Alles
Vandaag
Morgen
Deze week
Volgende week
Deze maand
Volgende maand
Theater // Word Wa(a)r
Pieter Cools, Simon Den Haerynck, e.a.
Stadbestuur Hoogstraten
WORD WA(a)R brengt 'battle theater'. Een groep van Vlaamse en Nederlandse rappers en dichter brengen voorgeschreven teksten tussen historische en hilarische figuren zoals bijvoorbeeld: Monsanto vs De Organische Boer, Hitler vs Jezus of Antwerpen vs. Gent. Het is ‘recht in je smoel poëzie’ met een humoristische inslag en kritische ondertoon.
Tickets beschikbaar
2019-01-18
Kleinkunst: Puur Dries
Dries De Vis
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Kleinkunst van vroeger & nu Dries De Vis (Voor de leeuwen, GoGoGo, Familie, Witse...) heeft een passie voor kleinkunst. Luisterliedjes voor het volk die aan de hand van persoonlijke verhalen en anekdotes met u worden gedeeld.
Tickets beschikbaar
2019-01-18
Robin: Twee voorstellingen
Club Jaecques
Club Jaecques vzw
Oostends theater- en performancecollectief Club Jaecques presenteert op deze avond niet één maar wel twee theatervoorstellingen. Samen vertellen ze het verhaal van Robin en zijn dochter Zotje. 19u30-20u: Deuren 20u-20u45: Die man was me beloofd en nu is-ie verloofd (2017, herneming) 20u45-21u: Pauze 21u-21u45: Dodge the rules and burn the fuels (2018, première)
Tickets beschikbaar
2019-01-18
Quarter-life crisis
Xander De Rycke
CC Kruispunt
Met een hoofd vol kronkels, een hoop kleurrijke referenties en met de blik op de toekomst staat Xander De Rycke in CC Kruispunt met Quarter-life crisis. Vol gevatte humor gaat Xander De Rycke zijn levenscrisis te lijf. Een voorstelling met herkenbaarheden over het leven. Of toch een kwart ervan.
Tickets beschikbaar
2019-01-19
Gène Bervoets & Fidelio: Nieuwjaarsconcert: Boules de Berlin
Gène Bervoets & Fidelio strijkkwartet
Dienst Vrije Tijd Brecht
‘Boules de Berlin’ is één sprankelende ode aan het leven, aan poëten, aan artiesten en aan plaatsen. Herinneringen aan vakanties, jeugdverhalen en nostalgisch denkend aan de onweerstaanbare Boules de Berlin.
Tickets beschikbaar
2019-01-19
Marcel Vanthilt - Playlist 2018
Marcel Vanthilt
Concertband Heffen & Cafe Malvine
Marcel Vanthilt blikt op een eigenzinnige manier terug op het muzikale jaar 2018.
Tickets beschikbaar
2019-01-19
Origins
Toon Fret & Veronika Iltchenko
CC Kruispunt
Fluitist Toon Fret en pianiste Veronika Iltchenko zijn twee solisten die een bijzonder duo vormen. Hun vorige cd’s Le temps retrouvé en Die Welt von Gestern werden unaniem geprezen door de vakpers en publiek. Met Origins brengen ze muziekstukken van componisten die zich lieten inspireren door de traditionele muziek van hun land: Béla Bartók, Arno Babadjanian en Erwin Schulhoff.
Tickets beschikbaar
2019-01-20
Masker in blauw
Operettegezelschap Aquila
Gemeente Steenokkerzeel
Armando Cellini schilderde een onbekende schone met een blauw masker. Ze belooft dat ze na een jaar terug zal komen en hij geeft haar een ring als herkenningsteken. Evelyne Valera, de dame met het blauwe masker, komt op het afgesproken tijdstip bij Armando en de vonk slaat over. Maar door een listige streek gelooft ze dat Armando haar belogen heeft en vertrekt ze. Armando reist haar achterna...
Tickets beschikbaar
2019-01-20
't Gasthuis Klassiek: 'Terug naar de klassiekers'
Hermelinde de Smet - Dominik Riepe
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Hermelinde de Smet - viool Dominik Riepe - pianoforte
Tickets beschikbaar
2019-01-20
Toast Literair: 'Ons moeder zei altijd'
Gemeente Hechtel-Eksel ism Davidsfonds Eksel
Gemeente Hechtel-Eksel
Op basis van het boek “Ons moeder zei altijd” dat Jan Hautekiet samen met Veronique De Trier schreef, vertelt hij over de mooiste wijsheden van onze (groot)ouders. Het wordt een lezing vol nostalgie die al die wijsheid van vroeger tot nieuw leven brengt. 09u00: ontbijt 10u00: lezing
Bijna uitverkocht !
2019-01-20
Nieuwjaarsconcert Ode an die Freunde: a fine line
Ode an die Freunde
Gemeente Kalmthout
Na het verrassende optreden op het nieuwjaarsconcert 2016 is het ensemble Ode an die Freunde terug met een nieuwe productie waarin de sopranen Lissa Meyvis en Alexandra Franck, bariton Jokke Martens en pianist Lester Van Loock jongleren op het dunne koord van vriendschap en liefde.
Tickets beschikbaar
2019-01-20
Theater Ellen Smets // Broemmm!
Ellen Smets
Afdeling vrije tijd Nazareth
Broemmm! is een beeldende voorstelling vol avontuur en humor waarin het thema peuter- en kleuterpuberteit op humoristische wijze verbeeld wordt. Broemmm is een autootje met een eigen wil. Baasje Teun heeft haar handen vol aan de eigenzinnige auto. Als Teun naar rechts wil, gaat Broemmm naar links. En wil Teun de autoradio aanzetten, dan laat Broemmm de ruitenwissers vrolijk heen en weer gaan.
Uitverkocht!
2019-01-20
Aperitiefconcert januari
Duo Adentro
Gemeente Boechout
Maarten Vandenbemden - gitaar Saskia Van Herzeele - piano
Uitverkocht!
2019-01-20
Infomoment wet bijklussen - verenigingswerk
Vergoeden op een eenvoudige en voordelige manier
Gemeente Brecht
In deze sessie krijg je een helder antwoord op de vele vragen, zoals: Wie kan vereninningswerker worden? Hoe combineer je het statuut met je professionele bezigheden? Hoe verricht je de aangifte? Hoeveel mag je verdienen en wat zijn de fiscale gevolgen? Na deze sessie weet je perfect hoe je het verenigingswerk in jouw organisatie kunt implementeren.
Tickets beschikbaar
2019-01-21
Vorming EHBO bij sportongevallen
Sportdienst Wuustwezel
Gemeente Wuustwezel
Hoe moet je handelen bij een ongeval tijdens het sporten? Kom het te weten tijdens deze vorming 'EHBO bij sportongevallen'. De vorming gaat door op maandagavond 21 januari en start om 19.00 uur in GC Den Blommaert. Het einde is voorzien rond 22 uur. Per club kunnen maximaal 5 deelnemers deze cursus volgen.
Uitverkocht!
2019-01-21
FILM - The Guilty
de Filmerij
Gemeente Zemst
Een politieagent beantwoordt een telefoontje van een vrouw, die ontvoerd blijkt te zijn. Het is het begin van een race tegen de klok om haar te redden.
Tickets beschikbaar
2019-01-22
Zing mee met de Bonski's
Lennaert en de Bonski's
Vrijetijdsdienst Machelen
Samen met de Russische broers Bonski maakt zanger Lennaert Maes muziek op maat van wie Nederlands leert. In hun voorstelling "Zing mee met de Bonski's" brengen Lennaert & de Bonski's bekende en eenvoudige Nederlandstalige songs die live door iedereen in het publiek kunnen worden meegezongen. De teksten worden geprojecteerd tijdens de voorstelling.
Tickets beschikbaar
2019-01-23
Verhalenparade Rupelbib - Hemiksem (van 3 tot 7 jaar)
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
De bib nodigt in Hemiksem graag alle kindjes tussen 3 en 7 jaar uit om te komen luisteren naar de verhalen van onze voorlezers. Daarna is er altijd een gezellig knutselmoment.
Tickets beschikbaar
Infomoment leraren en ouders - Pedro De Bruyckere
Pedro De Bruyckere
Route 42
Pedro De Bruyckere is pedagoog en deskundige op het vlak van onderwijs, opvoeding en vernieuwing. Zijn kritische blik werkt steeds inspirerend! (voor leerkrachten en ouders).
Tickets beschikbaar
2019-01-23
Kinderfilm | Pluisje
Vzw Kobie
Vzw Kobie
Pluisje is een jong en vrolijk vogeltje dat graag samen met zijn beste vriendinnetje Ploveria speelt. Maar alles verandert wanneer Shadow, de valk, Pluisje aanvalt tijdens zijn eerste vliegles. Hij wordt gered, maar zijn vader overleeft de strijd niet. Nu moet hij alleen de winter zien te overleven, terwijl zijn familie naar het zuiden trekt.
Tickets beschikbaar
2019-01-23
Cursus Yoga
Sportdienst Dentergem
Gemeente en OCMW Dentergem
Cursus Yoga voor jongeren en volwassenen. Zaaltje boven bib van JOC Dentergem, Wontergemstraat.
Tickets beschikbaar
2019-01-23
Content
Sven de Leijer
agb@zemst
Sven de Leijer is content. Om allerlei redenen. Oké, hij zit nog altijd met een klein hoestje, en die aannemer belt maar niet terug, maar hij mag niet klagen. Sterker nog: Sven wil niet klagen. Want hij is ook dankbaar. Eindelijk te zien in de volavondvoorstelling die hij al veel langer verdient.
Uitverkocht!
2019-01-23
Twitter
Vormingplus
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
In deze workshop leer je Twitter vanaf 0. We leren de app installeren (indien via smartphone, tablet), een account aanmaken en bekijken hoe je berichtjes stuurt/bekijkt of hoe je anderen kan volgen. We vergeten daarbij ook niet naar de mogelijkheden qua privacy te kijken. Na afloop ben je helemaal mee met de Twittertaal en vormen termen als hashtags, tweeten en volgers geen geheimen meer.
Uitverkocht!
2019-01-23
Koffie: de verleiding van caféïne
mevr. Renate Coen
Bibliotheek Geraardsbergen
De lezing neemt ons mee doorheen de geschiedenis van de koffie: de ontdekking van de bonen, de handel en de concurrentie, de soorten, de smaken,... Koffie is vandaag de dag een van de meest populaire dranken wereldwijd. Het stimulerende effect van de caféïne is daar uiteraard niet vreemd aan. De spreker weidt ook uit over de verschillende koffiesoorten en de verschillende bereidingswijzen.
Tickets beschikbaar
2019-01-24
Vorming EHBO voor ouders en grootouders
Rode Kruis Wuustwezel
Gemeente Wuustwezel
Veel ouders en grootouders zullen de spreuk wel kennen: je moet ook ogen op je rug hebben... een ongeval is snel gebeurd. Om te voorkomen dat je dan in paniek verkeerde handelingen zou doen, geven we een initiatie van drie uur over de meeste ongevallen die kinderen voor hebben. Dit van ernstige verwondingen naar kleine wonden. Als je de initiatie volgt zal je een attest ontvangen.
Uitverkocht!
2019-01-24
Bas Birker: Je moeder!
Bas Birker
Dienst Vrije Tijd Brecht
Zeven jaar geleden verruilde comedian Bas Birker Nederland voor Antwerpen. Hij sloeg er een Vlaamse schone aan de haak en ze kregen een dochter. Het Antwerps dialect heeft hij bijna onder de knie, maar leven in een multi-raciaal-gezin blijkt toch lastiger dan gedacht.
Bijna uitverkocht !
2019-01-25
Nacht van Team Burgemeester
Team Burgemeester
Team Burgemeester
Een mix van netwerken en feesten. We beginnen de nacht met een gezellige receptie. De nacht gaat daarna verder met een leuke party. Met DJ’s John Noseda en Thang kunt u de nacht indansen of rustig genieten in de lounge-ruimte die we voor u voorzien.
Tickets beschikbaar
2019-01-25
Bo's Bos
Spoor 6
Gemeente Steenokkerzeel
Boswachter Bo werkt al jaren in hetzelfde bos. Hij kent er alle hoekjes, planten, bomen en bewoners. Dat denkt hij toch...maar op zekere dag verschijnt er een onbekend boswezen dat onder de grond leeft... Een leuke voorstelling om in te verdwalen, want Bo's bos laat je nooit meer los. Voor kinderen van 3 tot 10 jaar.
Tickets beschikbaar
2019-01-27
Aperitiefconcert: Der Tod und das Mädchen
Het Taurus Quartet
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Met zijn strijkkwartet Der Tod und das Mädchen zorgde Franz Schubert voor één van de hoogtepunten uit de strijkkwartetliteratuur. Dit bijzonder aangrijpend werk, waarin een jong meisje worstelt met de dood, laat geen mens onberoerd.
Tickets beschikbaar
2019-01-27
'Hola, zomaar oma'
Leen Persijn
Gemeente Boechout i.s.m. seniorenraad
Oma (of opa) worden, het wordt je in de schoot geworpen. Een prachtig geschenk dat je leven kleur geeft,energie, kortom: een nieuw elan.
Tickets beschikbaar
2019-01-27
Nieuwjaarsconcert
Academie Muziek en Woord HSN
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Een aantal van onze grote ensembles, al dan niet voor de gelegenheid aangevuld door leraars en solisten, zullen het beste van zichzelf geven in een zorgvuldig gekozen programma. Voor de gelegenheid wordt ook ditmaal een “special guest” uitgenodigd.
Uitverkocht!
2019-01-27
Kleutertheater: 'Pieter Konijn'
Blindevink
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Pieter Konijn gaat picknicken, samen met zijn vriend Benjamin Wollepluis! Maar daarvoor moet Pieter eerst op zoek naar een picknickdeken, borden, bekers én bestek! Die vindt hij bij zijn goede vrienden: Vrouwtje Plooi, Jeremias Hengelaar en Eekhoorn Hakketak. Pas dan kan de picknick beginnen en krijgen we te zien wat er in die grote mand zit die Pieter heeft meegebracht... of niet?
Uitverkocht!
2019-01-27
Circus Tique
Theater Circastique
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
In een verbluffend samenspel weten de speelsters van Theater Tique het elastische mannetje Tique zo te bewegen dat je je vanaf het eerste moment in zijn wereld verplaatst en met hem meeleeft. Interactief met elkaar en met het publiek. De korte verhaaltjes zijn juweeltjes vol spanning, humor en emotie. Tique spreekt een eigen taal, die voor iedereen verstaanbaar is. (45 min. - 3jr+)
Uitverkocht!
2019-01-27
Leeskring - afzonderlijke sessies
De leeskring
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
di 25/09/18 : De druiven der gramschap di 23/10/18 : Malva di 27/11/18 : De Japanse minnaar di 18/12/18 : Vaak ben ik gelukkig di 29/01/19 : De thuiskomst di 26/02/19 : Niets is onmogelijk di 26/03/19 : Het museum van oorlog di 30/04/19 : Het portret van Dorian Gray di 28/05/19 : Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan di 02/07/19 : Wil
Tickets beschikbaar
Beginternet - Niel - 9 sessies
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Stap voor stap leer je in 9 lessen de basisvaardigheden van de computer, het internet en e-mail. De cursus bestaat uit 3 delen: - Start met surfen - Start met zoeken - Start met mailen Data : di 29/01, 05/02, 12/02, 19/02, 26/02, 05/03, 12/03, 19/03 en 26/03/2019 OPGELET : de juiste uren zijn van 9.30 uur tot 12 uur en niet van 11 uur tot 12 uur.
Uitverkocht!
2019-01-29
Rolstoeldans
Els Tiri
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
In deze initiatie is zowel combi- als duo-rolstoeldansen mogelijk. Bij duodans dansen 2 personen met een rolstoel samen. Dit kunnen twee handbewogen rolstoelen zijn, twee elektrische rolstoelen of een combinatie van de 2. Bij de combidans is het de bedoeling dat een danser met een rolstoel en een staande partner samen dansen. Ook hier kan het een elektrische of een handbewogen rolstoel zijn.
Tickets beschikbaar
2019-01-30
Kapel sessies: LJM Band
LJM Band
Dienst Vrije Tijd Brecht
De LJM Band brengt swingmuziek, maar ook Dixieland en Big Band muziek. Verwacht je dus aan een levendig concert in volle jaren ’50 sfeer, met uitstapjes naar New Orleans. Hun handelsmerk is de typische swing van Louis Prima, met grote hits als ‘Buena Sera’ en ‘Like a Gigolo’.
Tickets beschikbaar
2019-01-30
Biecht
Raf Walschaerts
Gemeente Wichelen
Een half leven al speelt hij bij Kommil Foo, nu staat hij alleen op de scène. Een gitaar, een piano, een handvol sterke verhalen en songs. Onverschrokken zal hij zijn, die Walschaerts. Moedig in de eenvoud: niks in de handen, niks in de mouwen. Hilarisch, absurd, ontroerend, eerlijk, scherp. Maar vergis u niet. De waarheid eist haar plek op. Altijd.
Tickets beschikbaar
2019-01-31
Utopia
Gc Den Breughel
GC Den Breughel
Het 500 jaar oude boek Utopia neemt ons mee op een confronterende tocht door de wereld van vandaag. Beklijvende documentaire verhalen brengen de visionaire ideeën uit het oude boek UTOPIA terug tot leven.
Tickets beschikbaar
2019-01-31
Night Prayer
Jasper Steverlinck
agb@zemst
Jasper Steverlinck is eindelijk waar hij moet zijn. Bij de essentie. Geen weelderig ingepakte arrangementen. Geen technologische snufjes of nodeloze drukdoenerij. Zelfs geen modieus beatje links of rechts. Op Night Prayer draait het uitsluitend om songwriting in de puurste, meest directe vorm. Niets in de handen, niets in de mouwen. Alleen duidelijke zinnen en onverbloemde emoties.
Uitverkocht!
2019-01-31
'T is nu het moment niet !
Seeftheater
Seeftheater
Frederik rijdt, een beetje aangeschoten, een dakloze man omver, en in paniek sleept hij de man zijn huis binnen. Een reflex die zijn verdere leven overhoop zal zetten. Want de zwerver blijkt geen illustere onbekende, maar een man met een doel ...
Tickets beschikbaar
Sportgala 2019
Gemeentebestuur Nazareth ism Beweeg- en sportplatform
Afdeling vrije tijd Nazareth
Huldiging Nazarethse sporthelden
Tickets beschikbaar
2019-02-01
Lezing | Lieve Blancquaert 'Last Days'
vzw Kobie
vzw Kobie ism Essen en de Wereld
Last Days – Een ode aan het leven Lieve Blancquaert: “Elke seconde sterven er twee mensen en voor ieder mens heeft dit een andere betekenis en een ander verhaal. Ik neem jullie met mijn beelden en verhalen mee doorheen verschillende culturen, godsdiensten en rituelen. Last Days maken was voor mezelf een troost. Ik hoop dit te kunnen doorgeven.
Uitverkocht!
2019-02-01
Cursus 'Eerste Hulp' Rode Kruis
Gemeentebestuur Steenokkerzeel
Gemeente Steenokkerzeel
De diensten Welzijn en Jeugd organiseren in 2019 een cursus 'Eerste Hulp' voor de inwoners van onze gemeente, gegeven door Rode Kruis Vlaanderen. Op volgende dagen zal de vorming plaatsvinden: 2, 9, 16 en 23 februari, steeds van 9u tot 12u. Het examen vindt plaats op 16 maart 2019. Deze opleiding is enkel voor inwoners van Steenokkerzeel!
