MARc/kT. Met succes, dus dringend tijd om hem een keer opnieuw te vragen. Hij komt deze keer niet alleen en brengt nog een aantal vrienden mee nl. Jasper Posson (MC van de avond) en opwarmer-comedians: Vincent Voeten en Rik Van Geel.
Tickets beschikbaar
2020-03-14
Gepetto and the whales
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
De nieuwste plaat van Gepetto and the Whales is herfstige, weemoedige muziek over herfstige, weemoedige onderwerpen. Over vriendschappen die vervagen, mensen die verdwijnen, keuzes die gemaakt moeten worden en evenwichten die verstoord raken. Het zijn nummers die aantonen dat Geppetto And The Whales volwassen is geworden. Alsof de tweede plaatwerd overgeslagen om meteen de derde te maken.
Tickets beschikbaar
2020-03-14
Kazachse kookworkshop
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Julia Koloskova, een jonge Schelse vrouw, neemt ons mee in de Kazachse keuken. De geschiedenis van de Kazachen als nomadenvolk is tot op vandaag in de gerechten terug te vinden : veel vlees (lam of paard), deeg, bouillon en knolgroenten. De workshop is meer dan ooit een kennismaking met een voor ons vreemde cultuur. En bovendien kan Julia bovendien zeer goed vertellen.
Tickets beschikbaar
2020-03-14
Mephistow Comedy Night 2020
MICHAEL V PEEL - HANS COOLS - YGOR - MOSHIN ABBAS - WALTER BAELE
Mephistow
Humor met een grote G! Voor het 10e jaar op rij organiseert Mephistow.be zijn beruchte Comedy Night. In een mooi kader - de prachtige showroom van GroepGhistelinck te Waregem - komen zoals steeds gerenommeerde artiesten u verrassen! Dit jaar maar liefst 2 avonden! Losse stoelen of liever aan tafel, al dan niet met een hapje erbij? Met vrienden? Als heus bedrijfsevent? Alles kan!
Tickets beschikbaar
St Patrick's Day Celebration
Fahy Trio & Co
Theater De Jonghe
Een echt Iers feest volgens de traditie, live music met  FAHY Trio; En vele verrassingen tijdens de avond. Zoek alvast iets groens om aan te doen, kom mee feesten en beleef dit Iers feest op zijn best! Tickets 15€
Tickets beschikbaar
2020-03-14
Inspiration Academy 2020
LC Leuven 2
LC Leuven 2
Ladies Circle Leuven - Inspiration Academy 2020
Tickets beschikbaar
2020-03-14
Spoor 6 - Dat moet Reynaert zijn
Spoor 6
GC Den Breughel
Wie zorgt steeds voor ellende? Dat moet Reynaert zijn. Die vos is het rosse gevaar. Hij mept, bedriegt, belazert de boel keer op keer. Pas op mevrouw, let op meneer. Wie windt je om je vinger? Dat moet Reynaert zijn. Zijn leugens zijn briljant al was het waar. Soms denk je misschien, ik zal die schurk wel doorzien. Nee, dat lukt niet bij Reynaert. Wie is die sluwe snuiter? Dat moet Reynaert zijn.
Tickets beschikbaar
2020-03-15
Roosbeef | Try out
vzw Kobie
vzw Kobie
Roosbeef is terug. Terug uit Kentucky en met een plaat die ons wachten rijkelijk beloont. Met ‘Lucky’ — het vierde studioalbum van Roosbeef — is terugkomen voor Roos Rebergen ook thuiskomen. Het hiaat sinds de vorige plaat is niet onbewogen geweest. Ze heeft haar muzikale bron opgezocht en twee jaar tussen de bluegrass geleefd. Ze vond daar meer dan muziek.
Tickets beschikbaar
2020-03-15
VijverRun33
Team sport i.s.m. OVML & AVToekomst
Team sport i.s.m. OVML & AVToekomst
Een unieke natuurloop (5, 12 en 33km) in het waterrijkste gebied van België door de bossen en langs de vijvers van Midden-Limburg.
Tickets beschikbaar
2020-03-15
Steenokkerzeel wandelt culinair
Sportdienst
Gemeente Steenokkerzeel
Deze wandeltocht is bedoeld voor alle inwoners van onze gemeente en vindt plaats op zondag 15 maart 2020. De tocht is toegankelijk voor iedereen en omvat een bewegwijzerde wandeling van +/- 6 of 9km. Onderweg kunnen een 3-tal streekprodukten genuttigd worden. Het startuur is vrij te kiezen (tussen 11.30u en 13.30u). De start en aankomst is aan de turnzaal van basisschool Piramide (Mulslaan 2).
Tickets beschikbaar
2020-03-15
Peter Pan
Leerlingen musical, dans en muziekatelier van De Academie
De Academie Londerzeel
Als je echt wil, dan kan je vliegen Heerlijk in de ruimte wiegen Op zondag 15 maart brengen een honderdtal leerlingen musical, dans en muziekatelier van De Academie Londerzeel een heel eigen versie van het wereldberoemde verhaal van Peter Pan. Fantasie of realiteit, sprookje of verbeelding? Laat je meeslepen door het verhaal van de jonge held die niet wilde opgroeien.
Tickets beschikbaar
Mammoet Bravo
Huis Alma
Bibliotheek
Theatervoorstelling
Tickets beschikbaar
2020-03-15
Click (3+)
Sprookjes Enzo
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Een carrousel van dansende, springerige lichtjes in de piste van een circus waar de tijd is blijven stilstaan. Een lichtgevende, interactieve circusvoorstelling voor kinderen vanaf drie jaar. Kom met lichtjes in je ogen. Wij zorgen voor de lampjes.
Uitverkocht!
Kus gezocht
Ennadien
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
Loes is een lieverd, zeggen mama en papa. Bijna altijd is ze het zonnetje in huis. Ze is een beetje als jij dus en ze zou zomaar jouw beste vriendinnetje kunnen zijn. Maar vandaag gaat alles anders. Want ken je dat? Dat het even niet zo gaat als je had verwacht? Dat je boos bent of teleurgesteld of jaloers. Want Loes is bang dat mama niet meer van haar houdt. (45 min. - 3jr+)
Uitverkocht!
2020-03-15
Maak zelf cider
De Ciderwinkel
Gemeentebestuur Liedekerke
Fransen en Engelsen zijn er dol op... Maar de bruisende appeldrank maakt ook steeds meer zijn intrede bij ons. Deelnemers gaan naar huis met een eigengemaakt brouwsel op fles en waterslot.
Tickets beschikbaar
2020-03-16
Vorming: EHBO op maat
Gemeente Hechtel-Eksel i.s.m. Rode Kruis
Gemeente Hechtel-Eksel
EHBO op maat: een cursus voor verantwoordelijken van een vereniging rond EHBO. De deelnemers kunnen zelf onderwerpen aanleveren waarover zij het die avond willen hebben. (max. 1 persoon per vereniging)
Tickets beschikbaar
2020-03-16
Saint-Patricksday met BRISK
BRISK
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Saint-Patricksday vieren in Wijnegem, een traditie sinds 2020! Brisk is een kwartet van gevestigde waarden dat focust op Angelsaksische en Bretoense muziek. Niet verwonderlijk als je weet dat Gunnar Van Hove (fluit & whistles) en Jeroen Knapen (gitaar) deel uitmaken van de groep. Als fluitist in Moragh leerde Gunnar de immersympathieke Wim Moons kennen.
Tickets beschikbaar
2020-03-17
Start2Run 0-5 km
Sportdienst
Gemeente Brecht
Klaar voor een nieuwe uitdaging? In 10 lessen word je door een ervaren lesgever begeleid om jouw conditie langzaam en gecontroleerd op te bouwen.
Tickets beschikbaar
2020-03-17
Verhalenparade Rupelbib - Niel (4+)
Intergemeentelijke Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Voorlezen is van groot belang voor de ontwikkeling van het jonge kind. Het gevoel voor taal ontwikkelt spelenderwijs en de fantasie wordt gestimuleerd. De bib nodigt graag alle kindjes uit tussen 4 en 8 jaar om te komen luisteren naar de verhalen van onze voorlezers. Om beurten nemen zij onze jongste lezertjes mee in de spannende wereld van het prentenboek. Daarna is er een gezellig knutselmoment.
Tickets beschikbaar
Feest in de bib met Robin Hood
Spelenderwijs
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Op woensdagnamiddag 18 maart vieren we “Feest in de bib” met de voorstelling “Robin Hood” door het gezelschap “Spelenderwijs” WOENSDAG 18 MAART 2020 14.30U INTERGEM. BIBLIOTHEEK, VESTIGING HEMIKSEM € 2
Tickets beschikbaar
2020-03-18
Joint Adventure: Studenten en docenten delen samen het podium
Studenten en docenten LUCA School of Arts, campus Lemmens
LUCA School of Arts
Roel Dieltiens is ongetwijfeld een vaste waarde op de internationale podia. Met dit Joint Adventure concert krijgen studenten van campus Lemmens een uitgelezen kans om zijn rijke podiumervaring te delen. Het programma is uitgesproken ‘Frans’, waarbij de werken volop de sfeer van de Belle Epoque en het Franse impressionisme uitademen.
Tickets beschikbaar
2020-03-18
Kinderactiviteit: Muziekworkshop (3e-4e leerjaar)
Jeugddienst Steenokkerzeel
Gemeente Steenokkerzeel
Tijdens deze workshop staat alles in het teken van muziek. De kinderen leren covertjes zingen, zelf een liedje schrijven, verschillende geluiden te gebruiken, op instrumenten te spelen, … Een echte aanrader voor kinderen die graag muzikaal bezig zijn.
Tickets beschikbaar
2020-03-18
Film: 'Yao'
Philippe Godeau
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Vanuit zijn dorp in het noorden van Senegal zou de 13-jarige Yao er alles voor doen om zijn held te ontmoeten: Seydou Tall, een beroemde Franse acteur. Wanneer hij uitgenodigd wordt om in Dakar zijn nieuwe boek te promoten, keert Seydou voor het eerst terug naar zijn land van herkomst.
Tickets beschikbaar
2020-03-18
Percussieworkshop voor kinderen in Erpe-Mere
Tambor percussieschool
BibArt
Percussieworkshop voor kinderen van 10 tot 12 jaar tijdens de Jeugdboekenmaand
Tickets beschikbaar
2020-03-18
ART OF JAPAN
Karen Takaguchi, marimba & LUCA Percussie o.l.v. Chin-Cheng Lin
LUCA School of Arts
Het percussie-ensemble nodigt voor deze productie de Japanse marimbavirtuose Karen Takaguchi uit en introduceert op die manier enkele Japanse meesterwerken: Rain Tree (Toru Takemitsu) voor drie percussionisten, solo marimba en pauken, Shi Za Kyoh En (Kaoru Wada) voor vijf percussionisten en Matra (Akira Nishimura) voor marimba, pauk en percussie-ensemble.
Tickets beschikbaar
2020-03-19
Afterwork Soirée Deluxe
WGO
vzw WGO
Donderdag 19 maart 2020 kan je in de SportKafee van het Jeugdcentrum in Waregem terecht voor de eerste Afterwork Soirée Deluxe. Keuze uit twee formules GOLD Ticket [18:00-00:00u] Incl. deluxe streetfood - free apero - candybar PARTY Ticket [21:00-00:00u] Incl. free apero - candybar DJ Feliz en Michiel Cnudde maken er een onvergetelijk feestje van! Zorg dat je er bij bent!
Tickets beschikbaar
2020-03-19
Vergeten groenten
Ingrid De Coninck
Bibliotheek Hoogstraten
Tijdens deze culinaire voordracht maak je kennis met groenten die gelukkig terug uit de vergeethoek zijn gehaald. Je krijgt uitleg over hun bereiding en daarbovenop nog een heleboel weetjes over hun positieve invloed op je gezondheid. Met ondersteuning van Vormingplus Kempen vzw
Tickets beschikbaar
2020-03-19
Senne Guns: Opus3
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
“Opus 3” is een cabaret-debuut waarin pianist en zanger Senne Guns kleine verhalen vertelt en grote dromen filosofeert, terwijl hij tussendoor de muziek èn zichzelf fileert. "De Goudvis” wordt oud en kleine kinderen worden groot. Hoe deed Mozart dat in godsnaam, een requiem componeren en tegelijkertijd de wasmachine aansluiten terwijl Wolfgang Junior de kamer bijeen krijste?
Tickets beschikbaar
2020-03-20
1.Het geheugen van water
Toneelvereniging De Valk
Toneel De Valk
Aan de vooravond van de begrafenis van hun moeder komen drie zussen samen in het ouderlijke huis. In de slaapkamer van hun moeder komen gemeenschappelijke herinneringen naar boven. Kibbelend eisen de zussen elk hun eigen plek op in de familie-herinneringen. Vanop een afstand is het zusterlijke gebekvecht best amusant. Van: Shelagh Stephenson Regie: Jos Teughels
Tickets beschikbaar
De Wim De Craenestraat
De Academie Buggenhout
De Academie Buggenhout
Zanger, schrijver en componist Wim De Craene is op 14 september 2020 dertig jaar geleden overleden. In de musical De Wim De Craenestraat komen zijn meest bekende liederen Tim, Rozanne, De Schoolstraat, Mensen van 18, Rikky, Kristien, Breek uit jezelf… tot leven. De songs hebben anno 2020 nog niets aan hun muzikale waarde ingeboet.
Tickets beschikbaar
Gentle Intruder
Slow Pilot
CC Kruispunt
Zin in een muzikale avond met straffe muzikanten? Slow pilot maakt zijn passage in CC Kruispunt en neemt strijkers van het Belgian Session Orchestra Quartet mee. Ze stellen hun debuutplaat Gentle Intruder voor. Het album straalt een tijdloos karakter uit en er werd vakkundig aan elk nummer geschaafd, zonder daarbij alle splinters weg te halen. Zeker live kan het er stevig aan toe gaan.
Tickets beschikbaar
2020-03-21
Cd-release album 'Clouds'
Marie Paul Franke
Gemeente Sint-Laureins
De stem van Marie-Paule klinkt soms ontroerend breekbaar en doet bij momenten aan een musical- of zelfs cabaretzangeres denken. Voor de release van haar nieuwe cd 'Clouds', die in New York werd opgenomen, komt ze naar De Meet.
Tickets beschikbaar
2020-03-21
KLASSIEK CONCERT
YVES STORMS EN YUNAH PROOST
VTBKULTUUR KALMTHOUT
Klassiek lente concert met Yves Storms gitaar en Yunah Proost cello Yves Storms zijn repertoire omvat alle stijlen van Renaissance over Barok naar hedendaagse muziek. Yunah is erg geïnteresseerd in de samenwerking tussen verschillende kunstvormen en disciplines. Ze heeft de ambitie om samen te werken met zoveel mogelijk stijlen en genres.
Tickets beschikbaar
2020-03-21
Friends with benefits
Chris Joris, Sjarel van den Bergh
Café Malvine
Vijf vrienden en muziek uit het hart, meer moet dat niet zijn. En toch zijn ze veel meer... Met Sjarel Van den Bergh en Chris Joris staan er twee iconen van de Mechelse muziek op ons podium. Samen met hun drie andere vrienden brengen ze eigen nederlandstalige nummers en covers van James Taylor, Joni Mitchell, Ry Cooder, The Beatles, John Hiat en vele anderen.
Tickets beschikbaar
2020-03-21
Café Chantant - Pieter en Hannelore | Franse chanson
Gemeente Machelen - Diegem
Vrijetijdsdienst Machelen
Voor Pianodays 2020 toveren wij onze theaterzaal om tot gezellige bistrot in Parijs. Pieter & Hannelore vormen een duo sinds 2007. Ze interpreteren, met veel overgave, chanson en liederen. Laat u verrassen!”
Tickets beschikbaar
2020-03-21
Percussieworkshop voor kinderen (10-12) in Denderleeuw
Tambor percussieschool
BibArt
Percussieworkshop voor kinderen van 10 tot 12 jaar tijdens de Jeugdboekenmaand in de bib van Denderleeuw op 21 maart van 14u00 tot 15u30.
Tickets beschikbaar
2020-03-21
De Caterspad met gids
Dienst Toerisme
Gemeente Brecht
Wist je dat het eerste vliegveld met bijbehorende vliegschool 'Aviator' in Sint-Job-in-'t-Goor lag? Ontdek de juiste locatie en laat je meevoeren naar spannende tijden waarin de familie de Caters de hoofdrol speelde. De wandeling is een verkorte versie van de themawandeling 'de Caterspad'. Duur: 2-tal uur. Afstand: 6 km BEPERKT AANTAL PLAATSEN. Verplicht vooraf inschrijven.
Tickets beschikbaar
2020-03-21
Nieuwe Buren
Gents Stroppentheater vzw
vzw Gents Stroppentheater
Thriller-komedie (whodunnit) Door Wies Geerts in Regie van Patrick Wolters
Tickets beschikbaar
Concert // Een zoen van toen
Stokman en Vos
Stadsbestuur Hoogstraten
Aperitiefconcert op locatie in WZC Stede Akkers Met hun Golden Oldies-programma ‘Een Zoen van Toen’ hebben Astrid Stockman en Liesbeth Devos (aka Stokman & Vos) een glasheldere missie: senioren verblijden met pareltjes uit ons muzikaal cultureel erfgoed. En dat willen ze niet alleen doen in ontmoetings- en cultuurcentra maar ook in woonzorgcentra.
Tickets beschikbaar
2020-03-22
't Gasthuis Klassiek
Piet Van Steenbergen - Hermelinde de Smet - Dominik Riepe
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Engeland en Frankrijk zijn altijd rivalen geweest - en toch konden zij zich niet opsluiten in hun eigen schulp: zij ondergingen zoals iedereen, al dan niet gewild, invloeden van andere landen.
Tickets beschikbaar
2020-03-22
Spinnenmetenknippen (6+)
Max Last
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Deze muzikale wandelvoorstelling vertelt het verhaal van Lily. Zij woont op het kerkhof met haar vader waar ze Kasper ontmoet. Er ontstaat een prille liefde tussen hen maar die is helaas van korte duur want Lily is ziek. Dood, verlies en rouw een plaats geven, aan de hand van een lach en een traan; dat is het doel van deze meeslepende voorstelling.
Tickets beschikbaar
Nat gras - heel-huids
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Voor jonge kinderen behoren huid en haar tot de dagelijkse ontdekkingen rond ik en jij. Mijn arm is bruin, en die van jou? Ik heb blonde staartjes, en jij? Eenmaal ouder wordt het haar een deel van onze identiteit, en leeft er ook al heel wat onder ons vel. In deze voorstelling vloeien beide werelden moeiteloos in elkaar over zodat zowel jong als oud geboeid blijft.
Tickets beschikbaar
2020-03-22
BibArt Filmclub - Jeugdfilm Binti
Frederike Migom
BibArt
De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden zoals haar idool Tatyana. Maar wanneer ze op een dag met haar papa Jovial moet vluchten voor de politie, die heb het land wil uitzetten, ontmoet ze Elias. Terwijl Binti hem al vloggend helpt met zijn Red de Okapi Club, rijpt er bij haar een perfect plan: haar papa moet trouwen met Elias zijn mama, zodat ze in het land kunnen blijven
Tickets beschikbaar
2020-03-22
Aperitiefconcert Maart
Danny Van Hoof en Aurélie Guerreiro Viegas
Gemeente Boechout
Danny Van Hoof (sopraan) en Aurélie Guerreiro Viegas (concertharp). Danny en Aurélie brengen op kasteel Fruithof een programma met melodieuze antieke aria’s, Italiaanse kamermuziekaria’s en Folksong Arrangements van Benjamin Britten. Je hoort de lente ontstaan!
Uitverkocht!
2020-03-22
Start met lopen
Sportdienst
Stad Scherpenheuvel-Zichem
De sportdienst Scherpenheuvel-Zichem organiseert vanaf dinsdag 2 april een nieuwe reeks ‘Start met lopen’. Deze cursus helpt je om samen met professionele jogbegeleiders jouw conditie op te bouwen tot je 5 km kan lopen.
Tickets beschikbaar
2020-03-24
Percussieworkshop 7-9 jaar Lede
Tambor
BibArt
Leuke workshop om zonder notenleer of theorie, maar wel samen met leeftijdsgenoten creatief aan de slag gaan met percussie-instrumenten.
Tickets beschikbaar
2020-03-25
Kaffee Matinee: Variété bij de thee
DVC Events
Gemeentebestuur Galmaarden
‘Variété bij de thee’ is een amusant en dolkomisch variété optreden met gezonde humor, sketches mét het publiek, bekende meezingers en leuke liedjes uit de oude doos. Nummers die iedereen kan meezingen!
Tickets beschikbaar
2020-03-26
DE BEVRIJDING
TOSO — The Ostend Street Orkestra
LUCA School of Arts
TOSO is een totaalervaring waarbij de cross-over wordt gemaakt tussen verschillende muzikale genres, tussen podium en straat, tussen beeld en geluid, tussen publiek en muzikanten. TOSO toont hoe ontmoetingen veerkracht en hoop geven aan een superdiverse mix aan mensen. Het heeft een voorbeeldfunctie op het gebied van het integreren van muzikanten met een heel verschillende achtergrond.
Tickets beschikbaar
2020-03-26
Lezing ‘Nooit meer diëten’ met Sandra Bekkari
Gemeente Hechtel-Eksel
Gemeente Hechtel-Eksel
Voedingsdeskundige Sandra Bekkari coacht al meer dan 20 jaar mensen naar een gezondere levensstijl. In 2008 ontwikkelde ze de Sana-methode: een eenvoudige methode waarbij stap voor stap nieuwe en gezonde gewoontes worden aangeleerd zodat diëten overbodig wordt. Sandra geeft een lezing over de 'Sana-methode'.
Tickets beschikbaar
2020-03-26
Smeulders & Smeulders: 'Bachatelles'
Ivan Smeulders en Mike Smeulders
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Twee stoelen, twee broers vergezeld van enkele concertaccordeons en een onuitputtelijk repertoire van een topmeester uit de klassieke muziek, Johann Sebastian Bach!
Tickets beschikbaar
2020-03-27
Lenteconcert
Academie voor muziek en woord HSN
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
“Dag lieve juffrouw lente, dag rozen op je hoed. De wereld is een reuzegrote zomersproet!” Mogen wij u ook dit jaar verwelkomen op ons Lenteconcert te Niel? Tijdens dit concert brengen de leerlingen van de Academie voor Muziek en Woord van de afdeling Niel de zon naar je toe. Zoals elk jaar mag u zich verwachten aan een enorm gevarieerd programma muziek en woord.
Tickets beschikbaar
2020-03-27
SWING - CIRCUS RONALDO
Circus Ronaldo
CC Coloma
Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding… Vergeet eventjes de rodeneuzen¬ clown, met SWING maakt Circus Ronaldo een voorstelling die niet in één vakje te stoppen valt.
Tickets beschikbaar
The eternal Perhaps
Steven De Bruyn Solo
A-klank
Het moment is gekomen! Na een kwart eeuw veelkoppig en vaak uitbundig samenspel, gaat Steven De bruyn solo. Steven De bruyn solo staat voor een intieme setting waar de mondharmonica, die doorheen de jaren een verlengstuk van Steven’s diepste wezen werd, het grootste deel van het verhaal vertelt. Live wordt hij begeleid door Jasper Hautekiet, begenadigd muzikant en compagnon de route.