Bijna uitverkocht !
2019-02-02
Underground Show w Solitude Within + 2 more
Solitude Within, Ironborn, Decades of Metal
Stormram
Heavy Metal night with Solitude Within + Ironborn + Decades of Metal Doors: 20u00 First Band: 20u30 Damage: € 5 VVK ; € 7 ADD
Tickets beschikbaar
2019-02-02
Stormram Underground Show Combiticket
Stormram Underground Shows
Stormram
2 Feb: Heavy Metal Night 9 Maa: Doom Night 13 Apr: Thrash/Death Night 25 Mei: Hardcore/Metalcore Night 6 Jul: Stoner Night
Tickets beschikbaar
2019-02-02
Klassiek concert
Duo Formidable
Gemeente Steenokkerzeel
Klassiek concert met het Tsjechisch duo Sarka Trompé, fluit, en Alice Rajnohova, piano. Dit virtuoos duo trad op in vele landen puttend uit een rijk gevarieerd repertorium. Hun thuisbasis is Brno en Antwerpen. Niet alleen kamermuziek en solorecitals verzorgen zij, ook optredens met orkest zijn deel van hun bedrijvigheid. Dit wordt een gedenkwaardige belevenis.
Tickets beschikbaar
2019-02-03
Dubbelconcert Aram Van Ballaert & de gitaarklas
Gitaarklas
De Academie Buggenhout
Dubbelconcert: Aram Van Ballaert (met zijn programma "Nylon & Steel") en de gitaarklas o.l.v. Kristien Van Riet
Tickets beschikbaar
2019-02-03
Knorren en kussen (4+)
MT De Kolonie
CC De Steiger - Boom
Aards en ambachtelijk, inventief en verrassend. Muziektheater DE KOLONIE inspireert zich voor zijn nieuwe 4-plusvoorstelling op een eeuwenoud Roemeens volkssprookje, maar geeft er een geheel eigen twist aan. Verwacht u aan prinsen, echte vlammen, een curieuze bevalling en kastelen waar wreed geknord, getoverd en gekust zal worden.
Uitverkocht!
Buik van Bill
Theater Spoor 6
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
De buik van Bill wordt ronder en ronder. Bill past niet meer in zijn mooie pak voor het feest. Hoe komt dat toch? Er groeit vast een kindje in zijn buik. Luiers verversen, slaapliedjes zingen, verhaaltjes vertellen, …, het jonge publiek gaat mee aan de slag om van Bill de perfecte papa te maken. (60 min - 3 tot 7 jr)
Uitverkocht!
2019-02-03
FILM - Capharnaum
de Filmerij
Gemeente Zemst
In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Op de vraag van de rechter: “ Waarom klaag je je ouders aan?”, antwoord Zain: “Omdat ze me op de wereld gezet hebben!”. Capharnaüm vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van dit kind op zoek naar zijn identiteit en dat rebelleert tegen het leven dat hem opgelegd wordt.
Tickets beschikbaar
2019-02-05
Improvisatietheater
Stage Rumours
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Deze workshop is voor iedereen die de acteur of speler in zichzelf wil ontdekken of verder wil ontplooien. Improvisatietheater is theater zonder, vooraf geschreven, script. Er zijn echter wel een aantal basisprincipes die je kan toepassen. Hoe leer je bijvoorbeeld gebruik maken van je intuïtie, hoe speel je samen met iemand anders en hoe leer je ‘in het hier en nu spelen’?
Tickets beschikbaar
2019-02-06
MOWGLI VAN DE WOLVENHORDE
Bert Verbeke & Koperkwintet Brassery
CC Coloma
Mowgli van de Wolvenhorde. Een verhaal over respect. Over komen en gaan. Over kennis maken en afscheid nemen. Over speelse, ondeugende jongens en wijze panters. Nu ja … gewoon … Een beregoed verhaal.
Tickets beschikbaar
2019-02-06
3D printen
Vormingplus
Gemeente Edegem
De laatste jaren wordt 3D-printen steeds toegankelijker. Ideaal om je ontwerpen direct met de hulp van de computer uit te voeren. Verbazingwekkend! Wacht niet en doe jouw eerste ervaring nu op.
Tickets beschikbaar
2019-02-06
KALLIGRAFIE - voorjaar 2019
Jef Mercelot
CC Coloma
Kalligrafie Voor beginners, gevorderden en sterk gevorderden kasteel Coloma voorjaar: 7, 21 en 28 febr. , 21 maart, 4 en 25 april, 2 en 16 mei, 19.30 - 22 uur prijs: 75 euro (60 euro met gebruik van eigen materiaal voor een reeks van 8 avonden)
Tickets beschikbaar
2019-02-07
Café René
Echt Antwaarps Teater
Gemeente Steenokkerzeel
René van Camp is weduwnaar geworden en ziet het leven somber in. Zijn zus, Rachel, is bereid het café over te nemen, maar desondanks gaat het niet goed met hem. Er wordt een familieraad gehouden om hem uit zijn isolement te halen en een nieuwe vrouw te zoeken. Iedereen heeft wel iemand in gedachten voor hem...
Bijna uitverkocht !
Sabine De Vos: Krachtig voor, tijdens en na kanker
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Ongeveer 1 op 4 mensen wordt in zijn of haar leven geconfronteerd met kanker. Maar hoe vertel je zoiets aan je gezin? En hoe ga je er zelf mee om? Wat doet kanker met je lichaam en hoofd? Welke behandelingen zijn er? En vooral, hoe kun je tijdens zo'n negatieve periode toch positief blijven?
Tickets beschikbaar
2019-02-07
Biecht - Raf Walschaerts
Raf Walschaerts
Gemeente Kalmthout
Een half leven al speelt hij bij Kommil Foo, nu staat hij alleen op scène. Een gitaar, een piano, een handvol sterke verhalen en songs.
Uitverkocht!
2019-02-07
Comedy // Het XIIIe Werk van Rob Vanoudenhoven
Rob Vanoudenhoven
Stadbestuur Hoogstraten
Rob Vanoudenhoven, Wie kent hem niet. Zijn eerste 50 jaar op deze planeet. Hem laten vertellen over zijn leven, werk en avonturen. Over XII stielen en XIII ongelukken. Over altijd ja zeggen en proberen te “overleven”. Over ”Who the fuck is Rob Vanoudenhoven”, waarmee hij zichzelf tegen wil en dank op de kaart heeft gezet in het medialandschap.
Tickets beschikbaar
2019-02-08
Mijn punt is eigenlijk.
Maud Vanhauwaert, Tom Kestens & Geert Waegeman
CC Kruispunt
Maud Vanhauwaert, Geert Waegeman en Tom Kestens kwamen elkaar de voorbije jaren vaker tegen, bleven aan elkaar haperen en veroordeelden uiteindelijk zichzelf tot elkaar. Samen scheppen zij met Mijn punt is eigenlijk. een magische wereld op het spanningsveld tussen poëzie, muziek en experiment.
Tickets beschikbaar
2019-02-08
Jazztival 2019
Gc Den Breughel
GC Den Breughel
Na een succesvolle 1e editie van Jazztival Haacht in 2017 staat er in 2019 een 2e editie op het programma! Vrijdag 8/2: EpiSphere, Els Artois Kwartet, 2 Times Nothing. Zaterdag 9/2: Trio y el mar, Fabrizio Graceffa Quartet, Ramón Valle Trio. Hier kan je een los ticket voor vrijdag OF zaterdag kopen. Voor een voordelig combiticket: ga naar het event Jazztival 2019 COMBITICKET
Tickets beschikbaar
Jazztival 2019 COMBITICKET
Gc Den Breughel
GC Den Breughel
Na een succesvolle 1e editie van Jazztival Haacht in 2017 staat er in 2019 een 2e editie op het programma! Vrijdag 8/2: EpiSphere, Els Artois Kwartet, 2 Times Nothing. Zaterdag 9/2: Trio y el mar, Fabrizio Graceffa Quartet, Ramón Valle Trio. Hier kan je een voordelig combiticket kopen voor BEIDE dagen. Wens je een los ticket voor vrijdag OF zaterdag: ga naar het event Jazztival 2019
Tickets beschikbaar
2019-02-08
HAP HAP!, a food story
Kindertoneel De Klinker
Ouderraad De Klinker
Naar aloude traditie brengen de kinderen van De Klinker weer een spetterende toneelnamiddag en -avond. Het spektakel krijgt de titel mee : HAP HAP!, a food story De voorstellingen gaan door op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari 2019.
Tickets beschikbaar
10 tot 16 jaar discoschaatsen
Jeugddienst Steenokkerzeel
Gemeente Steenokkerzeel
We gaan discoschaatsen met de tieners van de gemeente, hoera! Deze activiteit vindt plaats in Leuven bij IJsbaan Haasrode. We vertrekken om 18u30 aan Sporthal Hertblock en zijn om ongeveer 22u terug. Inclusief in de prijs: begeleiding, busvervoer, schaatsen en drankje.
Tickets beschikbaar
2019-02-08
Broodje Film: 'Vele Hemels boven de Zevende'
Jan Matthys
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk.
Tickets beschikbaar
2019-02-08
Ierse avond
Brian Brody & True gods of sound and stone
Curieus
Brian Brody is in zijn thuisstad Dublin (Ierland) “one of Dublin’s most beloved entertainers”. Met een repertoire van Ierse songs tot rock klassiekers, met unieke stijl en geweldige podiumact. De True Gods of Sound and Stone brengen met gitaar (Jeroen Vissers), mandoline (Sam Vermeulen), mondharmonica (Ben Vanhoydonck) en drums (Stijn Schrauwen) Ierse folk met een eigentijdse interpretatie.
Tickets beschikbaar
2019-02-08
Yevgueni in trio
Yevgueni in trio
Gemeente Wichelen ism de gemeentelijke sportraad
Yevgueni brengt muziek die door kenners vaak omschreven wordt als moderne kleinkunst. De groep kwam voor het eerst onder de aandacht als winnaar van de Nekka-Wedstrijd 2002 en heeft sindsdien verschillende top 10 hits gescoord als: 'als ze lacht', 'was er maar iemand' en 'Elisa'.
Uitverkocht!
2019-02-08
What a wonderful Toots
Hommage aan Toots Thielemans
Concertband Heffen & Cafe Malvine
Vier muzikanten - zielsverwanten delen hun ervaringen, passie voor muziek en enorm respect voor Baron Toots Thielemans zaliger. De lyriek en muzikaliteit die Toots zo typeerde maar ook zijn warme persoonlijkheid, zijn waardering voor en goede raad aan elke muzikant die zijn pad kruiste.
Tickets beschikbaar
2019-02-09
Bloemschikken voor Valentijn
Peggy Huysmans
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Maak je eigen compacte Biedermeier voor een sfeervolle valentijnstafel. Hou je van gezelligheid en creëer je graag een knusse sfeer in huis dan is een biedermeierschikking zeker op zijn plaats . Eigen aan deze schikking is de typische bolvormige uitwerking. Je hoeft enkel een schaar of mesje mee te brengen, de rest wordt voorzien.
Uitverkocht!
2019-02-09
Xander De Rycke: Quarter Life Crisis
Xander De Rycke
Dienst Vrije Tijd Brecht
Tien jaar, drie zaalshows en een best-of show later. Een decennium is voorbij gevlogen en zijn dertigste levensjaar kruipt langzaam dichterbij.
Maar heeft Xander De Rycke wat geleerd die afgelopen jaren? Is hij effectief volwassen geworden of denkt hij dat maar?
Uitverkocht!
2019-02-09
Lap: choco of kaas
Lap: choco of kaas
Gemeente Brecht
Een speelse en interactieve dansvoorstelling waarin ‘kiezen-willen-mogen-moeten-krijgen-hebben’ onderzocht wordt en vorm krijgt in beweging en beeld. Kies ik een orka of een goudvis in mijn opblaasbaar zwembad?

 Mag ik de gaten van de kaas opeten? Moet ik eerst mijn frietjes opeten voor ik een hamburger mag? Krijg ik handschoenen in de zomer of een badpak in de winter?
Tickets beschikbaar
2019-02-10
Bart Moeyaert - Ontbijtlezing (14+)
Bart Moeyaert
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Tijdens deze ontbijtlezing brengt Bart Moeyaert een verhaal dat begint in 1939 en eindigt op de dag van de lezing. Afwisselend brengt hij ook gedichten uit zijn bundels en gaat hij dieper in op enkele van zijn boeken. Vanaf 9.30u serveren wij jou een gezellig ontbijt, de lezing start rond 10.30u.
Uitverkocht!
2019-02-10
Chocoladeworkshop
Chocola-tuti
Bibliotheek Hoogstraten
Mieke van Chocola-Tuti is gepassioneerd door chocolade. Samen met haar maakt u op een avondje uw eigen studentenhaver, spuit u ganache pralines en maakt u een eigen chocolade kommetje om ze daarna in te presenteren
Uitverkocht!
2019-02-11
Film // Waiting for Giraffes
Marco De Stefanis
Stadbestuur Hoogstraten
De dierentuin in Qalqilya, een Palestijns dorp nabij de Israëlische grens, is de enige recreatieplek voor kinderen uit de buurt. Door het Israëlisch-Palestijns conflict zijn er in de zoo echter heel wat dieren omgekomen. Dokter Sami, de dierenarts, probeert de populaire giraffen te vervangen. Om dat te doen, moet hij samenwerken met andere dierentuinen, waaronder ook de Israëlische.
Tickets beschikbaar
2019-02-13
Aram Van Ballaert over zijn intiem gitaaruniversum
Aram Van Ballaert
LUCA School of Arts
Er zijn twee mogelijkheden: ofwel kent u Aram Van Ballaert ofwel kent u hem niet. In beide gevallen heeft u een goede reden om naar zijn nieuwe voorstelling te komen luisteren. Een voorstelling waarin hij terugkeert naar het solorepertoire voor klassieke en minder klassieke gitaar. Eén stoel, één spot en heel wat gitaren.
Tickets beschikbaar
2019-02-13
Kopie - 3D printen
Vormingplus
Gemeente Edegem
De laatste jaren wordt 3D-printen steeds toegankelijker. Ideaal om je ontwerpen direct met de hulp van de computer uit te voeren. Verbazingwekkend! Wacht niet en doe jouw eerste ervaring nu op.
Tickets beschikbaar
2019-02-13
Boek je plekje - februari
Enthousiaste verteller
CC Kruispunt
Gezellige en intieme voorleesmomenten. Kom luisteren naar een mooi verhaal en laat je verwennen met een drankje en een lekker hapje.
Tickets beschikbaar
2019-02-14
Club27: De Mens
De Mens
Gemeente Edegem
De Mens in Club27
Tickets beschikbaar
2019-02-14
Werken met hart en ziel
Wouter Torfs
Gemeente Boechout
Schoenen Torfs werd in 2016 voor de zevende keer uitgeroepen tot ‘Beste werkgever’ van België. Wouter Torfs, zakelijk leider van de onderneming, komt naar Boechout.
Tickets beschikbaar
2019-02-14
Reset
William Boeva
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Voorprogramma: Edouard Deprez Na zijn eerste succesvoorstelling Megalomaan, ging het leven van William als één grote rollercoaster: nu en dan stevig over de kop, onverwachte bochten en hier en daar een kotsplekje. Tijd om de knop in zijn hoofd om te draaien, de boel te resetten en opnieuw op te starten. Nog sneller, nog scherper én nog verrassender. Want er is nog zoveel te vertellen.
Uitverkocht!
2019-02-14
Stilte, we draaien!
Loge 10
agb@zemst
Van de schrijvers van 'Thee met honing of met citroen?' is dit een nieuwe wervelende komedie, vol smakelijke situaties met een razend tempo en ontelbare onverwachte gags. Genomineerd voor een Molière-prijs 'Beste Komedie 2017' Met : Loes Van Den Heuvel, Ben Rottiers, Moora Vander Veken, Ann Pira, Hans Ligtvoet, Erik Goris, Brecht Callewaert, Hilde Van Wesepoel en 3 muzikanten.
Bijna uitverkocht !
Theater // Vergeet mij niet
Fakkeltheater
Stadbestuur Hoogstraten
Een lichtvoetige vertelling over een grootvader, een kleinzoon en de dementie die tussen beiden komt. VERGEET MIJ NIET vertelt het verhaal van de vriendschap tussen een dementerend grootvader en diens kleinzoon.
Tickets beschikbaar
2019-02-15
Grafonia sINGErs #6
Podiumkunsten Heilig Graf
Instituut Heilig Graf
Een kooravond met alle leerlingenkoren van de opleidingen Muziek en Woordkunst-Drama. Daarnaast 2 gelegenheidskoren : 'De Collega's' en 'ex-Muziek'. De opbrengst van deze avond gaat naar Alegria, een Turnhouts inloophuis voor mensen met kanker en hun familie.
Tickets beschikbaar
2019-02-15
Forty Years
The Scabs
CC Kruispunt
Vandaag is de beste rockband van het land meer levend dan ooit! Na veel successen en een paar sabbatjaren zullen The Scabs er in 2019 opnieuw staan. Ze vieren hun 40ste verjaardag met een niet te missen rockshow waar ze alle hits en publieksfavorieten brengen. Het is de jubileumtournee van het jaar!
Uitverkocht!
2019-02-15
Ontroerende liedjes en vertellingen
Het Onderspit
CC Kruispunt
Jan Cappelle, broer van Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) vormt met bevriende muzikanten Het Onderspit. Verwacht je aan ontroerende liedjes en vertellingen die je niet koud laten. Het Onderspit is altijd goed gezelschap en zeker het ontdekken waard!
Tickets beschikbaar
2019-02-16
Even Geduld
Collectief dOFt
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Even geduld is een absurde, krachtige danstheatervoorstelling waarbij twee performers de toeschouwer op een subtiele manier naar zichzelf doet kijken. Het is een poging tot het opvoeren van een opvoering. Denken en doen, en alles daartussen, met de twijfel voorop. De voorstelling is ook geschikt voor jongeren vanaf 10 jaar.
Tickets beschikbaar
2019-02-16
The Tennessee Waltz (akoestisch)
Dollymentary
Gemeente Sint-Laureins
Met bijzonder veel goesting en op verzoek van vele countryfans grasduinen Barbara Dex en Gunther Verspecht opnieuw in de vele hits en strafste songs van countrylegendes Dolly Parton en Kenny Rogers. Ze brengen u een intieme, warme en innemende akoestische voorstelling. Geniet van de songs in hun pure vorm gebracht door getalenteerde muzikanten.
Tickets beschikbaar
2019-02-16
Noordzeecross Middelkerke
SuperPrestige Middelkerke
Cyclocrosscomité Middelkerke
Internationale veldritwedstrijd
Tickets beschikbaar
2019-02-16
VIP NOORDZEE-ARRANGEMENT
Noordzeecross
Cyclocrosscomité Middelkerke
Top-VIP-ontvangst in een gezellig aangeklede en verwarmde VIP-ruimte op het parcours
Tickets beschikbaar
2019-02-16
VIP CROSSCAFE-ARRANGEMENT
Noordzeecross
Cyclocrosscomité Middelkerke
Top-VIP-ontvangst in een gezellig aangeklede en verwarmde VIP-ruimte op het parcours vanaf 16:00.
Tickets beschikbaar
2019-02-16
Begijn Le Bleu - Toch Bedankt
Begijn Le Bleu
Vermaak vzw
De wereld redden kan hij niet, daarom begint Begijn met zichzelf. Hij brengt herkenbare huis-, tuin- en keukenverhalen met een scherp randje. Verhaaltjes over vallen, opstaan en toch dankbaar zijn: grappig en relativerend.
Tickets beschikbaar
2019-02-16
DANSPLATFORM 2019
DANSPLATFORM
De Academie Buggenhout
Dansplatform 2019. Deze 18de editie van hét festival voor dansers uit het Deeltijds Kunstonderwijs wordt georganiseerd door De Academie Buggenhout op zaterdag 16 en zondag 17 februari 2019 in GC De Pit.
Tickets beschikbaar
WREDE SCHOONHEID
Cantates van Vivaldi
CC Coloma
Les Abbagliati Soetkin Elbers, sopraan en barokgestiek Sien Huybrechts, traverso Annelies Decock, barokviool Ronan Kernoa, barokcello Dimos de Beun, klavecimbel Een amoureuze trip op een barokke gondel. Gloedvolle cantates van Vivaldi gecombineerd met instrumentale werken van Händel en Couperin.
Tickets beschikbaar
2019-02-16
30+ The 90's & 00's edition
Dee Dee
Legendary Events vzw
The 90's & 00's edition Guest act: DEE DEE (https://www.facebook.com/deedeeofficial/) De beste muziek uit de 90's en Nillies gebracht door: DJ MILANO (Chique Afterwork)(https://www.facebook.com/DjKristofMilano/) DJ PROSIT (https://www.facebook.com/DjProsit/) DJ ZEV (https://www.facebook.com/ZeV-45442316360/)
Tickets beschikbaar
2019-02-16
Spoor 6 'Wat een Zootje!'
Spoor 6
GC Den Breughel
De dierentuindirecteur pakt zijn koffers voor een safari in Afrika, op zoek naar nieuwe dieren voor zijn zoo. Maar hij heeft net de nachtwaker aan de deur gezet. Wie gaat nu de leeuwen op tijd naar bed sturen? Wie geeft de giraffen hun hoestsiroop? Wie poetst de tanden van de krokodil? Voor kinderen van 3 tot 10 jaar.
Tickets beschikbaar
2019-02-17
Lampionaio (3+)
Sprookjes Enzo Pietro Chiarenza
CC Kruispunt
Wat wil jij later worden? Misschien net als Marco lampionaio of lantaarnaansteker. Dan kan je net als Marco bij zonsondergang de nacht aansteken en haar net voor zonsopgang weer uitdoven. Kom je mee? Het is tijd. De avond daalt neer. Maak je klaar voor deze magische interactieve circustheatervoorstelling.
Tickets beschikbaar
2019-02-17
Droomprinses
De Proefkonijnen
Gemeente Wichelen ism Jeugdraad Wichelen
Wil je 's nachts ook nooit gaan slapen? Jammer, want als je slaapt gaat er een wondere wereld open waarin je alles kan beleven wat jij wil! Alles wat overdag niet kan of mag, kan 's nachts wel.
Tickets beschikbaar
2019-02-17
Workshop - proeverij Looping
Min Spillemaeckers
vzw tentoonstellingshuis Hellemans
Met proeverij bedoelt Min: uitleg techniek en opstart werkstuk. De afwerking is voor thuis. De techniek van Looping bestaat uit allemaal lussen. Tijdens deze workshop kan je ook rond een theelichtglaasje, tak of kei werken. Deze workshop wordt georganiseerd ter gelegenheid van "Ode aan Moeder Aarde", de tentoonstelling van Min Spillemaeckers in ht gemeentelijk kunstcentrum Huis Hellemans.
Tickets beschikbaar
2019-02-17
De winter van Kapitein Winokio (4+)
Kapitein Winokio
CC 'T Aambeeld - Aartselaar
Kapitein Winokio, Mevrouw de Poes en de muziekmatrozen nemen je mee op hun muzikale tocht door de dikke sneeuw. Ze ontmoeten Felix de ijsbeer, zingen over dwarrelende sneeuwvlokjes en dansen samen met jouw kampioenen als pinguïns. Heerlijke muziek, humor en ontroering beleef je samen met de zotte bende van de Kapitein. Haal de slee uit de kelder, laat het rendier in je los en doe lekker mee.
Uitverkocht!
2019-02-17
Taart voor Tijger
Laros & De Jong Beeldmakerij
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
Tijger ligt lekker te slapen. Als hij morgen wakker wordt is hij jarig! Dan zijn er slingers, cadeautjes en natuurlijk een taart. Een taart? Ja, een taart! Maar ......... o jee ........ we hebben nog geen taart. Aan de slag! We vragen tijger's vrienden op hulp. Maar sssst, we moeten wel stil zijn, want tijger slaapt .... (35min - 3 tot 5jr)
Uitverkocht!
2019-02-17
Aperitiefconcert februari
Zeal Ensemble
Gemeente Boechout
Celine Debacquer - mezzosopraan Helena Faes - cello Saska Van Herzeele - piano
Tijdelijk Uitverkocht
2019-02-17
Atelierreeks: zes technieken - één prachtig eindresultaat
Astrid Deneckere
vzw tentoonstellingshuis Hellemans
Astrid Deneckere is leerkracht aan de kunstacademie van Mortsel en Edegem. Onder de vleugels van Huis Hellemans geeft zij een reeks van zes workshops. Je volgt zes lessen: - Zelf papier maken. - Collage. - Tekenen (voorbereiding droge naald). - Droge naald. - Monotype (gelprint). - Japans binden. En op het einde van de rit ga je met een prachtig resultaat naar huis!
Uitverkocht!
2019-02-18
BibArt Filmclub - Manchester by the Sea
Kenneth Lonergan
BibArt
Manchester by the Sea vertelt hetverhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts. Stugge klusjesman Lee (Casey Affleck) leidt een eenzaam bestaan in een voorstadje van Boston, geplaagd door demonen uit het verleden. De film won een Oscar voor Beste Originele Scenario en hoofdrolspeler Affleck won de Oscar voor Beste Acteur.
Tickets beschikbaar
2019-02-19
Dag & Nacht Koers!
Michel Wuyts en Geert Vandenbon
Gemeente As
Wuyts observeert en analyseert. Hij praat vanuit de buik van het peloton en kneedt koers tot zijn eigen verhaal.
Tickets beschikbaar
2019-02-19
Nederlands Studenten Orkest 2019 : 'NSO meets Leuven'
Nederlands Studenten Orkest
LUCA School of Arts
In deze 67e editie zal het orkest samenwerken met de dirigent Arjan Tien, soliste Maria Milstein en opdrachtcomponist Hawar Tawfiq.
Tickets beschikbaar
2019-02-19
FILM - Blackkklansman
de Filmerij
Gemeente Zemst
Ron Stallworth is de eerste Afrikaans-Amerikaanse detective die werkt voor het Colorado Springs Police Department. Hij is van plan naam voor zichzelf te maken en gaat dus infiltreren bij de Ku Klux Klan. Daarvoor werkt hij samen met de doorgewinterde collega Flip Zimmerman.
Tickets beschikbaar
2019-02-19
Film: Lion
Gemeente Hechtel-Eksel
Gemeente Hechtel-Eksel
Een vijfjarige Indische jongen raakt zijn broer kwijt in een station en stapt per ongeluk op een trein die hem duizenden kilometers verder voert. Hij zwerft moederziel alleen door de straten van Calcutta, tot hij geadopteerd wordt door een koppel uit Australië. Vijfentwintig jaar later beslist hij om op zoek te gaan naar zijn verloren familie.
Tickets beschikbaar
2019-02-19
Lezing Petra de Sutter - [OVER]LEVEN
Petra De Sutter
Gemeente Edegem
Petra De Sutter vertelt over haar strijd als transvrouw, arts & politica.
Tickets beschikbaar
2019-02-19
Atelierreeks: zes technieken - één prachtig eindresultaat
Astrid Deneckere
vzw tentoonstellingshuis Hellemans
Astrid Deneckere is leerkracht aan de kunstacademie van Mortsel en Edegem. Onder de vleugels van Huis Hellemans geeft zij een reeks van zes workshops. Je volgt zes lessen: - Zelf papier maken. - Collage. - Tekenen (voorbereiding droge naald). - Droge naald. - Monotype (gelprint). - Japans binden. En op het einde van de rit ga je met een prachtig resultaat naar huis!
Uitverkocht!
2019-02-19
Verhalenparade Rupelbib - Niel (van 4 tot 8 jaar)
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Het is bewezen dat voorgelezen worden belangrijk is voor het stimuleren van de fantasie en voor de ontwikkeling van het taalgevoel van een jong kind. In Niel nemen ze alle kindjes tussen 4 en 8 jaar mee in de spannende wereld van het prentenboek. Daarna is er altijd een gezellig knutselmoment.
Tickets beschikbaar
Wortels: Bob, Frank en Zussen
Bob, Frank en Zussen
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Bob, Frank en Zussen legt zich toe op eigentijdse interpretaties van vocale en instrumentale muziek uit de middeleeuwen en de renaissance, met een gevarieerd repertoire dat in zijn tijd populair was bij vele en verschillende bevolkingslagen.
Tickets beschikbaar
2019-02-20
Kris Wittevrongel in een uniek improvisatieconcert
Kris Wittevrongel
LUCA School of Arts
Wat hebben de Beatles en Monteverdi gemeen? Waarom zou Bach ene goeie jazzmusicus geweest zijn? Vanaf wanneer werd klassieke muziek lelijk en hoe kon dat gebeuren? Wat hebben trommels en tamboerijnen te maken met de Passiekoralen van Bach? Had Rachmaninov gregoriaans kunnen componeren? In dit babbelconcert wordt de hele muziekdoos op tafel gesmeten… en weer in elkaar gezet!
Tickets beschikbaar
2019-02-20
Film: 'Vele Hemels boven de Zevende'
Jan Matthys
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk.
Tickets beschikbaar
2019-02-20
Natuurcosmetica
Vormingplus
Gemeente Edegem
Je mooi en gezond voelen met respect voor Moeder Natuur is een must voor elke vrouw. Gaat je hart sneller slaan bij natuurlijke gezichtslotion, badolie of lippenzalf op basis van planten? Dan zit je goed in deze cursus, waar we zelf onze natuurlijke cosmetica leren maken.
Tickets beschikbaar
2019-02-20
WKD O N T W A A K T
Podiumkunsten Heilig Graf
Instituut Heilig Graf
voorstelling door de leerlingen van het 3e, 4e, 5e en 6e jaar Woordkunst-Drama van het Heilig Graf
Tickets beschikbaar
I ♥ happy cats - GEANNULEERD
Anneleen Bru
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Al duizenden jaren zijn mensen in de ban van het mysterieuze, eigenwijze en geweldige karakter van de kat. Jij ook? Wel, het boek ‘I ♥ happy cats’ verandert alles wat je ooit dacht te weten over je kat. Tijdens deze lezing kan je er alvast heel wat over te weten komen. De relatie, communicatie en omgang met je kat zal nooit meer hetzelfde zijn.
Uitverkocht!
2019-02-20
Orgaandonatie en -transplantatie: een lezing en een getuigenis
dr. Christel Walraevens
Bibliotheek Geraardsbergen
Een orgaantransplantatie is soms de enige uitweg wanneer een orgaan niet goed meer werkt. Het is meestal een succesvolle ingreep waarbij de ontvanger uitzicht heeft op een betere gezondheid en levenskwaliteit. Maar hoe ziet de Belgische wet over orgaandonatie er uit? Welke organen kunnen getransplanteerd worden?
Tickets beschikbaar
2019-02-21
Marimba-ensemble
Studenten LUCA School of Arts o.l.v. Ludwig Albert
LUCA School of Arts
Het programma met werken van o.a. Keiko Abe, Maurice Ravel, Darius Milhaud, Samuel Barber en Steve Reich neemt het publiek mee op wereldreis en is een indringende ervaring waar ‘East en West’ in perfecte harmonie samensmelten. Een podium bezet met concertmarimba’s, onvergetelijke melodieën, golven van prachtige marimbaklanken, kortom “marimba à la carte”.
Tickets beschikbaar
2019-02-21
Wijnegems Filmcoöperatief: 'Three Generations'
Gaby Dellal
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
De spontane tiener Ray leeft samen met haar alleenstaande moeder Maggie en haar levendige oma Dolly in New York. Wanneer Ray, die al van jongsaf aan weet dat ze in het verkeerde lichaam geboren is, besluit om een jongen te worden, moet de hechte familie leren omgaan met deze ingrijpende verandering.
Tickets beschikbaar
2019-02-21
Het Ongerijmde // Cyrano
Danny Timmermans, Machteld Timmermans, Jenne Decleir en Ann Tuts
Afdeling vrije tijd Nazareth
Cyrano, stoere vechtersbaas en virtuoos dichter, is verliefd op zijn nicht Roxane. Hij durft haar zijn liefde niet te verklaren omdat onzeker is over zijn uiterlijk. Roxane vraagt hem om de knappe Christian te beschermen op wie zij verliefd is. Christian durft Roxane echter niet te schrijven of toe te spreken omdat hij zich te dom voelt. Samen sluiten ze een verbond.
Tickets beschikbaar
2019-02-22
Oude koeien aan de Costa del Sol
Paljas Producties
Vrijetijdsdienst Machelen
‘Oude Koeien aan de Costa del Sol’, een humoristische, muzikale voorstelling met vurige flamenco, klepperende castagnetten en een paar zoemende muggen! Met Karin Jacobs, Vera Puts en Erik Goris
Tickets beschikbaar
2019-02-22
Club: Bollaert & Melaerts
Filip Bollaert en Eric Melaerts
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Ambiancebeest bij uitstek Filip Bollaert en zijn wijze meester gitarengek Eric Melaerts. De klassiekers natuurlijk, maar ook wat vergeten pop pareltjes. Kunde en kierewieterij!
Tickets beschikbaar
2019-02-22
Het Grote Verhalenboek
De dansafdeling van De Academie
De Academie
225 leerlingen van onze Dansafdeling brengen jullie: Het Grote Verhalenboek Op een zonnige namiddag verrassen Noa’s ouders haar met een groot verjaardagsfeest. Omdat Noa gek is op spannende en romantische verhalen heeft haar mama een speciaal cadeau gekocht: het grote verhalenboek. Van zodra Noa het boek opent, wordt ze meegezogen in een in een wonderlijke wereld vol avontuur en magie...
Tickets beschikbaar
Erover
David Galle
CC Kruispunt
Je moet er soms eens over gaan om te zien waar de grens ligt. In Erover, de vierde avondshow van David Galle, houdt hij de vinger aan de pols van wat er nu leeft. David nodigt je uit om samen op zoek te gaan naar waar de grens ligt.
Tickets beschikbaar
2019-02-23
Lieve Blancquaert: Last Days
Lieve Blancquaert
Dienst Vrije Tijd Brecht
Oud worden en sterven is vandaag een brandend actueel thema en op veel manieren ook een taboe. Iedereen wil heel graag heel oud worden en zonder angst kunnen sterven. Hoe doet de rest van de wereld dat? Op die vraag probeer ik antwoorden te vinden. Elke seconde sterven er twee mensen en voor ieder mens heeft dit een andere betekenis en een ander verhaal.
Bijna uitverkocht !
2019-02-23
Typisch Belgisch
Jan Delvaux
Gemeente Sint-Laureins
Jan Delvaux, journalist en Belpopspecialist, kreeg een paar jaar geleden een prikkelende vraag van een programma op Radio 1: bestaat er zoiets als typisch Belgische popmuziek? Zijn eerste reactie? Neen. Belgische popmuziek bestaat niet. Er bestaat alleen popmuziek uit België. We hebben niks uitgevonden en we zijn lichtgewichten.
Tickets beschikbaar
2019-02-23
Infodag Groepen 2019
Toerisme Oost-Vlaanderen
Toerisme Oost-Vlaanderen
Trek je er graag eens een dag of een weekend op uit met vrienden, collega’s of familie? Bezoek dan op zaterdag 23 februari in Deinze de Infodag Groepen van Toerisme Oost-Vlaanderen. Meer dan 90 standhouders staan er klaar met tips en aanbod voor je volgende trip. Vooraf al proeven van al het lekkers dat je tijdens bedrijfsbezoeken kan ontdekken? Dat kan op de streekproductenmarkt.
Tickets beschikbaar
2019-02-23
'De ideale schoonzoon'
Don Vitalski
UFO
Na een leven lang te hebben rondgedobberd als een uitbundig vrijgezel, is de levende legende Don Vitalski, tot zijn eigen schrik, tamelijk plotseling een huisvader geworden - met een relatie, een garage en twee kinderen. “En dat terwijl ik maar één kind wilde - en twéé relaties.”
Tickets beschikbaar
2019-02-23
Huiskamerconcert Yves Storms
Yves Storms
Gemeente Kalmthout
Yves Storms concerteerde als solist in Europa, Noord-Amerika en het Verre Oosten, trad op met gerenommeerde solisten, is prijswinnaar van internationale wedstrijden en heeft meer dan 20 opnames op zijn naam staan. Zijn repertoire gaat van renaissance en barok tot hedendaags.
Tickets beschikbaar
Sportquiz
gemeente Olen
Gemeente Olen
Een gezellige quizavond over het thema sport. De quiz is ook gericht op de niet-geroutineerde quizers. Er zullen vragen uit het sportverleden worden gesteld, maar ook over onze lopende tentoonstelling op dat moment in de sporthal in Olen.
Tickets beschikbaar
2019-02-23
H.T. Roberts & Pascale 'Bloomfish' Michiels
Vzw Kobie
vzw Kobie
H.t. Roberts & Pascale ‘Bloomfish’ Michiels brengen Sunburst & Silk. Sunburst & Silk is de titel van een plaat en een programma. Het programma is het resultaat van de samenvloeiing van een reeks nieuwe songs van singer/songwriter H.t. Roberts met de gloedvolle stem en de rijk gestoffeerde kleurendoos van Pascale ‘Bloomfish’ Michiels.
Tickets beschikbaar
2019-02-23
Vertelfestival!
Bibliotheek
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Voor de tweede maal organiseren we een vertelfestival waar kleine en grote mensen welkom zijn. Treed binnen in vriendelijke caravannetjes en theaterzaaltjes en laat je meeslepen. Je komt er ongetwijfeld beter uit. Laat je fantasie de vrije loop bij illustratrice Rosemarie De Vos of filosofeer samen met je hartendiefje.
Tickets beschikbaar
2019-02-23
Midwinter Tales II 15u: Extra namiddagconcert
Laïs
Laïs
Het concert van 20.15u was al snel uitverkocht , vandaar dat de dames een extra concert voor de Kalmthoutenaren inplannen om 15u !
Tickets beschikbaar
2019-02-23
Moord Diner
Collectief Motief
VTBKULTUUR KALMTHOUT
Reservaties voor groepen of families via 1 storting voor tafel reservaties. “Moord aan Tafel” is een concept waarbij de mensen kunnen reserveren voor een avondje uit eten waarbij tussen de verschillende gangen door de acteurs fragmenten spelen van een moordspel.De mensen, die als koppel, maar meestal in kleinere of grotere groep met vrienden er naar toe komen.
Uitverkocht!
2019-02-23
Midwinter Tales II
Laïs
Laïs
Met Midwinter Tales II geeft Laïs een welluidend en door velen innig gewenst vervolg aan wat ze het beste kunnen : zingen op hemelse plaatsen met duivels genoegen en in perfecte harmonie . Ondersteund door Tim Vandenbergh op contrabas en Seraphine Stragier op cello,harp en viool brengen ze veelzijdigheid , meerstemmigheid , schoonheid en frivoliteit . En dat met een volledig nieuw repertoire .