Tickets beschikbaar
2020-03-27
Baroque Fireworks
Herkenrode in Concert
Rotary Club Hasselt-Herckenrode & vzw Herkenrode
Het koor en orkest van de Bach Academie Alden Biesen brengt u het 'Baroque Fireworks' programma in het prachtige kader van de abdijsite Herkenrode in Hasselt. In het eerste deel worden u Tafelmusik Es Dur (G.P. Telemann), Concerto in Bes Op. 4 nr. 6 (G. F. Händel) en Battalia (H.I. Biber) gebracht. In het tweede deel het Paasoratorium BWV 249 van J.S.Bach.
Tickets beschikbaar
2020-03-27
Culturele busuitstap Luik
Gemeente Hechtel-Eksel, Peer, Bocholt
Gemeente Hechtel-Eksel
La Boverie zag de unieke kans om de expositie ‘Ceci n’est pas un corps. Hyper Realism Sculpture’ naar Luik te halen. De expo toont een vijftigtal hyperrealistische en levensgrote beeldhouwwerken van de grootste namen in de hedendaagse kunst. In de namiddag maken we een stadswandeling.
Tickets beschikbaar
2020-03-28
Concert // Dierenplezier aan Zee (2+)
Mevrouw De Poes
Stadsbestuur Hoogstraten
Nu het schip van Kapitein Winokio is aangemeerd voor onderhoud, nemen Mevrouw de Poes en muziekmatrozen Ivanov en Petrolium de allerkleinsten mee naar zee.
Tickets beschikbaar
2020-03-28
The return of the comeback
Kamagurka & Herr Seele
Gemeentebestuur Liedekerke
Al veertig jaar zijn Kamagurka en Herr Seele vrienden. Ze maakten samen iconische tv-programma’s, kunst en (nog steeds) de strips van Cowboy Henk. 'The Return of the Comeback’ wordt een hoogtepunt uit hun absurdistische oeuvre, een discipline die ze als niemand anders
Tickets beschikbaar
2020-03-28
De Rattenvanger (6+)
Ida Van Dril & Michiel Schreuders
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Aan de rand van Hamelen woont Luca. Van afval maakt hij de mooiste instrumenten. Zodra hij daarop speelt verzamelen alle ratten om te luisteren. Hamelen is in handen van de ijdele burgemeester Snijder. Hij belooft iedereen een schone stad, maar dan moet je wel voor hem juichen en buigen. Op een avond wordt er op de deur van Snijder geklopt.
Tickets beschikbaar
2020-03-28
'A Wild Story' Een wild theatraal concert
Zingdering
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
De Zingdering Zingers zijn in eerste instantie een steengoed ensemble. In 'A Wild Story' trachten ze uit hun comfort zone te stappen en vertolken ze met verve verschillende muzikale stijlen. Zo passeren Queen, Adele, Disney en Mozart de revue. Verwacht je bij 'A Wild Story' echter niet aan een saai concert. Humor staat op de voorgrond en samen spelen ze de sterren van de hemel.
Tickets beschikbaar
Jihad van liefde
Rashif El Kaoui & Amara Reta
Gemeente Boechout
Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen op de Brusselse metro. We zien Mohamed twijfelen, wroeten, zoeken. Vanuit zijn keuken kijkt hij terug, op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen. Ondertussen gaat hij ook in dialoog over zijn identiteit. Hoopvol spreekt hij zijn ontwapenende en ontroerende boodschap van liefde en verzoening uit.
Uitverkocht!
2020-03-28
BibArt Filmclub Lede - Binti
Frederike Migom
BibArt
De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden zoals haar idool Tatyana. Maar wanneer ze op een dag met haar papa Jovial moet vluchten voor de politie, die heb het land wil uitzetten, ontmoet ze Elias. Terwijl Binti hem al vloggend helpt met zijn Red de Okapi Club, rijpt er bij haar een perfect plan: haar papa moet trouwen met Elias zijn mama, zodat ze in het land kunnen blijven.
Tickets beschikbaar
2020-03-29
Poppenkast 'De paashaas kan niet tellen'
Poppenkast De Neus
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen nodigde poppenkast 'De Neus' uit om in de Gildenzaal een echte poppenkastvoorstelling te brengen: "De paashaas kan niet tellen". Kinderen van 3 tot 7 jaar zijn hartelijk welkom om samen met hun ouders, grootouders, peters of meters te komen kijken en genieten. De deuren van de cafetaria openen om 14.30 uur - de deuren van de zaal gaan om 15 uur open. Jij komt toch kijken?!
Tickets beschikbaar
2020-03-29
Het verdwenen ijsje
Remco Theater-Kunst
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
Pluis vindt Loesewies heel erg leuk. Maar ziet Loesewies hem wel staan? Pluis vraagt oom Bob om hulp. Oom Bob komt met een goed plan voor een heel speciaal cadeau. Daarmee gaat Pluis vast indruk maken op Loesewies! Een leuke voorstelling met aansprekende poppen, waarin er van alles mis gaat maar alles gelukkig uiteindelijk weer op zijn pootjes terecht komt. (50 min. - 4jr+)
Uitverkocht!
2020-03-29
Tweedehandsbeurs Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen organiseert een tweedehandsbeurs voor babyspulletjes, kinderkledij en speelgoed. Van 10.30 uur tot 12.30 uur kan je in Nijlense Gildenzaal bij tientallen standhouders koopjes doen! Max. 2 tafels per deelnemer (en een kledingrek neemt de plaats in van een tafel dus hier dien je ook eveneens een tafelplaats voor te reserveren)! Standhouders zetten klaar van 10 uur tot 10.30 uur.
Uitverkocht!
2020-03-29
De Werelden: 'Fake News'
Luc Haekens
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
De wereld is lang niet ideaal en we hebben redenen genoeg om te twijfelen of alles wat we horen en lezen wel waar is. Luc Haekens weet als geen ander hoe de media de waarheid kunnen manipuleren, hoe mensen alles geloven wat die media hen voorschotelen. Hij vertelt er u alles over en omdat je hem anders niet gelooft, brengt hij een paar hilarische filmpjes mee.
Tickets beschikbaar
2020-03-30
blocked seats balie
a
Gemeente Test
test
Tickets beschikbaar
2020-03-30
Leeskring - afzonderlijke sessies
De leeskring
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Op deze manier kan je je voor afzonderlijke sessies van de Leeskring inschrijven. Als je je voor het volledige seizoen in 1 keer wil inschrijven dan gebruik je de andere inschrijvingsmodule.
Tickets beschikbaar
Het gewonnen kind
Nicolas Verlinden en Jan Van Dijck
Gemeente Kalmthout
Het gewonnen kind
Tickets beschikbaar
2020-03-31
Smartcafé april: smart things
Archeduc
Gemeentebestuur Liedekerke
In het Smartcafé ga je aan de slag met je tablet of smartphone. Het is geen cursus, maar een gezellig en leerrijk moment. Je ontdekt samen met anderen de uitgebreide mogelijkheden van je toestel en wisselt ervaringen uit. Tijdens dit Smart Café ontdek je een hoop slimme huis-tuin-en-keukenapparaten die gebruik maken van het internet.
Tickets beschikbaar
2020-04-01
KAMEROPERA
Studenten en docenten LUCA School of Arts o.l.v. I. Meylemans
LUCA School of Arts
Henry Purcell: Dido and Aeneas Gian Carlo Menotti: The Medium Een opera-avond van een bedrieglijke lichtvoetigheid: bij elke betekenislaag die je er vanaf pelt komt er een nieuwe tevoorschijn. Verwacht je aan een avond die je zo steeds verder voert in de onpeilbare diepten van de menselijke ziel. Er is een VIP arrangement beschikbaar.
Tickets beschikbaar
Club27: Guy Swinnen - Origin Tour
Guy Swinnen
Club27
Guy Swinnen wordt 60 en viert met de Origin Tour
Tickets beschikbaar
2020-04-02
BACH: JOHANNES PASSION
LUCA koor, orkest en solisten o.l.v. Bart Naessens
LUCA School of Arts
De Johannes Passion, in 1724 gecomponeerd door de toen kersverse cantor Johann Sebastian Bach (1685-1750), behoort ongetwijfeld tot het grootste repertoire ooit geschreven voor solisten, koor en orkest. Hoewel ze vaak in de schaduw lijkt te staan van haar grote broer de Mattheus Passion, geeft ze blijk van een heel eigen muzikale zetting en theatrale identiteit.
Tickets beschikbaar
Tom Helsen
tom Helsen
Afdeling vrije tijd Nazareth
Tom Helsen, de Leuvense bard en singer-songwriter, komt naar Nazareth met een buitengewone nieuwe voorstelling. Hij komt alleen en begeleidt zichzelf op piano en gitaar. Tom verwent zijn publiek tijdens een intiem en eerlijk concert op een selectie van zijn allermooiste, breekbaarste songs.
Tickets beschikbaar
2020-04-03
The Comeback of Armand Degoutant
Punk Night
Ricky & Fil
The Comeback of Armand Degoutant (MakeTrouble.net) Live Acts (Armand Degoutant & Erectionocturn (FR)) Het Lood & Slovenians
Tickets beschikbaar
2020-04-03
Swing
Circus Ronaldo
Circus van Vlaanderen vzw
Nanosh Ronaldo opent met Swing een nieuw hoofdstuk in een lange geschiedenis van spektakelmakerij. Speelse circusartiesten en muzikanten trekken al hun registers open op maat van de onvervalste swingmuziek uit de "golden fourties", een swingende mélange van circus en variété. De voorstelling gaat door op 3 & 4 april om 20u op het plein aan de G. Van der Lindenlaan in Duffel.
Tickets beschikbaar
Carnaval Kampenhout - vrijdag 3 april 2020
Carnaval Kampenhout
Vzw carnaval Kampenhout
Carnaval Kampenhout 2020 met grote kleppers die Kampenhout 3 dagen zal doen swingen en springen.
Tickets beschikbaar
2020-04-03
Film 'Storm: letters van vuur'
Cultuurdienst Wuustwezel
Gemeente Wuustwezel
Storm speelt zich af in Antwerpen in de late Middeleeuwen (1521), toen de vrijheid van meningsuiting sterk onder druk stond. Mensen waren voor het eerst in staat om hun ideeën massaal te verspreiden, vergelijkbaar met de opkomst van sociale media nu.
Tickets beschikbaar
2020-04-04
Cultuuruitstap Durbuy
Cultuurdienst As i.s.m. cultuurdienst Dilsen-Stokkem
Gemeente As
Maak kennis met Durbuy, de kleinste stad van de Ardennen.
Tickets beschikbaar
2020-04-04
Carnaval Kampenhout - zaterdag 4 april 2020
Carnaval Kampenhout
Vzw carnaval Kampenhout
Carnaval Kampenhout met grote kleppers die Kampenhout 3 dagen zal doen swingen en springen.
Tickets beschikbaar
2020-04-04
Jarabi
Lean - Voorconcert om 10u30
CC Kruispunt
Het eerste Begijnhofconcertje van het seizoen is voor Lean. Dit jonge trio neemt je mee op reis doorheen Afrika en Latijns-Amerika voor een combo van gitaar, jazzy contrabas en subtiele handpercussie.
Tickets beschikbaar
2020-04-05
DJ-Kamp van 6 april 2020 t.e.m. 8 april 2020
Jeugdienst
Gemeente Hechtel-Eksel
3 dagen lang kan je samen met de mensen van de DJ Academie je eerste stappen zetten in de wereld van het DJ’ en, je leert er alles van materiaalkennis, platenkennis, mixtechnieken en de opbouw van een DJ set. Dit alles onder de deskundige begeleiding van DJ’s die al enkele jaren actief zijn en al op verschillende podia hebben mogen staan!