Uitverkocht!
2019-02-23
Speelman: Pluche
Speelman
Gemeente Brecht
Speelman jaagt de fantasie de hoogte in en sleurt zijn publiek mee in een humoristisch, magisch, wonderbaarlijk, wetenschappelijk experiment, uitgevoerd op de hoogstpersoonlijke knuffels van de kinderen. Die knuffels brengen ze mee naar de voorstelling en lenen ze voor één keer uit aan de wetenschap.
Tickets beschikbaar
2019-02-24
Modders
Compagnie Barbarie
Gemeente Boechout
‘MODDERS’ is een voorstelling die gaat over moeders. Sommigen zijn er één, iedereen heeft er één. Herkenbaarheid troef!
Tickets beschikbaar
2019-02-24
Marc Erkens over Bernstein en Amerikaanse muziek
Marc Erkens
LUCA School of Arts
In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw maakte ene George Gershwin commercieel furore met zijn “klassieke” muziek vol zwarte invloeden en verloor hierdoor alle krediet bij de critici. Er maar één Amerikaanse musicus van formaat die Gershwins muziek voluit verdedigde: Leonard Bernstein. De ironie wil dat ook hij als componist dreigt vergeten te worden.
Tickets beschikbaar
2019-02-27
Kinderfilm | Dikkertje Dap
Vzw Kobie
Vzw Kobie
Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles! Vzw Kobie organiseert deze kinderfilm in samenwerking met de Essense Gezinsbond. Kleine kinderen komen best onder begeleiding.
Tickets beschikbaar
2019-02-27
6 tot 12 jaar schaatsen
Sportdienst
Gemeente Steenokkerzeel
Schaatsen op de schaatsbaan van Haasrode voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Uitverkocht!
2019-02-27
Mijn broer en ik
Pieter Verelst
agb@zemst
In Mijn broer en ik laat Pieter Verelst, een spervuur van verhalen uit zijn absurde universum op je los. Voor je het weet ben je aan zijn lippen gekluisterd terwijl hij immens beeldend vertelt over een boer en een mol. Combineer dit met zijn energetisch acteertalent en muzikaliteit en je snapt dat deze voorstelling vooral veel te snel voorbij zal vliegen.
Tickets beschikbaar
2019-02-28
KAMAL KHARMACH - DE SCHAAMTE VOORBIJ
Kamal Kharmach
CC Coloma
Kamal behaalde in 2014 de finale van de Humo’s Comedy Cup, met amper één jaar ervaring als stand-upper. Kamal trekt rond met de voorstelling ‘De schaamte voorbij’, zijn succesvolle debuutvoorstelling.
Tickets beschikbaar
2019-02-28
Allah in Europa
Jan Leyers
Gemeente Kortessem
Hoe ziet de toekomst van de islam in Europa eruit? Groeit er zoiets als een Europese versie van de islam, en is dat ook wat moslims zelf willen? Jan Leyers ging in de gelijknamige reeks op Canvas op zoek naar antwoorden. In deze lezing vertelt hij over zijn bevindingen tijdens het maken van deze reeks.
Tickets beschikbaar
2019-02-28
Kortfilmavond Hans Vannetelbosch
Gc Den Breughel
GC Den Breughel
3 kortfilms van Hans Vannetelbosch -Patient (8min) -Penitence (15min) -Sons of No One (22min)
Tickets beschikbaar
2019-02-28
Scattered Rhymes : A tribute to Francesco Petrarca
Zefiro Torna, Annelies Van Gramberen en Frank Vaganee Trio
LUCA School of Arts
Twee Mechelse gezelschappen, het historische muziekensemble Zefiro Torna en de jazzformatie Frank Vaganée Trio slaan de handen in elkaar en trekken de tijdslijn door. Ze bewerken canzones, ballades en madrigalen uit de middeleeuwen, renaissance en barok alsook romantische liederen en avant-gardemuziek.Bovendien schrijven ze nieuwe songs op Petrarca’s onsterfelijke verzen.
Tickets beschikbaar
2019-02-28
Carnavalsconcert
Leerlingen academie muziek en woord
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
In februari houdt de Academie voor Muziek en Woord haar jaarlijkse carnavalsconcert. De leerlingen Muziekatelier, Woordatelier, initiatie en instrument van de afdeling Schelle spelen en zingen in groep, onder leiding van hun leerkracht. Met aansluitend (huisgebakken) receptie!”
Tickets beschikbaar
2019-02-28
Club27: Safi
Safi
Gemeente Edegem
Safi in Club27
Tickets beschikbaar
2019-02-28
Hoe slapen opnieuw een zaligheid werd
Kris Baert zingt en vertelt
Route 42
Tien jaar lang kampte toenmalig Radio2 journalist, leraar en zanger Kris Baert met slaapproblemen. Hij vertelt zijn verhaal en geeft ook een aantal nuttige tips in een voorstelling waar een vleugje lichtvoetigheid, emotie en humor nooit ver weg zijn. Tussendoor brengt Kris ook een paar mooie liedjes.
Tickets beschikbaar
2019-02-28
Workshop: natuurlijke verzorgingsproducten maken
MaNatuurlijk
Gemeente Hechtel-Eksel
Je lichaam verzorgen met natuurlijke en eenvoudige producten? Met gezonde ingrediënten en zonder schadelijke stoffen voor de huid? Na deze interactieve workshop ga je naar huis met een lichaamsscrub, deo- spray, tandpasta, lippenbalsem en massageolie. In het werkboekje kan je thuis alles rustig nalezen om zelf opnieuw aan de slag te kunnen gaan!
Uitverkocht!
2019-02-28
Fermenteren
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Fermenteren. Het schijnt dat dat gezond is. En poepsimpel. Maar je vindt die levende wilde gefermenteerde producten zo goed als nergens. Hoe maak je fermented goodness? En hoe moet dat eigenlijk proeven? Tijdens deze workshop proeven we verschillende klare fermenten en gaan we vooral ook zelf aan de slag.
Uitverkocht!
2019-02-28
Comedy // Maker
Henk Rijckaert
Stadbestuur Hoogstraten
Binnenkort komt Henk Rijckaert uit zijn kot, stapt opnieuw het podium op en vertelt u wat hij geleerd heeft. Over uitvinden en maken, over oplossingen bedenken, over de kracht van uw eigen handen, over prutsen en proberen, over bijna uw vinger afzagen en over brandwonden verzorgen.
Tickets beschikbaar
2019-03-01
Zo! Gospel Choir Amsterdam
Zo! Gospel! Choir Amsterdam
agb@zemst
Het Zo! Gospel Choir is samengesteld uit het beste zangtalent dat Nederland te bieden heeft. Met hun prachtige samenzang, hun geheel eigen stijl, een super dynamische podiumpresentatie en unieke internationale sound konden ze vorig seizoen iedereen overtuigen. Een nieuwe passage in GC de Melkerij kon dan ook niet uitblijven.
Uitverkocht!
2019-03-02
Leve de burn-out & Tussen Hier en Daar
Jessie De Caluwe & Hilde Van Laere
CC Kruispunt
Onthaasten?! Een goed idee. Tijdens dit Begijnhofconcertje nemen we je mee op een literair-muzikale reis. Jessie De Caluwe spreekt openhartig over haar leven voor en met een burn-out. Hilde Van Laere neemt je mee op een reis waarbij je vergeet waar hier en waar daar is.
Tickets beschikbaar
2019-03-03
Pieter Konijn
GC Den Breughel
GC Den Breughel
Pieter Konijn, de ondeugende en avontuurlijke held uit het tijdloze verhaal van Beatrix Potter, speelt de hoofdrol in deze stoere animatiefilm. De spanningen tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin lopen hoger op dan ooit tevoren, zeker wanneer ze allebei in de smaak proberen te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea, die gek is op dieren.
Tickets beschikbaar
2019-03-04
Le Fidèle
GC Den Breughel
GC Den Breughel
Deze film van regisseur Michaël R. Roskam met Matthias Schoenaerts in een hoofdrol vertelt het verhaal van de raadselachtige Gino "Gigi" Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte "Bibi" Delhany. Tussen hen is het liefde op het eerste gezicht. Maar Gigi draagt een geheim met zich mee. Het soort geheim dat levensbedreigend kan zijn, voor hen beiden en voor iedereen rond hen.
Tickets beschikbaar
2019-03-04
FILM - De grote boze vos
de Filmerij
Gemeente Zemst
Drie verhalen die zich afspelen in en rond een boerderij op het Franse platteland. De dieren krijgen er af te rekenen met grote uitdagingen. Met een vleugellamme ooievaar op het erf, moeten een eend en een konijn zelf een baby afleveren. De listige vos lust wel een eitje, maar moet hij ook de kuikens grootbrengen? En wie bezorgt de dieren met kerst een cadeautje?
Tickets beschikbaar
2019-03-05
FILM - Niet schieten
de Filmerij
Gemeente Zemst
Niet Schieten van regisseur Stijn Coninx (Marina) is een film bekeken vanuit het standpunt van de grootvader (Jan Decleir) van David Van de Steen, overlever van de laatste aanslag op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985.
Tickets beschikbaar
2019-03-05
Film // Rintje (3+)
Ciné Kids
Stadbestuur Hoogstraten
Rintje is een ondeugend hondje dat samen met z'n vriendjes Tobias en Henriëtte al spelend de wereld ontdekt. Rintje gaat buiten spelen in de storm, hanteert de kappersschaar en helpt bij de boodschappen. Samen met z'n vrienden organiseert hij zelfs een circusvoorstelling. En op school staat hij met alle hondjes in de rij om een prikje te krijgen.
Tickets beschikbaar
2019-03-06
Kindertheater Slaapwel Frank
Tina Maerevoet
GC Den Breughel
Een warme hoopvolle voorstelling over afscheid nemen Rudi is dol op zijn hamster Frank. Als Frank op een ochtend niet meer wakker wordt, is Rudi’s verdriet bijzonder groot. Samen met zijn zus Stine vindt hij een wel heel originele manier om afscheid te nemen van zijn geliefde huisdier… Een verhaal over de liefde tussen mens en dier, afscheid nemen en de oneindige fantasie van kinderen.
Tickets beschikbaar
2019-03-06
Kiki en Azim: een vertelling
Tom Vout
Route 42
Vertelling door Tom Vout Walvis heeft er zijn buik vol van… PLASTIEK. Op stranden kan je er niet naast kijken…PLASTIEK. Azim bouwt er een boot mee…PLASTIEK. Omdat het gras groener is aan de overkant waagt Azim zich op zee met een zelfgebouwd vaartuig. Zo hoopt hij zijn schaap een lekkere maaltijd te kunnen serveren. Ronddobber
Tickets beschikbaar
2019-03-06
Workshop: handlettering (10-16 jaar)
Evita Lolita
Gemeente Hechtel-Eksel
Leer de mooiste letters schrijven en maak er leuke teksten mee, vrolijk je tekst op met simpele tekeningen en voilà, je bent aan het handletteren. Zo kan je zelf supercoole wenskaarten of hippe miniposters ontwerpen. Eva van Evita Lolita helpt je op weg!
Tickets beschikbaar
2019-03-06
S.O.S Slaap
prof. Johan Verbraecken
Bibliotheek Geraardsbergen
Slapen, het lijkt iets vanzelfsprekends, maar helaas voor velen een "nachtmerrie". Toch is het soms met eenvoudige middelen op te lossen. De eerste stap om slecht slapen aan te pakken is goede “slaaphygiëne”. Uitlokkende oorzaken dienen steeds te worden nagegaan. Verder worden de volgende aspecten besproken: Hoe realiseer je een gunstig 'slaap-klimaat'? Wat is de plaats van slaappillen ?
Tickets beschikbaar
2019-03-06
FILM - The Incredibles 2
de Filmerij
Gemeente Zemst
Helen, moeder van het gezin, staat ineens in de spotlight als superheld, terwijl Bob als huisvader samen met Violet en Dash thuisblijft en een grote uitdaging heeft om aan het dagelijkse, normale leven te wennen zonder superhelden-actie. Het blijkt een moeilijke verandering voor de hele familie te zijn, al helemaal omdat niemand zich bewust is van baby Jack-Jack's groeiende superkrachten...
Tickets beschikbaar
2019-03-07
Rob Heron & The Tea Pad Orchestra
Rob Heron
Gemeente Zemst
The fourth studio album from Rob Heron & The Tea Pad Orchestra is the result of fine-tuning their blend of Swing, Rockabilly, Blues and Country, into a sound that is truly unique, witty, hip, and successfully brings these older styles of the music into the 21st Century! The songs cover themes as eclectic as the style, such as cross-dressing, time-travel, being skint and of course, heartbreak.
Tickets beschikbaar
2019-03-08
Broodje Film: 'The Greatest Showman'
Michael Gracy
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
'The Greatest Showman' is een muzikaal spektakel over het ontstaan van de showbusiness en het gevoel van verwondering dat ontstaat als dromen werkelijkheid worden.
Tickets beschikbaar
2019-03-08
Pagine
Scarbo
Vrijetijdsdienst Machelen
Het saxofoonkwartet Scarbo won in 2018 Supernova, een prestigieuze wedstrijd voor professionele, jonge en ondernemende kamermuziekensembles.
Tickets beschikbaar
2019-03-09
De soldaat (8+)
Theater FroeFroe
CC De Steiger - Boom
Een poëtisch, beeldend en grappig verhaal over de menselijke kant van een oorlog. Geïnspireerd op het kinderboek 'De vijand'.
Tickets beschikbaar
Spoor 6 'Miro-Museum-Muis'
Spoor 6
GC Den Breughel
Ik ben Miro de museummuis. 'k Breng elke dag urenlang bezoek aan elke zaal, elke spleet, elke hoek. Ik voel me hier erg thuis. Ik ben Miro de museummuis. Dit vriendelijk maar ietwat zonderling knaagdiertje nodigt je uit op een bijzondere theatervoorstelling met heel ongewone kunstwerken op kinderhoogte. Voor kinderen van 3 tot 10 jaar !
Tickets beschikbaar
2019-03-10
Olleke Bolleke
Valentijn Productiehuis
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
Olleke Bolleke gaat over jezelf mogen zijn. Het is een beeldende voorstelling die ondersteund wordt door sfeervolle pianomuziek. De voorstelling bestaat uit associatieve verhaaltjes die aansluiten bij de wereld van peuters en kleuters. De vormgeving is eenvoudig en bestaat , alleen uit schuimrubber kubussen. Met een beetje fantasie kun je hiervan namelijk alles maken wat je wilt. (40min - 3jr+)
Tickets beschikbaar
2019-03-10
Wortels: Hans Mortelmans Trio
Hans Mortelmans Trio
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Vrijwel heel de kleinkunstwereld, van (zware fan) JAN DE SMET (De Nieuwe Snaar) en FAY LOVSKI tot STOOMBOOT werd reeds betoverd door dit eigenzinnig ensemble. Het wordt (hoog) tijd dat jij dit ook eens beleeft ! Krachtig evenwicht tussen energie, melancholie en humor.
Tickets beschikbaar
2019-03-12
Psalm of Psalms
Luca Symfonisch Koor o.l.v. Michiel Haspeslagh
LUCA School of Arts
Luca Symfonisch Koor en Luca Brass o.l.v. Michiel Haspeslagh Een feestelijk concert met een regenboog van oeroude tot recente psalmen gebracht door ons vermaarde koor: van Monteverdi over Schütz en Mendelsshohn tot Rutter. Luca Brass zorgt voor instrumentale afwisseling en vervoegd de zangers in het introitus van de vespers van Monteverdi en het stralende gloria van Rutter.
Tickets beschikbaar
2019-03-12
Zijn we bang voor genetica?
Gert Matthijs
bibliotheek Geraardsbergen
http://bib.geraardsbergen.be/index.php/activiteiten/details/471-Zijn%20we%20bang%20voor%20genetica?
Tickets beschikbaar
2019-03-12
Start to run beginners 0-5 km
Sportdienst
Gemeente Brecht
Start met lopen en probeer aan 5 kilometer te geraken tegen het einde van de lessenreeks. In 10 lessen word je door een ervaren lesgever begeleid om jouw conditie langzaam en gecontroleerd op te bouwen.
Tickets beschikbaar
2019-03-12
Last Days
Lieve Blancquaert
agb@zemst
Lieve Blancquaert: “Mijn werk de voorbije jaren was voor mij altijd een drieluik. Eén verhaal over de drie grote momenten uit een mensenleven: de geboorte, de liefde en de dood. Het begin, het midden en het einde van het leven. De eerste twee zijn al verteld, maar de cirkel is pas rond wanneer ook het laatste deel van de trilogie aan bod kan komen. Last Days – Een ode aan het leven
Tickets beschikbaar
2019-03-13
Workshop voor kids - Jeugdboekenmaand - Niel
Kris van Mijn Oase
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Het thema voor de jeugdboekenmaand is vriendschap. Op woensdag 13 maart ’19 is er in de bib te Niel een workshop voor kids. Er zijn tal van leuke oefeningen en spelletjes om kennis te maken met thema’s zoals concentratie, meditatie en relaxatie. Na afloop krijgt elke deelnemer een lekker ijsje. Tijdstip : 1ste, 2de en 3de lj. van 13.30 tot 15u; 4de, 5de en 6de lj. van 15.30 tot 17u.
Tickets beschikbaar
Film // Marlina the Murderer in four acts
Mouly Surya
Stadbestuur Hoogstraten
Marlina is nog maar net weduwe geworden wanneer een lokale bende zich meldt in de afgelegen boerderij. Ze zeggen dat ze haar zullen beroven, dat ze haar waarschijnlijk ook zullen verkrachten, maar dat ze eerst graag een maaltijd willen. Dat dit niet goed kan aflopen voor de ongewenste bezoekers, suggereert de titel al.
Tickets beschikbaar
2019-03-13
Boetseren met betonklei
Jeugddienst Steenokkerzeel
Gemeente Steenokkerzeel
Voor de kinderen uit het derde en vierde leerjaar organiseert de gemeentelijke Jeugddienst een workshop 'boetseren met betonklei'. De activiteit vindt plaats op woensdag 13 maart van 13u30 tot 16u bij An's Atelier in de Cornellekestraat te Steenokkerzeel. De kinderen zullen in het thema 'lente' verschillende kunstwerken maken met betonklei. Ze krijgen ook enkele drankjes en versnaperingen.
Tickets beschikbaar
2019-03-13
Film: 'The Greatest Showman'
Michael Gracy
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
'The Greatest Showman' is een muzikaal spektakel over het ontstaan van de showbusiness en het gevoel van verwondering dat ontstaat als dromen werkelijkheid worden.
Tickets beschikbaar
2019-03-13
TV-TUNES KNT REVISTED - Wim Opbrouck & Ron Reuman
Wim Opbrouck & Ron Reuman
CC Coloma
Vijftien jaar geleden was de voorstelling TV-tunes KNT van Wim Opbrouck en Ron Reuman een groot succes. Het idee was even simpel als doeltreffend: herkenningsmelodieën van de bekendste tv-programma’s uit onze jeugdjaren opfrissen tot eigentijdse muziek.
Tickets beschikbaar
2019-03-14
First Contact
Het Nieuwstedelijke
GC De Linde
Een vroege veertiger, beseft op een dag dat hij werkelijk alles bezit wat oppervlakkig gezien bij een volwassen leven hoort. Een huis in de stadsrand, een goedbetaalde job, een knappe echtgenote en... een dochter. Zijn leven leidt hem van luchthaven naar luchthaven, van hotel naar hotel. Pas als zijn dochter zestien jaar wordt wekt ze voor het eerst zijn interesse.
Tickets beschikbaar
2019-03-14
Boek je plekje - maart
Enthousiaste verteller
CC Kruispunt
Gezellige en intieme voorleesmomenten. Kom luisteren naar een mooi verhaal en laat je verwennen met een drankje en een lekker hapje.
Tickets beschikbaar
2019-03-14
Saxofoonensemble en LUCA Winds
Studenten LUCA School of Arts campus Lemmens o.l.v. Docenten
LUCA School of Arts
Een concert door de hout- en koperblazers van campus Lemmens met diverse kamermuziek, nieuwe werk voor van Tyler Halig en de Peer Gynt Suite van Edvard Grieg.
Tickets beschikbaar
2019-03-14
Zelfverwonding bij jongeren
Lisa Waals
bibliotheek Geraardsbergen
Zelfverwonding is een niet te onderschatten probleem in onze samenleving. Recente cijfers leren dat één op de tien jongeren in Vlaanderen zichzelf opzettelijk heeft verwond het afgelopen jaar.
Tickets beschikbaar
2019-03-14
Start to run gevorderden 5-10 km
Sportdienst
Gemeente Brecht
Start met lopen en probeer aan 5 kilometer te geraken tegen het einde van de lessenreeks. In 10 lessen word je door een ervaren lesgever begeleid om jouw conditie langzaam en gecontroleerd op te bouwen.
Tickets beschikbaar
2019-03-14
Comedy // Bang van Dendoncker
Jens Dendoncker
Stadbestuur Hoogstraten
Met maar liefst vier comedyprijzen op zak is het voor deze aimabele West-Vlaming tijd om de cultuurpodia in Vlaanderen te bestormen. De winnaar van Humo's Comedy Cup 2016 is helemaal klaar voor eerste zijn soloprogramma.
Tickets beschikbaar
2019-03-15
Jubilee Lanoye
Behoud de Begeerte Tom Lanoye, Nicolas Rombouts, Teun Verbruggen
CC Kruispunt
Tom Lanoye wordt zestig. Om dit te vieren gaat hij op tournee met Jubilee Lanoye. Tijdens dit reizend verjaardagsfestijn kunt u aan Tom als levende literair jukebox teksten aanvragen uit zijn enorme oeuvre. Daarnaast brengt hij samen met contrabassist Nicolas Rombouts en drummer Teun Verbruggen woordkabaal en taalmuziek.
Tickets beschikbaar
2019-03-15
Club: Thomas Henry Rockestra
Thomas Henry
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Ben je klaar voor een nieuw concept? Om een volledige band te horen maar om slechts twee mensen op het podium te zien? Dan is het tijd om 'The Thomas Henry Orchestra' te ontmoeten.
Tickets beschikbaar
2019-03-15
Kook & klei
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Keramist Koen Ghesquière leert je de geschiedenis en de basics van het pottendraaien. Samen met hem ga je aan de slag met handgemaakt en wielgedraaid keramiek. Een maand na de workshop krijg je je beste stuk gebakken en geglazuurd mee naar huis.
Uitverkocht!
2019-03-15
Frimout 'Flits me terug naar de jaren '80'
GC Den Breughel
GC Den Breughel
Flits me terug naar de jaren '80 is 2x 50 minuten feelgood Nederlandstalige pop, verpakt in een nostalgisch jasje. Gebracht door een straffe Nederlandstalige band die de voorbije jaren tijdens meer dan 100 optredens in heel het land meer dan zijn strepen verdiend heeft.
Tickets beschikbaar
2019-03-16
Improvisatietheater
Koeien met Strepen
Gemeente As
Improvisatietheater
Tickets beschikbaar
2019-03-16
237 redenen om door te gaan
Vzw Kobie
Vzw Kobie
Deze voorstelling is verplaatst van 16/02 naar 16/03. Axel en Hans hebben dringend de behoefte om de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven ? Hoe lang hebben ze nog ? Hoe willen ze herinnerd worden ? Is er leven na de seks ? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun allerlaatste feestje?
Tickets beschikbaar
2019-03-16
MephistowComedyNight2019
STEVEN MAHIEU (nieuwe show) - LUKAS LELIE - MC BAS BIRKER!
Mephistow
Humor met een grote G! Voor het 11e jaar op rij organiseert Mephistow.be zijn beruchte Comedy Night. In een mooi kader - de prachtige showroom van GroepGhistelinck te Waregem - komen zoals steeds gerenommeerde artiesten u verrassen! Losse stoelen of liever aan tafel, al dan niet met een hapje erbij? Met vrienden? Als heus bedrijfsevent? Met of zonder factuur? Alles kan!
Tickets beschikbaar
2019-03-16
Theater 'De Soldaat Facteur en Rachel' van Arne Sierens
Voor Taal en Kunst Mechelen
Concertband Heffen & Cafe Malvine
Zij is geboren in de Westhoek, hij is er naartoe gestuurd om zijn land te dienen.Allebei hebben ze er hun jonge jaren beleefd, met angsten en vreugden, met verliefdheden en met walging, en steeds tegen de achtergrond van 'De grooten Oorlog'. Meester-schrijver Arne Sieren schotelt ons een caleidoscoop voor van gevoelens, beelden en herinneringen.
Tickets beschikbaar
2019-03-16
Spaanse kookworkshop - GEANNULEERD
Jordi Daems
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Wie aan deze geliefde mediterraanse keuken denkt, denkt aan tapas. Er is dan ook niets beter om deze maaltijd te starten dan met een heerlijk assortiment van deze kleine typische aperitiefhapjes. Daarna bereiden we samen de trots van Spanje, paella. Dankzij een versie met konijn, zeevruchten en varkensvlees ervaar je de echte zuiderse sfeer.
Uitverkocht!
2019-03-16
Helder in de sofa
Jan Leyers met Cathérine
Gemeente Boechout
Drie jaar geleden bracht Jan Leyers ‘Helder’ uit, zijn allereerste Nederlandstalige soloalbum. De man die muzikale geschiedenis schreef met Soulsister en talloze hits voor andere artiesten creëerde (o.a. voor Clouseau, Natalia en de Amerikaanse countryzanger Aaron Tippin) liet op ‘Helder’ een totaal andere kant van zichzelf zien.
Uitverkocht!
2019-03-16
Sprookjestroep
Spoor 6
Vrijetijdsdienst Machelen
Hallo, wij zijn Jacoba en Wilhemina. Beter bekend als de nichtjes Grimm. We beloofden onze nonkels om op hun sprookjesbos te passen, maar dat was niet zo slim. Alles draait hier in de heksensoep! Straks wordt het één grote sprookjestroep. Naar een einde zoals "... nog lang en gelukkig" zijn we nu op zoek, want zo eindigt toch ieder sprookjesboek.
Tickets beschikbaar
2019-03-17
't Gasthuis Klassiek: 'Blok- en tokkelstreken'
Hermelinde de Smet - Dominik Riepe
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Flora François - blokfluit Hermelinde de Smet - barokviool Dominik Riepe - klavecimbel
Tickets beschikbaar
2019-03-17
GetSomeWine - Aperitiefconcert
GetSomeWine
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Het trio GetSomeWine zorgt voor een voormiddag gevuld met prachtige pop- en jazz-standards. Oljana Weyler (zang), Koen Wauters (gitaar) en Steven Van Gool (contrabas) toveren het atrium in het gemeentehuis van Niel even om tot een supergezellige huiskamer. Dankzij hun ervaring van meer dan 10 jaar en een groot repertoire maken ze met plezier ook uitstapjes naar Soul, R&B en Bossanova.
Tickets beschikbaar
2019-03-17
VijverRun33
afdeling vrije tijd - dienst sport i.s.m. OVML & AVToekomst
afdeling vrije tijd - dienst sport i.s.m. OVML & AVToekomst
Een unieke natuurloop (5, 12 en 33km) in het waterrijkste gebied van België door de bossen en langs de vijvers van Midden-Limburg.
Tickets beschikbaar
2019-03-17
Steenokkerzeel wandelt culinair
Sportdienst
Gemeente Steenokkerzeel
Deze wandeltocht is bedoeld voor alle inwoners van onze gemeente en vindt plaats op zondag 17 maart 2019. Het startuur is vrij te kiezen en kan tussen 11.30u en 13.30u. Deze wandeling kost €3pp. De tocht is toegankelijk voor iedereen en omvat een bewegwijzerde wandeling van +/- 6 km of 9 km. Onderweg kunnen een 3-tal streekprodukten genuttigd worden. De start en aankomst is aan de kerk te Perk.
Tickets beschikbaar
2019-03-17
Lessenreeks Loop Je Fit voorjaar 2019
Wuustwezelse GAV i.s.m. de gemeentelijke sportdienst
Wuustwezelse GAV i.s.m. de gemeentelijke sportdienst
Lessenreeks Loop Je Fit. Gedurende tien weken worden beginnende joggers tweemaal per week begeleid om uiteindelijk veertig minuten onafgebroken te kunnen joggen. Loopervaring is niet vereist. De gezamenlijke trainingen gaan door op zondag van 10 u. tot 11 u. en op dinsdag van 19.30 u. tot 20.30 u. De reeks start op zondag 17 maart 2019 en eindigt op zondag 26 mei 2019.
Tickets beschikbaar
2019-03-17
Leer je fototoestel beter gebruiken (17/03 en 31/03)
Koninklijke Fotogroep Dafofi Schelle
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Kom de geheimen van je fototoestel ontdekken in deze cursus georganiseerd in samenwerking met de Schelse fotoclub Dafofi. Elke sessie is een combinatie van uitleg in het lokaal gevolgd door praktische oefeningen met je eigen camera “in the field”. Enkele zaken die dan al zeker aan bod komen zijn sluitertijd, ISO, scherpstellen, de juiste belichting, compositie en… al die knopjes.
Uitverkocht!
2019-03-17
Workshop zelf verzorgingsproducten maken
cvba de Melkerij
Gemeente Zemst
In mijn workshops leer je waarom de commerciële producten niet goed voor je huid en het milieu zijn. Je maakt kennis met de basisproducten waarmee je thuis makkelijk en snel aan de slag kan.
Bijna uitverkocht !
2019-03-18
Ecologische gazon zonder zorgen
Velt
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
In deze voordracht zoomen we in op gazon. Waaruit bestaat je gazon? Hoe groeit hij? En in welke omstandigheden groeit gazon het best? We bespreken veel voorkomende gazonproblemen en -plagen en geven milieuvriendelijke oplossingen voor een gezonde gazon. Tot slot werpen we een nieuwe blik op 'gazon'. Welke alternatieven zijn er voor de perfecte groene grasmat?
Tickets beschikbaar
2019-03-20
Hello Robot (van 6 tot 12 jaar)
Hello Robot
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Op woensdagnamiddag 20 maart vieren we ‘Feest in de bib’ met de voorstelling ‘Hello robot’. Iedereen tussen 6 en 12 jaar wordt uitgenodigd voor een voorstelling die inspeelt op wat ons nog te wachten staat in een toekomst waar robots naast en met ons leven. Daarna word je uitgenodigd voor een pannenkoek.
Tickets beschikbaar
2019-03-20
Kleinkunst: Stoomboot - Solo
Niels Boutsen
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Nieuwe cd 'Zwarte Doos' Zwarte Doos is het derde album van Niels Boutsen, de man achter Stoomboot. Hij won in 2011 de Nekka-kleinkunstwedstrijd en stond op het podium met mannen als Zjef Vanuytsel, Jan De Wilde en Kommil Foo. Hij is intussen vijf jaar onderweg en vindt moeiteloos zijn plaats in het hedendaagse kleinkunstlandschap.
Tickets beschikbaar
2019-03-20
Jongerenconcert koningin Elisabethwedstrijd
??
LUCA School of Arts
Een recital door de 3de laureaat van de koningin Elisabeth wedstrijd, de bas baryton Ao Li. Hij wordt aan de piano begeleid door Hao Wu.
Tickets beschikbaar
2019-03-20
Claudia Van Avermaet: Jouw gezondste lichaam ooit
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Eindelijk werk maken van je goede voornemens voor het nieuwe jaar? Dan mag je deze lezing niet missen! Claudia Van Avermaet is yogadocente, voedingscoach, mindfulnesstrainer én auteur van de boeken ‘Power’, ‘Powerbody’, ‘Powerboost’ en ‘Mijn Powerplanner’. De zus van gouden medaillewinnaar Greg Van Avermaet is een vat vol energie.
Tickets beschikbaar
2019-03-20
LUCA Percussie-ensemble o.l.v. Chin-Cheng Lin
Studenten LUCA School of Arts, campus Lemmens
LUCA School of Arts
Muziek van: Tanaka, Rosauro, Whitmarsch e.a. Het LUCA percussie-ensemble schotelt het publiek dit jaar vier verschillende concerto’s voor, voor marimba, vibrafoon, drumstel en percussie-duo. Deze concertavond wil het overtuigende bewijs zijn dat deze instrumenten niet alleen hun plaats kennen in een orkest, maar ook als virtuoos solo-instrument voor de dag kunnen komen.
Tickets beschikbaar
2019-03-21
Kaffee Matinee: Zeg... Weet je nog wel?
Vinnie en Elly
Gemeentebestuur Galmaarden
De show: ‘Zeg… Weet je nog wel?’ is een volledig ‘variété’ programma met meezingers; sketches, goochelact, authentieke draaiorgelmuziek, muzikale bingo en een muzikale reis naar de tijd van toen.
Tickets beschikbaar
2019-03-21
Wijnegems Filmcoöperatief: 'As it is in Heaven'
Kay Pollak
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Een beroemde dirigent beslist na gezondheidsproblemen naar zijn geboortedorp terug te keren en begeleidt daar het plaatselijke koor. De film geeft stof tot nadenken over de relaties tussen mensen, allerlei obstakels in de samenwerking en over geloof en vertrouwen.
Tickets beschikbaar
2019-03-21
Perfect Strangers
Theater TRAC
Theater TRAC
Een aantal vrienden spelen tijdens een etentje een gevaarlijk spel. Iedereen legt z’n GSM op tafel en ze komen overeen om alle berichtjes en gesprekken openbaar te maken om zo te bewijzen dat ze niets te verbergen hebben. Wat eerst een onschuldig spelletje lijkt, wordt al snel gevaarlijk wanneer de berichtjes stilaan duidelijk maken hoe weinig ze eigenlijk weten over de anderen…
Tickets beschikbaar
Lenteconcert
leerlingen academie muziek en woord
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Mogen wij u van harte uitnodigen op ons Lenteconcert in de Gemeentelijke Basisschool te Niel? Tijdens dit concert brengen de leerlingen van de Academie voor Muziek en Woord van de afdeling Niel de zon naar je toe. Zoals elk jaar mag u zich verwachten aan een enorm gevarieerd programma muziek en woord. Na het concert nodigen we u graag uit om samen met ons een hapje en sapje te nuttigen.
Tickets beschikbaar
2019-03-22
Els de Schepper heeft besloten er geen eind aan te maken
Els de Schepper
agb@zemst
Els de Schepper heeft een besluit genomen. Ze zal blijven léven. En hoe! Vanaf nu gaat Els zich enkel nog amuseren. Al heeft het leven haar de afgelopen jaren regelmatig dikke kletsen uitgedeeld en al weet ze soms niet waar die allemaal voor hebben moeten dienen. Eén ding staat als een paal boven water: Els lééft met veel goesting! En ze wil u ook aansteken!
Uitverkocht!
2019-03-22
The joy of jazz
Helena Fontyn
Vrijetijdsdienst Machelen
Een swingende jazzclub uit de jaren ‘40. Een warme, sensuele stem klinkt op, omringd door gepassioneerde muzikanten. Er wordt gedanst, gelachen, intens geluisterd en genoten. Juweeltjes uit de 100 jarige geschiedenis van jazz komen voorbij. Nina Simone, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald,… Dàt is The Joy of Jazz!
Tickets beschikbaar
2019-03-23
BiZAR (4+)
MT De Kolonie & Théâtre des 4 Mains
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Kijk binnen in het huis van een prettig gestoorde oma. In haar vrolijke bestaan wordt ze opgeschrikt door een soort klusjesman. Hij opent kasten, sleutelt aan toestellen en vindt steeds iets wat hem compleet verrast. Zij is soms geamuseerd, soms gegeneerd en soms compleet gestoord door wat hij allemaal uitvoert. EXTRA VOORSTELLING : 23 maart '19 om 16.30u op dezelfde locatie
Tickets beschikbaar
Thomas Smith: De jaren van verstand
Thomas Smith
Dienst Vrije Tijd Brecht
‘De Jaren Van Verstand’ hoe bereik je die, en heb je daar je verstand wel voor nodig? Zullen we ooit met zijn allen de jaren van verstand kunnen bereiken of zullen onze hersenen, soms vriend, soms vijand, soms een totale onbekende, ons altijd in de weg staan? Wie Thomas kent mag een nog vrijere, rijpere, eerlijkere en vooral grappigere Thomas verwachten.
Bijna uitverkocht !
2019-03-23
The Code Dance Competition
THE CODE
THE CODE
The Code staat voor 4 kernwoorden die centraal staan in deze nieuwe urban danswedstrijd: Creativity-Open Minded-Dedicated-Equality. De focus van deze nieuwe urban danswedstrijd ligt vooral op het naar voor brengen van dans in showvorm. De teams strijden tegen elkaar om het prijzengeld binnen te halen. Ook de toeschouwers kunnen genieten van een avond vol special acts, dans en entertainment!
Tickets beschikbaar
2019-03-23
Workshop 3D-printen
Fablab Astertechnics.
Bibliotheek Geraardsbergen
3D-printen wil zeggen driedimensionele objecten printen, meestal in kunststof. De techniek dateert al van het jaar 2000 en werd oorspronkelijk vooral gebruikt voor de medische en de technologische wereld. Gaandeweg werden de printers kleiner en goedkoper, en momenteel richt 3D-printing zich ook op de gewone consument die huis-tuin-en keuken objecten kan printen.
Tickets beschikbaar
2019-03-23
Culturele busuitstap Mechelen
Gemeente Hechtel-Eksel
Gemeente Hechtel-Eksel
In de voormiddag bezoeken we het Speelgoedmuseum. Na de lunch ontdekken we het stadscentrum met gids. Veel historische gebouwen getuigen van de belangrijke politieke en economische rol van Mechelen in de Bourgondische periode. Hou je vast, want de lijst is lang: de Sint-Romboutskathedraal, de voormalige paleizen van Margareta van Oostenrijk en Margareta van York, het paleis van de Grote Raad...
Uitverkocht!
2019-03-23
Meisjesnamen
Scala
CC Kruispunt
Anne, Irene, Annelies en Marijke. Zijn het de namen van de dames van Scala met hun engelachtige stemmen? Of zijn het titels van Vlaamse liedjes? Liedjes door vrouwen over vrouwen… Scala brengt met Meisjesnamen voor het eerst in hun bestaan een voorstelling volledig in het Nederlands. Ontdek deze hemelse stemmen in de Sint-Andreaskerk in Woumen.
Uitverkocht!
2019-03-23
Aperitiefconcert: Bruegel
Utopia Ensemble
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
In 1569 - 450 jaar geleden - stierf Pieter Bruegel de Oude. Aan de hand van composities van tijd- en streekgenoten tracht Utopia de schilderijen te verklanken.