Tickets beschikbaar
2020-04-06
Speelkamp 4-6 -jarigen - paasvakantie 2020
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Tijdens de paasvakantie kunnen kinderen van 4 tot en met 6 jaar (geboortejaren 2014, 2015 en 2016) deelnemen aan een speelkamp. Meer info over het programma vind je op https://nijlen.gezinsbond.be/kampen-nijlen.
Tickets beschikbaar
2020-04-06
Speelkamp 7-9 -jarigen - paasvakantie 2020
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Tijdens de paasvakantie kunnen kinderen van 7 tot en met 9 jaar (geboortejaren 2011, 2012 en 2013) deelnemen aan een speelkamp. Meer info over het programma vind je op https://nijlen.gezinsbond.be/kampen-nijlen.
Tickets beschikbaar
2020-04-06
Funkamp 10-13 -jarigen - paasvakantie 2020
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Tijdens de paasvakantie kunnen kinderen van 10 tot en met 13 jaar (geboortejaren 2007, 2008, 2009 en 2010) deelnemen aan een funkamp. Meer info over het programma vind je op https://nijlen.gezinsbond.be/kampen-nijlen.
Tickets beschikbaar
2020-04-06
Workshop: pop-art (10+)
Atelier Ella
Gemeente Hechtel-Eksel
Pop-art is een moderne kunststroming uit de jaren ‘50. Met strakke lijnen en eenvoudige kleuren wordt een persoonlijk schilderij gemaakt met acrylverf op een houten paneel. Aan de hand van een vooraf doorgestuurde foto wordt het schilderij opgezet. Deze wordt door de lesgeefster op voorhand bewerkt zodat je meteen aan de slag kan.
Tickets beschikbaar
2020-04-07
Ciné Kids // De Hazenschool (4+)
Ciné Kids
Stadsbestuur Hoogstraten
Hoe slagen die paashazen er toch elk jaar in om overal ter wereld duizenden paaseieren verstopt te krijgen? Ondeugend stadskonijn Max ontdekt het antwoord wanneer hij per toeval in een verborgen stukje bos terecht komt: de Hazenschool!
Tickets beschikbaar
2020-04-08
Kindertheater "De Tuin van de Walvis"
GC Den Breughel
GC Den Breughel
Gebaseerd op de prachtvertelling van meesterpointillist Toon Tellegen, bekroond met de Zilveren Griffel 2016. Over een walvis die een tuin op zijn rug wil. Tot het zover is.
Tickets beschikbaar
2020-04-08
Koken voor studenten en jongeren: 'Partyfood'
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Deze kookworkshop is de laatste in onze voorjaarreeks en richt zich speciaal op studenten en jongeren. Tijdens deze kooksessie ga je mee aan de slag om heel wat lekkers klaar te maken. Jouw kot- of tuinfeestjes krijgen voortaan extra klasse met tal van hapjes die je snel klaar kan maken en waar je gasten niet van af zullen kunnen blijven. Partymodus on!
Tickets beschikbaar
2020-04-08
Avonturensportdag 9 april 2020
De Sportregio
Departement Culturele Zaken Kampenhout
Avonturensportdag in de Lissenvijver in Geel. vertrek met de bus vanuit Kampenhout. Activiteiten: hoogteparcours, moerastocht, paracommandopiste, touwladders, vlottentocht...
Tickets beschikbaar
2020-04-09
Broodje Film: 'Le jeune Ahmed'
Jean-Pierre en Luc Dardenne
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
In het hedendaagse België slingert het lot van de 13-jarige Ahmed tussen de absolute idealen van zijn imam en de verlokkingen van het leven.
Tickets beschikbaar
2020-04-10
Mamoet 2020
Scouts & Gidsen Beerse vzw
Scouts & Gidsen Beerse vzw
Waan je in de jungle van de mamoet op vrijdag 10 april met top dj's Gunther D en Studio Vibe in een ongezien gedecoreerde stage. Opgelet! De minimumleeftijd is 16 jaar. Mensen die dit jaar nog 16 worden, worden ook nog toegelaten.
Tickets beschikbaar
2020-04-10
Kleuteruitstap naar doe-mee-boerderij 't Groenhof
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Joepie want alle 4-6 -jarigen (geboortejaren 2014, 2015 en 2016) kunnen met Gezinsbond Nijlen mee op uitstap gaan naar de doe-mee-boerderij 't Groenhof. Onze begeleiders verwachten de deelnemers aan de lokalen van Chiro Nele (Grote Puttingbaan) tussen 8 uur en 9 uur en zij kunnen daar terug opgehaald worden tussen 16 uur en 17 uur. Onze bus vertrekt om 9 uur en is terug om 16 uur.
Tickets beschikbaar
2020-04-10
Barely Autumn
Gc Den Breughel
GC Den Breughel
Barely Autumn, de band rond de Wakkerzeelse songschrijver Nico Kennes, vindt zichzelf opnieuw uit op ‘Day Trip to The Petting Zoo’. Hun tweede plaat klinkt scherper en actueler dan ooit. Ze trekt zo de kiem waaruit Barely Autumn ontsproten is radicaal door, namelijk pure nummers over onderwerpen die rechtstreeks uit het leven gegrepen zijn, en tegelijk het alledaagse overstijgen.
Tickets beschikbaar
2020-04-11
Paasbest Diksmuide 2020 - Paaseierenraap met Pieter Konijn
Stad Diksmuide
Dienst evenementen Diksmuide
Paaseierenraap met Pieter Konijn in de stadstuin, vanaf 14 uur. Haal je paasmandje tevoorschijn en kom naar het stadhuis. Samen met Pieter Konijn en chocolade Libeert gaan we paaseieren zoeken in de speciaal aangelegde tuin op de koer van het stadhuis. Deelnemen is gratis.
Tickets beschikbaar
Abdijbezoek
Abdijgids
Abdij van Averbode
Bezoek de abdij van Averbode. Een film van 30 minuten toont het leven in de abdij. Daarna neemt een gids u mee doorheen de abdijkerk en de sacristie. Verder verken je rest van de site langs de buitenkant van de gebouwen. Het volledige bezoek (incl. film) duurt anderhalf uur. Kinderen jonger dan 10 jaar nemen gratis deel.
Tickets beschikbaar
Lezing Woman up met Eva Daeleman
Gemeente Hechtel-Eksel
Gemeente Hechtel-Eksel
Wat is een sterke vrouw? Zijn het vrouwen die zich als mannen gedragen: actiegericht en volle vaart vooruit? Of zijn het net authentieke vrouwen? En kan je enkel succes hebben als je je als een man gedraagt?
Tickets beschikbaar
2020-04-14
Kook-crea-kamp - paasvakantie 2020
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Neem aan het kook-crea-kamp van Gezinsbond Nijlen op 14, 15 en 16 april 2020 in gemeenschapscentrum 't Dorp te Kessel. De ene helft van de dag leven we ons uit in de keuken en de andere helft mag je jouw creativiteit boven halen met allerlei knutselwerkjes. Meer info op https://nijlen.gezinsbond.be/kampen-nijlen.
Bijna uitverkocht !
2020-04-14
Cultuurkamp 6-8 -jarigen - paasvakantie 2020
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Van 14 tot en met 17 april 2020 kunnen 6-8 -jarigen deelnemen aan een gevarieerd cultuurkamp van Gezinsbond Nijlen. Op het programma staat theater, dans, creaworkshops, film, een culturele uitstap, enzovoort. Meer info vind je op https://nijlen.gezinsbond.be/kampen-nijlen.
Tickets beschikbaar
2020-04-14
Cultuurkamp 9-12 -jarigen - paasvakantie 2020
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Van 14 tot en met 17 april 2020 kunnen 9-12 -jarigen deelnemen aan een gevarieerd cultuurkamp van Gezinsbond Nijlen. Op het programma staat theater, dans, creaworkshops, film, een culturele uitstap, enzovoort. Meer info vind je op https://nijlen.gezinsbond.be/kampen-nijlen.
Tickets beschikbaar
2020-04-14
Film: 'Le jeune Ahmed'
Jean-Pierre en Luc Dardenne
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
In het hedendaagse België slingert het lot van de 13-jarige Ahmed tussen de absolute idealen van zijn imam en de verlokkingen van het leven.
Tickets beschikbaar
2020-04-15
Frozen 2
Gc Den Breughel
GC Den Breughel
Prinses Elsa is terug! Waarom werd Elsa geboren met magische krachten? Het antwoord daarop bedreigt haar koninkrijk. Samen met zusje Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op een avontuurlijke reis. Het langverwachte tweede deel van het Oscarwinnende Frozen, de meest winstgevende animatiefilm aller tijden.
Tickets beschikbaar
2020-04-15
Downton Abbey
Gc Den Breughel
GC Den Breughel
De bekende tv-serie Downton Abbey volgt het leven van de familie Crawley en hun bedienden aan het begin van de twintigste eeuw. Na zes seizoenen van de serie, die overstelpt werd met awards, is er nu ook de film! De familie verwacht hoog koninklijk bezoek: niemand minder dan King George V en Queen Mary komen het adellijke gezelschap van Downton bezoeken.
Tickets beschikbaar
2020-04-15
Film: Asterix en het geheim van de toverdrank
Jeugddienst
Gemeente Hechtel-Eksel
Wanneer de druïde Panoramix ten val komt tijdens het plukken van maretakken besluit hij om de toekomst van hun dorp veilig te stellen. Samen met Asterix, Obelix en de trouwe Idefix, reist hij het Gallische rijk rond, op zoek naar een getalenteerde en betrouwbare Galliër aan wie hij "het geheim van de toverdrank" kan toevertrouwen.
Tickets beschikbaar
2020-04-16
Culturele uitstap Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen trekt tijdens de paasvakantie op culturele uitstap. In de voormiddag nemen we een kijkje achter de schermen bij de VRT en in de namiddag bezoeken we het Belgisch Stripmuseum in Brussel. Meer info op https://nijlen.gezinsbond.be/kampen-nijlen.
Tickets beschikbaar
2020-04-17
A trip to Emmylou Harris' Wrecking Ball
Sweethaze
PedalPoint vzw
Sweet Haze, de nieuwe band rond Soetkin Collier en Leen De Haes, neemt jullie mee op een muzikale trip naar het legendarische album Wrecking Ball van Emmylou Harris. Verwacht je niet aan een kopij maar aan geïnterpreteerde versies van de songs door gepassioneerde muzikanten: Jill Delien (bas) ; Bart - Oop - Boonen (elektrische gitaar) ; Soetkin Collier (zang) ; Leen De Haes (zang en gitaar)
Tickets beschikbaar
2020-04-18
Sketch 2
Bert of Roy
Vrijetijdsdienst Machelen
Al wat we weten, is dat het begint als onze twee protagonisten naar Parijs vertrekken en dat een van hen bij het verlaten van bar Le Gallia zijn sjaal vergeet. Het minimaalste begin van het nieuwe stuk waarin Bert Haelvoet en Roy Aernouts loos gaan.
Tickets beschikbaar
2020-04-19
Familievoorstelling Heel-Huids
Nat Gras
Gemeente Kalmthout
Familievoorstelling Heel-Huids
Tickets beschikbaar
2020-04-19
Abdijbeleving
Averbode
Abdij van Averbode
Bezoek de abdij op een unieke manier en maak kennis met middeleeuwse muziekhandschriften uit het abdijarchief. Een abdijgids neemt je mee doorheen de voornaamste leefruimtes van de abdijgemeenschap. Duur: 90 minuten. Prijs: € 12 volw. / € 8 jong. (10-18 j.) / € 3 kind (-10j.)
Tickets beschikbaar
Paasbrunch @ Café Malvine
Café Malvine
Café Malvine
U weet dat Café Malvine een boontje heeft voor lokaal talent. Wij bieden dan ook graag podiumkansen aan getalenteerde mensen uit onze regio. Jammer genoeg is er niet altijd een groot publiek dat de weg vindt naar zo’n optredens. Daarom starten we vanaf januari met muzikale brunches. Terwijl u een hapje eet, kan u kennismaken met lokaal talent.