Tickets beschikbaar
2019-03-24
Kleutertheater: Het Zonne-ei
Het Wijnegems Poppentheatergezelschap
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Een elfje vindt in het bos een groot rond ding. Wat zou dat nu kunnen zijn ?
Tickets beschikbaar
2019-03-24
Huiskamerconcert Sliman Dahra
Sliman Dahra
Gemeente Kalmthout
De jonge pianist Sliman Dahra vertrok samen met zijn ouders uit het gevaarlijke Syrië. De reis stopte in Kalmthout, waar het driekoppige gezin sinds een aantal maanden woont. Sliman studeerde in Syrië piano aan het conservatorium. Hij gaf pianoles en algemene muziekleer.
Tickets beschikbaar
2019-03-24
Fairly Vegan Fair
Eva Limburg vzw
EVA Limburg vzw
De eerste vegan beurs in Limburg!
Vegan lekkernijen, foodtrucks, kledij, boeken, verzorgingsproducten, hebbedingen, infostanden, sprekers, kookdemos,…

Wanneer? Zondag 24 maart van 11u tot 20u

Waar? Buurthuis Heppen, Heidestraat 65, 3971 Heppen, Limburg, België

Tickets? 3 euro in voorverkoop, 5 euro aan de deur

Toegang? Breng je QR-code mee.
Tickets beschikbaar
2019-03-24
Jeugdboekenmaand - voorstelling Galileo Hannibal Colombus Blauw
Meneer Zee
BibArt
Tijdens de Jeugdboekenmaand vertelt meneer Zee over Galileo Hannibal Colombus Blauw, een vogeltje dat zich anders voelt. Galileo gaat op wereldreis en leert dat vriendschap het allerbelangrijkste is. Dit is een voorstelling voor speelvogels van zes tot lachbekken van negen jaar en hun (groot)ouders.
Tickets beschikbaar
2019-03-24
Monsterlijk Mooi
Poppentheater Fatsnerran
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
Het valt nog niet mee om je staande te houden in al die drukte, als iedereen probeert de ander te vlug af te zijn, en te slim. Een voorstelling over “erbij willen horen”maar er niet bij passen! Over nét even anders zijn, over eenzaam zijn in de chaos van een groot monstergezin. Waar moet je dan naar toe? Krak, krak, kraaaak… De familie Monster heeft gezinsuitbreiding! (50min - 3jr+)
Uitverkocht!
2019-03-24
Lezing // Sportman
Ruben Van Gucht
Stadbestuur Hoogstraten
In ‘Sportman’ vertelt Ruben Van Gucht kleine en grote anekdotes die de voorbije jaren aan zijn neus zijn gepasseerd. De zoektocht naar Johan Bruyneel in Madrid, racen met Tom Boonen en Niels Albert op Francorchamps, een aanvaring met Marc Wilmots in Brazilië, op hoogtestage met Jurgen Van Den Broeck, het evangelie schenken aan Romelu Lukaku, de sprint aantrekken voor Greg Van Avermaet,...
Tickets beschikbaar
2019-03-26
Ladies@cinemAS 'Phantom Thread'
Cultuurdienst As
Gemeente As
LADIES @ cinemAS - ‘PHANTOM THREAD’ incl. glaasje cava en goody bag
Tickets beschikbaar
2019-03-26
Kamermuziekavond 26-03-2019
Studenten LUCA School of Arts, campus Lemmens
LUCA School of Arts
Op de kamermuziekavonden kan u kennis maken een selecte groep kamermuziekensembles van LUCA School of Arts, campus Lemmens. Ze brengen u de fraaiste bladzijden uit het grote repertoire van de kamermuziek.
Tickets beschikbaar
2019-03-26
Kinderfilm | Smallfoot
Vzw Kobie
Vzw Kobie
Deze vertoning werd verplaatst van 23/01 naar 27/03. De nieuwste animatiefilm 'Smallfoot' vertelt het verhaal van een yetigemeenschap die doodsbang is van ‘smallfoot’ of mensen. De yeti's vertellen elkaar 's avonds bij het kampvuur horrorverhalen over wezens met perfect witte tanden, enkel haar op hun hoofd en een muntfrisse adem.
Tickets beschikbaar
2019-03-27
Coupe Theater: Obscene Fabels
Erik Goris - JF D'Hondt
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Lachen verzekerd, want de 'fabulazione' blijven actueel, spits en ad rem tot en met... Verhalen van een duivelskunstenaar, een doet-al, een gedreven theatermaker die zelfs al een paar keer op de scène werd gearresteerd. De maker van het spraakmakende Mistero Buffo. En die toch in '98, terecht, de Nobelprijs voor literatuur in ontvangst mocht nemen!
Tickets beschikbaar
2019-03-28
Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms
Kamerkoor Studenten LUCA School of Arts o.l.v. Bart Naessens
LUCA School of Arts
Ein Deutsches Requim van Johannes Brams wordt uitgevoerd door de studenten van campus Lemmens in de versie voor piano vierhandig.
Tickets beschikbaar
2019-03-28
Gelukzoeker
Bert Gabriëls
Gemeente Steenokkerzeel
Bert Gabriëls maakte naam met programma's als Zonde van de Zendtijd, Absurdistan, Advocaat van de Duivel, Terug naar Eigen Land. Met al die ervaringen op zak gaat hij weer het podium op voor het pure comedywerk. Hij gaat in zijn show op zoek naar geluk. Hij hakt het eruit met stevige grappen, scherpe observaties en veel harde meppen humor.
Tickets beschikbaar
2019-03-29
een humoristische vertelling
Het XIIIe werk van Rob Vanoudenhoven
Gemeente Boechout
Rob Vanoudenhoven, wie kent hem niet. Zijn eerste 50 jaar op deze planeet. Hem laten vertellen over zijn leven, werk en avonturen.
Bijna uitverkocht !
2019-03-29
Comedyvoorstelling 'Toen de dieren nog spraken...'
Natuurpunt CVN - Joeri Cortens
Gemeente Edegem
een natuureducatieve comedyvoorstelling over de communicatie tussen mensen, dieren, planten, … in geuren en kleuren ... en wat er zoal kan mislopen.
Tickets beschikbaar
2019-03-29
Concert // A Tribute to the Sixties
De Bonanzas
Stadbestuur Hoogstraten
Verwacht u aan alle popklassiekers uit de jaren 60 zoals ze vandaag moeten klinken; soms ingetogen en intiem, soms uitbundig en enthousiast maar steeds met volle overgave en met respect voor het origineel. Een weloverwogen selectie van nummers die de hitlijsten van de jaren 60 sierden. Een selectie die veelvuldig wordt uitgebreid en verfijnd.
Tickets beschikbaar
2019-03-30
Ouder-kind-yoga (3 tot 6 jaar)
IVEBICA
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
De workshop is volledig op kindermaat, waardoor je als ouder even uit je rol van opvoeder kan treden en je jouw kind jouw eigen speelse kant kan laten zien. De lessen zijn voor een doelgroep van kleuters (3 tot 6-jarigen) en hun ouder, grootouder, tante, nonkel, ... . Je schrijft je in per duo.
Tickets beschikbaar
2019-03-30
Filip Verneert & Enrique Simon Quartet
Jazzcafé@DeMeet
Gemeente Sint-Laureins
De Belgische jazzgitarist Filip Verneert en de Spaanse jazzpianist Enrique Simon zijn muzikale zielsverwanten, met een passie voor jazz én klassieke muziek. Piano en gitaar in een muzikaal gesprek dat tegelijk melodieus, innemend en verrassend is. Gedempte vreugde, melancholische mijmering en een zucht naar zon en zin.
Tickets beschikbaar
2019-03-30
Kweken in potten
Vormingplus
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Vind je het ook zo heerlijk om je eigen radijsjes te oogsten? Peterselie of tijm te zien opschieten in potten op je vensterbank? Kom dan met ons woelen met aarde en zaden. Want we gaan samen groenten en kruiden kweken in bloempotten en -bakken. We gebruiken ook allerlei recipiënten uit recyclagematerialen. Breng vooral je handige, groene vingers, een schort en tuinhandschoenen mee.
Uitverkocht!
2019-03-30
JJ B-Day Special
Johan Jast & Co
MaJic
Wat krijg je als een beginnende comedian beslist om zijn 33ste verjaardag groots te vieren? "De JJ B-Day Special" Onder die naam brengen Johan Jast & Co u humor van de bovenste plank. De komieken van dienst: - Amelie Albrecht - Johan Jast - Ariane Van Hasselt - Jeroen Maris - Lene Vos - MC: Wim Janssens
Tickets beschikbaar
2019-03-31
Aperitiefconcert maart
Duo Euryanthe
Gemeente Boechout
Rebecca Van Goethem: viool David Baeck: piano
Tickets beschikbaar
2019-03-31
De aardmannetjes
Meneer Zee
De Poppentovertrein - Den Bril vzw
Sprookjes kan je overal vinden: in een verlaten huis, in een donker bos of een oude kast. De spannendste, grappigste, gevaarlijkste sprookjes komen van onder de grond. Daar leven de aardmannetjes. Meneer Zee en Meneer Ha zijn gewiekste sprookjessprokkelaars die zelfs drie dagen met hun blote voeten in een pot willen gaan staan om er te vinden. (50min - 5jr+)
Bijna uitverkocht !
2019-03-31
Atelierbezoek froefroe + poppen maken
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Wegens groot succes brengen we nog eens een bezoekje aan de fantastische werkplaats van Froefroe. Meester-poppenmaker Patrick Maillard neemt je tijdens dit atelierbezoek mee in de wereld van de typische poppen en creaturen van FroeFroe. Patrick laat zien hoe je een kop boetseert of een poppenlijfje maakt en legt je de verschillende technieken uit.
Uitverkocht!
2019-03-31
Mindfulness en geluk voor iedere dag
David Dewulf
Route 42
We leven in een hectische maatschappij waar “snel” en “druk” de maat slaan. Hoe houden we het hoofd koel en het hart warm? Mindfulness helpt je op een eenvoudige manier om te gaan met de drukte en de stress van het leven. Zodat je elk moment van je leven ten volle leeft.
Tickets beschikbaar
2019-04-02
Ensemble nieuwe muziek
Studenten LUCA School of Arts o.l.v. Pieter Schuermans
LUCA School of Arts
Het Ensemble Nieuwe Muziek wil de kaart van de Belgische componisten trekken. Componist Jean-Luc Fafchamps is dit academiejaar te gast op campus Lemmens voor een masterclass. Met de uitvoering van zijn Deux Poèmes brengen wel hulde aan Jan Van der Roost, die decennialang docent aan onze campus was. Met twee werken van de Poolse componist Witold Lutoslawski wordt dit concert aangevat en afgerond.
Tickets beschikbaar
2019-04-02
UB-29
TG Vagevuur & Brussels Experimental/Koen Boesman & Peter Spaepen
TG Vagevuur
Met de muziektheatervoorstelling UB-29 nemen TG Vagevuur en Brussels Experimental de kijker mee in een gedachtentrip naar de rand van de dood. In een nieuwe constructie voor stem, staal en stilte onderzoeken componist Peter Spaepen en regisseur Koen Boesman op basis van teksten van 13 auteurs de achterkant van het heldendom.3 spelers, een 10-koppig mannenkoor en een constructie van barstend staal.
Tickets beschikbaar
2019-04-02
De mensengenezer
Koen Peeters
CC Kruispunt
In de reeks Auteurs uit/over de regio nodigen we Koen Peeters uit in de bib. Hij brengt het verhaal van zijn roman De mensengenezer. Tijdens het creatieproces vertoefde hij uren en dagen in onze Westhoek om de bijzondere sfeer, geschiedenis en verhalen te vatten.
Tickets beschikbaar
2019-04-04
Joint Adventure: Studenten en docenten delen samen het podium
Raphaëlla Smits, Roel Dieltiens en studenten campus Lemmens
LUCA School of Arts
Op het programma: ARIEL RAMIREZ bew. JORGE CARDOSO, Missa Criolla voor gitaar en koor; JORGE MOREL, Dialogando voor cello en gitaar; LUIGI BOCCHERINI, Fandango-Kwintet n. 4 in D Major (G. 448) voor gitaar, 2 violen, altviool en cello (+ castagnetten)
Tickets beschikbaar
2019-04-04
The Tennessee Waltz
Barbara Dex, Gunther Verspecht, Jo Mahieu
A-Klank
Op verzoek van vele countryfans kruipen Barbara Dex en Gunther Verspecht opnieuw in de huid van Dolly Parton en Kenny Rogers. Ze hernemen de succesvolle voorstelling Dollymentary: The Tennessee Waltz (2013). Een akoestische setting ditmaal zodat je de songs in hun meest pure vorm kunt horen.
Uitverkocht!
2019-04-04
Een avondje cabaret
Stefaan De Winter, Maarten Westra-Hoekzema en Pieter Verelst
Dienst Vrije Tijd Brecht
Stefaan De Winter van Die Verdammte Spielerei presenteert een avond met twee grote talenten uit het cabaret. Pieter Verelst won in 2016 het Camerettenfestival. Eerder viel hij al in de prijzen op het Groninger Studenten Cabaretfestival. Maarten Westra Hoekzema werd geselecteerd voor het Leids Cabaret Festival, en slaat met zijn stijl een brug tussen theater en comedy.
Tickets beschikbaar
2019-04-05
Concert: Tom Helsen
Gemeente Hechtel-Eksel
Gemeente Hechtel-Eksel
De Leuvense singer-songwriter Tom Helsen staat al meer dan 20 jaren op de planken. Hij liet voor het eerst van zich horen in Humo's Rock Rally in 1996 waar hij solo de zilveren plak behaalde. Al snel werd hij een groep en tussen 1998 en 2015 bracht hij 7 albums uit. Tom speelde op alle grote festivals en scoorde een 25-tal radiohits waaronder 'Sun in her eyes' en 'Easy'.
Tickets beschikbaar
2019-04-05
Theater // De tuin van de walvis (5+)
Beeldsmederij De Maan
Stadbestuur Hoogstraten
Als de sprinkhaan op een dag een briefje ontvangt waarin de walvis hem vraagt om een tuin, verzamelt hij alles wat hij daarvoor nodig heeft. Hij laadt het in een boot en gaat op weg. Maar… waarom alsmaar meer en groter willen? Leidt dat tot bevrediging? Tot het grote geluk? In deze allegorische vertelling wordt ons consumptiegedrag op een minzame manier onder de loep genomen.
Tickets beschikbaar
2019-04-06
Amnes(t)ie
Action Zoo Humain
CC Kruispunt
Wat doen we met mensen die extreme keuzes maken waarmee ze zichzelf buiten de samenleving plaatsen? Wat als die spijt krijgen en willen terugkeren? Geven we ze een tweede kans? Het theatergezelschap Action Zoo Humain duikt in het televisielandschap met een nooit eerder geziene talkshowformat: Samen door één deur met als gastheer Bert Gabriëls.
Tickets beschikbaar
2019-04-06
Romantico
Edenwood Duo
CC Kruispunt
Verenigd in het leven, spelen Catherine Struys (gitaar) en Wouter Vercruysse (cello) samen muziek sinds hun ontmoeting. Met Romantico stelt Edenwood Duo een romantisch eigentijds programma voor met muziek die origineel geschreven is voor het bijzondere duo cello & gitaar, naast eigen bewerkingen van stukken van Manuel de Falla en Egberto Gismonti.
Tickets beschikbaar
2019-04-07
Paddington 2
GC Den Breughel
GC Den Breughel
Paddington is inmiddels gesetteld bij de familie Brown. Hij wil tante Lucy graag een mooi cadeau geven voor haar honderdste verjaardag. Het boek van Londen dat hij voor haar wil kopen wordt gestolen door Phoenix Buchanan, acteur en meester in vermommingen. Paddington krijgt de schuld en belandt zelfs in de gevangenis!
Tickets beschikbaar
2019-04-08
Jurassic World: Fallen Kingdom
GC Den Breughel
GC Den Breughel
Het is vier jaar geleden dat het pretpark en luxeresort Jurassic World werd vernietigd door ontsnapte dinosaurussen. De mens is verdwenen op Isla Nubar terwijl de dinosaurussen er nog steeds zijn en er proberen te overleven.
Tickets beschikbaar
2019-04-08
Leren werken met een iPad - Hemiksem
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Met medewerking van vrijwilligers van Vormingplus organiseert de bib een driedelige cursus iPad. Om praktische redenen worden de deelnemers voor de eerste les in 2 groepen verdeeld. Voorkennis is niet vereist maar je moet wel een klein beetje met een pc kunnen werken. Je brengt alvast je eigen iPad mee. 1ste les: di. 9 of do. 11/04. 2de en 3de les: do. 18 en 25/04/2019
Tickets beschikbaar
Cultuurkamp 6-8 -jarigen (paasvakantie 2019)
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Het cultuurkamp voor 6-8 -jarigen richt zich op meisjes en jongens van geboortejaren 2011, 2012 en 2013. Het cultuurkamp vindt plaats op 9, 10 en 11 april 2019.
Tickets beschikbaar
2019-04-09
Cultuurkamp 9-12 -jarigen (paasvakantie 2019)
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Het cultuurkamp voor 9-12 -jarigen richt zich op meisjes en jongens van geboortejaren 2007, 2008, 2009 en 2010. Het cultuurkamp vindt plaats op 9, 10 en 11 april 2019.
Tickets beschikbaar
2019-04-09
Film // ZOOks (6+)
Ciné Kids
Stadbestuur Hoogstraten
De 13-jarige Robin leeft in een wereld waar de natuur taboe is. Planten zijn vies, vlinders gevaarlijk en het woud is strikt verboden terrein. Het schrikbewind van Koning Ferdinand en zijn Bureau voor Natuurcontrole (het BNC) houdt mens en natuur op veilige afstand van elkaar. Op een dag verdwijnt Robins moeder Marjolein tijdens een missie in het woud.
Tickets beschikbaar
2019-04-10
Film // The Nile Hilton Incident
Tarik Saleh
Stadbestuur Hoogstraten
THE NILE HILTON INCIDENT is een vlotte, broeierige film-noir over een eenzame politieman die gerechtigheid zoekt in een stad waar de corruptie weelderig tiert.
Tickets beschikbaar
2019-04-10
Pjotr en de Wolfski
DE MAAN
GC Den Breughel
De klassieker 'Peter en de Wolf' grappig verteld en verbeeld met handpoppen op de hand van meester figurenmaker Paul Contryn, derde telg uit het historische Mechelse geslacht van poppenmakers. Deze evergreen houden we graag op het repertoire en speelt in de nieuwe versie al seizoenen lang voor volle zalen.
Tickets beschikbaar
2019-04-10
Boek je plekje - april
Enthousiaste verteller
CC Kruispunt
Gezellige en intieme voorleesmomenten. Kom luisteren naar een mooi verhaal en laat je verwennen met een drankje en een lekker hapje.
Tickets beschikbaar
2019-04-11
Opgesloten in de bib: bibliotheekspel voor kinderen
Toeters en Belle
Bibliotheek Geraardsbergen
Een bibliotheekspel voor kinderen van 6-9 jaar Wat een pech, de sleutel van de bib is weg! Help jij hem terug te vinden? Ben je een krak in het kraken van codes? Hebben raadsels voor jou geen geheimen meer? Vind jij makkelijk een speld in een hooiberg terug? Dan is deze toffe workshop écht iets voor jou!
Tickets beschikbaar
2019-04-11
Broodje Film: 'Le Fidèle'
Michaël R. Roskam
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino 'Gigi' Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte 'Bibi' Delhany. Maar Gigi draagt een geheim met zich mee.