Tickets beschikbaar
2020-04-19
Workshop Be-Part: Vereeuwigd in klei - Waregem Tekent
Mooss vzw
Be-Part, Platform voor actuele kunst
Ontwikkel je eigen beeldtaal van hiërogliefen en verzin je eigen familietotem, net zoals de oude Egyptenaren die hun tekeningen in klei krasten. Van 14u – 15u30 of van 16u-17u30 Locatie: Be-Part studio Doelgroep: gezinnen met kinderen van 5-12 jaar
Tickets beschikbaar
Seniorobic tweede lessenreeks: april - juni 2020
Sportdienst
Stad Scherpenheuvel-Zichem
Deze trainingsvorm stimuleert het hart en de bloedsomloop en zorgt ervoor dat je uithoudingsvermogen verbetert. Samen met een gediplomeerd begeleider werk je aan je conditie, kracht en lenigheid.
Tickets beschikbaar
2020-04-20
Start met Zumba - Maandag - reeks 3
Sportdienst
Stad Scherpenheuvel-Zichem
Get healty, have fun & stay in shape
Tickets beschikbaar
2020-04-20
Nieuwe plaat - Try out!
Jef Neve Ensemble
A-klank
Na het succes van Spirit Control, met 4 strijkers en zijn ritmesectie, kiest Neve ook deze keer voor een grote bezetting op het podium: voor dit nieuwe project verzamelde hij serieuze kleppers uit de jazz-scene van dit moment om samen met hem het podium te delen.
Uitverkocht!
2020-04-20
Kamermuziekavond 3
Studenten LUCA School of Arts, campus Lemmens
LUCA School of Arts
De “kamermuziekavonden” op de campus bieden de studenten kamermuziek een podium om zich ook op dit domein voor te bereiden op het professionele muziekleven. Reeds vanaf het eerste jaar besteedt een leidinggevend team van docenten veel aandacht aan kamermuziek en ensemblespel. We verrassen u met hoogtepunten uit het kamermuziekrepertoire.
Tickets beschikbaar
2020-04-21
Workshop: klassiekers in een vegan jasje
Christel Vanderheyden
Gemeente Hechtel-Eksel
We maken klassieke gerechten uit de Vlaamse keuken in een vegan jasje, zo zet je ook zonder dierlijke producten een topmaal op tafel om duimen en vingers bij af te likken! We maken zowel dagdagelijkse gerechten als feestelijkere varianten (bijvoorbeeld Vlaamse favorieten als vol-au-vent, stoverij, gehaktballetjes…).
Tickets beschikbaar
2020-04-21
Zumba Gold reeks 2 2020
Sportdienst
Stad Scherpenheuvel-Zichem
Get healty, have fun & stay in shape
Tickets beschikbaar
2020-04-21
Lessenreeks 'Foto's beheren en delen'
Bibliotheek
Gemeente Edegem
In deze lessenreeks van 4 sessies maken we een presentatie die je eventueel als fotoboek kan afdrukken door foto’s te importeren, te beheren en te presenteren. De lesdata zijn: 21/04, 28/04, 05/05 & 12/05.
Tickets beschikbaar
2020-04-21
Ga voor meer Loopbaangeluk
Gerda Devos van Nextstepcoaching
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Work-Life-balans, meer evenwicht, meer loopbaangeluk. Je goed voelen in de job die je zo graag doet, zonder dat jij, je gezin of je relaties eronder lijden, dat is het doel van deze avond. In deze workshop ga je met Gerda Devos van Nextstepcoaching aan de slag met knelpunten uit je eigen leven, zodat je meteen de aangereikte informatie kan toepassen op een manier die bij jou past.
Tickets beschikbaar
2020-04-22
Tai Chi - april / juni
Vrije tijd
Gemeente Hechtel-Eksel
10-delige lessenreeks Tai-Chi onder begeleiding van Gert Clerckx van Tai-Chi relaxation. De lessenreeks gaat door in de Schans (Rode Kruisplein te Hechtel). De lessen gaan door van 20u00 tot 21u30 op volgende data: 22 en 29 april 6, 13, 20 en 27 mei 3, 10, 17 en 24 juni
Tickets beschikbaar
2020-04-22
Skateboarden
gemeente Lennik
Gemeente Lennik
Van woensdag 22 april tot en met woensdag 20 mei wordt een 5-delige initiatiereeks skateboarden georganiseerd op het nieuwe skateterrein op de sportsite Jo Baetens. De lessen gaan door van 13u30 tot 15u00.
Tickets beschikbaar
2020-04-22
Buitenspeeldag
Stad Diksmuide
Dienst Evenementen Diksmuide
We gaan dansen, lachen, gillen, rennen, spelen, knutselen en nog veel meer. Buitenspelen en urenlang ravotten staan op de agenda op woensdag 22 april. Vanaf 13 uur kunnen alle kinderen tussen 6 en 12 jaar samen buitenspelen op domein Zonnestraal. Met meer dan 20 verschillende activiteiten kunnen we je heus bekoren. Wil je graag samen picknicken? Kom dan vanaf 12 uur en breng je lunchpakket mee.
Tickets beschikbaar
2020-04-22
De laatste kans
Toneel De Waag
Gemeentebestuur Liedekerke
We maken kennis met het koppel Rudi en Mia. Gelukkig? Niet echt. Een wervelende deurenkomedie!
Tickets beschikbaar
2020-04-23
Kapel sessies: Second Son Sam
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Grenzen overschrijden en genres doorbreken is wat Second Son Sam misschien wel het liefste doet. Muziekstijlen worden met elkaar verweven om zo een unieke, diverse sound te creëren. Wat je er ook van vindt, de nummers zullen zich zonder twijfel verschillende dagen in je hoofd blijven afspelen.
Tickets beschikbaar
2020-04-23
Start met Zumba - Donderdag - reeks 4
Sportdienst
Stad Scherpenheuvel-Zichem
Get healty, have fun & stay in shape
Tickets beschikbaar
2020-04-23
Lezing Oscar Van Den Bogaard (Wereldboekendag)
Oscar Van Den Bogaard
Bibliotheek
De Nederlandse auteur Oscar Van Den Bogaard brak bij het brede publiek door met de prestigieus genomineerde tickets 'De heerlijkheid van Julia' en 'Liefdesdood'. Hij vertelt verhalen over zijn werk en zijn band met het Pajottenland.
Tickets beschikbaar
2020-04-23
Dimitri Leue - Wat valt er?
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Dimitri Leue leest een brief voor van zijn grootvader, een havenloods, die op een schone dag merkte dat er niet alleen tabak en alcohol van de boot valt. Een nostalgisch, humoristisch verhaal over de liefde. Een bitterzoet komisch verhaal met erotische elementen. (Zoals daar zijn: een tepelhof (eigenlijk 2), een snor (wel degelijk 1) en olijfolie (ongeveer 250dl),...).
Tickets beschikbaar
2020-04-24
Brighid's Call - Vlinder mij
Brighid's Call
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Brighid’s Call dompelt met hun programma ‘Vlinder Mij’ de Heilige Familiekerk onder in een intense Keltische fusionsfeer. Via toetsen, zang en harp brengen ze een voorstelling waarin muziek, proza en poëzie hand in hand gaan en waarbij ze je meenemen op een innerlijke reis.
Tickets beschikbaar
2020-04-24
Lezing | Ish Ait Hamou 'Het moois dat we delen'
Gemeente Essen
Gemeente Essen
Op deze bijzondere avond nodigen we Ish Aït Hamou uit om zijn nieuwste bestseller te komen voorstellen: Het moois dat we delen (uitgeverij Angèle). Een beklijvend verhaal over hoe je het leven weer oppakt na een ingrijpende gebeurtenis. Het beschrijft de persoonlijke levens van Soumia en Luc, maar handelt ook over maatschappelijke thema's zoals diversiteit, migratie en integratie.
Tickets beschikbaar
2020-04-24
Erfgoeddag ‘Nacht’- SLAPEN IN KASTEEL COLOMA
erfgoed
CC Coloma
Erfgoeddag heeft dit jaar als thema ‘Nacht’. We nodigen daarom graag de kinderen uit om te overnachten in het Colomakasteel. ’s Avonds zorgen we voor enkele leuke spelletjes en als het weer het toelaat een avondwandeling in het park. Net voor het slapengaan vertelt Selle Luisterlezer wonderlijke verhaaltjes voor het slapengaan.
Tickets beschikbaar
2020-04-25
Sketch 2
Bert of Roy
Gemeente Boechout
'Sketch 1’ leverde het bewijs: voor een grappige, fantastische en absurde theaterervaring heb je niet meer nodig dan een fiets en twee uitstekende acteurs. In ‘Sketch 2’ doen Bert Haelvoet en Roy Aernouts er nog een schepje bovenop. Met dit keer een glanzende hoofdrol weggelegd voor een kartonnen doos met sjaals.
Tickets beschikbaar
2020-04-25
Arte Amanti Festival
Lily Maisky (piano), Kelemen Strijkkwartet, Eva Maeyaert (harp)
Gemeente Kalmthout
Arte Amanti Festival
Tickets beschikbaar
2020-04-25
Cultuuruitstap Gent in het teken van Van Eyck
Cultuurdienst As
Gemeente As
Cultuuruitstap Gent in het teken van Van Eyck
Tickets beschikbaar
2020-04-25
Kleutertheater: 'Kijkdoos'
Theater Propop
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Een fantasievolle voorstelling zonder woorden, maar met veel beweging en live muziek.
Tickets beschikbaar
2020-04-26
Afstudeerproject
Elke Prinsier
CC Kruispunt
Ter ere van het afsluiten van haar masterstudies keert deze Diksmuidse eventjes terug naar haar roots. Elke Prinsier neemt je tijdens een intiem concert bij de hand en gunt je een blik in haar eigen gitaarwereld. Van bekende tot minder bekende liederen uit het gitaarrepertoire.
Tickets beschikbaar
2020-04-26
Vlaanderen Wandelt Challenge
Wandelsport Vlaanderen vzw
Wandelsport Vlaanderen vzw
VLAANDEREN WANDELT, is een te gek wandelevenement met Koksijde als gaststad. Op Vlaanderen Wandelt is er voor elk wat wils: van de wandelrecreant over de geoefende wandelaar tot de fanatieke hiker. Het wordt een wandel- en belevingsevent waarbij alle aspecten van de wandelsport ruim aan bod komen! Hier kan je inschrijven voor de Challenge van 50 of 60 km.
Tickets beschikbaar
2020-04-26
Voila! zei de Vos
Anna's Steen
Gemeente Boechout
‘Voilà! zei de Vos’ is gebaseerd op oeroude fabels. Alain Rinckhout en Bart Embrechts vertellen en spelen deze korte verhalen op een heel onverwachte manier, hedendaags, grappig, uitdagend, spannend, stout en speels. Met meer venijn in de staart en vooral niet al te belerend. Dus vergeet de La Fontaine, Grimm en Walt Disney! Kortom, fabels zoals u ze nog niet gehoord en gezien hebt.
Tickets beschikbaar
2020-04-26
Bus naar Vlaanderen Wandelt Asse
Wandelsport Vlaanderen vzw
Wandelsport Vlaanderen vzw
Wandelsport Vlaanderen vzw legt een bus in van uit Lummen, Aarschot of Leuven naar Asse op 26 april. Je kan je inschrijven om mee te gaan met de bus. De prijs is inclusief deelname aan het event. De bus start op de Carpoolparking in Lummen om 8.00 en rijdt vervolgens naar de Carpoolparking in Aarschot. Om 8.30 vertrekt de bus verder naar de Carpoolparking van Leuven en deze vertrekt om 9.00.
Tickets beschikbaar
2020-04-26
De Werelden: Filosofie
Alicja Gescinska
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Hoe kunnen we groeien, als mens en samenleving? Hoe kunnen wel liefdevoller in het leven staan? Wat is vrijheid precies? Deze vragen houden filosoof en auteur Alicja Gescinska dagelijks bezig. In deze verrassende lezing neemt zij je mee in de wereld van de filosofie.
Tickets beschikbaar
2020-04-27
BibArt Filmclub - Shoplifters
Hirokazu Kore-eda
BibArt
Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Osamu neemt haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Een onverwachte gebeurtenis stelt de familiebanden op de proef.
Tickets beschikbaar
2020-04-28
Anne Drake - Workshop Ecologische Poetsproducten
Anne Drake
bibliotheek De Fabriek - Route42
Anne Drake kennen we van haar boeken Ecologie op hoge hakken en Eco Lifestyle. Zij komt een workshop ’ecologische poetsproducten‘ geven. Zelf je poetsproducten maken is goed voor het milieu, je gezondheid en je portemonnee. Je maakt schoonmaakproducten met milieuvriendelijke, alledaagse ingrediënten en je hergebruikt de verpakkingen, wat de afvalberg verkleint.
Tickets beschikbaar
2020-04-28
Joint Adventure: Studenten en docenten delen samen het podium
Studenten en docenten LUCA School of Arts, campus Lemmens
LUCA School of Arts
De cellosonate van Rachmaninov is niet voor niets zo geliefd geworden bij het publiek, de pianisten en de cellisten. Rachmaninov gebruikt beide instrumenten met een meesterlijk gevoel voor hun specifieke mogelijkheden. Iets heel anders krijgen we in het pianotrio van Ravel: azuurblauwe, mysterieuze nostalgie van lang vervlogen tijden. Ravel laat de instrumenten met een grote virtuositeit de limiet
Tickets beschikbaar
2020-04-29
golfinitiatie - 29 april
ILV De Sportregio
ILV De Sportregio
Golfinitiatie voor 12 tot 18- jarigen. De bal in zo weinig mogelijk slagen in een putje krijgen, dat is het doel van golf. Maar hoe doe je dat? Na onze golfinitiatie kan je als een echte pro meepraten over greens, hole-in-onze, putting en chipping.
Tickets beschikbaar
2020-04-29
Lezing Hoe China onze toekomst bepaalt
vrije tijd
Gemeente Olen
China is niet meer weg te denken uit het wereldnieuws. Dagelijks komen er nieuwe berichten over overnames van noodlijdende bedrijven, investeringen in infrastructuurwerken,... Ook eigen research en ontwikkeling floreren. Met die economische invloed wil het ook op cultureel en politiek vlak zijn stempel kunnen drukken. Moeten we bang zijn, of de nieuwe realiteit aanvaarden?
Tickets beschikbaar
2020-04-29
B30VA
William Boeva
Gemeentebestuur Liedekerke
William Boeva is 30 geworden. Dertig. Toen we hem vroegen wat hij daarvan vond, riep hij: “Ik ben nog altijd jong!” Daarna bekogelde hij ons met flippo’s en Pokémonkaarten. Is zijn leven nu voorbij? Of moet alles nog beginnen? William voelt aan alles dat hij nu zijn leven echt in handen moet nemen, want het is nog niet te laat! Het is tijd om afscheid te nemen van de oude William.
Tickets beschikbaar
2020-04-30
Happy Incomplete
Billy & Bloomfish
Vremde feest
Als je al zo lang in dit leven staat, heb je vanalles meegemaakt, kisten vol herinneringen verzameld, zalige momenten beleefd maar ook verwondingen opgelopen en littekens overgehouden. Als je dan kan zeggen dat het ondanks alles goed is, ben je ‘Happy Incomplete’. De krachtige stemmen van Kathleen Vandenhoudt & Pascale Michiels nemen je met hart en ziel mee op hun muzikale trip.
Tickets beschikbaar
2020-04-30
Riet & muzikant
vzw Kobie
vzw Kobie
Riet Muylaert van Jackobond brengt onder haar eigen naam een soloplaat uit. In haar eentje schreef ze aan persoonlijke nummers over twijfels en hunkeringen. Daarmee klopte ze aan bij Raf Walschaerts, die haar aanmoedigt, verbetert en coacht. Het resultaat in de plaat 'Aardbeien in januari'.
Tickets beschikbaar
2020-04-30
testSecties
Arne
Gemeente Test
test info
Tickets beschikbaar
2020-04-30
Kopie - Cursus: Natuurfotografie voor groentjes - 4 delen
Natuurpunt CVN
Bioklas Edegem
Hou je van de natuur en wil je die natuurpracht mooier in beeld brengen? Maar ben je op dat vlak echt een groentje? In drie theorielessen en één excursie gaan we op zoek naar de natuurfotograaf in jou. Het volstaat om in te schrijven op datum van 30 april 2020 om deel te nemen aan de 4 sessies van de cursus.
Tickets beschikbaar
Fe(e)stival
Festival
Tordale vzw
Dreun - De Ketnetband - Broken Bottle Big Band - De Romeo's Live on stage - The Vanco Brothers - DJ Maarten Vancoillie - Kidscorner XXL - Foodtrucks - Afterparty Deuren open vanaf 11u Ter gelegenheid van 50 jaar Tordale
Tickets beschikbaar
2020-05-02
Chopins bal musette
Brecht Goudesone & Karel Bijnens - Voorconcert om 10u30
CC Kruispunt
Een voormiddag heerlijk ontspannen in de Begijnhofkapel met lokaal talent Brecht Goudesone & Karel Bijnens. Op het programma een selectie uit het repertoire van Chopins mooiste muziek gespeeld op accordeon (Brecht) en contrabas (Karel).
Tickets beschikbaar
2020-05-03
Stan Stempels
Spoor 6
Gemeente Steenokkerzeel
Ik ben Stan Stempels en mijn fiets is kapot. Mijn band staat plat. Mijn stuur draait zot. Ik ben Stan Stempels en ik vind dat niet leuk. Een slag in mijn wiel. In mijn spatbord een deuk. Wie komt onze postbode helpen om tijdig alle kaartjes en brieven in de juiste brievenbussen te steken? Voor kinderen van 3 tot 8 jaar.
Tickets beschikbaar
2020-05-03
Nationale finale muziekwedstrijd
Sylvia Huang en Stefanie Huang
Lions Club Mechelen
Op zondag 3 mei organiseert Lions Club Mechelen de finale van de Nationale Muziekwedstrijd. De 3 best geklasseerde kandidaten zullen het tegen elkaar opnemen in een avond gevuld met virtuose klanken. Na de finale zullen de zussen Sylvia en Stefanie Huang ons trakteren op een hemelse cello concert.
Tickets beschikbaar
2020-05-03
Faststone - Niel - 4 sessies
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Leer foto's bewerken. Wie een grote digitale fotocollectie bezit, kan haast niet zonder een extra programma. Het gratis programma FastStone Image Viewer biedt heel wat bewerkingsmogelijkheden zoals foto’s converteren en kleuren aanpassen. De Rupelbibvrijwilligers leren je hoe je aan de slag kan gaan. Je hoeft zelf geen laptop mee te brengen. Data: Dinsdag 05/05, 12/05, 19/05 en 27/05/2020
Tickets beschikbaar
2020-05-05
KAMERMUZIEKAVOND 4
Studenten LUCA School of Arts, campus Lemmens
LUCA School of Arts
De “kamermuziekavonden” op de campus bieden de studenten kamermuziek een podium om zich ook op dit domein voor te bereiden op het professionele muziekleven. Reeds vanaf het eerste jaar besteedt een leidinggevend team van docenten veel aandacht aan kamermuziek en ensemblespel. We verrassen u met hoogtepunten uit het kamermuziekrepertoire.
Tickets beschikbaar
2020-05-05
Mooie foto's maken met je smartphone - sessie 2
Niels Hemmerijckx
Gemeentebestuur Liedekerke
Je bent onderweg en onverwachts doet er zich de gelegenheid voor om een prachtfoto te maken. Fotograaf Niels Hemmeryckx leert je mooie beelden maken, bewerken en delen met anderen.
Tickets beschikbaar
2020-05-05
Smartcafé mei: wandel- en fietsapps
Archeduc
Gemeentebestuur Liedekerke
In het Smartcafé ga je aan de slag met je tablet of smartphone. Het is geen cursus, maar een gezellig en leerrijk moment. Je ontdekt samen met anderen de uitgebreide mogelijkheden van je toestel en wisselt ervaringen uit. Tijdens dit Smart Café ontdek je welke wandel- en fietsapps, websites en gadgets het best bij je passen.
Tickets beschikbaar
2020-05-06
golfinitiatie - 6 mei
ILV De Sportregio
ILV De Sportregio
Golfinitiatie voor 12 tot 18- jarigen. De bal in zo weinig mogelijk slagen in een putje krijgen, dat is het doel van golf. Maar hoe doe je dat? Na onze golfinitiatie kan je als een echte pro meepraten over greens, hole-in-onze, putting en chipping.
Tickets beschikbaar
2020-05-06
Broodje Film: 'Fisherman's Friends'
Chris Foggin
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Het waargebeurde verhaal van Port Isaac's Fisherman's Friends, een groep van tien vissers uit Cornwall die een contract kregen van Universal Records en onverwacht een hit scoorden met hun album vol zeemansliederen.
Tickets beschikbaar
2020-05-08
De planeten
Orfeo & Le Madrigal de Lille
CC Kruispunt
Vijf jaar na hun laatste passage in Diksmuide zijn Orfeproducties en Le Madrigal de Lille opnieuw samen aan het werk te zien in de Sint-Niklaaskerk. Op het programma hedendaags werk voor koor en orkest en eveneens werk voor harp solo. Laat je vocaal en musisch inspireren.
Tickets beschikbaar
2020-05-09
Riverside Hotel
Eriksson Delcroix
A-klank
Na 3 albums in 4 jaar tijd voelden Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix de onbedwingbare behoefte om de melancholie even op te bergen en een zwierig dansje te placeren. Opgewekt stappen ze uit het donker en verlaten ze met 'Riverside Hotel' hun muzikale comfortzone. Nog altijd met één been vastgezogen in de bluegrass, rockabilly en de cajun, maar het andere been in de zompige Belgische klei.
Tickets beschikbaar
2020-05-09
Workshop: Lily bag
Jozyhandmade
Gemeente Hechtel-Eksel
Je maakt een heuptas of kleine handtas met een schouderriem waaraan een gespsluiting bevestigd is. De handtas wordt mbv de naaimachine in elkaar genaaid. Je leert een patroon overnemen, aanpassen, werken met divers gereedschap en verschillende soorten sluitingen zetten. Voorkennis of ervaring is niet vereist. Opmerking: je kan kiezen tussen verschillende kleuren.
Tickets beschikbaar
2020-05-09
Wijnproeven : witte wijn (18+) - (12/05 en 19/05/2020)
Michel Terlinck
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
In deze cursus leer je de wijnen beoordelen op hun kleur, geur en smaak. Op de eerste avond staan bekende druivensoorten centraal zoals Chardonnay, Riesling, Sauvignon blanc & Chenin blanc. Tijdens de tweede avond bestuderen en proeven we minder bekende druivensoorten. Je schrijft je ineens in voor de 2 lessen.
Tickets beschikbaar
2020-05-12
The Circle of Life
Lieve Blancquaert
Gemeente Boechout
Na de gelijknamige televisiereeksen en theatertournees van Birth Day, Wedding Day en Last Days blikt fotografe Lieve Blancquaert in 'The Circle of Life' terug op de trilogie en pikt er haar persoonlijke hoogtepunten en levenslessen uit. Ze contacteerde tevens tal van figuren uit de reeksen zodat het publiek een update krijgt van een aantal levens die in de reeksen aan bod kwamen.