Tickets beschikbaar
2019-04-12
HAAR (2,5 tot 4 jaar)
RASA
CC De Steiger - Boom
HAAR is een totaalbeleving voor kinderen van 2,5 tot en met 4 jaar. Samen met hun ouders of in klas/groep gaan ze op expeditie in deze kunst/speel/voel-installatie. Rasa werkt samen met ervaren begeleiders, die je wegwijs maken en je uitnodigen om mee op ontdekking te gaan. Via IVEBICA kan je tickets kopen voor 2 data. De tickets zijn aan te schaffen voor de ouders én de kinderen.
Tickets beschikbaar
Hotel Transsylvanië 3
GC Den Breughel
GC Den Breughel
In 'Hotel Transsylvanië 3 - Een monsterlijk leuke vakantie' gaan we mee op reis met onze favoriete monsters. Om eindelijk eens te bekomen van het drukke werk in het hotel, vieren Dracula en co vakantie aan boord van een luxe cruiseschip.
Tickets beschikbaar
2019-04-15
Niet Schieten
GC Den Breughel
GC Den Breughel
Op 9 november 1985 pleegt de Bende van Nijvel een laatste aanslag op een warenhuis van Delhaize in Aalst. De 9-jarige David Van de Steen ziet hoe zijn ouders en zusje voor zijn ogen worden neergeschoten. Zelf raakt hij zwaargewond. Zijn grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en krijgen de loodzware taak om, ondanks het grote verdriet, David een toekomst te bieden.
Tickets beschikbaar
2019-04-15
Speelkamp voor 4-6 -jarigen (paasvakantie 2019)
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Het speelkamp voor 4-6 -jarigen richt zich op meisjes en jongens van geboortejaren 2013, 2014 en 2015. Het speelkamp vindt plaats van 15 tot en met 19 april 2019, dagelijks van 9 uur tot 12 uur (vooropvang vanaf 8 uur en naopvang tot 17 uur).
Tickets beschikbaar
2019-04-15
Speelkamp voor 7-9 -jarigen (paasvakantie 2019)
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Het speelkamp voor 7-9 -jarigen richt zich op meisjes en jongens van geboortejaren 2010, 2011 en 2012. Het speelkamp vindt plaats van 15 tot en met 19 april 2019, dagelijks van 9 uur tot 12 uur (vooropvang vanaf 8 uur en naopvang tot 17 uur).
Tickets beschikbaar
2019-04-15
Funkamp voor 10-13 -jarigen
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Het funkamp voor 10-13 -jarigen richt zich op meisjes en jongens van geboortejaren 2006, 2007, 2008 en 2009. Het speelkamp vindt plaats van 15 tot en met 19 april 2019, dagelijks van 9 uur tot 12 uur (vooropvang vanaf 8 uur en naopvang tot 17 uur).
Tickets beschikbaar
2019-04-15
Uitstap doe-mee-boerderij 't Groenhof
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Op maandag 15 april 2019 kan je met Gezinsbond Nijlen mee op uitstap naar de doe-mee-boerderij 't Groenhof, samen met de deelnemers aan ons paaskamp. We verwachten onze deelnemers aan de lokalen van Chiro Nele (Grote Puttingbaan) tussen 8 uur en 9 uur en zij kunnen daar terug opgehaald worden tussen 16 uur en 17 uur. Onze bus vertrekt om 9 uur. Vergeet je lunchpakket en enkele drankjes niet!
Tickets beschikbaar
2019-04-15
BibArt Filmclub - Just the Wind
Benedek Fliegauf
BibArt
Just the Wind brengt op indringendewijze één dag in beeld van het leven van de Hongaarse Roma, van de vooroordelen en het racisme waarmee deze zigeuners dagelijks te maken hebben. Een jonge zigeunermoeder probeert het dorpje te verlaten waar de Roma-gemeenschap mikpunt is van racistische aanslagen. De film won drie prijzen op het filmfestival van Berlijn, waaronder de Zilveren Beer.
Tickets beschikbaar
2019-04-16
Film: 'Le Fidèle'
Michaël R. Roskam
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino 'Gigi' Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte 'Bibi' Delhany. Maar Gigi draagt een geheim met zich mee.
Tickets beschikbaar
2019-04-17
Michel, Acteur verliest de woorden
Filmvoorstelling
Gemeente Wichelen
De carrière van Miochel van Dousselaere als acteur en regisseur omvat ruim dertig jaar. In 2014 is bij hem een zeldzame vorm van progressieve afasie ontdekt, een hersenaandoening die het spraakcentrum aantast. In de film is te zien hoe hij omgaat met het verlies van zijn woorden en daarmee van het vak dat jij al zo lang uitoefent.
Tickets beschikbaar
2019-04-19
Coupe Theater: Rood
KWTG
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Sprookje voor volwassenen Karoo is een eenzame tiener op zoek naar zichzelf. Ze vindt geen aansluiting met de mensen om haar heen. De enige waar ze wel een goede band mee heeft, is haar bomma. Jammer genoeg is deze ziek en voelt ze haar einde naderen. Karoo merkt dit ook en ze voelt zich eenzamer dan ooit. Dan komt ze op weg naar school de vriendelijke meneer Adolf tegen...
Tickets beschikbaar
2019-04-19
Circus Ronaldo 'Swing' - 19 april 2019
Circus Ronaldo
VZW Keizer Karel
Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding ... Vergeet eventjes de rodeneuzenclown, met SWING zorgt Circus Ronaldo voor een voorstelling die niet in één vakje te stoppen valt. Nestel je neer in de tent, schuif wat dichter tegen je geliefde aan en laat een zoetgevooisde stem je meevoeren naar de jaren '40, terwijl de ooh's en aah's je om de oren vliegen.
Tickets beschikbaar
2019-04-19
Circus Ronaldo 'Swing' - 20 april 2019
Circus Ronaldo
VZW Keizer Karel
Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding, ... Vergeet eventjes de rodeneuzenclown, met SWING zorgt Circus Ronaldo voor een voorstelling die niet in één vakje te stoppen valt. Nestel je neer in de tent, schuif wat dichter tegen je geliefde aan en laat een zoetgevooisde stem je meevoeren naar de jaren '40, terwijl de ooh's en aah's je om de oren vliegen.
Tickets beschikbaar
2019-04-20
Ritmo y Salsa
Percussie ensemble WIK
agb@zemst
Het percussie-ensemble WIK is één van de onderdelen van de Koninklijke Fanfare “Willen is Kunnen” vzw uit Zemst-Laar, samengesteld uit slaginstrumenten, zowel melodisch als ritmisch, aangevuld met gitaren, synthesizer en blazerssectie. Onder leiding van Nik Goovaerts brengen zij hun salsaprogramma Ritmo y Salsa met als gastsolisten Freddy Kretschmer, Zuleyma Hechima en Tom Verschooren.
Uitverkocht!
2019-04-20
Circus Ronaldo 'Swing' - 21 april 2019
Circus Ronaldo
VZW Keizer Karel
Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding, ... Vergeet eventjes de rodeneuzenclown, met SWING zorgt Circus Ronaldo voor een voorstelling die niet in één vakje te stoppen valt. Nestel je neer in de tent, schuif wat dichter tegen je geliefde aan en laat een zoetgevooisde stem je meevoeren naar de jaren '40, terwijl de ooh's en aah's je om de oren vliegen.
Tickets beschikbaar
2019-04-21
Comedy // Wat valt er?
Dimitri Leue
Stadbestuur Hoogstraten
Dimitri Leue vertelt het verhaal van Walter, de havenloods, die op een schone dag merkte dat er niet alleen tabak en alcohol van de boot valt. Een nostalgisch, humoristisch verhaal over de liefde.
Tickets beschikbaar
2019-04-25
RUBEN VAN GUCHT - SPORTMAN
RUBEN VAN GUCHT - MATHIEU & GUILLAUME
CC Coloma
Voorjaar 2019 trekt Ruben van Gucht met 2 muzikale compagnons -Mathieu & Guillaume- langs verschillende theaterzalen met de voorstelling SPORTMAN. Een voorstelling waarin sportverhalen centraal staan, maar ook muziek en interactie met het publiek een belangrijke rol spelen.
Tickets beschikbaar
2019-04-25
Aan de slag met de android-tablet/-smartphone
Bibliotheek Geraardsbergen
Bibliotheek Geraardsbergen
Misschien ben je van plan een tablet-pc of smartphone op Android aan te schaffen? Of misschien heb je er pas één gekocht? Maar hoe werkt alles nu precies? Wat zijn 'apps' en hoe krijg je ze op je toestel? Zijn er veel verschillen met een iPad?
Tickets beschikbaar
2019-04-25
Kamermuziekavond 25-4-2019
Studenten LUCA School of Arts, campus Lemmens
LUCA School of Arts
Met de kamermuziekavonden kan het publiek kennis maken met fraaie bladzijden uit het grote repertoire van de kamermuziek gebracht door studenten van LUCA School of Arts, campus Lemmens.
Tickets beschikbaar
2019-04-25
Mira + support: Rubin
Mira + support: Rubin
Dienst Vrije Tijd Brecht
In 2015 passeerde Mira in GC Brecht met een try-out van wat het jaar erop ‘Plaats’ zou worden. ‘Plaats’; het vierde album van de zangeres, waarop laaiend enthousiaste reacties kwamen van pers en publiek. Brecht krijgt op 26 april 2019 nu ook een exclusief voorsmaakje van de nieuwe release van Mira.
Tickets beschikbaar
2019-04-26
The advice to travel light
Marble Sound
A-Klank
Het is inmiddels bijna 3 jaar geleden sinds Marble Sounds andere muzikale horizonten opzocht en ons verblijdde met het wondermooie ‘Tautou’.
Tickets beschikbaar
2019-04-26
Het beest in u
Tom Van Dyck
agb@zemst
Transhumaan Mentor Tom Van Dyck doet al meer dan 20 jaar onderzoek naar de leef-, denk en doepatronen van dieren. Hij ontdekte wederkerende systemen die het succesverhaal van heel wat dieren verklaren. Op basis van dit onderzoek ontwikkelde hij een revolutionaire methode waardoor aards geluk, relationeel evenwicht en professioneel succes ook voor de mens binnen handbereik ligt.
Uitverkocht!
2019-04-26
WORKSHOP PORTRETFOTOGRAFIE
NIELS HEMMERYCK
CC Coloma
Een goede portretfoto laat niet alleen een persoon zien maar toont ook expressie en een verhaal achter de geportretteerde. Tijdens deze workshop leer je stap voor stap hoe je het perfecte portret maakt. Ninoofs stadsfotograaf Niels Hemmeryckx leert je hoe met je spiegelreflex- of systeemcamera mooie portretten kan maken.
Tickets beschikbaar
2019-04-27
Comedy avond
Jeroen Leenders, Raf Coppens, Seppe Toremans & Jan Linssen
Dienst Vrije Tijd Brecht
Het begint stilaan een vaste traditie te worden, een comedy line-up op de laatste zaterdag van april. De kans om nieuwe namen te ontdekken, maar vooral om een avond goed te kunnen lachen. In deze line-up: Jeroen Leenders, Raf Coppens, Seppe Toremans & Jan Linssen.
Uitverkocht!
2019-04-27
Lezing // Last Days
Lieve Blancquaert
Stadbestuur Hoogstraten
Lieve Blancquaert: “Elke seconde sterven er twee mensen en voor ieder mens heeft dit een andere betekenis en een ander verhaal. Ik neem jullie met mijn beelden en verhalen mee doorheen verschillende culturen, godsdiensten en rituelen. Last Days maken was voor mezelf een troost. Ik hoop dit te kunnen doorgeven.
Tickets beschikbaar
2019-05-02
Laarkapelconcerten
Diverse muzikanten
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
De Laarkapel in Schelle schittert meer dan ooit. In de meimaand kan je tijdens 4 concerten dit mooi stukje erfgoed komen bewonderen. 2 mei - Brighid's Call met zang, harp en toetsen in het programma 'Vlinder mij' 9 mei - Fagot en zang in verschillende stijlen 16 mei - Duo F.R.E.N.C.H. met fluit en piano 23 mei - Gitaarduo 'La Cuerda'
Tickets beschikbaar
Johnny Cash Live at Folsom Prison (zitplaatsen)
Def Americans
Gemeente Sint-Laureins
Johnny Cash at Folsom Prison (1968) groeide uit tot één van de meest geroemde livealbums uit de muziekgeschiedenis. Deze tributeband brengt het legendarische gevangenisconcert van 'the man in black' naar De Meet. Wanneer Kim “Carter” zich bij het gezelschap voegt, wordt de show haast in hogere sferen bezegeld met de beste June en Johnny songs.
Tickets beschikbaar
2019-05-03
Johnny Cash Live at Folsom Prison (staanplaatsen)
Def Americans
Gemeente Sint-Laureins
Johnny Cash at Folsom Prison (1968) groeide uit tot één van de meest geroemde livealbums uit de muziekgeschiedenis. Deze tributeband brengt het legendarische gevangenisconcert van 'the man in black' naar De Meet. Wanneer Kim “Carter” zich bij het gezelschap voegt, wordt de show haast in hogere sferen bezegeld met de beste June en Johnny songs.
Tickets beschikbaar
2019-05-03
The Joy of Jazz
Helena Fontyn - Pierre Anckaert - Jean Van Lint
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Een swingende jazzclub uit de jaren ‘40. Een warme, sensuele stem klinkt op, omringd door gepassioneerde muzikanten. Er wordt gedanst, gelachen, intens geluisterd en genoten. Dat is ‘The joy of jazz’. Helena Fontyn (zang), Pierre Anckaert (toetsen en gitaar) en Jean Van Lint (zang en contrabas) brengen 100 jaar jazzgeschiedenis, op hun eigen manier en recht uit het hart.
Tickets beschikbaar
2019-05-04
Kerkconcert in Vremde
Sarah Ferri & String Quartet
Feestcomité Vremde
De Gentse zangeres Sarah Ferri, die in 2008 de talentenjacht Jonge Wolven won, ging in 2018 op tournee langs een hele reeks kerken en doet nu in het voorjaar gelukkig ook Vremde aan.
Tickets beschikbaar
2019-05-04
Oogst
Kommil Foo
CC Kruispunt
Een piano. Een gitaar. Een viool. En elkaar. Meer hebben de gebroeders Walschaerts niet nodig. Oogst is een best of die best tof is. Een voorstelling met louter hoogtepunten. Zonder toeters, zonder bellen, zonder circus of poeha. Gewoon: Raf en Mich met hun mooiste liedjes en hun strafste verhalen. Kommil Foo op z’n best!
Uitverkocht!
2019-05-04
Wat als Mozart gitaar had gespeeld?
Four Aces Guitar Quartet
CC Kruispunt
Onder het motto Wat als Mozart gitaar had gespeeld?, grasduint het Four Aces Guitar Quartet in het rijke klassieke repertoire van lang voor de klassieke Spaanse gitaar doorbrak. Een reis doorheen drie eeuwen muziekgeschiedenis in een toegankelijk concert waarin bekend, onbekend, bemind en onbemind elkaar ontmoeten. Een speels klassiek concert in de Begijnhofkapel.
Tickets beschikbaar
2019-05-05
Help! De taart staat in brand
Toeterdonk
GC Den Breughel
Help! De taart staat in brand! Driessje Draak heeft een wens, maar het lukt hem niet zijn verjaardagskaarsjes uit te blazen. In tegendeel: hij blaast zijn kaarsjes ààn in plaats van uit! Samen met Bertha bever gaat hij op zoek naar een oplossing.
Tickets beschikbaar
2019-05-05
Sportsnack voorjaar 2019 - De Kleine Prins
gemeente Lennik
Gemeente Lennik
Naschoolse sport voor kinderen 1ste en 2de leerjaar lagere school. Elke dinsdag tijdens de schoolperiode (vanaf 07/05 tot 25/06) van 15:45 tot 16:45 in De Kleine Prins (Kroonstraat 40).
Tickets beschikbaar
2019-05-07
Wijnproeven - rode wijn (18+) (07/05 en 14/05)
Michel Terlinck
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
De klemtoon van deze wijncursus ligt op het analytisch leren proeven. Zo leer je de wijn beoordelen op haar kleur, geur en smaak. De eerste sessie wordt een avond rond befaamde rode druivenrassen zoals Pinot noir, Merlot, Cabernet Sauvignon en Shiraz. In de tweede sessie hebben we het over minder bekende rode druivenrassen uit verschillende landen.
Tickets beschikbaar
2019-05-07
Faststone - Niel - 4 sessies
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
LEER FOTO’S BEWERKEN Wie een mooie fotocollectie bezit, kan haast niet zonder een extra programma dat wat functionaliteit toevoegt. FastStone Image Viewer is geen Photoshop maar biedt toch heel wat bewerkingsmogelijkheden zoals foto’s converteren en kleuren aanpassen. Data: DINSDAG 07/05, 14/05, 21/05 EN 28/05/2019
Tickets beschikbaar
2019-05-07
Arne test
Arne
Gemeente Test
test
Tickets beschikbaar
Film // Buena Vista Social Club: Adios
Lucy Walker
Stadbestuur Hoogstraten
In Buena Vista Social Club: Adios laat Lucy Walker de bandleden terugkijken op hun bijzondere carrière. De getuigenissen van de ondertussen op leeftijd gekomen Cubanen gecombineerd met beelden uit de afgelopen jaren zorgen voor een bijzonder muzikale filmervaring!
Tickets beschikbaar
2019-05-08
Boek je plekje - mei
Enthousiaste verteller
CC Kruispunt
Gezellige en intieme voorleesmomenten. Kom luisteren naar een mooi verhaal en laat je verwennen met een drankje en een lekker hapje.
Tickets beschikbaar
2019-05-09
Kamermuziekavond 9-5-2019
Studenten LUCA School of Arts, campus Lemmens
LUCA School of Arts
Op de kamermuziekavonden kan u kennis maken een selecte groep kamermuziekensembles van LUCA School of Arts, campus Lemmens. Ze brengen u de fraaiste bladzijden uit het grote repertoire van de kamermuziek.
Tickets beschikbaar
2019-05-09
Internetbankieren met pc - Hemiksem
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Wil je graag zelf je bankzaken van thuis uit blijven opvolgen? In de workshop “internetbankieren” leer je je rekeningen beheren en overschrijvingen uitvoeren via het internet. Dit kan zonder je privé gegevens vrij te geven. Je hebt geen kaartlezer of bankkaart nodig. Er wordt gewerkt met fictieve gegevens. Je brengt hiervoor je eigen laptop (geen tablet of smartphone!) mee
Tickets beschikbaar
2019-05-09
Ruimte
Stef Bos
agb@zemst
Na vele jaren werkend In een collectief met zijn band Spelend en Schrijvend Even Een jaar alleen Stef Bos met Piano Grasduinend in zijn liedboek Elke avond anders
Uitverkocht!
2019-05-09
Guido Belcanto: Zo goed als alleen
Guido Belcanto
Dienst Vrije Tijd Brecht
Een muzikale avond met een lach en een traan, een vleug poëzie en levensfilosofie gebracht door de ongekroonde koning van het levenslied. Drie decennia lang al bouwt Guido Belcanto aan een geheel oorspronkelijk repertoire waarin hij de liefde, het leed en de lust van het leven bezingt op een poëtische en ontroerende wijze die niemand onverschillig laat.
Bijna uitverkocht !
2019-05-10
Broodje Film: 'The Post'
Steven Spielberg
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham en redacteur Ben Bradlee van The Washington Post.