Uitverkocht!
2020-05-12
Tieneractiviteit: Paintball
Jeugddienst Steenokkerzeel
Gemeente Steenokkerzeel
Samen met jouw team ga je de strijd aan tegen enkele andere teams. In de mooie bosrijke omgeving moet je echt oppassen, want achter elk hoekje kan je tegenstander verscholen zitten. Deze coole paintballactiviteit is een absolute aanrader!
Tickets beschikbaar
2020-05-13
Lezing: wordt de held van je eigen leven
Els de Schepper
cultuurdienst ism gezondheidraad Merksplas
Lezing over "De zin en onzin van miserie in je leven...of hoe je met humor en relativering naar jezelf kan leren kijken en op die manier je levenspad kan bewandelen." Met hilarische verhalen over de obstakels waar Els al is over gestruikeld en hoe ze weer is rechtgestaan. Naar aanleiding van jaar laatste boek: De Reis van de Heldin.
Tickets beschikbaar
2020-05-13
Film: 'Fisherman's Friends'
Chris Foggin
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Het waargebeurde verhaal van Port Isaac's Fisherman's Friends, een groep van tien vissers uit Cornwall die een contract kregen van Universal Records en onverwacht een hit scoorden met hun album vol zeemansliederen.
Tickets beschikbaar
2020-05-13
Laarkapelconcerten
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
De Laarkapel schittert meer dan ooit. In de meimaand kan je tijdens 4 concerten dit mooi stukje erfgoed bewonderen. 6 mei : woord en viool 13 mei : Michael Asnot met poppy singer/songwriter-muziek 20 mei : piano - pop/indierock 27 mei : hobo en klassieke zang
Tickets beschikbaar
golfinitiatie - 13 mei
ILV De Sportregio
ILV De Sportregio
Golfinitiatie voor 12 tot 18- jarigen. De bal in zo weinig mogelijk slagen in een putje krijgen, dat is het doel van golf. Maar hoe doe je dat? Na onze golfinitiatie kan je als een echte pro meepraten over greens, hole-in-onze, putting en chipping.
Tickets beschikbaar
2020-05-13
Lezing: 'Het complot van Laken'
Johan Op De Beeck
Route 42
Lezing over de nieuwste historische thriller van Johan Op De Beeck: ‘Het complot van Laken’
Tickets beschikbaar
2020-05-13
Theater 'Trap niet in de val'
in samenwerking met Logo gezond
Thuisdiensten
Een theaterstuk voor en door senioren. 'Trap niet in de val' is een educatief theaterstuk over valpreventie bij ouderen, gespeeld door 55-plussers. Het richt zich naar ouderen en hun omgeving en brengt op een ludieke manier de gevaarlijke punten in een woning onder de aandacht.
Tickets beschikbaar
2020-05-14
Theaterlezing // Forever Young
Martine Prenen
Stadsbestuur Hoogstraten
LADIES NIGHT! Een zoektocht naar gezond, makkelijk én betaalbaar leidde tot deze show. Want natuuuuurlijk willen we allemaal ‘lekker’ in ons vel zitten en ‘bakken’ energie hebben om elke dag van te tanken.
Tickets beschikbaar
2020-05-15
Brazilian Voyage Project
Nilson Matta
Gemeente Sint-Laureins
Nilson Matta, bekroond met een Gramy Award, heeft de Braziliaans ritmes als kind met de paplepel meegekregen en is door de New Yorkse jazzscene gekend als een vernieuwer van deze muziek. Samen met John Snauwaert (saxen), Bruno Castellucci (drum), Hendrik Braeckman (gitaren) en special gast Greg Houben (zang en trompet) brengen zij een stukje wereldmuziek naar De Meet.
Tickets beschikbaar
2020-05-15
Peepshow
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Reis jij graag in een supersnelle trein? Tuur je dan naar grazende koeien of kijk je stiekem binnen in de achtertuintjes? Tijdens ‘Peepshow’ bestuur je zelf een filmende locomotief. Ga aan de slag met een actiecamera, film je oog in close-up en kruip in de montagecel. Bouw nadien je eigen decor en breng het tot leven met je handen of je hoofd. De spanning stijgt als de trein passeert.
Tickets beschikbaar
2020-05-16
RVW Band in concert
RVW Band
GC Den Breughel
Wat gebeurt er als je de bekendste nummers uit het bigbandrepertoire selecteert en ze laat klinken via de prachtige stem van Keith Canvas? Je krijgt een avond vol verrassende combinaties voorgeschoteld met heerlijke bigbandswing, intieme ballads, groovy funk en pittige latin. Toegankelijk voor een breed publiek, verrassend voor de kenners!
Tickets beschikbaar
2020-05-16
Kempense Beertrail
Kempense Beertrail
Kempense Beertrail
De Kempense Beertrail is een wandel- en loopevent dat zich in de prachtige Belse Bossen afspeelt. Het parcours is 90% onverhard. Je wandelt of loopt 14 kilometer en je proeft onderweg enkele bieren. Na inspanning komt ontspanning en je sluit af met een bier naar keuze. Gezellige muziek, een hapje en een drankje aan de watermolen van Meerhout zorgen voor een leuke afsluiter. +18 jaar
Tickets beschikbaar
2020-05-16
Help! De taart staat in brand!
Fanfare Toeterdonk
WIK - Tisselt vzw
Kindervoorstelling Driess Draak – Driessje voor de vrienden – heeft een wens, maar het lukt hem niet zijn verjaardagskaarsjes uit te blazen. In tegendeel: hij blaast zijn kaarsjes áán in plaats van uit! Samen met Bertha bever gaat hij op zoek naar een oplossing. Een creatie van Fanfare Toeterdonk uit Tildonk voor kinderen vanaf 4 jaar en hun ganse familie.
Tickets beschikbaar
2020-05-16
10.000 Stappenclash wandeling - Pamelse Meersen
Natuurpunt Liedekerke - Affligem
Gemeentebestuur Liedekerke
De meimaand is de wandelmaand bij uitstek. Een sportieve kennismaking met de prachtige fauna en flora in je eigen gemeente.
Tickets beschikbaar
2020-05-17
Zwanenzang Familievoorstelling (7 - 107 jaar)
Dimlicht
Cultuurdienst Nazareth
Zwanenzang vertelt het verhaal over de bijzondere band tussen Gabrielle en haar dementerende opa, die bij haar in huis woont. Opa vergeet steeds meer, doet gekke dingen en zijn verhalen worden steeds ongeloofwaardiger. Gabrielle houdt van zijn meeslepende verhalen, maar maakt zich zorgen over hoe haar ouders er over denken... Zou opa net als oom Anton naar een rusthuis moeten?
Tickets beschikbaar
2020-05-17
Sportdag Durbuy 50+
ILV De Sportregio
Departement Culturele Zaken Kampenhout
Deze sportdag staat open voor alle 50-plussers uit onze sportregio. Zowel individuen als groepen zijn van harte welkom. De deelnemers krijgen deze dag ook de kans om wat cultuur en toerisme op te snuiven.
Tickets beschikbaar
2020-05-18
Lessenreeks 'Kennismaking met Google apps' (mei)
Bibliotheek
Gemeente Edegem
Maak kennis met de enorm uitgebreide mogelijkheden die Google biedt. Google is niet enkel een zoekmachine maar biedt op alle vlakken toepassingen met onschatbare onderlinge links: maken van documenten, spreadsheets, presentaties en die op eenvoudige wijze opslaan en delen met anderen. Vierdelige lessenreeks, de lesdata zijn: 19/05, 26/05, 02/06 & 09/06.
Tickets beschikbaar
2020-05-19
Circus Ronaldo: Swing
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Met ‘Swing’ maakt Circus Ronaldo het podium vrij voor een nieuwe generatie circusartiesten. Een frisse waaier aan allround circusartiesten trekt alle registers open, op maat van onvervalste swingmuziek uit de jaren veertig. Een groot mechanisch Decaporgel brengt je meteen in de sfeer van het oude circus en de variété.
Bijna uitverkocht !
2020-05-21
Harpmuziek
Josefien De Waele
Gemeente Wichelen
De jonge harpiste en Wichelse Josefien De Waele brengt in dit recital een gevarieerd programma waarin de verschillende karakters van de harp aan bod komen.
Tickets beschikbaar
2020-05-22
Blind date
Verrassing
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Als we vol trots zouden aankondigen dat Luke Combs naar 't Gasthuis komt, zeg jij dan 'Waaauw!'? Nochtans stond deze artiest meer dan 3 maanden op nummer 1 in de Country Top 40 USA... Maar je kent 'm niet, dus je komt er je deur niet voor uit.
Tickets beschikbaar
2020-05-23
Kinderactiviteit: Skateworkshop (3e-4e leerjaar)
Jeugddienst Steenokkerzeel
Gemeente Steenokkerzeel
Heb jij een passie voor skaten? Of wil je deze leuke sport graag eens leren kennen? Ideaal! In deze workshop maak je kennis met skaten, je leert een skateboard te gebruiken, je leert enkele trucjes, … Inschrijven maar!
Tickets beschikbaar
2020-05-27
Lessenreeks 'Aan de slag met de tablet/smartphone (mei)
Bibliotheek
Gemeente Edegem
We richten ons in een vierdelige cursus op beginnende gebruikers en leren hen gaandeweg alle functies van hun toestel kennen. De lesdata zijn: 29/05, 05/06, 12/06 & 19/06.
Tickets beschikbaar
2020-05-29
THURISAZ Releaseshow + support Sylvaine
THURISAZ vzw
Thurisaz vzw
Belgian Metalband THURISAZ will release their new album on May 31th 2020. They will give a releaseshow @ their hometown Wervik. Support will be SYLVAINE from Norway !
Tickets beschikbaar
2020-05-31
Lezing Sven Pichal
Sven Pichal
Gemeente Kortessem
Sven consumeert Sven Pichal vertelt hoe (on)machtig u bent als consument. Hoe machtig bent u als consument? Er zijn klanten- en ombudsdiensten, consumentenprogramma’s, -wetgeving en -organisaties. Waarom laat u zich dan toch soms nog in de luren leggen?
Tickets beschikbaar
2020-06-04
Myrddin & Imre De Cauter
Myrddin & Imre De Cauter - Voorconcert om 10u30
Lokaal Dienstencentrum en CC Kruispunt
Op een prettige en aparte manier treden performers met levenservaring voor het voetlicht. Hun talent werd door het drukke leven of het vele werk een beetje vergeten of verwaarloosd.
Tickets beschikbaar
2020-06-07
BibArt Filmclub - Grace à Dieu
François Ozon
BibArt
Alexandre leidt een rustig leven met zijn gezin. Op een dag ontdekt hij per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt, nog steeds met kinderen werkt. Hij besluit actie te ondernemen en begint samen met twee andere slachtoffers een actiegroep om het misbruik binnen de Katholieke Kerk bekend te maken.
Tickets beschikbaar
2020-06-09
Workshop 'The Cloud' (juni)
Bibliotheek
Gemeente Edegem
We horen en zien het steeds vaker voorbij komen, de zogenaamde ‘cloud’. Maar wat is de ‘cloud’ precies en hoe maak je gebruik van deze dienst? De cursus bestaat uit 2 sessies. De lesdata zijn: 09/06 & 16/06.
Tickets beschikbaar
2020-06-09
Lady Linn in duo
Lady Linn
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Lady Linn speelt regelmatig samen met haar Magnificent Seven en met een bigband maar bij ons kan je haar komen ontdekken in een intieme bezetting. Kortom… een piano, een contrabas en Lien haar waanzinnig mooie stem. Tijdens dit uniek concert brengt ze een mix van oude en nieuwe nummers.
Tickets beschikbaar
2020-06-11
Broodje Film: 'De Patrick'
Tim Mielants
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen: hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer wordt zijn obsessie een zoektocht naar zichzelf.
Tickets beschikbaar
2020-06-12
Internetbankieren op Smartphone - Niel
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Onze vrijwilligers van het Rupelbib-team leren je hoe je een rekening beheert en hoe je overschrijvingen uitvoert via internet. Dit kan zonder je privé-gegevens vrij te geven. Veiligheid komt ruim aan bod. Je hebt geen kaartlezer of bankkaart nodig. Het is de bedoeling dat je je eigen smartphone meebrengt.
Tickets beschikbaar
2020-06-17
Film: 'De Patrick'
Tim Mielants
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen: hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer wordt zijn obsessie een zoektocht naar zichzelf.
Tickets beschikbaar
2020-06-17
Zomeropera: Madame Butterfly
Alden Biesen
Gemeente Hechtel-Eksel
Madama Butterfly is het drama van een Japanse geisha die owv haar liefde voor een man uit een vreemde cultuur de eeuwenoude tradities van haar land inruilt voor een onzekere toekomst. Deze opera wordt geregisseerd door Frank Van Laecke, ondertussen in heel Vlaanderen gekend voor de Musicals ‘40-‘45 en Daens. Deze uitstap is een samenwerking tussen de gemeenten Hechtel-Eksel, Peer en Bocholt.
Tickets beschikbaar
2020-06-17
Leo Bormans
Dienst welzijn
Gemeente Brecht
Interactief, krachtig en doorspekt met humor en honderd concrete tips, zal deze avond je zowel inspireren als amuseren. Véél meer dan een lezing... een conférence, een belevenis! Leo Bormans reist de wereld rond als ‘Ambassador of Happiness & Quality of Life’. Hij is een inspirerende spreker en auteur van bestsellers ‘The World Book of Happiness’ en ‘The World Book of Hope’.
Tickets beschikbaar
2020-06-18
Operatrip Madame Butterfly
Zomeropera Alden Biesen
Gemeente As
Zomeropera Alden Biesen - Madame Butterfly
Tickets beschikbaar
2020-06-18
Laatste nootjes
Academie voor muziek en woord HSN
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Alweer is er een kunstzinnig schooljaar vol boeiende ervaringen voorbijgevlogen. Een grootse afsluiter mag niet ontbreken. De “Laatste Nootjes” is dan ook de apotheose van een jaar vol musiceren, voordragen, toneel spelen, samen spelen, … van een jaar hard werken, maar vooral genieten van onze fantastische hobby.
Tickets beschikbaar
Lezing Frank Van Laeken
Frank Van Laeken
Bibliotheek
Frank Van Laeken vertelt over zijn boek 'Woodstock in België'. 1969 was het jaar van Woodstock, maar wat gebeurde er bij ons ? Ook hier werden de eerste volwaardige rockfestivals georganiseerd. Heerlijke tijden voor wie het nog kan navertellen. Een lezing vol verhalen, leuke anekdotes en muziek.
Tickets beschikbaar
2020-06-24
Comedy parade : Toremans, Verdick, Posson & Nsuki
Seppe Toremans, Jeroen Verdick, Jasper Posson & Soe Nsuki
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Wat als je een Kempenaar met meer humor dan alleen al zijn hilarisch accent, een ambtenaar die het over ongelukkige dolfijnen heeft, een compleet onvoorspelbaar en ongeleid genie én een B-girl met te veel energie bij elkaar zet? Het klinkt als het begin van een flauwe mop maar het is de ijzersterke line-up van een heerlijke Comedy Parade.
Tickets beschikbaar
2020-06-26
Hot Feet Collective - Lindy-hop-night
Hot Feet Collective
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Hot Feet Collective komt naar Schelle voor een heuse lindy-hop-avond. Of je nu zittend wil genieten of je jouw dansbenen helemaal wil losgooien, het wordt zonder twijfel een zeer sfeervol concert. Wil je je laten gaan maar heb je nog niet veel ervaring met lindy hop? Neem dan met jouw concertticket deel aan de gratis initiatie lindy hop die start om 19u. Het concert start om 20u.
Tickets beschikbaar
2020-06-27
Sportief kamp 12- 16 jarigen
Sport en Gezondheid Dilbeek vzw
Sport en Gezondheid Dilbeek vzw
Elke dag bieden wij gevarieerde en aan de leeftijd aangepaste activiteiten aan: initiatie duiken, padel, bootcamp XL, skateboarden,.... Op woensdag wordt er telkens een avondactiviteit voorzien: beatbox & nightswim met springkasteel. Donderdag is een themadag met 's middags een warme maaltijd. Bij sommige activiteiten verplaatsen wij ons met de fiets (zelf te voorzien).
Tickets beschikbaar
Danskamp zomer 2020
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Vijf dansanimatoren onder leiding van Thomas Everix zorgen voor vijf fantastische dagen dans en ontspanning. Tijdens dit danskamp werken we een prachtige dansshow uit die op vrijdagavond opgevoerd zal worden.
Uitverkocht!
2020-07-06
Door de overlevenden - Vlaanderen Feest!
Astrid Nijgh, Lennaert Maes & Stoomboot
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Drie generaties liedjesmakers eren uitzonderlijke zangers en zangeressen van bij ons en brengen werk van wie er niet meer is… van Ramses Shaffy tot Bram Vermeulen, Zjef Vanuytsel tot Luc De Vos en van Louis Neefs tot Yasmine. Dit concert kadert in de viering van Vlaanderen Feest!
Tickets beschikbaar
2020-07-10
Dubaholic Invites Riddlerz
Dubaholic
Dubaholic
Last time we saw you at Dubaholics bday bash, now Dubaholic is back with a new event together with the RIDDLERZ CREW ! Come early stay late! See you soon!
Tickets beschikbaar
Zomerdriedaagse Gezinsbond Nijlen 2020
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen trekt weer op zomerdriedaagse naar De Hoge Rielen te Kasterlee. Het belooft weer fantastisch fijn te worden met sport en spel, een kampvuur, bosspelen, crea, en zo veel meer. Meer info op https://nijlen.gezinsbond.be!
Tickets beschikbaar
2020-08-16
Sportief kamp 12- 16 jarigen
Sport en Gezondheid Dilbeek vzw
Sport en gezondheid Dilbeek vzw
lke dag bieden wij gevarieerde en aan de leeftijd aangepaste activiteiten aan: initiatie duiken, padel, bootcamp XL, skateboarden,.... Op woensdag wordt er telkens een avondactiviteit voorzien: beatbox & nightswim met springkasteel. Donderdag is een themadag met 's middags een warme maaltijd. Bij sommige activiteiten verplaatsen wij ons met de fiets (zelf te voorzien).
Tickets beschikbaar
Test Maarten 2
sdfsdqf
Gemeente Test
dfdqg
Tickets beschikbaar
2020-08-20
Tomaten
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Je kweekt graag tomaten of je wil deze heerlijke groente zelf eens proberen in je tuin? Kom dan zeker eens proeven van een hele waaier lekkere rassen! Lieven David toont je dat er meer is dan alleen maar de klassieke ronde rode tomaat. Verder kom je meer te weten over rassenkeuze in al zijn facetten: smaak, opbrengst, resistentie, serreteelt of buitenteelt maar ook over oogstspreiding,...
Tickets beschikbaar
2020-08-29
Blijf lopen
Sportdienst
Stad Scherpenheuvel-Zichem
Van 5 naar 10 km in 10 weken. Deze cursus helpt je om samen met een professionele jogbegeleider je uithoudingsvermogen te verbeteren en gezond te blijven.
Tickets beschikbaar
2020-09-08
Beginternet - Hemiksem - 9 sessies
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
De cursus bestaat uit 3 delen: - Start met surfen - Start met zoeken - Start met mailen INTERGEM. BIBLIOTHEEK, VESTIGING HEMIKSEM Donderdag 10/09, 17/09, 01/10, 08/10, 15/10, 22/10, 29/10 en 05/11/2020 9.30 TOT 12U € 9 VOOR DE REEKS VAN 9 SESSIES
Tickets beschikbaar
2020-09-10
Seniorobic derde lessenreeks: september - november 2020
Sportdienst
Stad Scherpenheuvel-Zichem
Deze trainingsvorm stimuleert het hart en de bloedsomloop en zorgt ervoor dat je uithoudingsvermogen verbetert. Samen met een gediplomeerd begeleider werk je aan je conditie, kracht en lenigheid.
Tickets beschikbaar
2020-09-14
NEW ORLEANS JAZZ
THE NEW ORLEANS NIGHT OWLS
VTBKULTUUR KALMTHOUT
Wegens het groot succes elk jaar komen The New Orléans Night Owls en dit voor de 5 keer terug naar Kalmthout. Ze brengen een muzikaal jazz optreden in het O*KA Cultuurcentrum. Bezieler-trompettist en 'New Orléans-autoriteit' Joris De Cock brengt sinds jaar en dag de allerbeste instrumentalisten samen onder zijn vleugels, gaande van trompettist tot tenorsax.
Tickets beschikbaar
2020-09-26
Wandelbeurs 2020
Wandelsport Vlaanderen vzw
Wandelsport Vlaanderen vzw
Na een geslaagde tweede editie zal Wandelsport Vlaanderen vzw ook dit jaar weer een Wandelbeurs organiseren in de Nekkerhal te Mechelen. Eind september 2019 bezochten bijna 6 000 wandelaars onze eerste wandelbeurs om inspiratie te zoeken voor de volgende kleine of grote wandeluitdaging.
Tickets beschikbaar
Nieuwe Autoriteit Een hedendaagse benadering van probleemgedrag
Hilde Leonard
Bibliotheek Geraardsbergen
Hoe streng mogen we nog zijn? Wat mag ik eisen van kinderen of jongeren? En wat als een kind niet doet wat ik van hem of haar verwacht? Mag ik straffen, of moet ik vooral veel praten? Wat als niets lijkt te helpen en kinderen gewoon hun eigen zin blijven doen of de strijd aangaan?
Tickets beschikbaar
2020-09-30
Soetopia
Soe Nsuki
Gemeente Kortessem
Soetopia, de ultieme feel good show van Soe Nsuki. Kom kijken als u klaar bent om een avond te genieten van de energiebom die Soe is. U komt buiten als een gelukkiger mens!
Tickets beschikbaar
2020-10-15
Skihappening 6 november 2020
ILV De Sportregio
Departement Culturele Zaken Kampenhout
De sportregio biedt de deelnemers de mogelijkheid om op de overdekte skipiste Snowvalley te peer 2 uur te skiën of te snowboarden gevolgd door 1 uur vrij skiën of snowboarden.
Tickets beschikbaar
2020-11-06
SHERLOCK HOLMES
VITALSKI,JOHAN BRAECKMAN,JEAN PAUL VAN BENDEGEM
VTBKULTUUR KALMTHOUT
Werelds beroemdste detective Sherlock Holmes wordt onder de loep genomen door Vitalski, Jean Paul Van Bendegem en Johan Braeckman. Deze geanimeerde lezing geef je meer inzicht in de wereld van Sherlock Holmes en zijn schepper Arthur Conan Doyle. Speur je mee?
Tickets beschikbaar
2020-11-19
4 TACT –DE STRANGERS TRIBJOET SHOW
4 TACT
VTBKULTUUR KALMTHOUT
4 Stemmen, een gezonde dosis humor en de authentieke nummers van De Strangers is een fris jasje gestoken. Dat is 4 TACT, een hommage aan onze Antwerpse helden. Zing mee met hun grootste hits, ambiance verzekert! Welkom bij De Strangers Tribjoet Show
Tickets beschikbaar
2021-02-27
Total temptation
KLJ
TicketGang
Je hebt fuiven en je hebt fuiven fuiven!
Tickets beschikbaar
2027-10-15