Tickets beschikbaar
2019-05-10
Joodse Wandeling
Hans Geldhof
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Het dorp Heide kende tussen de twee wereldoorlogen een ware toevloed van Joodse mensen. Deze honderden Joodse bewoners en toeristen lieten dan ook hun stempel na in het straatbeeld. Hans Geldhof leidt je door deze boeiende geschiedenis die ook een tragische kant heeft. De prijs is inclusief een drankje en exclusief een treinticket. De wandeling start om 13.30u.
Tickets beschikbaar
2019-05-11
Run for the Climate
VZW Sporten voor het Goeie Doel
vzw Sporten voor het Goeie Doel
Run for the Climate Het verstoorde klimaat is iets waar we allemaal bij stil moeten staan. Heel even – want daarna moeten we vooral stappen zetten ! We hopen dat we dat met zoveel mogelijk lopers kunnen doen ! Schrijf u hier in voor de 5-10-20 km !
Tickets beschikbaar
2019-05-11
Walk for the Climate
VZW Sporten voor het Goeie Doel
vzw Sporten voor het Goeie Doel
Walk for the Climate. Het verstoorde klimaat is iets waar we allemaal bij stil moeten staan. Heel even – want daarna moeten we vooral stappen zetten ! We hopen dat we dat met zoveel mogelijk wandelaars kunnen doen ! Schrijf u hier in voor de 5-10-20 km !
Tickets beschikbaar
2019-05-12
Film: 'The Post'
Steven Spielberg
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham en redacteur Ben Bradlee van The Washington Post.
Tickets beschikbaar
2019-05-15
Stef Bos solo
Stef Bos
Afdeling vrije tijd Nazareth
Na vele jaren werkend In een collectief met zijn band Spelend en Schrijvend Even Een jaar alleen Stef Bos met Piano Grasduinend in zijn liedboek Elke avond anders
Tickets beschikbaar
2019-05-16
Internetbankieren met een app - Hemiksem
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
In deze workshop leren onze vrijwilligers van Vormingplus je hoe je een rekening beheert en hoe je overschrijvingen uitvoert via internet. Dit kan je zonder je privé-gegevens vrij te geven. Veiligheid komt ruim aan bod. Je hebt geen kaartlezer of bankkaart nodig maar breng wel je tablet of smartphone mee.
Tickets beschikbaar
2019-05-16
Bang van Dendoncker
Jens Dendoncker
agb@zemst
Met maar liefst vier comedyprijzen op zak is het voor deze aimabele West-Vlaming tijd om de cultuurpodia in Vlaanderen te bestormen. De winnaar van Humo's Comedy Cup 2016 is helemaal klaar voor zijn eerste soloprogramma. Deze fantastische voorstelling leverde in zijn eerste seizoen enkel uitverkochte zalen op en een lovende 4 sterren recensie in De Standaard.
Uitverkocht!
2019-05-16
Eerie Square Dances of the Future
Eriksson Delcroix
agb@zemst
Na hun debuut ‘Forever’ uit 2014, de opvolger ‘Heart Of Its Mind’ uit 2016 en het een jaar later verschenen ‘Magic Marker Love’ voelen Bjorn Eriksson, Nathalie Delcroix en hun vijfkoppige orkest de onbedwingbare behoefte om de melancholie, die de rode draad van deze drie albums vormde, even op te bergen en een zwierig dansje te placeren.
Tickets beschikbaar
2019-05-17
Johan Petit Prutst
Johan Petit
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Rasverteller Johan Petit is al bijna twintig jaar een vaste waarde in het theatercircuit. In Schelle staat hij met een ‘best of’ uit zijn gehele repertoire. Petit brengt theater zoals goede stand-upcomedy zou moeten zijn, met een lach en een traan.
Tickets beschikbaar
2019-05-17
BibArt Filmclub - Phantom Thread
Paul Thomas Anderson
BibArt
In Phantom Thread, geregisseerd door Paul Thomas Anderson, speelt Daniel Day-Lewis modeontwerper Reynolds Woodcock. Met hun kleding voor adellijke families staan hij en zijn zus aan de top van de Britse mode-industrie in de jaren vijftig. Topacteur Daniel Day-Lewis kreeg voor deze film een Oscarnominatie voor Beste Acteur en nam met deze krachtige rol afscheid van de filmwereld.
Tickets beschikbaar
2019-05-21
Buikdans - initiatie
Amana Dance Theatre
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Buikdans is een oeroude vrouwenkunst en wordt bijna overal ter wereld beoefend. Vera, de bezielster van Amana Dance Theatre is een van de pioniers van de Belgische buikdansscène en neemt je graag mee voor een inspirerende, warme ontdekkingsreis naar een andere cultuur en je eigen lichaam. Je hebt geen enkele ervaring of voorkennis nodig.
Tickets beschikbaar
2019-05-22
Modders - familievoorstelling 7+
Compagnie Barbarie
agb@zemst
In MODDERS zien we een aantal moeders aan het werk. Naarstig de boel draaiende houdend klungelen deze vrouwen zichzelf vrolijk de afgrond in. Want in hun wereld vol goede bedoelingen werken de dingen tegen hen. Geen enkele tafel staat recht, geen enkele borstel veegt, geen enkel kleedje past. In het leven van deze moeders is immers alles wankel. Maar doorgaan zullen ze! Niks aan de hand!
Tickets beschikbaar
2019-05-22
De lekkerste ice-tea maak je zelf
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Van kruidenthee naar kruidenlimonade. Hoe maak ik van mijn tuinkruiden een heerlijke zomerdrank? Op een warme zomerdag smaakt een gezonde'Homemade ice-tea'heerlijk verfrissend. En hoe leuk is het om je eigen kruidendrank in een grote kan met schijfjes citroen en verse munt te serveren? Fris of gezoet, met fruit of met kruiden; je zet snel verse kruidenlimonade naar je eigen smaak.
Uitverkocht!
2019-05-23
Theater // Drek
Abattoir Fermé
Stadbestuur Hoogstraten
Het is de belangrijkste dag uit het leven van Mevrouw. Straks wordt haar Document, een handleiding voor het Bestaan, feestelijk voorgesteld. “Zal je net zien”, denkt Mevrouw als ze, uitgerekend vandaag, lang na de wekker wakker wordt. Ze probeert de schade in te halen, maar de dag, de wereld, de hele kosmos is al begonnen zonder haar.
Tickets beschikbaar
2019-05-24
Et alors.. en dan... Voners
Johny Voners
Gemeente Wichelen ism de ouderenadviesraad
Johny Voners is vooral bekend als Xavier Waterslaeghers uit de komedieserie 'FC De kampioenen' maar naast acteren heeft Johny ook een grote passie voor zingen én voor Charles Aznavour.
Tickets beschikbaar
2019-05-24
Kruidenapotheek - Niel
Vormingplus
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Kruiden verlichten buik- of maagpijn, verkoudheid en kwaaltjes. Ze maken je gerechten pittig en verlichten het gemoed. Deze workshop, gebracht door een lesgeefster van Vormingplus, past zich aan aan de seizoenen en zit barstensvol heilzame kruiden. Je leert ze kennen en gaat ermee aan de slag om een lekkere en geneeskrachtige oplossing te bereiden.
Tickets beschikbaar
2019-05-25
De tuin van de walvis (5+)
De Maan
CC De Steiger - Boom
Een prachtvertelling van Toon Tellegen, over een walvis die een tuin op zijn rug wil. Een totaalspektakel waarin audio, live figurenspel en beeldend theater mekaar afwisselen.
Tickets beschikbaar
2019-05-26
Docu | Wat hebben we verdiend vandaag?
Vzw Kobie
vzw Kobie
Landbouwers zorgen voor een levensnoodzakelijke schakel in onze voedselketen. Ze zijn zich bewust van die verantwoordelijkheid, werken keihard en lopen over van passie en toewijding voor hun land en de dieren.
Tickets beschikbaar
2019-05-29
Hof & Huis 2019
Provinciedomein d'Aertrycke
DH&H bvba
De 26e editie van “Hof & Huis” valt tijdens het Hemelvaartweekend. Van donderdag 30 mei tot zondag 2 juni wordt u dagelijks van 10u tot 18u door meer dan 150 exposanten verwelkomd. Hof & Huis is al 26 jaar uw vaste afspraak om het mooiste op het vlak van tuin, interieur, lifestyle te ontdekken en de leuke producten mee naar huis te nemen om zelf aan de slag te gaan in de keuken of op de bbq.
Tickets beschikbaar
SWING
Circus Ronaldo
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Nanosh Ronaldo behoort tot de 7de generatie van een bijzondere circusfamilie. Met de voorstelling Swing opent hij een nieuw hoofdstuk in een lange geschiedenis van spektakelmakerij.
Tickets beschikbaar
SWING -26 jaar
Circus Ronaldo
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Nanosh Ronaldo behoort tot de 7de generatie van een bijzondere circusfamilie. Met de voorstelling Swing opent hij een nieuw hoofdstuk in een lange geschiedenis van spektakelmakerij.
Tickets beschikbaar
RVW Band in concert met gastsoliste Jolien Thijs
RVW Band
GC Den Breughel
Wat gebeurt er als je de bekendste nummers uit het big band repertoire selecteert en ze laat klinken via de prachtige stem van Jolien Thijs? Je krijgt een avond vol verrassende combinaties voorgeschoteld met heerlijke bigbandswing, intieme ballads, groovy funk en pittige latin. Toegankelijk voor een breed publiek, verrassend voor de kenners!
Tickets beschikbaar
2019-06-01
Ouder & kind: Bamboepret 5-12 jaar
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Uit PET flessen maken we een PET-lint. We sjorren met dit lint, bamboestokken van alle formaten en elastieken heuse constructies: laat je fantasie maar de vrije loop als een echte architect. Op het einde staat er een uniek bouwsel met de meest bizarre vormen. Daarna kun je met z'n allen in je zelfgebouwde dorp naar hartenlust spelen!
Tickets beschikbaar
2019-06-02
Suikerfeest - Bezoek aan de moskee in Schelle
Moskee Tawfieq
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Naar aanleiding van het Suikerfeest kan je om 17.30u, 18u, 18.30u en 19u deelnemen aan een rondleiding van een half uur in de moskee Tawfieq te Schelle. Deze wordt afgesloten met harira en brood.
Tickets beschikbaar
Suikerfeest - Lezing
Mohamed Chatouani
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Naar aanleiding van het Suikerfeest kan je om 20u een lezing bijwonen over de betekenis van de ramadan. De lezing wordt gegeven door Mohamed Chatouani.
Tickets beschikbaar
2019-06-06
Swing
Circus Ronaldo
Gemeente Boechout en A-Klank
Met ‘Swing’ maakt Circus Ronaldo de scène vrij voor een jongere generatie circusartiesten.
Tickets beschikbaar
Film: 'De Collega's 2.0'
Jan Verheyen
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
De collega’s krijgen een nieuw diensthoofd. Extreem gemotiveerd en met slogans gehaald uit een fout Amerikaans handboek wil hij een frisse wind door de groep laten waaien. Zijn idee: een gezamenlijk teambuilding-weekend…
Tickets beschikbaar
2019-06-12
Sporteldag Brecht
Noortje Aernouts
Gemeente Brecht
Het is tevens een mooie gelegenheid om kennis te maken met een aantal nieuwe sporten, uiteraard met voldoende tijd om gezellig bij te praten of nieuwe mensen te leren kennen. Ook minder actieve ouderen is er een aanbod op deze beweegdag!
Tickets beschikbaar
2019-06-13
Café Congé
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
Voor een tuinfeest of een picknick met dat wauw-effect hoef je echt geen uren in de keuken te staan of dure ingrediënten te kopen. Met wat je al in huis hebt én je bloemenborder hebt, wat basic skills, en wat nieuwe smaakcombinaties maak je hapjes om je gasten te verrassen en verwennen. Nu nog een mooi gedekte tafel, een handvol vrienden, en een knisperend vuurtje. En enjoy!
Uitverkocht!
2019-06-13
Broodje Film: 'De Collega's 2.0'
Jan Verheyen
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
De collega’s krijgen een nieuw diensthoofd. Extreem gemotiveerd en met slogans gehaald uit een fout Amerikaans handboek wil hij een frisse wind door de groep laten waaien. Zijn idee: een gezamenlijk teambuilding-weekend…
Tickets beschikbaar
2019-06-14
Internetbankieren met een PC - Niel
Rupelbib
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Onze vrijwilligers van Vormingplus leren je hoe je een rekening beheert en hoe je overschrijvingen uitvoert via internet. Dit kan zonder je privé-gegevens vrij te geven. Veiligheid komt ruim aan bod. Je hebt geen kaartlezer of bankkaart nodig. Indien nodig wordt in Hemiksem op vrijdagvoormiddag nog een oefenmoment op maat voorzien voor specifieke vragen.
Tickets beschikbaar
2019-06-19
Beeldend werken met gips (20/06 en 27/06)
Zjos Meyvis
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Onder begeleiding van kunstenaar Zjos Meyvis ga je beeldend aan de slag met gips. Daarbij leer je verschillende handelingen. Je hebt geen voorafgaande ervaring nodig voor deze workshop, alleen veel goesting. Het nodige materiaal is in de prijs inbegrepen.
Tickets beschikbaar
2019-06-20
Gym-Stretch voorjaar 2019
Sportdienst
Gemeente Brecht
Tijdens de lessenreeks Gym stretch krijg je een mix geserveerd met verschillende oefeningen om je buik, bekkenbodem en rugspieren te versterken. Zowel lenigheid als spieruithouding komen aan bod. Deze gym stretch is afgeleid van Pilates.
Tickets beschikbaar
2019-06-20
Kommil foo | Oogst | EXTRA voorstelling
vzw Kobie
Vzw Kobie
WEGENS GROOT SUCCES | EXTRA VOORSTELLING: In 2019 staat Kommmil foo dertig jaar op de planken. Dertig jaar van maken en spelen. Hoog tijd dus om uit al dat moois een nieuwe voorstelling te destilleren. Zonder circus, intiem. Raf, Mich en hun mooiste liedjes en strafste verhalen.
Uitverkocht!
2019-06-21
Mocktails en shakes - Niel
Martina en Esmeralda
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Martina en Esmeralda, twee Dominicaanse zussen, hebben een passie voor eten en drinken en geven deze heerlijke workshop. Daarbij wordt er bewust gekozen voor mocktails: cocktails zonder alcohol. Want een mojito virgin kan even lekker zijn als een mojito met rum. Breng zeker een schort, je snijplankje en snijmesje mee.
Tickets beschikbaar
2019-06-22
Kommil foo | Oogst
vzw Kobie
Vzw Kobie
In 2019 staat Kommmil foo dertig jaar op de planken. Dertig jaar van maken en spelen. Hoog tijd dus om uit al dat moois een nieuwe voorstelling te destilleren. Zonder circus, intiem. Raf, Mich en hun mooiste liedjes en strafste verhalen.
Uitverkocht!
2019-06-22
Bloemboeketten uit eigen tuin
Cultuurdienst
Gemeente Brecht
In de border, een plukveldje of in de moestuin… In principe is er in iedere tuin wel ruimte voor mooie plukbloemen. Naast bloemen heb je vast ook wel een struik of vaste plant met mooi blad om het boeket helemaal af te maken. Zelfs in het najaar is er nog zoveel te vinden. Van Annick Hollebeke kom je veel te weten over planten en plukbloemen.
Uitverkocht!
2019-06-22
Zumba light voorjaar 2019
Sportdienst
Gemeente Brecht
Zin om je lichaam in beweging te zetten? Dat kan tijdens de nieuwe lessenreeks Zumba. Je krijgt de meest uiteenlopende ritmische bewegingen voorgeschoteld, allemaal flexibel aangepast aan het niveau van elke unieke deelnemer. Dit alles onder begeleiding van een ervaren Zumba-lesgeefster!
Tickets beschikbaar
2019-06-24
Laatste Nootjes
leerlingen academie muziek en woord
Academie Hemiksem-Schelle-Niel
Alweer is er een kunstzinnig schooljaar vol boeiende ervaringen voorbijgevlogen. Een grootse afsluiter mag niet ontbreken.
Tickets beschikbaar
Danskamp zomer 2019 (voor 8-15 -jarigen)
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Vijf dansanimatoren onder leiding van Thomas Everix zorgen voor vijf fantastische dagen dans en ontspanning (spel, sport, crea)! Je leert in kleinere groepjes enkele dansen aan en op vrijdag 5 juli 2019 geven we om 18 uur een dansshow in GC 't Dorp, het hoogtepunt van het kamp. Het danskamp gaat van maandag tot vrijdag door, van 8.30 uur tot 16 uur (vrijdag blijven de deelnemers tot na de show).
Bijna uitverkocht !
2019-07-01
Barbara Dex - Dex tot de tweede macht - Vlaanderen Feest!
Barbara Dex
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
In deze productie bezingt Barbara de liefde voor haar vader. Met deze voorstelling wil ze Marc Dex nu, en niet later, in de bloemetjes zetten. Op persoonlijke wijze blaast ze dan ook nieuw leven in zijn liedjes. Dat het een intimistische muziekvoorstelling wordt die naar de keel grijpt, dat staat vast. Het is dan ook een muzikaal cadeau voor haar vader, haar held, haar clown.
Tickets beschikbaar
2019-07-05
Zomerdriedaagse 2019 (voor 7-13 -jarigen)
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen
Gezinsbond Nijlen trekt op zomerdriedaagse naar De Hoge Rielen in
 Kasterlee... en wees maar zeker dat ons begeleidersteam er een geweldig mini-kamp van gaat maken! Je mag je verwachten aan bosspelen, een avondspel, kampvuur, spel en sport, crea, een kookteam dat voor voldoende lekkers en drankjes tussendoor zal zorgen, een mini-party, ... 
Niet te missen dus!
Tickets beschikbaar
2019-08-19
Isolde Lasoen
Isolde Lasoen
agb@zemst
ISOLDE componeerde en realiseerde tussen al haar andere muzikale bezigheden door haar langverwachte solo album als vervolg op haar project met "les Bens". Met haar zoetgevooisde stem en liefde voor rijke orkestratie doet Isolde je wegdromen naar zwoele Zuid-Franse avonden.
Tickets beschikbaar
2019-10-11
Paris l'amour
Patrick Riguelle en Jan Hautekiet
VTBKULTUUR KALMTHOUT
In Paris L’amour nemen Patrick en Jan je mee door ‘Gay Paree’, met aan hun arm de Grote Dames van het Franse lied: Patachou, Barbara, Juliette Gréco en Anne Sylvestre. En Trenet, Brel, Aznavour en Boris Vian zijn ook in de buurt. Wie ook de stem verheft, altijd gaat het over, zingt men voor, kan het door, gebeurt het in en met … Parijs.
Tickets beschikbaar
2019-10-12
Regisseur Jan Verheyen vertelt
Jan Verheyen
VTBKULTUUR KALMTHOUT
Een topregisseur praat over de Vlaamse film Op zijn mond niet gevallen, een belevenis Met twaalf langspeelfilms op zijn palmares is Jan Verheyen (1963) niet weg te denken uit het Vlaamse filmlandschap. Ook als presentator en organisator verdiende hij meer dan zijn strepen. Ooit organiseerde hij het Filmfestival van Knokke-Heist en verdeelde de meest succesvolle films in Vlaanderen.
Tickets beschikbaar
2019-11-15
Total temptation
KLJ
TicketGang
Je hebt fuiven en je hebt fuiven fuiven!
Tickets beschikbaar
2027-10-15